Şimdi Ara

Dizüstü bilgisayarda Titan X'den daha yüksek grafik performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dizüstü bilgisayarda Titan X'den daha yüksek grafik performansı 
     
    Ay sonunda Tayvan'da başlayacak Computex Fuarı, yepyeni donanımlar ve birbirinden iddialı bilgisayarlara ev sahipliği yapacak gibi görünüyor. Tayvanlı şirketlerin gövde gösterisiyle geçmesi beklenen fuarda, Asus akıllı telefondan anakart, ekran kartı ve dizüstü bilgisayarlara kadar pek çok yeni model lanse edecek. İşte o modellerden biri de ROG serisinden gelecek.
     
    Asus'un paylaştığı bilgilere göre, ar-ge ekibinin üzerinde yoğun mesai harcadığı yeni dizüstü bilgisayar, grafik performansıyla Titan X ekran kartını geride bırakacak. Yani şu an piyasada satılan en hızlı Nvidia ekran kartından daha yüksek performans sunacak. Bu bilgi itibariyle akıllara GeForce GTX 1080'nin mobil versiyonuyla desteklenmiş çok güçlü bir dizüstü bilgisayar ihtimali geliyor ancak Asus resmi olarak hangi donanımları kullandığını açıklamış değil henüz.
     
    Pascal mimarisini kullanan GP104 GPU'sunun 16nm FinFET üretim teknolojisiyle mobil bilgisayarlara yeni fırsatlar sunacağı açık. Bu avabantaj itibariyle çok güçlü bir mobil GPU veya masaüstü GTX 1080'nin doğrudan dizüstü bilgisayarlara uyarlanmasına tanık olabiliriz. Nvidia'nın hali hazırda masaüstü GeForce GTX 980'i dizüstü bilgisayarlarda kullandığı düşünülürse, saat hızları bir miktar düşünülmüş bir GTX 1080, TDP olarak uygun noktaya gelebilir. Eğer Asus'un paylaştığı görseller bahsi geçen modele aitse, bir kez daha sıvı soğutmalı bir dizüstü bilgisayar görebiliriz ve bu da GPU için hız aşırtma bütçesi sağlayabilir.
     
    Dizüstü bilgisayarda Titan X'den daha yüksek grafik performansı 
     
    Peki yeni dizüstü bilgisayar ne kadar güçlü. Yanıtı, haberimizin altındaki galeride bulunan test skorlarında gizli. Görünen o ki süper güçlü grafik çözümüne ek olarak darboğaz yaşanmaması adına çok güçlü bir işlemci de sisteme entegre edilmiş. Genelde Asus ve diğer üreticilerin işlemci yaklaşımı mobil için geliştirilmiş CPU'ları kullanmaktan yana ancak bu defa örneğin Monster'ın bazı modellerinde olduğu gibi bir masaüstü işlemci görür müyüz, şimdiden merak konusu.
     
    Asus'un yeni dizüstü bilgisayarı yüksek çözünürlüklü ekranı, yüksek performanslı depolama birimi ve yeni yetenekleriyle geleneksel oyun deneyiminin dışında aynı zamanda VR için de ciddi optimizasyonlar içerecek. Asus'un hali hazırda kendi gözlük çözümü üzerinde çalıştığı çok defa gündeme gelmişti, belki yeni bilgisayarlarla birlikte Asus aksesuar olarak kendi VR donanımlarını da sergileyebilir. Kesin olan şu ki yeni dönem dizüstü bilgisayarları da şahlandıracak. Böylesi sistemleri geçtim, 16nm ile ultrabooklar için de oyun dönemi başlayabilir. Süper ince bir kasaya  GTX 950M/960M sınıfı bir GPU'nun koyulabilmesi çoğu kişi için yeterli gelecektir.
     
    Dizüstü bilgisayarda Titan X'den daha yüksek grafik performansı 
     
    Donanım Haber olarak donanım dünyasının merkezi olan Computex Fuarı'nı her yıl olduğu gibi yerinde takip edecek, tüm gelişmeleri olay yerinden çekeceğimiz videolar ile ekranlarınıza getireceğiz. Yeni ekran kartları, yeni işlemciler, yeni anakartlart, özel yapım bilgisayarlar ve süper güçlü dizüstü bilgisayarlara ilişkin neler varsa hepsiniz ekranlarınıza getireceğiz.
     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Asus ROG Dizüstü Bilgisayar: Titan X'den hızlı GPU
    Asus ROG Dizüstü Bilgisayar: Titan X'den hızlı GPU
    Asus ROG Dizüstü Bilgisayar: Titan X'den hızlı GPU
     







  • Fiyatıyla tam bir İncir ağacı olur bu =(

  • cpu ve gpu amd çıksın.çıkaracağı en pahalı masaüstü işlemcisini almaya söz veriyorum...
  • Süpermiş evi sattım alırım artık

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaşırılacak bir şey yok. nvdia çakalı yazılımla istese giriş seviyesi mobil kartları bile titan x seviyesine çıkarabilir. çıkarmışta zaten bize de evi satıp almak düşer.
  • Ben bilgisayara bilgisayar demem bilgisayar benim olmadıkça.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öyle bir grafik hazırlamışlar ki sanırsın gtx 980 ti 10 bin puan almış diğerleri 20 bin almış....

  • Başlığı okuyunca bi içim kıpraşmadı değil

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bashi_Bozuk

    şaşırılacak bir şey yok. nvdia çakalı yazılımla istese giriş seviyesi mobil kartları bile titan x seviyesine çıkarabilir. çıkarmışta zaten bize de evi satıp almak düşer.


    Abartmayın hocam.

  • icindeki donanim bilesenleriyle ayni konfigrasyona sahip bir desktop ile yakin fiyatta tutarsa albenisi olur.Yoksa bir anlami yok

  • Sıfır otomobil fiyatına satar artık.

  • Şimdi herkes böyle emsalsiz özel bir bileşen bekliyor ama 1080m vardır bu makinada. TR de bulacağı fiyat 10 binler.Belki üstüne bile çıkmayan modeller görürüz. Asıl olay 1060m kısmında. 3-4 bin liraya GTX 960-970 arası bir performanslı notebook görürüz. Nvidia AMD'nin mobil taraftaki çıkışını da istemeyecektir. Fiyatlar uygun olur.

  • Erdi abi siz olmasanız biz ne yaparız, donanım videolarına aç kaldık resmen videolarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

  • 3.000 dolar olur kdv ile de 12 13 bin tl ye bize patlar

  • 60 hz panelde isterse triplex sli titan x'den daha kuvvetli sistem olsun bir şeye yaramaz.

    O parayla 240hz monitör, 1080sli içeren çılgın bir sistem dizer bir araba bu bilgisayardan gelse hızına yetişemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 22 Mayıs 2016; 20:59:48 >
  • Egpu dur bu

    Bu dh nin haberleri şok gazetesini geçti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok can yakar bunun fiyatı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1060m 1070m belirleyici faktör olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus urganlık kullanıyorum. 620 ekran kartı bi var üzerinde. Call of duty advanced olması lazım, sorunsuz oynadım. 950 veya 960 uçurur bizi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus urganlık kullanıyorum. 620 ekran kartı bi var üzerinde. Call of duty advanced olması lazım, sorunsuz oynadım]veya 960 uçurur bizi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.