Şimdi Ara

Dev rüzgar türbinleri yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dev rüzgar türbinleri yolda 
     
    Geçtiğimiz hafta Siemens bir hafta içinde iki devasa anlaşmaya imza attı. Bunlardan biri Almanya’nın Arkona’da kuracağı açık deniz rüzgar çiftliğine sağlayacağı 60 rüzgar türbininin anlaşması. Diğeri ise Birleşik Krallık’ın East Anglia açık deniz rüzgar çiftliğine sağlayacağı 102 rüzgar türbininin anlaşması. Siemens’in bu anlaşmalara imza atmasının özel bir manası var zira şirket Almanya’da Energiewende (Enerji dönüşüm projesi) kapsamında hiçbir sipariş alamamış olmaktan yakınıyordu.
     
    Birleşik Krallık’a gönderilecek olan üniteler yedi megavatlık jeneratörlere sahipken, Arkona’ya gidecek olan türbinlerde ise kapasite sekiz megavat olacak. Bir Danimarka firması olan Vestas da Siemens’e benzer şekilde sekiz megavatlık türbinler üretiyor. Firmanın açık deniz türbinlerinden birini deneme amaçlı olarak Danimarka topraklarında inşa edişini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.
     
    Açık deniz sektörü kara sektöründen iki ana özelliği ile ayrılmakta. İlk olarak devasa ekipmanın nakliyesi, sahilde yer alan bir üretim tesisiyle denizde yer alan bir rüzgar çiftliği arasında, karada yer alan bir rüzgar çiftliğiyle gerçekleşecek olan sürece göre daha pürüzsüz işliyor. Çünkü karada yer alacak bir çiftlik için ekipmanların köy ve kasabalardaki normal yollar üzerinden aktarılması gerekiyor. İkinci olarak ise rüzgarın esme rejiminin deniz üzerinde karaya nazaran daha sabit ve güçlü olması. Böylece daha büyük jeneratörlerin kullanımının da önü açılmış oluyor.
     
     







  • Geleceğin ayak sesleri... Daha güzel bir dünya olacak, inşallah.

  • Türbinlerin tanesi 8 MW olacakmış çalışmalarına başlanan Akkuyu nükleer Güç Santrali ise 4800 MW olarak planlandı yani bu enerjiyi sırf rüzgar türbinlerden üretilmeye kalkılsa 600 tane bu devasa kulelerden dikilmesi lazım ki bu enerjiye erişilebilsin bu da bana kalırsa doğa katlidir görsel kirliliktir, ayrıca hava şartlarını da unutmamak lazım kesintisiz ve sürekli değiller bu enerji kaynakları belli bir amaç doğrusunda yapılıp kullanılması gayet mantıklı, mesela küçük bir bölgenin veya tesisin enerji ihtiyacını karşılamada yapılan doğru bir adım olacaktır, ancak gelecekte bile boyutları büyütülmediği sürece daha fazla elektik üretmeleri pek mümkün görünmüyor ve bunları zaten her bölgeye dikemeyiz hava sirkülasyonunun yüksek olduğu devamlı rüzgar alan yerlere konulabiliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 20 Mayıs 2016; 14:15:14 >
  • Almanya 2022'ye kadar 17 nukleer santralininin tamamini kapatacak. Fransa 58 nukleer santralden kurtulma derdinde. Biz de insallah maasallah acik acik dusman oldugumuz Ruslarla birlikte santral kuracagiz. Gurur duymak lazim, 2023'e hazir ol Turkiye'm, basina gersey gelebilir.

  • Nükleer santrale karşı çıkan insanda düşünme yetisi yoktur. Açık ve net. 500 adet rüzgar türbinine bedel. Greenpeace gelip eylem yapıyor. Ulan eylemi Avrupa'da Amerika'da niye yapmadın? Türkiye dışa bağımlı bir ülke olduğunu biliyoruz ama bu bağ kopmasın diye herkes seferberlik yaratıyor. Bu ülkenin 10 adet nükleer santrale ihtiyacı var acilen yapılmalı. AKP MHP CHP hiç fark etmiyor. Ülkenin ihtiyacı var. Ne yapalım bütün dağlara türbin mi dikelim? Nükleer santral en temiz ve verimli enerji elde türüdür. İnsan zekasının yarattığı en gelişmiş teknolojidir. Ülkemize yapılsın ki bizde ondan öğrenip kendimiz de yapabilir hale gelelim.

  • Türkiye gelişmekte olan bir ülke, hem enerji ihtiyacı artmakta, hem de enerjinin ciddi bir kısmını Ruslardan aldığımız doğalgazdan ya da Termoelektrik(kömür) santrallerinden karşılıyoruz. Nükleer enerji hem dünyadaki tüm gelişmiş büyük ülkelerde bulunmakta, hem de enerji üretimi haricinde stratejik önemi de bulunmaktadır. Bunun haricinde elbette yenilenebilir enerji de belli bir paya sahip olmalı. Özellikle verimliliği her gün artan fotoelektrik paneller güneş alan çorak bölgelerin değerlendirilmesinde kullanılabilir...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tensi

    Almanya 2022'ye kadar 17 nukleer santralininin tamamini kapatacak. Fransa 58 nukleer santralden kurtulma derdinde. Biz de insallah maasallah acik acik dusman oldugumuz Ruslarla birlikte santral kuracagiz. Gurur duymak lazim, 2023'e hazir ol Turkiye'm, basina gersey gelebilir.

    Adamlar 10 tane kapatıp 15 tane açıyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz rüzgar zengini bir ülke değiliz ki. Biz su zengini de değiliz, fosil yakıtlarda da zengin değiliz. Olsa olsa bizim zengin olduğumuz bir tek güneş vardır.
    Rüzgar enerjisinde en büyük pastayı alacak ülkeler belli. Zira rüzgar zengini ülkeler bunlar.
    Çin, Abd, Almanya, Danimarka, Hindistan, Arjantin vs. Biz değiliz biz zaten potansiyelimizi çok çabuk yakalarız düşün bir potansiyelimiz var. Tutup Almanya kadar rüzgar gülü dikmemiz ahmaklık olur.
    Hali hazırda zaten en çok yatırım yapılan ülkelerden birisiyiz. Her türlü enerji yatırımı yapılsın, hepsine yönelip hem tecrübe hem çeşitlilik sağlansın. Partizanlığı bir kenara bırakın her şeyde.

  • Nükleer santral kuruldu diye gelişmiş ülke olmayacaz. Direk o yolda da olmayacaz.

    Maşalla her tür altyapımız var,santral kur, bağımsızlık ilan edilsin. Ya dünyadan haberiniz yok, ya 3-5 kritere bakıp işi yoluna oturtuyorsunuz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batumatu

    Nükleer santrale karşı çıkan insanda düşünme yetisi yoktur. Açık ve net. 500 adet rüzgar türbinine bedel. Greenpeace gelip eylem yapıyor. Ulan eylemi Avrupada Amerikada niye yapmadın? Türkiye dışa bağımlı bir ülke olduğunu biliyoruz ama bu bağ kopmasın diye herkes seferberlik yaratıyor. Bu ülkenin 10 adet nükleer santrale ihtiyacı var acilen yapılmalı. AKP MHP CHP hiç fark etmiyor. Ülkenin ihtiyacı var. Ne yapalım bütün dağlara türbin mi dikelim? Nükleer santral en temiz ve verimli enerji elde türüdür. İnsan zekasının yarattığı en gelişmiş teknolojidir. Ülkemize yapılsın ki bizde ondan öğrenip kendimiz de yapabilir hale gelelim.


    Katılmamak elde değil, özellikle 2016 yılı itibarı ile ilk ticari Toryum Nükleer Santralinin Hindistan da faliyete geçeceğini düşünürsek ve Toryum ve rezervleri hakkında internette ufak bir araştırma yaparsak, dünyada geleceğe ait enerji politikalarının nelerin üzerine döndüğü anlaşılabilir sanırım. Nükleer enerji teknolojisi, Toryum santralleri dünyada aktif olarak kullanılmaya başlanmadan ülkemizde kullanılmaya başlanarak uzmanlaşılması gereken en önemli konuların başında gelmektedir.





  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Almanya tum santrallerini kapatiyor ve yenisini ACMAYACAK. 10 tane acacak demissin, bana Almanya'nin yeni santral acacagina dair Turkce olmayan bir tane yazi goster. Ingilizce ya da Almanca. Yok, bulamazsin. Insanlara yalan soylemeyin. Insanlari kandirip olmayan seyleri nasil goz gore gore uyduruyorsunuz. Bu kadar yalanla insan icine cikamamaniz lazim.
  • asdfzxcv12 kullanıcısına yanıt
    Baskasina hakaret etmek, ustelik hic bir bilgin olmayan konuda hakaret etmek senin seviyesizligini gosterir. Avrupa ozentisi oldugumu nereden cikardin? Yeni santral yapan bir tane Avrupa ulkesi gosterir misn bana. Almanya 2022'de butun santrallerini KA-PA-TA-CAK diyoruz, neyini anlamadin. Fransa'da 58 tane var ve kapatmayi dusunuyor. 1989'dan bu yana nukleer santral yapan kac tane ulke var, kac tane yapilmis santral var yaz gorelim. Dunyadaki sanrallerin toplamina oanla 1989'dan bu yana 27 yilda yapilan santral sayisi %1. Hakaret edecegine ac arastir. Ama olmaz, aldiginiz paranin hakkini verip insanlari yalana bogmaniz lazim. Sizin kadar haysiyetsiz, serefsiz insanlar oldugu surece bu ulkeyi duze getiremeyecegiz.

    edit. Fransa'daki santral sayisini 58 yerine 68 yazmisim. Seviyesize cevap verirken cok sinirlendim, o yuzden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 20 Mayıs 2016; 19:11:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tensi

    Baskasina hakaret etmek, ustelik hic bir bilgin olmayan konuda hakaret etmek senin seviyesizligini gosterir. Avrupa ozentisi oldugumu nereden cikardin? Yeni santral yapan bir tane Avrupa ulkesi gosterir misn bana. Almanya 2022de butun santrallerini KA-PA-TA-CAK diyoruz, neyini anlamadin. Fransada 58 tane var ve kapatmayi dusunuyor. 1989dan bu yana nukleer santral yapan kac tane ulke var, kac tane yapilmis santral var yaz gorelim. Dunyadaki sanrallerin toplamina oanla 1989dan bu yana 27 yilda yapilan santral sayisi %1. Hakaret edecegine ac arastir. Ama olmaz, aldiginiz paranin hakkini verip insanlari yalana bogmaniz lazim. Sizin kadar haysiyetsiz, serefsiz insanlar oldugu surece bu ulkeyi duze getiremeyecegiz. edit. Fransadaki santral sayisini 58 yerine 68 yazmisim. Seviyesize cevap verirken cok sinirlendim, o yuzden.



    Tarihin o dönemin şartlarına göre değerlendirilmesi gibi burada Almanya ile Türkiye'yi karşılaştırırken ülkelerin endüstrini ve arge seviyelerini hesaba katmak gerekli.Almanya, üniversiteleri olsun özel enstitüleri olsun hem arge hem üretimi sübvanse ediyor,ayrıca buna ekonomik olarak gücüde yetiyor çünkü hem net elektrik ihracatçısı hem de ekonomosi sürekli cari fazla veriyor.Üstüne üstlük üretilen türbin olsun fotovoltaik olsun hem arge hem üretim olarak ülke içinde gerçekleşiyor.

    Tüm bunları es geçipte sürekli cari açık veren ve bu açıktaki en önemli payın enerjiye ait olduğu,üstelik ne fotovoltaik ne türbin teknolojilerinde arge veya üretimi olmayan Türkiye'nin enerji politikasını kuzey ve batı avrupa ülkelerinin politikaları ile karşılaştırmak abesle iştigal etmektir.

    Özellikle fotovoltaiklerdeki durum Almanya'da çok daha farklı Türkiye'ye göre.Bir kere kurulu gücün yarısına yakını bireysel,yani insanların çatılarına taktırdığı paneller.Burada Türkiye'nin dezavantajlı olduğu birden fazla faktör var.Birincisi bizde dikine yapılaşma oranı çok yüksek.İkincisi paneller Alman malı olduğundan yatırımı geri alma süresi çok daha kısa,çünkü maliyet,mal ithal olmadığından daha düşük.Üçüncüsü de hem bireysel kurulumlara yönelik oldukça geniş düzenlemeler var,detaya girmeden teşvikler var diyelim,ve bu yatırımı yapmaya gücü yetecek bir orta sınıf var.

    Yukarıda saydığım tüm faktörlerde hükümetin hatası var,yok demiyorum ancak enerji politikasında gelecekten önce şimdiye düşünmek gerek.Şimdiyi hallettikten sonra geleceğe bakmak gerek ki,yenilebilir enerjiye geçiş aslında tek başına bir enerji politikasından ziyade hem arge hemde yatırımlar açından bir eğitim ve ekonomi politikasıdır.Bizim üniversitelerimizde doğru düzgün fotovoltaiklerin işlendiği bölüm yok iken çıkıp nükleere hayır demek koşulları göz ardı etmektir.

    Ayrıca Almanya nükleer santralleri 10 yılda kapatacak deyip bırakmak da birçok şeyi es geçiyor.Ülkede elektrik fiyatları son birkaç yıldır sürekli artıyor mesela,biz kaçak kullanım bedelleri gibi şeylerle meşgul iken üzerine her yıl düzenli zamlanan(şimdikinden daha da fazla) elektrik fiyatlarından memnun olurmuyuz?Bu politikaları herhangi bir parti uygulamaya koysa bir sonraki seçimde iktidarı kaybeder,trafiği rahatlatmak adına inşaat yaparken 6-7ay yol kapatınca oy kaybediyor belediyeler türkiyede.Üstelik yukarıda bahsettiğim devlet sübvansiyonlarının şu an ki miktarı 100 milyar € civarlarında ki 2022de nükleerin tamamen kapatılması için bu rakamın 200-250 milyar € lara çıkması gerektiği söyleniyor,unutmamak lazım bu paraların çoğu alman şirketlerine gidiyor.Biz şu an ki ekonomik durumumuzla milyarlarca € ithal kaynaklı enerji yatırımı yapabilecek kapasitede miyiz?

    Sonra HES ler yapılırken çıkan yaygaraları unutmayalım.Almanya elektriğin %20 sini yenilenebilirden üretirken bu rakamın içine HES lerde dahil.Sonuç olarak burada birçok detayı,rakamı es geçip gelişmekte olan bir ekonomi ile gelişmiş batı avrupa ekonomilerinin politikaları bir tutmaya çalışmak ya bilgisizliktir ya da art niyet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seefoo -- 21 Mayıs 2016; 3:08:51 >




  • nükleer enerjiyi gelişmişlik ,rüzgar ve güneş enerjisini gereksiz bulanlara ne anlatsan boştur
    hiç değilse Çernobil belgeselini bir izleyip ne istediğini görseler
  • Bazıları nükleere en temiz enerji demiş şaka gibi..Nükleer santrallerden çıkan, kullanılmış binlerce varil radyoaktif yakıtları da evinizin bahçesine gömersiniz çok meraklıysanız :). O kullanılmış uranyumların varillerde yüzbinlerce sene sızıntı yapmadan yerin yüzlerce metre altında saklanması gerekiyor :). Nükleer, santralini kendi kuramayan, uranyumunu kendi zenginleştirecek teknolojisi olmayan ülkeler için çok da pahalıdır. Bakın Akkuyu Nükleer Santralinin maliyeti 7.5 milyar dolar olacak. Aynı parayı Türkiye güneş paneli ve rüzgar enerjisine yatırsa daha mı az elektrik üreteceğini sanıyorsunuz? Basit bir hesap yapalım. Güneş panellerinde watt başına maliyet 0.3 dolara kadar düştü.Yani 4800 MW enerjiyi güneş panelleriyle 1.44 milyar dolara yapabiliyorsunuz :). 5te 1 fiyatına. Ayrıca tüm dünyanın elektrik ihtiyacını sadece güneş panelleriyle karşılamak isterseniz, büyük bir şehir kadar bir alan yeterli oluyor. Yani sadece 1 şehir kadar alana güneş paneli döşerseniz, dünyada başka bir elektrik üretme ihtiyacı kalmıyor :). Bazılarının anlamadığı şey, nükleerin 1940'ların teknolojisi olduğu. O zamanlar dünyanın elinde güneş ve rüzgardan güç üretme yeteneği yoktu, artık var, anlamadıkları nokta bu :). Uzayda senelerce yol alan bütün araçlar, robotlar, uydular güneş panelleri icat oldu diye mevcutlar, evinizde tv izleyebiliyorsanız güneş panelleri icat edildi diye izliyorsunuz. Nükleer fisyon güzel bir icat ama kesinlikle çağdışı. Çok nükleer istiyorsanız, çok yakın bir gelecekte sıfır atıklı nükleer füzyon reaktörlerini devletinizden isteyin. Fisyon radyoaktifken, füzyonda hiçbir radyoaktivite yoktur. Hiçbir koruma giysisi olmadan reaktöre 1 mt yaklaşabilirsiniz. Ürettiği güç ise, hiçbir nükleer fisyon santralinin yanına yaklaşmasının mümkün olmayacağı kadar yüksektir. Tabi şu anda hala geliştirilme aşamasında ve birkaç ülke denemelerine devam ediyor ama gerçekleştirilebildiğinde, değil dünyanın, insanlığın tüm tüm galaksiye yayılacağı gücü üretecek :)..Fisyon ile füzyon arasındaki farkı öğrenin.





  • Nukleer enerji uretimi icin uranyum saflastiracak teknolojimiz yok. Artik radyoaktif materyali saklayacak teknoloji ve altyapimiz yok. Gerekli uranyum kaynagimiz da yok. Bir de ustune ustluk acik acik sana dusman olan Rus'a yaptiriyorsun santrali. Cin su anki ruzgar enerji yatirimlarini uce katlamayi dusunuyor. Cok degil gecen ay Azerbaycan'in 483 milyon dolarlik yatirim yapacagi haberi vardi HD'ta. Mutlaka okuyan vardir. Oranladiginizda Akkuyu santralinin MW basina o kadar da karli olmadigi goruluyor. Ustelik yakit, bakim ve atik maliyetleri daha hesaba katilmamisken. Elin ipiyle gerdege girilmezmis. Rusun ipiyle gerdege girerseniz o ip donup dolasip ya bogaziniza sarilir ya bir yerinize kacar.
  • Germany Germany Germany



    Baska birsey bilmezmisiniz siz.

    Nukleer santral dediler mi adamlar ezberlemis.baska diyecek laflari da yok.elli kere soyledik almanya vakti dolmak uzere olan yorgun reaktorleri kapatacak diye.

    Simdiye kadar bizim en az alti tane nukleer santralimiz olmaliydi.



    Bir tane cok bilmis de yazmis efendim bilmem kactan beri santral yapilmiyormus acaba nedenmis.nukleer santral yapmak bakkal dukkani acmaya benzemez.nukleer santrallerin maliyeti cok yuksek.

    bu yuzden ulkeler oncelikle mevcut santrallerini tam kapasite kullanmadan yeni bir santral yapmaz.bir santralin omru 50-60 yil oldugunu dusunursek yeni santral niye yok sorusunun cevabini vermis oluruz. Bu cevap da yetmez diyenlere ingiltere ve fransa yeni santraller kuracak diyorum.

    bu da yetmez link gosterde bakak bakalim diyen zavallilara da aha da link


    http://www.aksam.com.tr/ekonomi/ingiltere-ve-cinden-dev-nukleer-santral-anlasmasi/haber-454635


    http://www.ntv.com.tr/turkiye/14-soruda-nukleer-santral,_qzykch-XUq4MMAq5VyL9g



    Isin asli nukleer enerji bugun ve onumuzdeki 100 yil boyunca vazgecilmez bir enerji kaynagi olacaktir.

    Enerji uretiminde aslan payini nukleer santraller ustlenecek.yenilebilir enerji onemsiz degildir sadece cok daha fazla gelismesi gerek.temiz enerjiye kimsenin itirazi olamaz yeter ki ihtiyaca cevap versin.



    Gelecek ise gunes toryum ve hidrojendir.

    Bu uc alanda hic vakit kaybetmeden projeler uretmeli teknolojiler uretip enerjide disa bagimliliktan kurtulmaliyiz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozkn_s

    Germany Germany Germany



    Baska birsey bilmezmisiniz siz.

    Nukleer santral dediler mi adamlar ezberlemis.baska diyecek laflari da yok.elli kere soyledik almanya vakti dolmak uzere olan yorgun reaktorleri kapatacak diye.

    Simdiye kadar bizim en az alti tane nukleer santralimiz olmaliydi.



    Bir tane cok bilmis de yazmis efendim bilmem kactan beri santral yapilmiyormus acaba nedenmis.nukleer santral yapmak bakkal dukkani acmaya benzemez.nukleer santrallerin maliyeti cok yuksek.

    bu yuzden ulkeler oncelikle mevcut santrallerini tam kapasite kullanmadan yeni bir santral yapmaz.bir santralin omru 50-60 yil oldugunu dusunursek yeni santral niye yok sorusunun cevabini vermis oluruz. Bu cevap da yetmez diyenlere ingiltere ve fransa yeni santraller kuracak diyorum.

    bu da yetmez link gosterde bakak bakalim diyen zavallilara da aha da link


    http://www.aksam.com.tr/ekonomi/ingiltere-ve-cinden-dev-nukleer-santral-anlasmasi/haber-454635


    http://www.ntv.com.tr/turkiye/14-soruda-nukleer-santral,_qzykch-XUq4MMAq5VyL9g



    Isin asli nukleer enerji bugun ve onumuzdeki 100 yil boyunca vazgecilmez bir enerji kaynagi olacaktir.

    Enerji uretiminde aslan payini nukleer santraller ustlenecek.yenilebilir enerji onemsiz degildir sadece cok daha fazla gelismesi gerek.temiz enerjiye kimsenin itirazi olamaz yeter ki ihtiyaca cevap versin.



    Gelecek ise gunes toryum ve hidrojendir.

    Bu uc alanda hic vakit kaybetmeden projeler uretmeli teknolojiler uretip enerjide disa bagimliliktan kurtulmaliyiz.







    sen ne kadar ileri goruslusun oyle. 100 yil filan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ozkn_s kullanıcısına yanıt
    Almanya disinda da bildigimiz seyler var. Mesela utanc icinde Turk halkindan "size nukleer santral onerdigimiz icin uzgunuz" diyerek egilen eski Japonya Basbakani mesela. Cok degil 5 sene once dunyanin en gelismis ulkesinde 19.000 insan oldu. 19.000, koca bir kent. Tabii madenciligin dogasinda olmek oldugu gibi santral yapilan kentlerde yasiyanlarin dogasinda da olacak anlasilan. Sizin mantiginiz bu herhalde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.