Şimdi Ara

Araf 16 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
1
Favori
2.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vpx1 V kullanıcısına yanıt
    ilginç bi şey dikkatimi cekti ..

    ARAF -------> bir mekanın bir şeyin ortası demek .... cennetle cehennem arası bir yer aynı dünya gibi ... hükmü belirlenmemişlerin bekletildiği yer ....

    konu başlığı ismi araf ------------> sende araftasın secimlerin belirsiz cengonun dediği gibi şüphedesin inanıp inanmama arasındasın .. ben elçilik yapıyorum cengo iblislik ; bir secim yapıp o yolda yürümen lazım sağlam adımlarla ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vpx1


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cengiz 42

    argümanlarıma cevap veremeyip dalga geçiyorsun. kurana göre dünya düzdür, açıklamasını yaptım. kurana göre cehennem ebedidir, insanlar sonsuza kadar cehennemde cayır cayır yanacak, onunda açıklamasını yaptım, o kadar merhametli bir tanrı. ciddiyet dolu mesajlarla gelirsen tartışabiliriz, şuan seninle konuşmayı sonlandırıyorum.

    Doğu-batı ifadesi, insanların gözle gördüğü gibi güneşin dünyaya doğudan doğup batıda batmasıyla ilgili realiteye dayanmaktadır. Bunu ne bir ilim, ne de bir bilim adamı inkâr edebilir. Çünkü “doğu-batı, kuzey-güney” yönlerini inkâr etmek bir cehalet maskaralığıdır.

    modern teoriye göre doğu batı yönleri nasıl tanımlanır ? dünya top ve döndüğü için bu dönüşte güneşin göründüğü taraf doğudur battığı taraf batıdır . yani doğu batı yönünü tanımlamamıza imkan sağlayan dünyanın rotasyonu topac gibi dönmesidir . tabi bu bir masal

    halbuki güneş sürekli hareket halindedir .. yönleri tanımlamamızın temel sebebi güneşin hareketidir . örneğin türkiyede güneşin geldiği taraf doğudur garb ettiği taraf avrupadır batıdır . amerikada newyork güneşin geldiği taraf doğu ; california batı güneşin uzaklaştıgı taraftır

    güneş doğu batı yönlü hareket eder kıtalar üzerinde ...

    sana 1 soru ? güneşin görünen hareketi güneşin fiili yani hareketimidir ? yoksa dünya döndüğü için mi güneşi hareket ediyormuş gibi görürüz ?

    sabah güneş yaklaşırken ufukta bi kızıllık oluşur aydınlıkla birlikte .... güneş görünmeye ve öğlene kadar yükselmeye başlar öğlenden akşama kadar en tepeden aşağıya alçalır ve yine bir kızıllığın ardından gözden kaybolur . bu gözlemimiz güneşin hareket ettiğini gösteriyor .. fakat birileri diyor ki bu dünyanın dönmesi sonucu oluşur

    senne dersin bu gözleme ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadence1 -- 29 Mayıs 2016; 18:43:08 >




  • Aynen öyle şeytanı allah azdırmıştır çok adaletli ! Allah şeytana hakettiği değeri göstermemiş itibarını ayaklar altına almıştır.

    Şeytan o zamana kadar yaratılan mahluklar içerisinde allaha en çok ibadet eden varlıktı şeytan aynı zamanda baş melekti ve insan gibi iradesi ve nefsi vardı.

    Yani şeytan ve insan arasında teorik olarak hiçbir fark yok.Üstüne bildiğim kadarıyla şeytan cinlerden olduğu için ekstra kabiliyetleri olabilir.

    Sizin allahınız ademi yarattı ve tüm mahluklara secde edin dedi.Bunu gören şeytan hayırdır gardaş ben bu zamana kadar sana en çok ibadet eden varlıktım şimdi yarattığın ademe secde etmemi mi istersin dedi.Allah şeytana secde etmesini dikta etti.Bunun üstüne şeytan allaha isyan etti ben ademden üstünüm dedi ve haklıydı da.

    İnsan ve şeytanın birbirinden hiçbir farkı yoktur üstüne şeytanın ekstra kabiliyetleri var.

    Şimdi sorarım size müslümanlar hani üstünlük takvadaydı ? Allah ademi yarattı ve secde et diyerek şeytanın o zamana kadar yaptığı tüm ibadetleri yoksaydı.Bu apaçık bir haksızlıktır hani allahınız çokkkk adaletliydi ?

    Allah hem üstünlük takvadadır diyor hemde ona en çok ibadet eden varlığın itibarını zedeliyor.

    Bu ne yaman çelişkidir.İslam gerçek olsaydı ben kesinlikle şeytanın yanında yer alırdım.Kısacası adam haklı beyler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E7109D3E -- 29 Mayıs 2016; 19:03:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben kukumav kuşu gibi sabahtan akşama kadar allaha methiyeler düzecem sonra bir adem gelecek secde et başlarım öyle işe ben şeytanın yerinde olsam bende isyan ederim.

    İşin bir başka boyutu ateş tabiki topraktan üstündür allah inanmayanları cehennemle tehdit etmiyor mu ? Hani toprak ateşten üstündü allah herkesi ateşle tehdit ediyor.Bu kitap gerçekten bir harika nerden tutsan elinde kalıyor.

    Şeytanda cidden tam lider potansiyeli var tanrıya darbe yapıp yerine şeytanı geçirmeliyiz.Yazık şimdi adamcağız bütün gün sübyanından ergenine adamından kadınına zihinlerine çelme takmakla meşgul koskoca şeytan ne hale düştü.

    Müslümanlara gelirsek şimdi siz dininizin tüm emirlerine uyup sevap comboları yapınca cennette keyif süreceğinizi sanıyorsanız pek umutlanmayın derim zira allah bu kafası karışık bu ademoğlu olmadı diyip yeni birşey yaratırsa tam hurilerle işi pişirecekken kendinizi secde ederken bulabilirsiniz.Sizin ibadetler güme gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vpx1


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cengiz 42


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vpx1


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cengiz 42

    quote:

    Orijinalden alıntı: Vpx1


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cengiz 42


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vpx1


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cengiz 42


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vpx1


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cengiz 42


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vpx1


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cengiz 42


    quote:

    Orijinalden alıntı: cadence1

    tabikide yaptıklarının bir karşılığı olacak ... gördüğün görmediğin her şey bu sebeple var zaten. sen secimler yaparsın bu secimlerinin karşılığını görürsün . mesela sende şeytanına uyuyorsun .. uymamalısın oysaki .. ama secimin bu yönde ... sonuçlarınada katlanmalısın

    ne dersen de, insanlığın büyük bir kısmının cehennemde sonsuza kadar yanacak olması, senin tanrının merhametli olduğu iddiasını geçersiz kılıyor, bu böyle. tabiki bütün bunlar insanın yaratma gücünü gösteriyor. senin tanrın aynı bir insan gibi. insan bile bir müddet sonra affeder. senin tanrındaki kin o kadann büyük ki, sonsuza kadar yakarım diyor. ama yinede en merhametlisi o. aynen

    Sonsuz cennet ve cehennem yok onlarda burası gibi sonlu.

    islama göre sonsuz. ''ghalidina fiha ebeda''

    Kızarana göre sonlu bilader rahman 26 Bütün kişiler fanidir .rahman 27 Ve celâl ve ikram sahibi Rabbinin Vechi (Zatı) bâki kalacaktır. İnsan ve diğer mahluk ta sonsuza kadar var olursa Allah nasıl baki yanı sonsuza dek var olacaktı dediğim dergah türbe öğretileri sayesinde islam ülkeleri bu halde bana göre böyle neden mi kitaptan çok uçtu kaçtı masallarına inandıkları için.

    istediğin ayeti çekip istediğin manayı veriyorsun, olmaz ki böyle. kıyamet günü herkes yok olacak melekler dahil, onu anlatıyor. sana üstte direkt arapçasını verdim. sonsuza kadar kavramı kuranda geçiyor. bunuda mı biz öğreteceğiz size?

    İşte sen istediğin gibi mana veriyorsun ebedi kalacak ama o ebedilik nasıl hud 108 açıklıyor gökler ve yer durduğu sürece sadece Allah baki kalması için her şeyin geri dönmemek üzere yok olması gerekir eğer yok olmayacaksa Allah nasıl baki kalsın

    o ayette müslümanlardan bahsediyor. istisna derken, cehennemde kalacakları süre, dünyada kalacakları süre yada ayetin sonundaki ''nimetler'' kastedilmiş olabilir. fakat ne manaya gelirse gelsin, cehennemin ''ebedi'' olmamasına yönelik bir söz yada işaret yok. ebedilikle bu ayetin hiçbir alakası yok. istediğim manayı vermiyorum, dikkat edersen bunu sen yapıyorsun. cehennemin ebedi olması( üstte net anlamı olan ayetler paylaştım) hoşuna gitmiyor ve ayetleri istediğin gibi yorumlamak istiyorsun. bunu anlıyorum fakat bu gerçeği değiştirmiyor maalesef.

    Saçma sapan dini inanışlara kitaptan yazıyoruz olmuyor öyle olmuyor böyle olmuyor Allah eğer bana sorsaydı üstünde sözde islam yaşanan su ülkede doğmak istemezdim elime imkan geçse burayı terk eder bir dahada ebediyyen sözde Islam yaşanan bir yere adımımı dahi atmam aslında yazacak şuda varda şimdi böyle dini bir konuya girip konuştuğum için bir nebzede olsa haksız duruma düşerim televizyonu aç saçma sapan din hikayeleri siyasetçisi vs hep aynı tiksinti geldi artık üstüne alınma sen ulan adam çıkmış fakirliği öğüyor kendi sefahat içinde yaşıyor halka Hamd şükür öğretiyor yüzünü nereye dönsen saçma sapan bir din gelde tiksinme hayır bunları bu hikayeleri anlatanlar o ençok seven savunanlarda fakirler ve dindarım diyenler istanbuldayım adama çık bir emin önüne git 100 turist çevir 90ı işçi vs çıkar diyorum ekliyorum kaç kere gittin başka bir ülkeye diyorum ya Abi köye zor gidiyorum diyor yani bu konuya şimdi asıl girme sebebim bu her yerde masal ve hikaye işte genel durum böyle olunca adamı bunaltıyor bana göre Müslümanların yüzde 90ı anlatılan hikayelere inanıyor ve bu halde olmalarının sebebi de bu


    bak cadence dünya düzdür diyor. adam sıkı müslüman. islama görede dünya düz mesela.

    sen bu işten belli ki rahatsızsın. işte gerçek islam o kardeşim. sende zamanla bunu göreceksin ve kabulleneceksin. esas en gerçeği şuan suriyede. neyse girmeye gerek yok bu konulara. görüşmek üzere.


    Dünya ıslama göre nasıl düz oluyor düzden kasıt ne

    bildiğin dümdüz. yuvarlak değil yani. ayetlerden bu mana çıkıyor. istersen kendin araştır. delil ne diye soracak olursan ayetleri getirebilirim fakat manasız bir tartışmaya mahal vermek istemem açıkcası.

    Onun için kuranda dünya için deve kuşu yumurtası gibi tarif edilmiş.

    Kehf-86 “Güneşin battığı yere varınca, onu siyah balçıklı bir su gözesinde batar buldu.Orada bir kavim gördü. “Ey Zülkarneyn! Ya cezalandırırsın ya da haklarında iyilik yolunu tutarsın” dedik.”

    Kehf-90 “Güneşin doğduğu yere ulaştığı zaman onu (güneşi), ondan (güneşten) korunacak bir örtü yapmadığımız bir kavmin üzerine doğarken buldu.”

    Bu iki ayete göre de gün içinde Güneşimiz, Dünya’nın bir ucunda doğuyor, gök kubbe boyunca yükseliyor ve diğer ucunda da batıyor. Yani Kurana göre Dünyamızda “Güneşin doğduğu ve battı uçlar mevcut. Dünyanın bu uclarına kadar giden olursa (Zülkarneyn gibi) Güneş’in doğduğu ve battığı noktaları görebiliyor, hatta Güneş’i “kara bir balçıkta” batarken izleyebiliyor. Bu ifadeden Kuran ve islamın Dünya yı tepsi veya döşek gibi düz sandığı net olarak anlaşılmaktadır.

    Şems-6 “Yere ve onu yayıp döşeyene andolsun”

    Kuranda hiçbir yerde “Dünya yuvarlaktır” “Dünya Güneşin etrafında dönmektedir “diye de bir cümle bulamazsınız. Yayıp döşedik cümlesi yazar. Dünya yuvarlaktır cümlesini yazmaz. Nedense!

    Kasas-2 “Bunlar apaçık kitabın ayetleridir”

    Enam-3 “Kitapta biz, hiçbir şeyi eksik bırakmadık…”

    Kuran’da herkes anlasın diye hiçbir şeyi eksik bırakılmadı ve apaçık kitabın ayetleridir diye yazar. Oysa mealciler pekçok ayeti içindeki akıl dışı ve bilim dışı şeyleri görmeyelim diye gerçek anlamından farklı meal ederler. Diğer yandan Müslüman insan dürüst ve ahlaklı olur şeklinde hikayeler anlatıp, iyi ahlakın Müslümanlıktan kazanılan bir özellikmiş gibi bahsederler.

    https://islamingercekleri.wordpress.com/2013/05/25/4-kuranin-duz-dunyasi/




  • zirve011 kullanıcısına yanıt



    aaa güneşe bak kuzguni bi grilikte batıyoreee





    ula bu forum bi alem haa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 29 Mayıs 2016; 20:06:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cengiz 42


    quote:

    Orijinalden alıntı: cadence1

    cengo hata yapıp yanlış yapıp sucu şeytana atıyorsun ne kadan akılsızsın

    bizi azdırması için şeytanı bize musallat ediyor, onlara sağından ve solundan yaklaş diyor, sonrada şeytana uyana cehemmeme atıyor diri diri sonsuza kadar yakıyor derilerini değiştiriyor, ne kadaaaannnnnm merhametli bir tanrı

    seni azdıran var diye azmak zorunda mısın ?
    insanın yapısında hep karşıtlık vardır

    misal iyi ve kötü örneği gibi
    sen gidip kötüyü seçtiğinde yaratıcı ne yapsın ,kul ne yapsın ?




  • zirve011 kullanıcısına yanıt
    quote:

    Bu iki ayete göre de gün içinde Güneşimiz, Dünya’nın bir ucunda doğuyor, gök kubbe boyunca yükseliyor ve diğer ucunda da batıyor. Yani Kurana göre Dünyamızda “Güneşin doğduğu ve battı uçlar mevcut. Dünyanın bu uclarına kadar giden olursa (Zülkarneyn gibi) Güneş’in doğduğu ve battığı noktaları görebiliyor, hatta Güneş’i “kara bir balçıkta” batarken izleyebiliyor. Bu ifadeden Kuran ve islamın Dünya yı tepsi veya döşek gibi düz sandığı net olarak anlaşılmaktadır.


    şuan baktığımızda bizde öyle görüyoruz
    o zaman dünya düz mü diyelim ?

    yayıp, döşeme her zaman düzlükte mi olur ?
    sen dağa bir ev yapmak istediğinde ne yaparsın ?

    mealcilerin bir şey dediği yok ,onlar sadece Arapça'dan Türkçe'ye çeviri yapıyorlar
    hadisçiler desen bir nebze anlarız




  • Vpx1 V kullanıcısına yanıt
    birilerinin çizdiği photoshop resme bakıp " dünyanın şekli gözle görülür halde belli iken " diyorsun ..

    olum!!! yerin ve göklerin dışına cıktında mı gördün dünyanın şeklini

    birisi küre çizmiş burda yaşıyonuz demiş sende bunu görüp inanmışın gözle gördüm dio birde ?

    yediklerinize dikkat edin . insanları aptallaştırıp köleleştirmek için uyutmak için gıdalara katkı koyuyolarmış .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadence1 -- 29 Mayıs 2016; 20:18:36 >
  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    bir de tamamını okudum yazının

    "Diyanet İşleri: Güneşin battığı yere varınca, onu siyah balçıklı bir su gözesinde batar (gibi) buldu", "Adem Uğur: Nihayet güneşin battığı yere varınca, onu kara bir balçıkta batar buldu.", "Ahmet Varol: Nihayet güneşin battığı yere ulaşınca onu kara balçıklı bir gözenin içinde batar gördü."

    http://www.kuranmeali.org/18/kehf_suresi/86.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

    suya battı diye açıkca kuran diyor zaten ayette, neyin savunması bu battı o anlamda kullanılmamış derken. kara balçıklı bir gözenin için"de", balçık"ta", balçıklı bir su gözesin"de" batar. gördüğün gibi içinde olma durumu söz konusu. güneş normal batışını(su da batma anlamında değil) balçığın içinde yapıyor bu ayetlere göre.

    uzak doğu vardır ama kimse güneş uzak doğuda doğar amerikada batar demez çünkü her bölgede farklı zaman dilimlerinde batar tek bir yerde batmaz güneş. güneşin battığı yere varılma deniyor orda güneşin son battığı yere varılma dese haklısınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    quote:

    Bu iki ayete göre de gün içinde Güneşimiz, Dünya’nın bir ucunda doğuyor, gök kubbe boyunca yükseliyor ve diğer ucunda da batıyor. Yani Kurana göre Dünyamızda “Güneşin doğduğu ve battı uçlar mevcut. Dünyanın bu uclarına kadar giden olursa (Zülkarneyn gibi) Güneş’in doğduğu ve battığı noktaları görebiliyor, hatta Güneş’i “kara bir balçıkta” batarken izleyebiliyor. Bu ifadeden Kuran ve islamın Dünya yı tepsi veya döşek gibi düz sandığı net olarak anlaşılmaktadır.


    şuan baktığımızda bizde öyle görüyoruz
    o zaman dünya düz mü diyelim ?

    yayıp, döşeme her zaman düzlükte mi olur ?
    sen dağa bir ev yapmak istediğinde ne yaparsın ?

    mealcilerin bir şey dediği yok ,onlar sadece Arapça'dan Türkçe'ye çeviri yapıyorlar
    hadisçiler desen bir nebze anlarız

    biz öyle görüyoruz ama allah nasıl görüyor o da mı biz gibi gördü de öyle yazdı ?

    "..Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık..."

    http://www.kuranmeali.org/6/enam_suresi/38.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

    niye hiç bir ayette dünya yuvarlaktır ve döner demiyor. onlarca dünyayı ve dağları anlatan ayetler varken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zirve011 -- 29 Mayıs 2016; 20:25:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vpx1


    quote:

    Orijinalden alıntı: deepestroots

    Aynen öyle şeytanı allah azdırmıştır çok adaletli ! Allah şeytana hakettiği değeri göstermemiş itibarını ayaklar altına almıştır.

    Şeytan o zamana kadar yaratılan mahluklar içerisinde allaha en çok ibadet eden varlıktı şeytan aynı zamanda baş melekti ve insan gibi iradesi ve nefsi vardı.

    Yani şeytan ve insan arasında teorik olarak hiçbir fark yok.Üstüne bildiğim kadarıyla şeytan cinlerden olduğu için ekstra kabiliyetleri olabilir.

    Sizin allahınız ademi yarattı ve tüm mahluklara secde edin dedi.Bunu gören şeytan hayırdır gardaş ben bu zamana kadar sana en çok ibadet eden varlıktım şimdi yarattığın ademe secde etmemi mi istersin dedi.Allah şeytana secde etmesini dikta etti.Bunun üstüne şeytan allaha isyan etti ben ademden üstünüm dedi ve haklıydı da.

    İnsan ve şeytanın birbirinden hiçbir farkı yoktur üstüne şeytanın ekstra kabiliyetleri var.

    Şimdi sorarım size müslümanlar hani üstünlük takvadaydı ? Allah ademi yarattı ve secde et diyerek şeytanın o zamana kadar yaptığı tüm ibadetleri yoksaydı.Bu apaçık bir haksızlıktır hani allahınız çokkkk adaletliydi ?

    Allah hem üstünlük takvadadır diyor hemde ona en çok ibadet eden varlığın itibarını zedeliyor.

    Bu ne yaman çelişkidir.İslam gerçek olsaydı ben kesinlikle şeytanın yanında yer alırdım.Kısacası adam haklı beyler

    Sen birde tarikatçılar cinleri nasıl görüyor bir bilsen hiç denk geldi mi bilmiyorum ama köpekten aşağı koyuyorlar cinleri abovvvv cinlerre kemikten tut tezeğe kadar şeyler yiyor diyorlar cinlerin yiyeceği kemik ve tezekmiş 😀

    Sende ışık görüyorum sağlam bir ateist olma yolundasın.Zihnin sorguluyor ama inanç zinciri hala seni bırakmıyor.

    Diyorsun ya sözde islamcı ülkeler diye aslında gerçek islamı yaşıyorlar birazcık araştırırsan tüm yaptıklarının kuran ve ideolojisiyle ne kadar uyumlu olduğunu görürsün.

    Kuranda iki çeşit ayet vardır reklam ayetleri ve gerçek ayetler.Reklam ayetleriyle kuran kendini hoşgörülü,adil,merhametli göstermeye çalışır.Gerçek ayetlerde ise asıl yüzünü gösterir.

    Işid ve diğer tarikatlar gerçek islamı yaşıyor.Her ne kadar şu an zincirlerin bunu görmene engel olsada birgün göreceksin çünkü zihnin uyanmaya başlamış.

    İçinden belki ........ ateisti diyeceksin ama birgün gelecek anlayacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zirve011 kullanıcısına yanıt
    SEN ; BİR KİTAB IN İÇİNDE YAŞIYORSUN .. hani sorup duruyorsunuz şekli ne diye ------> KİTAP

    kuran kerim gibi bir kitab dır yer ve gökler in şekli .... anladın
    en'am 3 te zaten acıkca yazıyor ------> kitab ta hiç bir eksik yok tastamam .. gördüğün tüm mahluk sende dahil kitabın eserleriniz .
  • zirve011 kullanıcısına yanıt
    tamamını okudun ama boşuna

    kuranda güneşin suya batışı "garebe" fiili ile belirtilmiş ama ...gurub etmek tabiri var türkçemizde akıllım ..

    senin ve alıntıladığın ataiz abilerin kast ettiği manada batmak olan gareke fiili yok...gark olmak yani bir şeyin suya batması

    zirve01 dün bostancı sahiline gitti güneşin batışını seyretti ..

    sen hiç güneşin batışına şahid oldun mu

    bu gün batımını anlatırken..güneşin gerçektende bostancı sahilinde denize gömüldüğünü mü anlamalıyız..yada anlarsın hee

    arapçada batmak ile gurub etmek fiili ile ifade edilir

    garebe gurub ...

    gareke gark olmak suya gömülmek


    ah bu yeni nesil ateizler

    şimdi dön bi daha oku



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 29 Mayıs 2016; 20:30:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zirve011

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    quote:

    Bu iki ayete göre de gün içinde Güneşimiz, Dünya’nın bir ucunda doğuyor, gök kubbe boyunca yükseliyor ve diğer ucunda da batıyor. Yani Kurana göre Dünyamızda “Güneşin doğduğu ve battı uçlar mevcut. Dünyanın bu uclarına kadar giden olursa (Zülkarneyn gibi) Güneş’in doğduğu ve battığı noktaları görebiliyor, hatta Güneş’i “kara bir balçıkta” batarken izleyebiliyor. Bu ifadeden Kuran ve islamın Dünya yı tepsi veya döşek gibi düz sandığı net olarak anlaşılmaktadır.


    şuan baktığımızda bizde öyle görüyoruz
    o zaman dünya düz mü diyelim ?

    yayıp, döşeme her zaman düzlükte mi olur ?
    sen dağa bir ev yapmak istediğinde ne yaparsın ?

    mealcilerin bir şey dediği yok ,onlar sadece Arapça'dan Türkçe'ye çeviri yapıyorlar
    hadisçiler desen bir nebze anlarız

    biz öyle görüyoruz ama allah nasıl görüyor o da mı biz gibi gördü de öyle yazdı ?

    "..Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık..."

    http://www.kuranmeali.org/6/enam_suresi/38.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

    niye hiç bir ayette dünya yuvarlaktır ve döner demiyor. onlarca dünyayı ve dağları anlatan ayetler varken.

    Kuran bugün vahyolunmadı ,o dönemlerde dünya yuvarlaktır diye bir ayet gelseydi ,inanmak isteyen dahi İslama inanmazdı (gerçi söbe şekli geçtiği iddia edenlerde var)
    Kuran'da her dönem insanların anlayabileceği bir dil kullanılmıştır

    hele ki o dönemlerde dünya dönüyor şeklinde bir ayet gelseydi insanlar gülmekten yere yatardı
    gerçi günümüzde bile dönmediğini iddia edenler var ya neyse :)




  • la o da kefere sen gibi yalandan müslümanım dio
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

    tamamını okudun ama boşuna

    kuranda güneşin suya batışı "garebe" fiili ile belirtilmiş ama ...gurub etmek tabiri var türkçemizde akıllım ..

    senin ve alıntıladığın ataiz abilerin kast ettiği manada batmak olan gareke fiili yok...gark olmak yani bir şeyin suya batması

    zirve01 dün bostancı sahiline gitti güneşin batışını seyretti ..

    sen hiç güneşin batışına şahid oldun mu

    bu gün batımını anlatırken..güneşin gerçektende bostancı sahilinde denize gömüldüğünü mü anlamalıyız..yada anlarsın hee

    arapçada batmak ile gurub etmek fiili ile ifade edilir

    garebe gurub ...

    gareke gark olmak suya gömülmek


    ah bu yeni nesil ateizler

    şimdi dön bi daha oku



    bu durumu o kadar açıkladım anlamadın asıl sen dön bir daha oku."dün bostancı sahiline gitti güneşin batışını seyretti demişsin" cümlede ama kuran ayetlerinde içinde durumu söz konusu yani "dün bostancı sahiline gitti bostancı sahilin içine güneşin batışını seyretti" anlamı var. içine, içinde anlamı var zaten batmayı suya batmak anlamında düşünmüyorum. buradaki batmayı güneşin yok oluşu olarak düşün ve bu olay suyun içinde "onu siyah balçıklı bir su gözesinde yok olur" oluyor. güneş kaybolma eylemi yapıyor ve bu suyun içinde oluyor.

    hadi bunu geçelim anlamıyorsun. yazımın diğer bölümüne neden cevap vermedin.




  • cemal iyicene sacmalamaya basladın baq .

    bu yazdıgın şu anlama geliyor ---> Allah vahyinde insanların inanmamasından korktugu için gerceği gizledi

    demekki bugün böyle bir ayet nuzul olsaydı sen inanmazdın ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deepestroots


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vpx1


    quote:

    Orijinalden alıntı: deepestroots

    Aynen öyle şeytanı allah azdırmıştır çok adaletli ! Allah şeytana hakettiği değeri göstermemiş itibarını ayaklar altına almıştır.

    Şeytan o zamana kadar yaratılan mahluklar içerisinde allaha en çok ibadet eden varlıktı şeytan aynı zamanda baş melekti ve insan gibi iradesi ve nefsi vardı.

    Yani şeytan ve insan arasında teorik olarak hiçbir fark yok.Üstüne bildiğim kadarıyla şeytan cinlerden olduğu için ekstra kabiliyetleri olabilir.

    Sizin allahınız ademi yarattı ve tüm mahluklara secde edin dedi.Bunu gören şeytan hayırdır gardaş ben bu zamana kadar sana en çok ibadet eden varlıktım şimdi yarattığın ademe secde etmemi mi istersin dedi.Allah şeytana secde etmesini dikta etti.Bunun üstüne şeytan allaha isyan etti ben ademden üstünüm dedi ve haklıydı da.

    İnsan ve şeytanın birbirinden hiçbir farkı yoktur üstüne şeytanın ekstra kabiliyetleri var.

    Şimdi sorarım size müslümanlar hani üstünlük takvadaydı ? Allah ademi yarattı ve secde et diyerek şeytanın o zamana kadar yaptığı tüm ibadetleri yoksaydı.Bu apaçık bir haksızlıktır hani allahınız çokkkk adaletliydi ?

    Allah hem üstünlük takvadadır diyor hemde ona en çok ibadet eden varlığın itibarını zedeliyor.

    Bu ne yaman çelişkidir.İslam gerçek olsaydı ben kesinlikle şeytanın yanında yer alırdım.Kısacası adam haklı beyler

    Sen birde tarikatçılar cinleri nasıl görüyor bir bilsen hiç denk geldi mi bilmiyorum ama köpekten aşağı koyuyorlar cinleri abovvvv cinlerre kemikten tut tezeğe kadar şeyler yiyor diyorlar cinlerin yiyeceği kemik ve tezekmiş 😀

    Sende ışık görüyorum sağlam bir ateist olma yolundasın.Zihnin sorguluyor ama inanç zinciri hala seni bırakmıyor.

    Diyorsun ya sözde islamcı ülkeler diye aslında gerçek islamı yaşıyorlar birazcık araştırırsan tüm yaptıklarının kuran ve ideolojisiyle ne kadar uyumlu olduğunu görürsün.

    Kuranda iki çeşit ayet vardır reklam ayetleri ve gerçek ayetler.Reklam ayetleriyle kuran kendini hoşgörülü,adil,merhametli göstermeye çalışır.Gerçek ayetlerde ise asıl yüzünü gösterir.

    Işid ve diğer tarikatlar gerçek islamı yaşıyor.Her ne kadar şu an zincirlerin bunu görmene engel olsada birgün göreceksin çünkü zihnin uyanmaya başlamış.

    İçinden belki ........ ateisti diyeceksin ama birgün gelecek anlayacaksın.



    reklam mı yok artık :)
    sanki Allah senin inanmana muhtaç ?
    o sadece bildiriyor ,uyarıyor
    iyi dediklerine reklam dersen ,kötülere sarılırsan
    buyur o zaman kıyamete kadar devam et diyor
    daha ne desin ?




  • cadence1 kullanıcısına yanıt
    anlaşıldı seni bloklamadan kurtuluş yok
    blok hadi güle güle :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.