Şimdi Ara

Rusya, ABD'nin yeni füze sisteminden rahatsız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rusya, ABD'nin yeni füze sisteminden rahatsız
     
    Romanya'da kurulan yeni füze savunma sistemi komşu Rusya'yı rahatsız etmişe benziyor. Orta Doğu'dan gelebilecek füzelere karşı savunma amaçlı kurulan sistem, Rusya'ya göre kendilerine yöneltilmiş, nükleer caydırıcılığını zayıflatan bir tehdit.
     
    Bahsi geçen füze savunma sistemi Romanya'nın Deveselu kasabasının kuzeydoğusunda yer alan terk edilmiş bir hava üssüne kurulmuş durumda. Savunma sistemi, Amerikan Ticonderoga sınıfı kruvazör ve Arleigh Burke sınıfı destroyerlerde bulunan Aegis Balistik Füze Savunma Sistemi temelleri üzerine inşa edilmiş durumda ve Aegis radar muharebe sistemi ve Mk. 41 dikey füze atış rampalarına yerleştirilmiş 24 adet SM-3 önleme füzesi ile donatılmış durumda. Sistem, ABD donanması personelleri tarafından idare edilmekte.
     
    SM-3 balistik füze önleme füzeleri, ABD donanmasının uzun süredir kullandığı Standard (RIM-66) karadan havaya füze sisteminin evrim geçirmiş hali. Yeni füze, kısa ve orta menzilli füzeleri fırlatıldıktan hemen sonra (Boost adı verilen ve füzelerin uzaya veya yakın uzaya tırmanış yaptığı anı kapsayan evre) önlemek için tasarlanmış. SM-3 füzeleri, düşman füzelerin savaş başlıklarıyla "Midcourse" adı verilen aşamada da, yani füzelerin ateşleme evresi tamamlanmış ve savaş başlığı hedefe doğru yol alırken, önleme faaliyetini gerçekleştirebiliyor.
     
    Rusya, ABD'nin yeni füze sisteminden rahatsız 
     
    Sistem son aşamasında, Azorlar'dan Doğu Avrupa'ya kadar olan alanı düşman füzelerden koruyacak olan NATO kontrolündeki bir ağa dahil olacak. İkinci üs ise Polonya, Redzikowo'da 2018'e kadar kurulacak. Atlantik ve Akdeniz'deki ABD destroyerleri ve Hollanda fırkateynleri ise ağa kendi radar ve önleme füzeleriyle ilerideki aşamalarda dahil olacaklar. Bir X-bandı erken uyarı radar sistemi Türkiye'de yer alacak ve ağın tamamı Almanya'nın Ramstein Havva Kuvvetleri Üssü'nden kontrol edilecek.
     

    Sistemin Asıl Amacı 

    Deveselu üssünün ana amacı Orta Doğu'dan fırlatılan füzelerin Avrupa'daki NATO ülkelerine ulaşamadan vurulması. 800 milyon dolarlık proje 10 yıl önce başladı. Projenin başlangıcı tam da İran'ın nükleer programının kontrol edilemediği ve ülkenin uzun menzilli füzeler geliştirdiği bir döneme geliyor. İran'ın üstünde çalıştığı bu iki askeri proje ise ülkeye Avrupa'yı nükleer füzelerle vurma imkanı tanıyordu.
     
    O zamandan bu yana Batı ile İran arasındaki görüşmeler sonucunda ülkenin nükleer programı bitme noktasına gelmiş olsa da, anlaşma uzun menzilli füzelerle ilgili herhangi bir şey içermiyor. İran, içlerinde Emad (Sütun) adı verilen balistik füzeler gelişmeye devam ediyor ve bahsi geçen füzenin menzili yaklaşık 2800 km'yle İran'a  Macaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkeleri vurabilme kabiliyeti sağlıyor. İran'ın iddiasına göre Emad füzeleri oldukça yüksek isabet oranına sahipler ve füze savunma sistemlerinden etkilenmeme üzerine tasarlandılar.
     

    Rusya'nın Düşüncesi 

    Moskova'ya göre ise sistem doğrudan Rusya hedef alınarak geliştirilmiş ve Rusya'nın Batı'dan gelebilecek bir nükleer saldırıya karşı caydırıcılığını yok etmek için kurulmuş durumda. Rusya, NATO'nun programa İran'la varılan anlaşmadan sonra devam etmesini, örgütün daha gizli amaçları olduğuna yoruyor.
     
    Rusya, ABD'nin yeni füze sisteminden rahatsız 
     
    Rusya bu konuda haklı mı? Aegis üssü Rusya'nın füzelerini durdurabilir mi? SM-3'ün menzilinin 600 km dolaylarında olduğu düşünülüyor. Bu kadar kısa menzilin anlamı ise, SM-3'lerin yalnızca Ukrayna'nın doğusuna kadar ulaşabileceği. Dolayısıyla Rusya'nın ABD'ye yönelteceği bir stratejik nükleer füze, sistemin erişebileceği alanın çok dışında kalacaktır. Ancak Rusya'nın Avrupa'ya yönelteceği füzelere karşı sistem çalışacaktır.
     
    NATO, savunma sisteminin Rusya'ya karşı olmadığı konusunda ısrarcı davransa da İran'dan gelebilecek bir nükleer füze tehlikesi hemen hemen ortadan kalkmış durumda. Bunun yanında Rusya'nın askeri kaslarını Baltık, Karadeniz, Ukrayna, İskandinavya ve Suriye bölgelerinde ısıttığını hatırlatmak gerekir. Rusya'nın dış politikasının, bir zamanlar İran'a karşı inşa edilen projenin Rusya'ya karşı olacak bir şekilde evrilmesine yardım ediyor diyebiliriz. 
     







  • Haber güzel, iyi yazılmış. Yeni editör güzel oldu. Ama eski dinozor editörleri sahneden alalım artık. Evet zamanında çok güzel işler yaptılar ama sadece inceleme videolarında görünürlerse herkes için daha iyi olur diye düşünüyorum. Gtx1070 hakkında herşey nedir allah aşkına? Millet 1080in testlerini yayınladı

  • Gecen Rainbow six oynuyoruz arkadaslarla

    Karsida da Putin var kapkan almis . Dedim hayirdir canin sıkkın falan

    Fuzelerden dolayi canim sıkıldi kardes dedi .

    Ben de dedim bunu haber yapalim bizim akpliler guzelce yer bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberlerde çıkmıştı. Söyleyeyim de editörün haberi olsun. Bizzat avrupalıların yaptığı simülasyona göre, olası bir çatışma durumunda Rusyanın Kuzey Baltık bölgesi ve ülkelerini 36 saatte işgal edebileceğini ortaya koydular.





    Nükler füze işin ilk kısmı olmayacağı çok açık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yoksulseytan22

    Haberlerde çıkmıştı. Söyleyeyim de editörün haberi olsun. Bizzat avrupalıların yaptığı simülasyona göre, olası bir çatışma durumunda Rusyanın Kuzey Baltık bölgesi ve ülkelerini 36 saatte işgal edebileceğini ortaya koydular.Nükler füze işin ilk kısmı olmayacağı çok açık.


    Haberlere gerek yok. En güçlü ordu Fransa'da. Sonra da Almanya'da denebilir. Toplasan tank sayısı Rusya'nın 10 da 1 i kadar. Paris'e ulaşması 1 haftayı alır. ABD ve NATO desteğini saymadan...

  • Afrika'nın yanındaki yer ne öyle? Ne öyle bir kıta var ne de ülke?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 19 Mayıs 2016; 9:49:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence abd 3. dünya savaşına hazırlık yapıyor

  • ohh ne güzel füzeyi bizim kafamızda patlatacaklar radyasyonu biz yiyeceğiz onlar güvende
  • Avrupada'da Ortadoğuda'da Nato hiçbir şekilde rusyayı engelleyemezde yenemezde.
    Keşke siyasilerimizde aklını kullanıp Rusya'nın tarafına geçse.


  • Rusya, ABD'nin yeni füze sisteminden rahatsız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainK

    Avrupadada Ortadoğudada Nato hiçbir şekilde rusyayı engelleyemezde yenemezde. Keşke siyasilerimizde aklını kullanıp Rusyanın tarafına geçse.


    Neden yenemez? İstese ya da mecbur kalsa çok rahat yener ama strateji farklı. abd gidip rusyayla savaşa tutuşmaz, çünkü çok işine yarıyor!!

  • Rusya füzeyi batıdan göndermek zorunda değil, doğudan daha yakın Amerika

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IceRulez




    Rusya, ABD'nin yeni füze sisteminden rahatsız

    Bu zeplinlerden hala tırsarım 2 bombayla binayı patlattıkları yetmiyordu bir de düştüğü yeri patlatıyordu namıssızlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dh fuze sistemi incelemelerine mi basladi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu sitenin tasarımını baştan aşağı değiştirin bu nedir ya 2006 dan beri üyeyim aynı tasarım milletin midesi bulandı artık geçenlerde anket yapmıştınız . Millet değişsin diye oy verdi sizde hala değiştireceksiniz.

  • güzel forum olmuş burası
  • Türkiye'de erken uyarı sistemi var da neden savunma sistemi yok? Asıl sorulması gereken soru bu. Avrupa'yı korumak yani tek amacı NATO'nun. Türkiye umurlarında değil.
  • Haberin editörü kimse baştan aşağı uydurmuş, özellikle sistem specleri. SM3 Block IIA - Tahmini 2000+ km üzerinde bir menzile ve 1500 km irtifaya ulaşabiliyor bir hava savunma sistemi için korkunç bir rakam bu. Ayrıca SM-3, Standard Missile 1/2 (RIM66-67) üzerinden geliştirilen bir sistem değil alakası bile yok. Bahsettiği SM-6.
  • Asil Türk Kanı kullanıcısına yanıt
    aegis 3 yıldız olursa hiç korkma
  • hayırlı olsun yeni editöre görevi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.