Şimdi Ara

KLAVYEDE SAĞ SOL YÖN TUŞLARINDA TUŞLARINDA TİTREME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MRB ARKADAŞLAR SU ANDA LAPTOP KULLANMAKTAYIM VE 1 SENEDEN BERİ BU LAPTOBU SAADECE AYRI BIR KLAVYEYLE OYNUYORUM SORUNUM ŞU ETS2 OYNARKEN SANIRSAM SADECE YÖN TUŞLARINDA SAĞA SOLA DONERKEN DİREKSİYON TAM DONMUOR TİTREME OLUYOR DİREKSİYONDA YANI NASIL DESEM MESELA KLAVYEDEN (D) HARFİYLE SAĞA DONDUGUMDA DİREKSİYON HAFİFCE SAĞA DONDUKTEN SONRA Bİ SOLA Bİ SAĞA KIPIRDIYOR................ AMA BUNU LAPTOBUN KENDI KLAVYESINDEN OYNADIGIMDA Bİ SIKINTI OLMUOR GAYET RAHAT DONUYOR ..... BU TUR SORUNLARI YASAYAN ARKADAŞLAR VEYA BILGISI TECRUBESİ OLAN ARKADAŞLARDAN ACİL YARDIM BEKLİYORUM ....



  • Fareyle İlgili Genel Ayar Sorunları

    Fareyi hareket ettirdiğimde, hiçbir şey olmuyor.

    Aşağıdakileri deneyin:

    USB bağlantısı kaybolmuş olabilir. Farenin fişini çekip, tekrar takmayı deneyin.
    Fareyi başka bir USB bağlantı noktasına takın.
    Fareniz bir USB hub'ına veya USB anahtar kutusuna takılmışsa, anahtar kutusunu çıkarıp doğrudan bilgisayara takmayı deneyin.
    Kullanılmayan diğer USB aygıtlarını çıkarın.
    Kablosuz bir fare kullanıyorsanız: Kablosuz bağlantıyla ilgili sorunları giderme konusundaki ipuçları için, bkz. Kablosuz bağlantı ve Bluetooth® sorunlarını giderme.
    Bozuk olmadığını doğrulamak için, fareyi bir başka bilgisayarda deneyin.
    Ayarlar sırasında misafir olarak oturum açtım ve bir kurulum hatasıyla karşılaştım.

    Ayarlar sırasında, bilgisayarınızı bir ya da daha fazla defa başlatmanız gerekebilir. Kurulum işlemi sırasında Misafir grubunun bir üyesi olarak oturum açmak, bir yükleme hatasıyla sonuçlanabilir. Kurulum, Yöneticiler grubunun bir üyesi olarak oturum açmanızı gerektirir.

    IntelliPoint yazılımını kurduğumda, farklı bir fare programını kaldırmadan, Kurulum devam etmeyecektir.

    Halihazırda bilgisayarınıza kurulmuş bir fare yazılımı varsa, mevcut fare yazılımını kaldırmadan IntelliPoint'i yükleyemezsiniz. Bazı bilgisayar üreticileri, bilgisayarla birlikte gelen fareye uygun fare yazılımını önceden yüklerler.

    Mevcut fare yazılımını kaldırmak için

    Başlat'ı tıklatın, Denetim Masası'nı tıklatın (Klasik Görünüm'de olduğunuzdan emin olun), sonra da Program Ekle veya Kaldır'ı çift tıklatın.
    Şu anda yüklü programlar altında, kaldırmak istediğiniz fare yazılımını seçin, sonra da Değiştir'i (veya varsa Kaldır'ı) tıklatın.
    Mevcut fare yazılımını kaldırma konusundaki talimatları izleyin. Kaldırmak istediğiniz fare yazılımını bulamıyorsanız, bilgisayarınızla birlikte gelen belgelere bakın veya bilgisayar üreticisine başvurun.
    IntelliPoint için otomatik yazılım güncellemelerini etkinleştirmek/devre dışı bırakmak istiyorum.

    Windows Başlat menüsünden otomatik yazılım güncellemelerini etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için

    Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ı tıklatın, Microsoft Fare'yi tıklatın, sonra da Kalite Ayarları'nı tıklatın.
    Evet'i tıklatarak otomatik güncelleştirmeleri etkinleştirin veya Hayır'ı tıklatarak otomatik güncelleştirmeleri devre dışı bırakın.
    IntelliPoint yazılımının yeni bir sürümünü, IntelliPoint yazılımının eski bir sürümünün üzerine kurdum ve bazı özelleştirme ayarlarımı kaybettim.

    IntelliPoint yazılımının eski bir sürümünü kullanıyorsanız ve yeni bir sürümünü yüklerseniz, düğme yeniden atamaları gibi bazı özelleştirme ayarlarınızı kaybedebilirsiniz. Bu sorunu gidermek için, IntelliPoint yazılımını kurduktan sonra, fare özelleştirmelerinizi güncellemeniz gerekebilir.

    IntelliPoint yazılımı sekmelerinin bazıları eksik.

    Görüntülenen IntelliPoint yazılımı sekmeleri, IntelliPoint'i açmak için kullandığınız fareye göre değişir. Örneğin; kablolu bir fareniz varsa ve kablosuz bir fare bağlarsanız, Kablosuz sekmesi yalnızca IntelliPoint'i kablosuz fareyi kullanarak açarsanız görüntülenir.

    Farenize uygun bir IntelliPoint yazılımı sekmesi görüntülenmezse, IntelliPoint'i kapatın ve yapılandırmak istediğiniz fareyi kullanarak tekrar açın.

    Düğmeler sekmesi, benimkinden farklı bir fare modeli görüntülüyor.

    Düğmeler sekmesinde görüntülenen fare, listelenen düğmeleri belirler. Düğme sayısı ve nasıl konumlandırıldıkları, farenin modeline bağlı olarak değişebilir.

    Genellikle, IntelliPoint ayarları sırasında, bilgisayara bağlı olan fare saptanır ve tanımlanır. Bilgisayarınıza bağlı birden fazla fare varsa veya yeni bir Microsoft fareye geçiş yaparsanız, yapılandırmak istediğiniz Microsoft fareyi kullanarak IntelliPoint yazılımını açın. Bu eylem, Bağlı aygıtlar altındaki listede doğru farenin görüntülenmesini sağlar. Ürün adı, farenizin altında listelenir.

    Bazı IntelliPoint özellikleri programlarımda çalışmıyor.

    Bazı IntelliPoint yazılım özellikleri, bazı programlarla çalışmayabilir. IntelliPoint özelliklerinin çalışması için, programların standart Windows işlevlerini kullanmak üzere tasarlanmaları gerekir.

    Ayrıca, Windows 7 ve Windows Vista'da, Yönetici olarak çalıştır komutunu kullanarak bir program açarsanız, bazı IntelliPoint yazılımı özelliklerini kullanamayabilirsiniz.

    Farenin Kullanımı

    Tekerlek düğmesine basarak, bir CAD programında nesneleri döndürmeye alıştım, ancak bu artık çalışmıyor.

    IntelliPoint yazılımının daha eski sürümlerinde, tekerlek düğmesi bilgisayar destekli programlarda nesneleri döndürmenizi sağlayan Otomatik Kaydırmaya atanmıştı. Sonraki sürümlerde, tekerlek düğmesi 3B Hızlı Uygulama Geçişi'ne atanmıştır. Şimdi bu amaçla kullanmak istiyorsanız, düğmeyi (veya bir başka düğmeyi) OtomatikKaydırma'ya (veya Orta Tıklatma'ya) atayabilirsiniz.

    Bir fare düğmesini yeniden atadıktan sonra, basmasam bile SHIFT tuşu açık kalıyor.

    Bir fare düğmesini farklı bir komuta yeniden atarsanız, klavyede belirli tuşlara basılı tutarken, yeniden atanmış düğmeye bastığınızda, SHIFT tuşunun etkinleştirildiğini görebilirsiniz. Bu, özelleştirilmiş fare düğmesi tarafından gönderilen yazılım kodları ile, klavye tarafından gönderilen bilgilerin karışmasının sonucudur. Bu sorunu gidermek için, SHIFT tuşunu devre dışı bırakmak amacıyla SHIFT tuşuna basın ve sonra klavyede bir tuşa basarken bir fare düğmesine basmayın.

    İşaretçi ekranda pürüzsüz hareket etmiyor.

    Fare kirlenmiş olabilir, bu da performansını olumsuz etkiler. Fareyi temizlemeyi deneyin.

    Üzerinde optik sensör bulunan bir fare kullanıyorsanız, onu performansını olumsuz etkilemeyecek bir yüzeyin üzerinde kullandığınıza emin olun. Sensör, en iyi izlenecek detayları olan yüzeylerde çalışır. Görünür detayı olmayan (cam gibi) veya üzerinde yansıma olan (aynalar veya parlak yüzeyler gibi) yüzeylerde çalışmaz. Sensör ayrıca sık tekrarlanan desenler (basılı dergiler veya gazete fotoğrafları gibi) üzerinde izleme yapmakta da zorlanabilir.

    Bazen, işaretçiyi ekranda bulamıyorum (gizlenmiş gibi görünüyor).

    İşaretçi ekranın uzak bir köşesine gitmişse ve artık görünmüyorsa, işaretçiyi ekranınızda görünceye kadar farklı yönlere hareket ettirmeyi deneyin.
    Bazı programlar, belirli bir alana hareket ettirdiğinizde, kasıtlı olarak işaretçinin ortadan kaybolmasına neden olurlar. işaretçinin tekrar ortaya çıkıp çıkmayacağını görmek için, farklı bir alana hareket ettirmeyi deneyin.
    Fare, anahtar kutumla doğru çalışmıyor.

    IntelliPoint yazılımı, anahtar kutularında desteklenmez. Bir anahtar kutusu kullanıyorsanız, düğmeleri kaydırma ve yeniden atama gibi bazı IntelliPoint özellikleri çalışmayabilir.

    Aşağıdakileri deneyin:

    IntelliPoint yazılımını her bir bilgisayara kurduğunuza emin olun.
    Bilgisayarlara arasında geçiş yaparken, fareyi hareket ettirmeyin.
    Tekerlek ve tekerlek düğmesi çalışmayı durdurursa, bilgisayarı yeniden başlatın.
    Anahtar kutusu ile başka sorunlar yaşarsanız, anahtar kutusu tedarikçinizle bağlantıya geçin.
    Manyetik şarj kablosunu taşınabilir bilgisayarımın yanına getirdiğimde, bu bekleme modunu tetikliyor.

    Bazı taşınabilir bilgisayarlar, kapağın kapalı olup olmadığını anlamak için, manyetik bir alan kullanırlar. Farenizin manyetik bir şarj kablosu varsa, bu kablonun taşınabilir bilgisayarın çok yakınına getirilmesi, bilgisayarınızın bekleme moduna geçmesine neden olabilir. Bu sorundan kaçınmak için, manyetik şarj kablosunu, taşınabilir bilgisayarın klavyesinden uzak tutun.

    Yeniden şarj edilebilir farem, sıcak ortamlarda/doğrudan güneş ışığı altında şarj olmuyor.

    Yeniden şarj edilebilir bir fare şarj sırasında çok ısınırsa, pil gösterge ışığı yeşil renkte yanmaya devam edebilir, ancak şarj etmeyebilir. Normal çalışma sıcaklıklarını belirlemek için, aygıtınızla birlikte gelen Ürün Kılavuzuna başvurun.

    Fare düğmeleri

    Bastığımda bir ya da daha fazla düğme çalışmıyor.

    Microsoft fare düğmelerinin, ilk kullandığınızda varsayılan atamaları vardır. Bu düğme komutlarından bazıları, kullandığınız programla çalışmayabilir. Örneğin; sağ düğmenin varsayılan düğme ataması Sağ tıklatma'dır, ancak bazı programlar bu komutu desteklemeyebilir. Düğmenin komutunu destekleyeceğine emin olduğunuz programlar kullanırken düğmeye basmayı deneyin. Ayrıca, düğmeye farklı bir komut atayabilirsiniz.

    Düğmeye bilmediğiniz bir komut da atanabilir. IntelliPoint yazılımını kullanarak, her bir düğmeye atanmış komutları bulabilirsiniz.

    Fare düğmesi atamalarını belirlemek için

    Yapılandırmak istediğiniz fareyi kullanarak, IntelliPoint'i başlatın.
    (Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üstüne gelin, Microsoft Fare'yi tıklatın, sonra da Microsoft Fare'yi tıklatın.)
    Her bir düğme için, işaretçiyi kutunun üzerine hareket ettirin. IntelliPoint, yandaki resimde o düğmenin yerini vurgulayacaktır.
    Her bir düğmeye atanmış olan komut, düğmenin adının altında listelenir.
    Çift tıklatma yapmakta zorlanıyorum.

    Çift tıklatma hızı ayarını, IntelliPoint yazılımındaki Etkinlikler sekmesinde değiştirin.
    Orta tıklatma, uygulamamda ya da oyunumda beklendiği şekilde çalışmıyor.

    Orta düğmeyi tekrar Orta tıklatma'ya atayın.
    Bir düğmeyi yeniden atadım ve uygulamamda ya da oyunumda beklendiği şekilde çalışmıyor.

    Windows Terminal Hizmetleri ve Uzak Masaüstü gibi bazı oyunlar ve programlar, özelleştirilmiş düğme atamalarını desteklemezler.
    Özelleştirilmiş düğme atamaları, Windows Güvenli Mod'da veya bir programı Yönetici olarak çalıştır komutunu kullanarak açtığınızda çalışmaz.
    IntelliPoint yazılımını kaldırıp, yeniden kurmayı deneyin.
    Fare tekerleği

    Tekerleği döndürdüğümde, hiçbir şey olmuyor.

    Tekerlek kaydırılabilir bir belgenin (Microsoft Internet Explorer gibi) açık olduğu bir programda çalışmıyorsa, IntelliPoint tekerlek desteğinin etkinleştirildiğine emin olun:

    Yapılandırmak istediğiniz fareyi kullanarak, IntelliPoint'i başlatın.
    (Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üstüne gelin, Microsoft Fare'yi tıklatın, sonra da Microsoft Fare'yi tıklatın.)
    IntelliPoint Tekerlek sekmesinde, Dikey kaydırmayı etkinleştir onay kutusunun seçili olduğundan emin olun.

    Sorunu bu çözmezse, Kurulum sırasında doğru fareyi seçtiğinizden emin olarak IntelliPoint'i yeniden yüklemeyi deneyin.
    Not

    Kaydırma bazı programlarda (Microsoft Word ve Internet Explorer gibi) çalışıyor, ancak kaydırma çubuğu olsa bile diğerlerinde çalışmıyorsa, bu diğer programlar kaydırma tekerleğini desteklemiyor olabilir.

    Tekerleği döndürdüğümde, pazen pencerem kayboluyor.

    Fare tekerleğini hem kaydırma yapmak için, hem de bir düğme olarak da kullanabilirsiniz. Tekerleğe tıklandığında, masaüstünüzdeki diğer açık programlara geçiş yapılır. Bazen kaydırma sırasında, yanlışlıkla tekerleğe basabilir ve istemeden bir başka açık programa geçebilirsiniz. Aktif pencerenin kaybolmuş gibi görünmesinin nedeni budur, ancak gerçekte hala masaüstünüzde açıktır. Bir önceki pencereye dönmek için, pencere çıkıncaya kadar farenin tekerleğine basın veya istediğiniz pencereye geçmek için Windows görev çubuğunu kullanın.

    Sorunu çözmek için, kaydırma yaparken tekerleğe basmaktan kaçının.

    Tekerleği yalnızca kaydırma yapmak için kullanmayı tercih ederseniz, tekerlek düğmesini devre dışı da bırakabilirsiniz.

    Tekerlek düğmesini devre dışı bırakmak için

    Yapılandırmak istediğiniz fareyi kullanarak, IntelliPoint'i başlatın.
    (Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üstüne gelin, Microsoft Fare'yi tıklatın, sonra da Microsoft Fare'yi tıklatın.)
    Teker düğme listesinde, Devre Dışı seçeneğini tıklatın.
    Büyüteç

    Büyütecin boyutunu değiştirmek istiyorum, ancak bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.

    Büyütecin boyutunu ayarlamak için

    Büyüteci görüntülemek için, uygun fare düğmesini tıklatın.
    Aynı düğmeye basın ve basılı tutun, daha sonra Büyütecin boyutunu değiştirmek için, farenizi hareket ettirin. Pencerenin boyutunu büyütmek için, fareyi aşağıya ve sağa hareket ettirin, küçültmek için, yukarıya ve sola hareket ettirin.
    Büyüteci kapatma konusunda sorun yaşıyorum.

    Fareyi hareket ettirmeden, Büyütece atanmış düğmeyi bir kez hızla tıklatın.
    Bazen Büyüteç otomatik olarak kapanıyor.

    Fare düğmelerinden birisi, küresel olarak Büyüt atanmışsa, ancak belirli bir programda o düğmeye başka bir eylem atanmışsa (ya da tersi), Büyütecin tanındığı bir programdan tanınmadığı bir yere geçiş yaptığınızda, IntelliPoint Büyüteci otomatik olarak kapatabilir.

    Büyüteç, tüm pencerelerimin içeriğini büyütmüyor.

    Büyüteç, bazı uygulamalarda veya oyunlarda, resimleri veya videoları doğru şekilde görüntülemeyebilir.

    Makrolar

    Çevrimiçi bir oyun oynarken, makroları kaydedemiyorum/çalıştıramıyorum.

    Çevrimiçi oyunlar oynarken, makroları kaydedemeyebilir veya çalıştıramayabilirsiniz. Bunun nedeni, çalıştırdığınız güvenlik programlarıdır, örneğin; güvenlik ihlalinin saptanması yazılımı, sizin oyun içerisinde kayıt ve kayıttan oynatma yapmanızı önleyebilir.
    Kullanılmayan diğer USB aygıtlarını çıkarın.
    Doğru çalıştığını doğrulamak için, fareyi bir başka bilgisayarda deneyin.
    Kablosuz bir fare kullanıyorsanız: Kablosuz bağlantıyla ilgili sorunları giderme konusundaki ipuçları için, bkz. Kablosuz bağlantı ve Bluetooth sorunlarını giderme.
    Hızlı Dönüş

    Hızlı Dönüş çalışmıyor.

    Hızlı Dönüşü tekrar kalibre etmeyi deneyin.
    Windows 7 ve Windows Vista'da, artırılmış yönetici bilgilerini kullanarak bir oyun başlatırsanız, Hızlı Dönüş dahil pek çok IntelliPoint özelliği çalışmayacaktır.
    Programa Özel Ayarlar kullanıyorsanız, oyundan çıkmak ve sonra oyuna geri dönmek için, ALT+TAB tuşlarını kullanmayı deneyin.
    Hızlı Dönüş doğru kalibre olmuyor.

    Hızlı Dönüş doğru kalibre olmazsa:

    Hızlı Dönüşü tekrar kalibre etmeyi deneyin. Kalibre ederken,
    Döndürmeden önce, farenin ekranında Hızlı Dönüş simgesi görününceye kadar bekleyin.
    Karakterinizi 360 derecelik bir açı içerisinde döndürün.
    Oyun içi hızlandırmayı ve yumuşatmayı devre dışı bırakın.

    Bazı oyunlar, oyun içi hızlandırma içerir. Bu devre dışı bırakılabilir. Fareyi hızlandırma, fareyi yumuşatma veya fareye ortalama alma gibi oyun seçeneklerini arayın. Bu özellikleri devre dışı bırakarak, Hızlı Dönüş'ü tekrar kalibre etmeyi deneyin.
    Yapılandırmak istediğiniz fareyi kullanarak, Intellipoint'i başlatın.
    (Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üstüne gelin, Microsoft Fare'yi tıklatın, sonra da Microsoft Fare'yi tıklatın.)
    İşaretçi Seçenekleri sekmesinde, Hareket seçeneği altında, İşaretçi Hassasiyetini Artır onay kutusunu seçerek fare hızlanmasını kapatın.
    Oyun içi hızlandırmayı devre dışı bırakılamadığında:

    Halo ve Halo 2 gibi bazı oyunların devre dışı bırakılamayan oyun içi hızlandırma özellikleri vardır. Bu oyunlar, karakteriniz hareketsiz dururken ve hareket ederken farklı fare hızlandırmaları kullanabilirler. Aşağıdaki ipuçları, oyun içi hızlandırmanın etkilerinin en aza indirilmesine yardımcı olabilir: İpuçları
    Hızlı Dönüşü hızla kalibre etmeyi deneyin. Kayıt yaparken, fareyi hızla sola veya sağa götürerek, döndürmeyi başlatın. Daha sonra, daireyi yavaşça tamamlayın ve kayıt işlemini tamamlamak için düğmeyi bırakın.
    Karakteriniz yürürken, Hızlı Dönüşü kalibre etmeyi deneyin.
    Karakteriniz hareketsiz dururken, Hızlı Dönüşü kalibre etmeyi deneyin.
    Hızlı Dönüş, fare hızı, hızlanma veya duyarlılık ayarlarındaki değişikliklerden etkilenebilir. Bu ayarlardan herhangi birisini değiştirirseniz, Hızlı Dönüşü tekrar kalibre etmek zorunda kalabilirsiniz.

    İpucu

    Oynadığınız her bir oyun için farklı bir Hızlı Dönüş kaydetmek amacıyla, Programa Özel Ayarlar'ı kullanın.

    Oynadığınız her bir oyun için farklı bir Hızlı Dönüş kaydetmek

    İstediğiniz fareyi kullanarak, Intellipoint'i başlatın.
    (Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üstüne gelin, Microsoft Fare'yi tıklatın, sonra da Microsoft Fare'yi tıklatın.)
    Düğmeler sekmesini açın.
    Programa özel ayarları etkinleştir seçeneğini belirleyin ve Ayarlar'ı tıklatın.
    Programa Özel Ayarlar iletişim kutusunda, Programlar listesinden bir oyun seçin.
    Hızlı Dönüş'e bir fare düğmesi atayın ve Uygula'yı tıklatın.
    Programlar listesinden, başka bir oyun seçin.
    Hızlı Dönüş'e bir fare düğmesi atayın ve Uygula'yı tıklatın.
    İşlemi tamamladığınızda, Tamam'ı tıklatın.




  • USB bağlantısı kaybolmuş olabilir. Farenin fişini çekip, tekrar takmayı deneyin.
  • klawyeyi usb girişli olark yenisi ile degiştir
  • ARKADAŞLAR YORUMLARINIZ IÇİN SAOLUNDA BENIM FAREYLE İŞİM YOK BENIM SORUNUM KLAVYEDE :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.