Şimdi Ara

WD20EARS vs WD20EZRZ - Siz hangisini takardınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemim aşağıdaki şekildedir.

MSI H110M Pro-VD DDR4
    Intel i5-6500
    HyperX Fury 16GB
    Sandisk UltraII 240GB SSD
    GTX 660TI
    ......

Yeni harddisk aldım WD20EZRZ

Fakat elimde de hali hazırda WD20EARS mevcut. İçi dolu fakat ikisi arasında transfer yapabilirim.

Özellik listelerine baktığımda çok küçük farklar mevcut. Kararsız kaldım açıkcası biraz.

Karşılaştırmaya bakarsak;

WD20EARS (2010 Üretim) WD Greenhttp://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-701229.pdf
    2 TB 64MB SATA 3GB/s 110MB IntelliPower RPM Class 12VDC: 0.55A, 5VDC: 0.70A

WD20EZRZ (2015 Üretim) WD Bluehttp://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-771436.pdf
    2 TB 64MB Sata 6GB/s 147MB 5400 RPM Class 12VDC: 0.45A, 5VDC: 0.60A

Görünen SATA birim farkı, RPM hızı ve enerji tüketimleri. Siz olsanız hangisini takardınız?

Harddisk'i genel olarak arşivleme için kullanacağım ama oyunda yükleyebilirim. Aslında yeni aldığımı takarım derken böyle kafama takıldı işte...

Teşekkür ederim tavsiyeler için şimdiden.

• Yeni teknoloji ile donatılmış olacakki Blue daha az tüketime sahip Green eski teknoloji harddiske göre.

5400RPM olmasının da etkisi mevcut tabi bunda.

Bu 5400RPM bana çok engel olur mu bilemedim?

WD20EARS 7200RPM destekliyor olması lazım IntelliPower sayesinde. Fakat 3GB sata birimi kullanıcak olması da diğerine göre bir dezavantaj. :D

Biliyorumki gözle görülür bir fark yaşamayacağım ama içim rahat etmedi nedense
  • Performans farkı biraz olur hiç hissedilmez değil burada konuşmamız gereken durum dosyalarınız sizin için önemi.
    Bir aile fotoğraf arşivi ise mesela green diske aktarmanız daha iyi olur. O diskler daha yavaş çalışır ki çünkü asıl amaçları bilgi depolayıp sessiz olmaktır.
    Blue ise performans ve bilgi depolama arasında tam dengede duran bir disk. SSD'de yer kalmadığından buraya çok rahat oyun falan yüklenebilir sizi üzmez.

Oyunu blue ya arşivi green diske yap bence.
  • WD20EZRZ daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blue yu kasa içine takılacak o zaman. Teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • green arşiv için, blue kullanıcı odaklı, black ise performans içindir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.