Şimdi Ara

Daydream: Google’ın yeni sanal gerçeklik standardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daydream: Google’ın yeni sanal gerçeklik standardı

     


    Google I/O 2016 geliştirici konferansında, iddiaların aksine herhangi bir sanal gerçeklik gözlüğü göremedik ancak Google artık bu konuda ciddi adımlar atmak istediğini gösterdi. Daydream adındaki yeni platform, cihazlar arasında üst seviye bir sanal gerçeklik tecrübesi sunmayı hedefliyor.


     


    Daydream için, birden çok sanal gerçeklik bileşenini bir araya getiren bir çatı tanımlaması kullanabiliriz. Akıllı telefonlar, gözlükler, kontrolcüler ve uygulamalar artık tek bir kaynaktan beslenecek. Böylece standart bir tecrübe sunulacak ve geliştirme aşamasındaki süre de kısaltılacak.


     


    Daydream, en iyi tecrübe için kendi içerisinde kurallar belirleyecek ve bu kurallara uyum sağlayan cihazlara da sertifika verecek. Bunu HTC Vive Ready ve Oculus Ready programlarına benzetebiliriz. Pek çok üretici, şimdiden kurallar üzerinde çalışmaya başladı. Ayrıca Netflix gibi pek çok içerik sağlayıcı da programa katılıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Türk yapımı Jump.Now sınırları zorlamaya geliyor

    Daydream içerisinde sanal gerçeklik için optimize edilmiş yazılımlar yer alacak. Örneğin sanal gerçeklik için arayüz, uygulama mağazası, gelişmiş sanal gerçeklik bildirimleri bunlar arasında sayılabilir. Daydream, Android N işletim sistemi içerisine entegre edilecek ve sürüm ile birlikte yıl sonuna doğru kullanıma sunulacak.


     


    Cihazlar


     


    Daydream için referans elbette ki Google’dan gelecek. Sade bir tasarıma sahip sanal gerçeklik gözlüğü ve bir kablosuz kumanda, yıl sonuna doğru piyasada olacak. Google haricinde Huawei de, gelecekte Daydream tabanlı sanal gerçeklik cihazları üreteceğini duyurdu.


     


    Yine bir diğer yonga tasarımcısı MediaTek, yeni nesil MT yonga setlerinin Daydream sanal gerçeklik platformuna hazır olarak piyasaya çıkacağını açıkladı. Yani hem donanım hem de yazılım tarafında Google geniş bir cephe oluşturmaya başlıyor. Bu da, sanal gerçeklik sektöründe önemli başarıların anahtarı olacaktır.


     


     

    Daydream: Google’ın yeni sanal gerçeklik standardı 







  • Google bu seneki etkinlikte coştu resmen. Apple taktiği ile teknoloji oturana kadar büyük hamle yapmayıp mükemmel hale getirdikten sonra tüketicinin alıp rahat rahat kullanacağı ürünler çıkarmak en güzel yol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VR'ı işlevsel ve ucuz hale getirmek için çok güzel bir yöntem. Keşke bir de ürün görebilseydik referans tasarım diye.

  • İyi oldu bence bu android ,android wear ve bu güzel ekosistem olacak

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.