Şimdi Ara

Amerikan Ordusu 70 yıllık silahı envanterine sokuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Amerikan Ordusu 70 yıllık silahı envanterine sokuyor 
    Amerikan ordusu, 1946 yılında tanıtılan M3 Carl Gustav roketatarı tekrar envanterine sokacak. Askeri birliklerin ateş gücünü artırması planlanan roketatarın, birliklere günümüz şartlarındaki savaşlarda yardımcı olacak.
     
    Şu anda sahibi Saab olan, 350 yıldan fazla geçmişe sahip ve demir endüstrisinde ve ağır silahlar sanayisindeki faaliyetleriyle bilinen Bofors firmasının ürettiği bu geri tepmesiz top (tüfek), hafif yapısıyla bir insanın rahatlıkla taşıyabileceği ağırlıkta. Geri tepmesiz toplar yapısal olarak obüs ve bazukanın arasında yer alırlar: Rokete benzer şekilde barutları mermilerinin tabanında yer alırken, barut namlunun ötesinde ateş almaz. Yani mermi roketler gibi namludan çıktıktan sonra bağımsız bir güç sağlayıcıya sahip değillerdir. Topların mekanizmasından farklı olarak ise itici maddelerin (barut vs.) gazları arkaya yönlendirilir ve bu şekilde silahın tepme etkisi önlenmiş olur. Silaha geri tepmesiz top veya tüfek denmesinin nedeni de bu çalışma mekanizmasıdır. Silahın “tüfek” olarak adlandırılmasının sebebi ise mermiyi stabilize etmek için kullanılan namlu içindeki yivdir.
     
    Amerikan Ordusu 70 yıllık silahı envanterine sokuyor 
    Amerikan ordusu, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kalibresi 57mm ve 106mm arasında değişen geri tepmesiz tüfeklerinden, Sovyetler ordusunun T-55 ve T-62 tanklarına karşı kullanmak amacıyla aktif olarak yararlanmıştı. Dragon ve TOW gibi güdümlü tanksavar füzeleri çıktıktan sonra ise bu silahların kullanımı sonlandırılmıştı.
     
    Soğuk Savaş’ın bitmesi, Irak’taki gerillalar ve Taliban gibi tehditler Amerikan ordusu için problem olmaya başlamıştı. Çukur imlalı savaş başlıklarına sahip tanksavarlar ise binalara, sığınaklara ve açık alandaki düşman birliklerine karşı görece düşük tesire sahiplerdi. Tanksavar füzeleri de oldukça pahalılardı zira 500 dolar değerindeki çok basit yapıları yıkmak için 50.000 dolarlık cephane harcanması gerekiyordu. Son olarak tanksavar füze rampaları son derece karmaşık güdüm sistemleri ile engebeli zeminlerde taşınmak için ağır yapılardı.
     
     
    M3 Carl Gustav ise yukarıda saydığımız üç problemin de üstesinden gelen bir silah. Basitçe tutacak yerleri ve nişan dürbünü olan bir tüp olarak tanımlanabilir. Silah, tankları ve zırhlı araçları etkisiz hale getirmek için Yüksek Patlayıcılı Tanksavar mermileri fırlatabiliyor; yapılara ve düşman birimlerine karşı ise Yüksek Patlayıcılı mermiler fırlatabiliyor. Kullanılan top mermilerinin çapı 8,4 cm ve bu da oldukça etkili bir yıkım gücü anlamına geliyor. Toplar görece olarak ucuzlar ve silahın ağırlığı ise sadece 6,35 kg.
     
    Amerikan Ordusu 70 yıllık silahı envanterine sokuyor 
    Taşınabilir, hafif ateş gücüne ihtiyaç duyan Amerikan Özel Operasyonlar birimi M3 Carl Gustav silahlarını 1989’dan bu yana kullanmakta. Afganistan’da yer alan normal piyade birimleri 2011’den bu yana bu silahları kullansalar da başlarda silahı kullanabilmek için bir öğrenme sürecinden geçmek zorunda kalmışlardı.
     
    Carl Gustav yaşına göre birçok yüksek teknolojili silahtan daha çok yönlü ve geleceğin savaşlarına daha uyumlu. Rus güçleri tarafından Kırım’da uygulanmaya başlayan “hibrit savaş” teknikleri içinse biçilmiş kaftan bir silah olma özelliğini taşıyor. 70 yıllık bir silah için hiç de fena sayılmaz.







  • donanimla ne alakasi var bu haberin.Iyice kontrolden cikmaya basladi bu site.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: harbinur

    donanimla ne alakasi var bu haberin.Iyice kontrolden cikmaya basladi bu site.


    Askeri donanım?

  • Güzel haber. Yalnız o kuvvet ve çapta bi silahın tepmemesi şaşırtıcı harbiden. Tamam arkadan gazları dışarı atması bunu sağlıyor da gaz ile birlikte itiş kaybı da olmuyor mu?

  • Yakında pyd'nin elinde bolca görürüz bunlardan.

  • amerika envanteri demek pkk/terörist envanterine girmiş demek !

  • buğra ünsal

    donanımhaber military advisor

  • hadi teknoloji vs neyse geçtik bir şekilde savunuyorsunuz kendinizi 70 yillik roketarın abd ordusunun envanterine girmesinin haberinin bu sitede bir işi yok.diğer teknoloji siteleri abuk subuk başka mecralardan haber yapiyor diye cemkiriyorduk bu nedir.
  • Ula her habere de şikayet etmeyin zaten 3-5 haber yapıyorlar birgün de daha çok haber yapın diyin

  • Bf1'de göreceğimiz bir silah :D

  • bilgisayar donanım haber sitesi

    savaş donanum sitesine döndü be !

  • Agalar okumayin o zaman haberi ne ariza insanlarsiniz arkadas

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet laf ediyor o buna dondu bu buna dondu, site bozuldu diye. La ne güzel bilgi içeriyor çıkın kardeşim ozaman çıkın

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

    Bf1'de göreceğimiz bir silah :D

    BF1? 1946?

    1. Dünya Savaşı'nı geçtim 2.sinden bile sonra tanıtılmış.

    Keşke şu oyunları sadece "dan dan vurdum seni" için değil de az da tarih öğrenmek için oynasak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saab firmasıyla bizim yerli otomobil firması arasındaki ilişki neydi pek hatırlayamdım şu an ?

  • böyle haberler daha çok gelsin

  • Yakında bizim ordumuza teröristler kullanirken görürüz

  • Sanırım 2. dünya savaşından hemen sonra hizmete girmiş ve muhtemelen kore ve vietnam savaşında kullanılmıştır. Bu silah sığınak ve tahkimat yıkmak için geliştirilmiş öncelikli görevi bu günümüz tanklarını durdurması mümkün değil daha ziyade orantısız güç kullanımı gerekecek durumlar için .Örn içinde siniper saklana binaya asker sokmak yerine sniperin tespit edildiği katı havaya uçurmak için kullanılacak.

  • Türkiye satın alır sonra da IŞİD'e satar. Ortadoğu da kullanılsın diye envanterine alıyordur, başka ne yapacaktı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    Türkiye satın alır sonra da IŞİD'e satar. Ortadoğu da kullanılsın diye envanterine alıyordur, başka ne yapacaktı?

    ABD/İSRAİL/RUSYA VE SURİYE ...

    Sonra da Avrupa ülkeleri ve pkk/pyd/ypg hiç destek vermiyor demek ki !

    Tebrikler ! bravo ! sen kazandın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.