Şimdi Ara

Monument Valley ikinci yılında, rakamlar ise şaşırtıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Monument Valley ikinci yılında, rakamlar ise şaşırtıcı


    3 Nisan 2014 tarihinde ilk kez mobil platformlarda yerini alan Monument Valley, izometrik bakış açısı ile oynanan yeni bir oyun türünün de kapılarını açmıştı. Kendisinden sonra ondan ilham alan pek çok oyun piyasaya çıksa da, yine de onun kadar başarılı olamadı.


     


    2 yılın dolduran oyun, bu münasebetle bir infografik yayınladı. 2 yıllık süre içerisinde indirme rakamları, gelirler, platformlar gibi pek çok bilgi veren grafikte bazı ayrıntılar dikkat çekiyor. Özellikle de Windows Phone tarafı.


     


    İndirme Rakamları


     


    Grafiğe göre, MV oyunu 2 yılda toplam 26 milyon kez indirilmiş ve 50 milyon civarında cihaza kurulmuş. Bu rakamın sadece 5 milyonu ücretli indirilmiş. Kalan rakam ise, iOS haftanın uygulaması, Amazon Underground, Çin IDreamSky gibi promosyonlarla ücretsiz indirilmiş.


     


    iOS platformunda oyunun indirme rakamı 12 milyona yaklaşıyor. Android platformunda ise 1 milyon civarında. Amazon üzerinde 700 bin kez indirilen oyun, Amazon Underground servisinde ise 600 bin indirme görmüş. Grafiklerde Çinli IDreamSky önemli bir rakam elde etmiş görünüyor.


     


    IDreamSky, Çin’de bir dağıtım platformu. Anlaşmalı oyunları yerelleştiriyor ve ülkedeki sayısız üçüncü taraf Android uygulama mağazalarına pazarlıyor. Temple Run 2, bu yolla 150 milyon indirme rakamına ulaşmıştı. MV ise 11.8 milyon kez indirilmiş. Yani aslında Android tarafında toplam 14 milyon civarı indirme var diyebiliriz.


     


    Windows Phone tarafına baktığımızda ise 30 bin civarında bir rakam görüyoruz. Oyun yaklaşık 1 yıldır Windows Phone platformunda ancak ilgi görememiş gibi duruyor. Bu rakam, gelirlere de doğrudan etki ediyor.


     


    Oyun Gelirleri


     


    MV yapımının toplamda elde ettiği gelir 14 milyon dolar civarında. Kazancın yüzde 73’ü iOS platformundan geliyor. Yüzde 17’si Android platformundan, yüzde 3’ü ise Amazon platformundan elde edilmiş. Windows Phone tarafı ise yüzde 1 seviyesinde. Yani yaklaşık 140 bin dolar civarında. Oyun tüm platformlarda 4$ fiyat etiketine sahip.


     


    Ayrıca Bkz.Eğlenceli ve göz alıcı bulmaca oyunu: Maestria

    Oyun iOS tarafında haftanın uygulaması olarak ücretsiz sunulmuştu ve zaman zaman da indirime girmişti. Yine de çok önemli bir rakam elde edilmiş. Android tarafında korsan indirme oranı yüzde 90 civarında geziniyor. Buna rağmen elde edilen gelir başarılı sayılabilir. Windows tarafında ise çok düşük rakamlar söz konusu. İndirimler bu tarafa pek uğramadığı için, kullanıcı da oyundan uzak kalmış. 


     







  • Ios tan almıştım.güzel bulmacaları var.müzikleri hoş.

  • android bu yüzden gelişmiyor korsan a bu kadar izin verirseniz millet uygulama geliştirmez emnim androidde bu oyunu oynayanlar ios ta oynayanlardan 10 kat fazladır ama hepsi korsan.

  • Google kampanya yapmis 5 tane uygulamadan 1 tanesinde %90 indirim yapiyor. Diğer 3 ünü eledim Monument Valley mi alsam yoksa Modern Combat 4 mü alsam bilemedim.Sizce hangisi?

  • Monument Valley'i oynamayanlar varsa tavsiye ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26 milyon indirilip 50 milyon cihaza nasıl kuruluyor onu anlamadım. Korsan burada mı devreye giriyor?

    Edit: anasayfa haberinde resmi görmemiştim. "official" yazısı şimdi gözüme çarptı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angel of the Lord -- 22 Mayıs 2016; 16:03:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müzikleri bölüm tasarımları çok başarılı, en iyi mobil oyunlardan birisi. Oyunu indirimdeyken almıştım sonra ek paketini de aldım, ek paket oyundan pahalıya geldi ama kesinlikle değer

  • çok başarılı bir yapım. farklı bir düşünce ilginç bir tarz, insanların bilinç altlarını zorlayan bir oyun, devamını bekliyoruz... artık çoğu oyun grafikten başka bir şey içermediği için böyle oyunlara talebin zamanla daha da artacağını düşünüyorum

  • Oyun süresi çok kısaydı, onun dışında güzel oyun.
  • Offf offf aradaki farka bak. Android'li cihaz sayısı kat kat fazla olmasına rağmen iOS'dan gelen gelir %73 oranında. Tamam bende Android'ciyim ve arada korsan oyun yüklüyorum ama Google'un buna bir çare bulması lazım. Korsan'a en çok karşı olan bir insan bile tek tıkla bedava indirebileceğini görüp de para vererek almak istemiyor.

  • iki dakikada bitmişti oyun, yeni bölüm update etseler bari
  • 4 dolarlık oyun hatta bir ara 2 tl nın altındaydı,korsancılık ruhunuzda mı var arkadaş..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kefelon

    Offf offf aradaki farka bak. Android'li cihaz sayısı kat kat fazla olmasına rağmen iOS'dan gelen gelir %73 oranında. Tamam bende Android'ciyim ve arada korsan oyun yüklüyorum ama Google'un buna bir çare bulması lazım. Korsan'a en çok karşı olan bir insan bile tek tıkla bedava indirebileceğini görüp de para vererek almak istemiyor.

    1 milyon kişi indirmiş androidde gelirin fazla olması ondan oşabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xtrud kullanıcısına yanıt
    Offical Downloads yazısına dikkat edin. Yani Google Play üzerinden 1 milyon indirilmiş. Toplam offical download 26 milyon iken yüklenen cihaz sayısı 50 milyon açıklanmış. Yani o aradaki 24 milyonun en az 20 milyonu internetden apk indiren Android kullanıcılarına ait.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ilk kez duydum.baktım 9tl diyor,geçtim.bugüne kadar mobil oyuna para vermedim,vermem de.playstation varken hiç işim olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kefelon

    Offical Downloads yazısına dikkat edin. Yani Google Play üzerinden 1 milyon indirilmiş. Toplam offical download 26 milyon iken yüklenen cihaz sayısı 50 milyon açıklanmış. Yani o aradaki 24 milyonun en az 20 milyonu internetden apk indiren Android kullanıcılarına ait.


    APK hareketi engellenemez! APK'siz bir hayat Google'sız bir Android gibidir.

  • 26 milyon download'ın 21 milyonu ücretsiz olduğu sürede indirilmiş

    bütün gezegen ölücü anasını satayım
  • Güzel oyun ama çok kısa. Sadece 10 bölüm ve bulmacalar da kolay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowtr -- 23 Mayıs 2016; 13:34:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.