Şimdi Ara

Gigabyte ve Foxconn'dan gücü kontrol etmek isteyenlere

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel'in Core 2 işlemcilerinin belki de en önemli avantajlarından birisi sahip oldukları yaygın yonga seti desteği. Zira başta Intel'in 945, 965, 975 yonga setleri, Nvidia'nın nForce 600 serisi ve ATi'nin RD600 yonga seti olmak üzere Via ve SIS'in de Core 2 Duo ve diğer Core mimarisine sahip işlemcileri destekleyen yonga seti çözümleri piyasada bulunmakta. Tabii bu yonga setleri arasında en iddialıları hangileri dersek, ATi'nin RD600 çözümü bulunabilirlik yönünden şu aşamada sıkıntılı olduğu için onu ayrı tutarsak, rekabet Intel ile Nvidia'nın yonga setleri arasında gerçekleşiyor diyebiliriz. Zira Intel işlemciler için, en iyi yonga seti yine Intel'in kendi yonga setleridir tezi özellikle Nvidia'nın nForce 600 serisini piyasaya sürmtesi ile birlikte birçok uzmana göre geçerliliğini yitirmeye başladı. Zira Nvidia'nın Intel işlemcileri için hazırladığı nForce 600 serisi yonga setleri özellikle de nForce 680i SLI oldukça iddialı ve güçlü yetenekleri ile dikkat çekiyor.

    Nvidia'nın nForce 680i SLI Yonga setini hatırlayalım;

    Nvidia'nın nForce 680i SLI yonga seti, resmi olarak 1333MHz fsb desteğine sahip. Yani yonga seti an itibariyle satılmakta olan ve Intel'in güncel ürün gamında yer alan tüm çift ve 4 çekirdekli işlemcileri ile birlikte kullanılabilirken, sahip olduğu 1333MHz fsb desteğinin avantajı ile yonga seti, Intel'in bu yılın 2. yarısında piyasaya süreceği 1333MHz fsb'ye sahip yeni işlemciler ile de tam uyumlu olacak. Tabii ek olarak, resmi 1333MHz fsb desteği, şu anda iddialı overclock ( hız aşırtma ) potansiyelleri ile kullanıcılardan yoğun ilgi gören Conroe işlemcileri overclock ile yüksek fsb lere zorlarken anakart darboğazını da ortadan kaldıracak. Ayrıca yeni yonga seti bilindiği gibi piyasada yer alan diğer yonga setlerinden, özellikle bellek desteği konusunda bir gömlek daha üstün. Zira nForce 680i SLI'ın bellek kontrolcüsü, nVidia'nın SLI Ready sertfikasına sahip olan DDR2-1200 MHz'e kadar belleklere de destek verebilmekte.

    Tabii Nvidia'nın nForce 680i SLI yonga setinin önemli noktalarından bir diğeri ise sahip olduğu 3. PCIe X16 slotuna destek idi. Bu konuda hala çok net bilgiler olmasa bile, Nvidia ve ATi'nin yonga setlerine 3. PCIe desteğini fizik işlemlerine yönelik olarak hazırladıkları bilinmekte. Bu konuda ATi'nin planları iyi kötü bilinirken Nvidia'dan gelen herhangi bir ciddi açıklama malesef bulunmuyor.

    Gigabyte'ın Yeni Amiral Gemisi: GA-N680SLI-DQ6

    Gigabyte'ın Intel'in Core 2 Duo "Conroe" işlemcilerleri için hazırladığı anakartlar gerçekten gerek performans gerekse de satış rakamları açısından ciddi başarı kazandı. Fakata yüksek satış rakmalarına ve ciddi sayılabilecek başarıya rağmen Gigabyte Intel'in yeni nesil işlemcilerine yönelik olarak özellikle "top model" açısından uzunca bir süre yeni bir model duyurusu yapmadı ve bu açıdan firmanın tüm yükünü Intel'in Conroe işlemciler için hazırladığı P965 yonga setinin kullanan GA-965P-DQ6 çekti diyebiliriz. Fakat Gigabyte yeni lanse ettiği, Nvidia'nın nForce 680i SLı yonga setinin kullanan yeni top modeli GA-N680SLI-DQ6 ile hayli iddialı geliyor.

    Nvidia'nın nForce 680i SLI yonga setini kullanan anakart bu sayede sahip olduğu 1333MHz fsb desteği işlemcilere destek konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyor. ECS, BFG ve EVGA gibi firmaların aksine Nvidia'nın referans tasarımının dışına çıkarak kendi üretimi yapma konusunda ısrarcı olan Gigabyte'ın yeni çözümü GA-N680SLI-DQ6 temel tasarımı ve görüntüsü itibariyle aslında yerine geldiği GA-965P-DQ6 modeline de oldukça benzmekte. Gelin hep birlikte Gigabyte'ın üzerinde durduğu 6 adet "Quad" fonksiyonuna hep birlikte bakalım;

    Quad-Core Optimized
    Gigabyte'ın bu son bombası sahip olduğu nForce 680i SLI yonga seti ile Intel'in şu an satılmakta olan 4 çekirdekli işlemcileri, Core 2 Extreme QX6700 ve daha çok yeni satışa sunulan Core 2 Quad Q6600 işlemcilere destek vermekte. Ek olarak yılın 2. yarısında çıkması beklenen Intel'in 1333MHz fsb'ye sahip yeni işlemcileri ile de uyumlu.

    Quad SLI-Ready
    Yine anakart sahip olduğu yonga setinin doğası gereği Nvidia'nın SLI teknolojisine tam destek veriyor. Çift grafik işlemciliere de verilen destekli Quad Core desteğinin yanıjnda Qyuad-GPU desteğini de ekleyebilen anakart özellikle en donanımlar ile en yüksek performansı hedefleyenlere bu açıdanda da geniş imkanlar sunmayı başarabiliyor. Bunun yanı sıra anakart yine sahip olduğu yonga setinin desteği ile 3.PCIe slotunu da sahip. Bu slotun fizik işlemleri için kullanılacağı bir süredir zaten biliniyor.

    Quad Gigabit LAN
    Gigabyte GA-N680SLI-DQ6'ın belkid en eöneml iayrıcalığı yada ayrıt edici temel özelliği sahip olduğu 4 adet 1Gbit ethernet desteği.Bu sayede anajart üzerinden 4 farklı noktaya bağlanabilmek hatta ev içinde mini bir sunucu kurabilmek bile Gigabyte'ın son bombası ile birlikte mümkün olabilecekler arasında. Four unique Gigabit LAN connections provide up to 4 x1GB of bandwidth usage, allowing the PC to function as both a home gateway and game server at the same time. Ayrıca anakart sahip olduğu NVIDIA Dual-Net Technology with NV TCP/IP Acceleration ve FirstPacket technology gibi önemli özellikler ile netwotk operasyonlarının işlemciye bindirdiği yükü en aza indirme niyetinde.

    Quad-Triple Phase
    Quad Triple Phase olarak adlandırılan özelikte ile anakart 12 adet güç devresiyle daha stabil voltaj sunuyor. Ayrıca Gigabyte anakartın üzerinde kullanılan kondansatörlerin, standart kondansatörlere nazaran 5 kata kadar daha dayanıklı olduğunu belirtiyor. Daha stabil voltaj ve daha dayanıklı kondansatörler, Gigabyte'ın uzun bir aradan sonra hız aşırtma tutkunlarına yönelik bir anakart çıkartıyor olduğunun sinyallerini veriyor.

    QuadBIOS
    Quad Bios ile anakart, herhangi bir bios arızasında yedek 2. bios yanında sabit disk ve CD-ROM üzerinden de bios kurtarma yapabiliyor. Zaten 2000'li yılların başından beri anakartlarında çift bios kullananan Gigabyte artık yeni nesil iddialı anakartlarında kulanıclarına, bioslarını kurtarabilmeleri için 4 farklı alternatif sunmakta.

    Quad e-SATA
    Quad eSATA 2, kullanıcılara harici SATA portları sayesinde 4 adet SATA 2 diski dışarıdan bağlama olanağı vermekte.

    Gigabyte'ın Nvidia'nın nForce680i SLI yonga setini taşıyan yeni tepe modeli GA-N680SLI-DQ6'ın şu an için fiyatı ve ülkemize giriş tarihi hakkında net bir bilgi olmamak ile birlikte özellikleri ve GA-965P-DQ6'nın şu an satılmakta olduğu fiyatını göz önüne aldığımızda bu yeni canavarın 300$'a yakın bir fiyat etiketi ile ülkemizde satılacağını düşünmek gerçekçi bir yaklaşım olabilir.

    Foxconn'da Anakart Konusunda İddialı Geliyor: N68S7AA-8EKRS2H

    Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden biri olan ve kendi anakartlarının yanında birçok anakart üreticisi için yan komponentler üretmeten ( anakartınıza bakarsanız büyük bir ihtimalle üzerinde Foxconn ibaresi yer alan komponentler göreceksinizdir ) Foxconn bir süredir iddialı anakartları ile de gündeme gelmeye başladı. En büyük rakipleri Asus ve ECS ile her alanda mücadele etmek isteyen firma, asıl hedef olarak gözüne Asus'u kestirmiş durumda. Hatta marka biliniriliği konusunda Asus'un önüne geçmek isteyen Foxconn'un MSI'ı da satın alarak bu alanda ciddi bir atak tyapmak istediği sektör içinde konuşulanlar arasında. Nvidia'nın geçtiğimiz Kasım ayında GeForce 8 serisi ile birlikte duyurduğu firmanın ürün gamının en iddialı yonga seti olan nForce 680i SLI'ın referans dizaynını da yapan Foxconn, bu alanda aslına bakılırsa oldukça şanslı sayılabilir. Zira firma duyurusunu yaptığı son ve en iddialı anakartı N68S7AA-8EKRS2H ile de bu avantajını kullanmaktan geri kalmamış. Nvidia'nın nForce680i SLI yonga setine sahip anakart, tasarım olarak dediğimiz gibi zaten firmanın Nvidia'nın referans dizaynlarını yapması itibariyle de standart tasarım olarak bilinen yapıdan çokta farklı değil aslında.

    Sahip olduğu yonga seti itibariyle, Intel'in LGA775 formundaki Core2 Extreme/Intel Core2 Quad, Intel Core2 Duo/Intel Pentium D, ve tek çekirdekli Intel Pentium 4 işlemcilerinin hepsi ile tam uyumlu olan anakart ayrıca sahip olduğu resmi 1333MHz fsb desteği ile bı yılın 2. yarısında Intel'in piyasaya sürmeyi planladığı E6850, E6750 vb... gibi 1333MHz fsb'ye sahip olacak işlemcilere de şimdiden destek vermekte. Anakart sahip olduğu 3 adet PCIe slotu ile de dikkat çekici. Bunlardan ikisi ile gerçek 2x 16x PCIe desteği üzerinden SLI yapılabilirken diğer PCIe slotu içinde henüz detaylarını bilmediğimiz ama Nvidia'nın Havok ile üzerinde ciddi anlamda çalıştığı fizik işlemcleri konusunda destek verilmei kuvvetle muhtemel. Anakart bellek desteği konusunda oldukça bonkör. Bugün DDR-2 bellekler konusunda JEDEC'in belirlediği standartlara göre, çift kanal DDR2 800/667/533MHz bellek desteği veren anakart ayrıca nForce 680i SLI yonga setinin nimetlerinde yararlanaral "SLI-Ready" sertfikalı bellekleri 1200MHz'e kadar da destekleyebiliyor.

    Anakartın temel özellikleri şu şekilde;

    • Intel Core2 Extreme/Intel Core2 Quad/Intel Core 2 Duo/Intel Pentium D/Intel Pentium 4 işlemci desteği
    • nVidia nForce680i SLI yonga seti
    • Çift kanal DDR2 800/667/533 MHz bellek desteği
    • 3 adet PCIe X16 slotu
    • 2 adet 1394a poru
    • 2 adet gigabit lan desteği
    • 7.1 kanal yüksek tanımlı ses desteği
    • 7 adet Serial ATAII konnektörü (1 x eSATA)
    • 10 adet USB 2.0 portu
    • Ayrıca anakart Windows Vista sertikasına da sahip.







  • Gigabyte'in modeli çok güzel ve janjanlı duruyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: F@ruk

    Gigabyte'in modeli çok güzel ve janjanlı duruyor


    Güzel olan herşeyin bir bedeli vardır
  • anakart gerçekten çok güzel duruyor. acaba fiyatı ne olacak bir söylenti warmı acep?
  • Gigabyte güzel olmasına güzel ama fiyatı 300usd olursa kim nasıl alacak merak ediyorum. Dantel işler gibi anakart yapmaya başlamışlar. Eskiden siyahın bir karizması vardı şimdi anaokulu oyuncakları gibi olmuş.
  • 3 adet pciex slotu ne işe yaricak? Hadi sli ı falan anladıkta 3 . slot ne işe yaricak?
  • görüntüye göre ya anakartların boyutları büyütülmek zorunda yada boy sabit kalıp , üzerine takılacak olan bileşenlerin ( ekran kartı gibi ) boyutları küçültülmek zorunda.

    yoksa başarılı bir yerleştirme yapılamayacak. anakart yerleşimlerinde hep bazı yuvalar feda ediliyor.
  • Foxconn da baya atağa geçti, adamlar HP Workstation PC lere fason anakart ve CPU soğutucu üretiyor. Hadi hayırlısı bakalım
  • Gigabyte kendini kanıtlamış bi firma ve bu anakartı olsun bundan önceki
    anakartları olsun gözü kapalı alınacak anakartladır,
    Foxconn ise bilindik foxconn yani ondan bi cacık olmaz
    Foxconn extrem anakart işine hiç girmesin gitsin hazır pc
    üreticilerine anakart yapıp dursun !!!! 100/ 10 bile o/c yapamayan
    anakartlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: F@ruk

    Gigabyte'in modeli çok güzel ve janjanlı duruyor

    +1
  • iki anakartında pahalı olacağı üzerinde kullanılan kapasitörlerden belli...hepsi katı kapasitör...üreticiler daha çok üst sınıf kartlarda kullanıyorlar bunları...

    ama ikisininde görüntü karizma...ben şimdiye kadar yeşil renkten kurtulamadım...bi dahaki sefere paraya kıyıp janjanlı bir kart alıcam...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

    3 adet pciex slotu ne işe yaricak? Hadi sli ı falan anladıkta 3 . slot ne işe yaricak?


    Fizik kart için. Anakartlar bomba gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rec -- 19 Ocak 2007; 22:48:17 >
  • Özellikler bi yana gigabyte ın anakartı çok karizmatik
  • Önemli olan tabi ki özelliktir, çünkü görsellik kasanın içinde kalır. Ama söylemeden edemiycem şu rengarenk olan kart harbiden çok karizmatik.
  • gigabyte ın kartı gözü kapalı alınır... tabiiki yüksek fiyat olacak ama high-end bir parça fiyatı ne olursa olsun hakedecek..

    bu arada gigabyte çalışanlarından birinin quad fantazisi var, yarın öbürgün basına çıkarsa söylemedi demeyin
  • Sanırım bu iki kartla beraber Nvidia'nın nForce 680i SLI Yonga setini kullanan kartların sayısı 3 olmuş oluyor, site daha önce MSI'n yaptığını duyurmuşdu, ASUS'nda bu güçlü yonga setini her an kullanacak olması aşikar ve alternatifleri daha rahat analiz edebileceğinide düşünürsek gönlümden geçen; 680 sli'yi performans noktasında kullanabilecek en iyi marka ASUS ve AMD ile kendisini açık ara ıspat etmiş olan MSI olacakdır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AburCubur

    Sanırım bu iki kartla beraber Nvidia'nın nForce 680i SLI Yonga setini kullanan kartların sayısı 3 olmuş oluyor, site daha önce MSI'n yaptığını duyurmuşdu, ASUS'nda bu güçlü yonga setini her an kullanacak olması aşikar ve alternatifleri daha rahat analiz edebileceğinide düşünürsek gönlümden geçen; 680 sli'yi performans noktasında kullanabilecek en iyi marka ASUS ve AMD ile kendisini açık ara ıspat etmiş olan MSI olacakdır.


    Nvidia'nın nForce 680i SLI yonga setini kullanan çok sayıda anakart var. Asus'un, Abit'in, Gigabyte'ın, MSI'ın Evga'nın, Foxconn'un, ECS'nin vs.... birçok modeli var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 21 Ocak 2007; 13:09:04 >
  • arkadaşlar foxconn a haksızlık etmeyin bakın üzerindeki soğutucu araba motorunu andırıyor sanki gerçi bunlar içinde en iyisi msı olur sanırım adam karta x-fi ses kartı koymuş
  • ASUS, Gigabyte, Abit, MSI ve Foxconn'u AMD-Intel çözümlerinde kendi çapımda denemişdim, performans ve fiyat orantısı içerisinde beni fazlasıyla tatmin etmişlerdi, aynı noktada Evga hakkında çok fazla bilgim yok neyalan söyleyeyim professionelliğini şuanda ana sayfadaki "EVGA'dan Su Soğutmalı GeForce 8: e-GeForce 8800GTX" başlıklı haber ile gördüm, özellikle şu "Ekran kartı ve yonga seti tarafında EVGA, Nvidia'nın en büyük partnerlerinden biri" cümlesi...! Sizden ricam eğer bilginiz varsa bu markanın; ürünleri, pazarlama stratejileri, kalitesi ve fiyat hakkında biraz bilgi verebilirseniz çok memnun olacağım.

    Konuyla alakalı değil ama Gigabyte başlığının altında bir sorum olucak; Bugün piyasada intel yonga setli boardlara gözatmaya çalışınca birçok markanın hatta AMD ile dans edercesine K8 mimarisinde fazla çalışmış MSI'ın bile 975 yongalı boardlarını gördüm, dikkatimi çeken Gigabyte'ın sürekli 965 ile çalışmış olması, oem listelerde hiç 975li boardunu göremedim. Hatta yine ana sayfadaki "Gigabyte'ın v3.3 Revizyonlu Anakartlarında 1333MHz FSB Desteği Geliyor" adlı başlık içerisinde, "Gigabyte Intel'in 965 serisi yonga setlerini kullanan anakartlarında 1333MHz fsb desteği vermeye hazırlanıyor" diye bir ibare var. Belkide benim bulamadığım 975'li boardu vardır ama yinede sormak istiyorum nedir Gigabye'ın 965'deki ısrarı, yakın zamanda 975 intel yongalı bir makina toplamak istiyorum fakat fiyat noktasında 965den biraz pahalı, türk aklı işde içime kurt düşdü acaba Gigabyte'ın bildiği bizim bilmediğimiz birşeymi var. Teşekkür ederim.




  • Foxconn iyi yapmış hoş yapmışta o model ismiyle olmaz kardeşim: N68S7AA-8EKRS2H

    bune yahu... ben satıcıya gidene kadar değil daha monitörden gözümü ayırdığımda unutuyorum adını, değil hatırlayıp "bana bundan ver" diyeceğim, peh...

    bu arada erkek adam renkli anakart kullanmaz tezimde devam ediyor. adamlarda renk konusunda iyice sulukuleden hallice olmaya devam ediyor. nerde eski siyah+yeşil güzel günler... (bide iğrenç bir sarı tonu vardı ama onu bir türlü sevip bağrıma basamadım)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.