Şimdi Ara

Türkiye’de siber saldırılara karşı bir ilk: Siber Füzyon Merkezi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’de siber saldırılara karşı bir ilk: Siber Füzyon Merkezi

     
    Dijital dünyadaki ulusal boyutlu tehditleri, saldırının boyutu henüz çok küçükken tespit etmesi amacıyla kurulan Siber Füzyon Merkezi, Ankara’da hizmete girdi. Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir’in de yer aldığı bir açılış ile çalışmaya başlayan tesis, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. imzasını taşıyor.

     

    TSK ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı için mühendislik, teknoloji transferi, proje yönetimi gibi çeşitli alanlarda atanmış görevleri gerçekleştirmek amacıyla 1991 yılında kurulan Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., Siber Füzyon Merkezi’nin kurulumunda olduğu kadar yönetiminde de etkin olacak.

     

    Konuyla ilgili olarak konuşan Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir: “Dünyada sadece birkaç ülkede bulunan Siber Füzyon Merkezi’yle Türkiye, siber güvenlik konusunda önemli bir güce kavuştu. Dünyada ülkelerin güvenliğini tehdit eden en büyük unsurlardan biri, siber saldırılar. Siber saldırıları gerçekleşmesinden önce analiz etmek, önüne geçebilmek kritik bir öneme sahip. Bugün bunun için büyük bir adım atıldı” ifadelerini kullanmış.

     

    STM Genel Müdürü Davut Yılmaz ise merkezi şu cümleler ile ifade ediyor: “Yılmaz,”Hem sayıları artan, hem de tespit ve kullanılan yöntem anlamında boyut değiştiren siber tehditleri, klasik yöntemlerle tespit etmek imkansız hale geldi. Bu nedenle saldırı olmadan haberdar olmak ve buna göre otomatik olarak savunma kurgusunu oluşturmak, yani reaktif değil, proaktif bir yaklaşım göstermek gerekiyor. Bugün kullanıma açtığımız siber füzyon merkezi, bu yeni nesil siber güvenlik anlayışının bir ürünü ve ülkemiz için her anlamda pek çok ilki  bünyesinde barındırıyor. Çok farklı disiplinleri bir araya getiren ve tamamen bizim geliştirdiğimiz yapay zeka mekanizmalarıyla çalışan bu merkezin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

     

    Siber Füzyon Nedir?

     

    Siber füzyon, farklı kaynaklardan gelen verilerin birleştirilip, yapay zekâ algoritmalarıyla analiz edildiği ve devamında makine öğrenmesi denilen mekanizmanın kullanıldığı yeni nesil bir yaklaşım olarak karşımıza çıkıyor. Çok farklı disiplinlerin bir araya getirildiği bu yaklaşım, klasik siber güvenlik anlayışında olduğu gibi saldırıyı bloklamaya değil, ilgili tüm parametreler arasında bir ilişki kurarak saldırı paternini belirleyip, olayı çok önceden tespit etmeye, saldırı daha gerçekleşmeden hazır olmaya yönelik proaktif bir kavram olarak tanımlanıyor.

     

    Siber Füzyon Merkezi’nde; zafiyet yönetimi, siber tehdit istihbaratı, tehdit savunma operasyonu, siber harekât merkezi ve olay müdahale yönetimi yetenekleri, özellikle üst seviye yöneticilerin siber olayların yönetiminde insiyatif almasına imkân sağlayacak yenilikçi harp oyunları yöntemleriyle birleştirilerek modern bir siber güvenlik yaklaşımının uygulanmasına imkân sağlanacak. Dünyada ABD başta olmak üzere Japonya, Çin, Rusya, Hindistan, İngiltere gibi bir çok ülkede Siber Füzyon Merkezleri yer alıyor.

     







  • Devletin bu konuya sonunda gereken önemi vermesi sevindirici. Vatana millete hayırlı olsun diyelim. Ah bir de şu terör belasından kurtulabilsek de tek endişemiş siber saldırılar olsa.

  • Bunca kötü haberin aradında yeniliklerin,güzel şeylerin olması insanı mutlu ediyor

  • ne imam, ne hatip olamamış ; imam hatiplileri
    yerleştirmedikleri kurum kalmadı zaten !

  • macleri de gösteriş için koymuşlar ey allam, bir göremedik kali linux kullanan yada tails kullanıp invisible yada anonymous kalabilen ?

  • eğer bu resimdekilerden oluşan yönetim ve ekip söz konusu ise 15 yaşındaki çocuklara çerez diye sunarlar gerçek hack işi uğraşanlar işleri güçleri yok birde bitikler ile mi uğraşacaklar dün gördük nasıl zıplatma yapıldığını canlı olarak. 33 hastane hacklendi ve bunlara ait sgk içindeki kayıt bilgileri alınıp silindi yedekten dönmek için takılan yedekleme üniteleri de ransomware mantığı ile hareket eden bir tür malware ile takılır takılmaz kriptolanıp tamamen silindi belli bir süre sonunda. gerçek hacker' lar ile asla baş edemezler ancak çerezlik olanları ile baş edebilir bunlar.

  • Sonunda birilerinin aklına gelmiş. Daha geçen hastanelerin ve hastaların verileri çalınmıştı. Umarım işlevini hakkıyla yerine getirir...

  • iyi bir şey ama ben orda hiç genç nesilden kimse göremedim hepsi orta yaş üzeri.orda gençlere iş vercen yaşlılara değil.çoğu ordkailerin pc yi açmayı bile bilmiyordur.

  • Siber Füzyon Merkezi'ni icabına 1 aya kalmaz hackerlar bakar. Buraya yazıyorum...

  • Macbooklarla mi ülke güvenliğini saglayacaklar

  • Sadece reklam. O mac'lerin ekranındakiler de sadece grafik bir işlevi olmadığına eminim zaten imac almalarının sebebi de en pahalısı o olduğu için unix olduğu için değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siber savunma da mac kullanan ender ülkelerden biriyiz sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 19 Mayıs 2016; 20:33:01 >
  • Resimdeki dedeler mi siber saldırılara karşı geleceklermiş? Eğer onlar değil de uzmanlar bu işi yapacaksa, resimde neden bürokrat kılıklılar var? Bu işe de bürokrasi girdiyse, ki girmiş, resmi evraklara cevap vermekle ve fotokopi çekmekle uğraşan bir kurumdan öteye gideceğini sanmıyorum. Neyin kafasındayız anlamıyorum ki.

  • hiç bişey yapamazlar sanmıyorum heleki tübatakın papaz eriği ne imam eriğine çevirilişini ödül verdiler ya...? onun için bunlarda virusü iyi bişey sanıp alıp bakalar ve güm.... :) :) :) hep boşa giden paralar başka bişey değil...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bydvd

    hiç bişey yapamazlar sanmıyorum heleki tübatakın papaz eriği ne imam eriğine çevirilişini ödül verdiler ya...? onun için bunlarda virusü iyi bişey sanıp alıp bakalar ve güm.... :) :) :) hep boşa giden paralar başka bişey değil...


    Kardeşim ben yönetimdeki hükümetten nefret ediyorum fakat Tubitak'ın Okul Müzakere Fuarlarında genellikle Okul Müdürleri ile beraber seçiliyor.Yani o projeler bi bakıma İmam Hatip li 14-15 yaşındaki türbanlı talebelerin..

    Üst kurumdaki devlete çalışan mühendisleri kesinlikle yansıtmıyor.Tubitak'ta çalışan tanıdıklarımdan biliyorum.

  • İyi haber gelişme var

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 kere Yaa exe! Yaa Virüs! Yaa Anti! deyip, siber saldırılardan korumaya çalışırlar.





    SİZ İLK ÖNCE FUATAVNİN KİM OLDUĞUNU BULUN. DEVLETİN HER ŞEYİ YOUTUBE TA, FACEBOOKTA, TWİTTER DA İFŞA EDİLİYOR.



    TÜRKİYE VATANDAŞININ KİMLİK BİLGİLERİ HABİRE ÇALINIP DURUYOR.





    TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ HİÇ BU KADAR ACİZ KONUMA DÜŞMEMİŞTİ.

  • beyinsizliklerini bir üst kademeye taşımışlar nükleer füzyon beceremiyoz bari siber füzyon deneyelim demişler.

  • Böyle gelişmeler gormek güzel...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.