Şimdi Ara

AMD: Zen işlemciler, Intel Skylake ile her kriterde rekabet edebilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD'ye yıllarını vermiş üst düzey yöneticilerinden John Taylor, Zen işlemci ailesi için önemli açıklamalarda bulundu. Sıfırdan geliştirilen ve modern dünyanın gereksinimleri çerçevesinde yüksek performans ve yüksek enerji verimliliğini baz alan Zen işlemci ailesi, Taylor'ın açıklamalarına göre Intel'in Skylake jenerasyonu ile her konuda mücadele edebilecek.
     
    Kimi beklentiler Zen tabanlı işlemcilerin Skylake kadar hızlı olmasa da bir miktar düşük performansı çok daha uygun fiyatla sunacağı etrafında şekillense de AMD, çok daha fazlasını vereceğini söylüyor. Yapılan açıklamaya göre Zen mimarisini kullanan yeni işlemciler sadece fiyat değil, performans, güç tüketimi ve her türlü teknik seviyede Intel'in Skylake olarak bildiğimiz, şu an piyasada bulunan 6. nesil Core işlemci ailesine meydan okuyacak.
     
    AMD'nin şu ana kadar yaptığı teknik açıklama ve bilgi paylaşımları, en güncel işlemci mimarisi olan Excavator'a kıyasla Zen mimarisinin döngü başına %40 daha yüksek performans sunacağını ifade ediyor. Buna ek olarak 14nm FinFET üretim geometrisinin kazanımları sayesinde daha yüksek çalışma frekansına daha düşük güç tüketimiyle çıkılabilecek. Watt başına düşen performansın çok daha yüksek olduğu Zen'de ayrıca DDR4 bellek desteğine de geçilecek.
     
    AMD: Zen işlemciler, Intel Skylake ile her kriterde rekabet edebilecek 
     
    Komutseti seviyesinde de önemli güncellemelerle gelecek olan yeni işlemci mimarisi, her ne kadar isim değişikliği gündemde olsa bile FX işlemci ailesi ve APU'lara güç verecek. Kurumsal tarafta ise yeni nesil Opteron'lar, Zen tabanlı olacak. Hatta 32 çekirdeğe kadar farklı CPU tasarımları, yapılan işbirliği kapsamında CERN'deki sistemlerde de kullanılacak. AMD'nin yeni mimarisinin, PS4.5 ve Xbox One güncellemelerinde olup olmayacağı ise henüz tam olarak bilinmiyor.
     
    Mevcut CEO'su Lisa Su ile birlikte değişime giren ve kaynaklarını yüksek başarımlı performans ürünleri ve yeni grafik teknolojilerine kanalize eden AMD, 9000 çalışanının mühendis olan 7000 kadarıyla ar-ge çalışmalarına dört koldan devam ediyor. Sektör analistleri, AMD'nin yol haritasından şaşmaması ve vaadlerini gerçekleştirmesi halinde hisse değerinin yakın vadede 5 ila 10 kat arasında artış göstereceğini öngörerek, 2017 için yatırım yapılabilir işareti vermeyi düşünüyor.
     
    Yakın gelecekte Polaris tabanlı ekran kartlarını, orta vadede Zen tabanlı işlemcilerini, gelecek yıl içinse Vega serisi yeni GPU ürünlerini piyasaya sürmeyi planlayan AMD için 2017 gerçek bir sınav yolu olacak gibi görünüyor. Samsung ile yapılan işbirliği, Çin tarafındaki yeni iş ortakları ve diğer gelişmeler şirkete ivme kazandırabilir. Hatta ana iş kollarda yeniden yükselişe geçmesi durumunda mobil cihaz ve otomotiv endüstrisi için de planlamaya girişebilir.  
     







  • umarım dedikleri gibi olurda kafedeki işlemcileri anakartları baştan aşağıya yenileriz,

    yalnız 5 yıldır i3 2130 kullanıyorum bir kere mi kasmaz arkadaş ? fx 8350 alsaydım her ay 1.5 kat fazla elektrik öderdim sanırım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: IceRulez

    umarım dedikleri gibi olurda kafedeki işlemcileri anakartları baştan aşağıya yenileriz,

    yalnız 5 yıldır i3 2130 kullanıyorum bir kere mi kasmaz arkadaş ? fx 8350 alsaydım her ay 1.5 kat fazla elektrik öderdim sanırım

    yok hocam birtek bilesen islemci degil 1.5 kat fark yapmazdi en fazla yuzde 20 fark atardi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD yi gpu'ya nazaran işlemci tarafında olumlu görmek güzel..

  • bu adamlar kendi grafiklerine bakmıyorlar anlaşılan koskoca 5 yıl boyunca neredeyse oldukları yerde saymışlar,olacak iş değil ! çok yazık, umarım zen ile umdukları performansı yakalayıp, tekrar athlon 64 tarzı bir dönemi yaşarlar.

  • AMD madem çok çekirdek seviyordu, kullanamadığı L2 cache yerine 1 çekirdek daha sığdırabilirdi. İşlemcinin yarısını oluşturan L3 ü de 8 MB yerine 4 MB yapıp oraya da 2-3 çekirdek daha koyabilirdi.

    15 küçük çekirdek + 1 büyük çekirdek koyarak oyun performansını da kısıtlamamış olurdu.

    Ne yaptı? 8 orta çekirdek.

    DX11 - oyunları ne istiyor? 1 büyük çekirdek, 2-3 orta çekirdek.

    Directx-12 oyunları ne isteyecek? 1 orta çekirdek 10-15 küçük çekirdek.

    AMD şimdi ne işlemcisi çıkartacak? 8 büyük çekirdek(ZEN). AMD bu işlemci ucuz olmazsa kendi ayağına sıkmış olacak.

  • Umarım güçlü gelirde intelle rekabet edebilir yoksa şu an olduğu gibi her sene intelin %5-10 performans artışlı "sözde" yeni nesil işlemcileri çıkmaya devam eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 19 Mayıs 2016; 15:19:15 >
  • Keşke AMD güçlense ama hayal.

  • Fiyat olarak da yarışmazsa iyidir
  • AMD eger anca skylakeye rakip olabilcekse durum cok kritik demektir.Cunku ZEN islemcilerin asil rakibi kabylake dir.AMD ZEN ile eger kabylake ye rakip olamassa AMD icin 2017 kabusa donusebilir.AMD nin 8 cekirdekli ZEN islemcileri en azindan 4 cekirdekli kabylake ler ile rekabet edebilmeli ki en azindan 10nm lik intel cannonlake ler cikana kadar ayaktakalabilsin.AMD ZEN biz anca akylake ile basedebiliriz diyorsa hic rekabet etmesin daha iyi.Bu kadar arge bcalismasi bosuna mi?

  • Skylake ile düzgün rekabet edebilecekse yeterli bana kalırsa. Kaby Lake nihayetinde aman aman gelmiyor. Düşük model i5 ile her şeyi rahat yapıyorum, şimdiki AMD işlemciler bile işimi görecektir muhtemelen. yeni işlemci ve ekran kartlarını bekliyorum. Güzel işlem yaparlarsa seneye toplarım full AMD sistem.

  • Bazı atılımları şimdi anlayamaybiliriz ama yakın gelecekte Apu'lar çok önemli duruma gelebilirler. Amd'nin 14 nm ekran kartlarının harcadıkları elektrik önemli ölçüde azalmış ve ayrıca Hbm'le küçülen boyutlar, 5-6 seneye kalmaz masaüstü sistemlerde inanılmaz değişimlere de şahit olabiliriz. Zen mimarisi gerçekten çok önemli, Amd'nin perforamans olarak sıçraması demek hem insanlarda ki olumsuz algıyı yıkacaktır hemde büyük bir rekabet getirerek teknolojinin hızlanmasına neden olacaktır. O yüzden buna teknolojik açıdan ihtiyacımız var.
  • 8 çekirdekli ön belleği yüksek sağlam bir işlemci yap ta AMD ye geçelim )

  • Amd:ecek-acak

  • hala çıkmadı mı bu zen yav

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011'den beri Core i3-550 kullanıyorum, 4.6 GHz de... İnanılmaz bir işlemci, bu kadar beklemezdim.


    Bu böyleyse, Skylake i7'ler nasıldır yahu?

  • Hikaye

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ziel34

    Umarım güçlü gelirde intelle rekabet edebilir yoksa şu an olduğu gibi her sene intelin %5-10 performans artışlı sözde yeni nesil işlemcileri çıkmaya devam eder.



    Sözde değil aşağıdaki videoyu veya farklı bir karşılaştırma videosunu izlememişsin muhtemelen veya bir oyunda benzer performans görüp her tarafta aynı olduğu görüşünde olabilirsin. Şimdiye kadar çıkmış her yeni nesilde oyunlar üzerinde bir fps artışı var. Oyunlarda intelin bariz bir şekilde üstünlüğü var. Amd kullanıcısıyım bütçe düşük olduğundan. Ani fps düşüşleri amd tarafında çok olmakta. Elbet rekabet olmasını isteriz ki fiyat kullanıcıya uygun olarak yansısın. Fakat sözde dediğine katılmıyorum oyunlarda ara ara benzer fps verse de genel olarak arada fark var.





  • Hayalimiz bu fakat gerçekler farklı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SensesBr

    quote:

    Orijinalden alıntı: ziel34 Umarım güçlü gelirde intelle rekabet edebilir yoksa şu an olduğu gibi her sene intelin %5-10 performans artışlı sözde yeni nesil işlemcileri çıkmaya devam eder.
    Sözde değil aşağıdaki videoyu veya farklı bir karşılaştırma videosunu izlememişsin muhtemelen veya bir oyunda benzer performans görüp her tarafta aynı olduğu görüşünde olabilirsin. Şimdiye kadar çıkmış her yeni nesilde oyunlar üzerinde bir fps artışı var. Oyunlarda intelin bariz bir şekilde üstünlüğü var. Amd kullanıcısıyım bütçe düşük olduğundan. Ani fps düşüşleri amd tarafında çok olmakta. Elbet rekabet olmasını isteriz ki fiyat kullanıcıya uygun olarak yansısın. Fakat sözde dediğine katılmıyorum oyunlarda ara ara benzer fps verse de genel olarak arada fark var.


    Videodaki grafik kartının Titan X olduğu göz önüne alındığında yapılan karşılaştırma biraz havada kalıyor. Kim Titan X kartını 2600k Cpu ile kullanır ki? Önemli olan Gtx 680 yada daha Gtx 970 gibi kartlarla olan performans farkları, ki onlarda Cpu'nun önemi bariz şekilde daha az.





  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.