Şimdi Ara

GeForce GTX 1070 hakkında merak edilen her şey!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GeForce GTX 1070 hakkında merak edilen her şey! 
     
    Nvidia yeni nesil ekran kartlarını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Pascal mimarisini kullanan GP104 kodlu yeni GPU tasarımının güç verdiği ekran kartlarından GeForce GTX 1080'i, ülkemizdeki ilk detaylı analiziyle geçtiğimiz günlerde ekranlarınıza getirmiştik. Ancak o dönem kapsamında detayları sır gibi saklanan GeForce GTX 1070 nihayet arenaya çıktı ve Nvidia kampı da merak edilen tüm teknik özellikleri açıklığa kavuşturmuş oldu.
     
    Hemen altta izleyebileceğiniz videomuzda da ifade ettiğimiz gibi GeForce GTX 1070, abisi diyebileceğim GTX 1080'nin kırpılmış versiyonu. Aynı GPU'nun kullanıldığı ekran kartında, fark oluşturabilmek adına bazı işlem ünitelerinin kapatıldığı ve buna bağlı olarak CUDA çekirdeği, ROP ve doku ünitelerinin sayısında azalma yaşandığını görüyoruz.
     
    GeForce GTX 1070'in teknik özellikleri;
     
    - 16nm GP104-200-A1 grafik işlem birimi; 7.2 milyar transistör.
    - 1920 CUDA çekirdeği, 48 ROP birimi, 120 doku ünitesi.
    - GPU Boost 3.0 ile en yüksek çalışma hızı 1.6GHz
    - 256-bit bellek veri yolu, 8GB GDDR5 bellek@8GHz
    - DirectX 12_1, OpenGL 4.5 ve Vulkan
    - 150 Watt ısıl tasarım gücü.
     
    Teknik olarak GeForce GTX 1070'i ayıran en önemli fark GDDR5X yerine GDDR5 bellekle geliyor olması. Bu hiç şüphe yok ki maliyetleri düşürebilmek adına alınmış bir karar. Her ne kadar bellek kapasitesi aynı olsa da, GeForce GTX 1080 kanadında bellek hızının %20 yüksek olması önemli çünkü daha yüksek bantgenişliği sağlayabiliyor bu sayede.
     
    Performansa etki eden bir diğer unsur ise GPU Boost 3.0 ile dinamik frekans kontrolünde çıkılabilen en yüksek hızın, GeForce GTX 1080'in %8 gerisinde olması. Ayrıca CUDA çekirdeklerinin sayısı da 20 SM biriminden 15'inin açık olmasına bağlı olarak %33 daha az. Bunların hepsini alt alta koyduğumuzda GeForce GTX 1080 ile arasında hissedilir performans farkı olacağı kesin. GeForce GTX 1080'deki tüm teknolojileri bünyesinde barındıran ekran kartı, aynı zamanda gelişmiş bağlantı seçenekleri sunuyor ki bunlar arasında 8K'da 30Hz görüntü çözümleme de var.
     
    GeForce GTX 1070 hakkında merak edilen her şey! 
     
    Nvidia'nın iddiasına göre GeForce GTX 1070 de gerek GeForce GTX 980 Ti gerekse de Titan X'den daha hızlı olacak. GeForce GTX 1080'nin selefinden belli koşullarda %30 civarı daha hızlı olduğunu düşünürsek eğer aynı koşullarda GTX 1070'in, Nvidia'nın iddialarını doğrulayacak bir kart olabilme ihtimali kuvvetleniyor.
     
    GeForce GTX 1070'nin bir diğer öne çıkan özelliği ise sadece 150 Watt'lık TDP değeri sunuyor olması. Tek bir 8pin PCIe konnektörüyle çalışabilen kart, Nvidia'nın gelişmiş soğutucusuyla birlikte yüksek overclock başarımı da sunacak. Gelelim fiyatlandırmaya. 10 Haziran'da piyasaya çıkacak olan GeForce GTX 1070'in  Founder's Edition olarak tanımlanan Nvidia tasarım veriyonu 449$, Asus-Gigabyte-MSI gibi firmaların modelleri ise 379$'dan başlayacak.








  • HDR ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Henry Cavill

    Çöp

    Amd yetkilileri bile çöp dememistir bizim Dh muhendisleri karti uretimden durduracak neredeyse. Allahtan nvidia forumda takilmiyor ki uretim devam ediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve bravo sayın donanimhaber ekibi.Technopat incelemelerde yabancilardan bile hızlı iken siz anca "konuşuluyor" "söyleniyor" "duyuldu" gibi haberler yapmaya Devam edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1080, 980ti dan %35-40daha performanslı. Performans güzel. Ancak 8800gtx in oluşturduğu sansasyona ulaşamadı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Henry Cavill

    Ve bravo sayın donanimhaber ekibi.Technopat incelemelerde yabancilardan bile hızlı iken siz anca "konuşuluyor" "söyleniyor" "duyuldu" gibi haberler yapmaya Devam edin

    Merhaba,

    Nvidia her etkinliğe farklı yayınlar davet eder. Bu sefer de iki ayrı yayın gitti, giden bu yayınlara da etkinlikte kart hediye edildi.

    Onların bizden önce çıkması gayet doğal zira ne yazık ki Nvidia Türkiye'nin elinde basına verebileceği test örneği kart yok. Ama DH kalitesinde GTX 1080 incelemesini kart gelir gelmez çıkacağız ;)

    Bizim incelememiz 4K testler içeren, VR konusuna detaylıca inen, işlemci darboğazı vs. gibi merak edilen konulara ve OC yeteneklerine eğilen derin bir çalışma olacak.

    Teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • F/P ürünü olacak.

  • Testleri göreyim diye geldim. Daha önce verilmiş bilgilerin tekrarıyla karşılaştım.

    DH çapında bir siteye yakışmadı.

  • homebird kullanıcısına yanıt
    NVIDIA artık önce orta sınıf GPU'lu kartları çıkarıyor, GTX 680'den beri durum böyle. 8800 GTX'in ilk unified shader'lı mimari olmasının da etkisi vardı.
  • Erdi Bey gtx 1080 için detaylı bir inceleme kısa vadede olacak mı? Daha doğrusu önce bu kart size ulaştı mı onu sormam gerek sanırım. Özellikle sizden bu incelemeyi beklediğimi belirtmek isterim.

    Ayrıca kullanıcıların ilgisini en çok çeken konuların belki de başında gelen grafik teknolojileri ile ilgili gelişmeleri en önce donanımhaber'de görmek isteriz.

  • 64 yerine 48 ROP ilginc olmus. Nvidia'nin kartlarinda, uzun zamandir, ROP sayisi bellek veriyoluyla oranli oluyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx57

    quote:

    Orijinalden alıntı: Henry Cavill Ve bravo sayın donanimhaber ekibi.Technopat incelemelerde yabancilardan bile hızlı iken siz anca konuşuluyor söyleniyor duyuldu gibi haberler yapmaya Devam edin
    Merhaba, Nvidia her etkinliğe farklı yayınlar davet eder. Bu sefer de iki ayrı yayın gitti, giden bu yayınlara da etkinlikte kart hediye edildi. Onların bizden önce çıkması gayet doğal zira ne yazık ki Nvidia Türkiyenin elinde basına verebileceği test örneği kart yok. Ama DH kalitesinde GTX 1080 incelemesini kart gelir gelmez çıkacağız ;) Bizim incelememiz 4K testler içeren, VR konusuna detaylıca inen, işlemci darboğazı vs. gibi merak edilen konulara ve OC yeteneklerine eğilen derin bir çalışma olacak. Teşekkürler.


    İnşallah...
    Özellikle 4. nesil işlemcilerle falan durumu, 1080p de örneğin 9 serisi değilde 7 serisi ile de ufak kıyaslar, en azından gtx 780 ve 780ti ile...
    Neden? Çünkü Nvidia ne kadar iddialı konuşursa konuşsun klasik bir tarzı var, genelde 2 nesil geriden gelen insanlar yeni kartlara geçmeliler, 9 ve 10 arasında 1080p de öyle büyük farklar olmayacaktır. Ama 1080p de özellikle 7 serisi ile arada nasıl bir fark oluştu insanlar ucuzlayacak olan 9 serisini direkt atlayıp 10 serisine mi geçmeliler falan bunları da konuşmak lazım bence...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Henry Cavill
    Ve bravo sayın donanimhaber ekibi.Technopat incelemelerde yabancilardan bile hızlı iken siz anca konuşuluyor söyleniyor duyuldu gibi haberler yapmaya Devam edin


    Teknopat, GTX 1070 incelemesi yapmış da izlemişsiniz gibi konuşuyorsunuz.
    Adamlar sitelerinde GTX 1070 in GDDR5X bellekle geleceği hakkında haber yapmışlar.
    En azından DonanımHaber, hemen haber yapayım diye olmayan şeyi haber yapmamış.
    Teknopat'ın sitesinde de GTX 1070 hakkında yukarıdakinin yarısı kadar bilgi yok.

    Teknopat'ın adamısın her halde....

  • Neden Türkiyenin en büyük teknoloji sitesi , inceleme konusunda en kötüsü oluyor ? Ufak siteler bile herşeyi inceliyor ama DH hiçbirşey incelemiyor ne olur toparlanın artık.

    DH forum olmasa kimse girmez o derece.

  • GTX 1070'i düşündüğümden fazla kırpmışlar, P/W dışında albenisi kalmamış bence, yapacağı tek iyilik ikinci elde GTX 980 Ti'un fiyatını düşürmek olacak.
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Technopatin adamı mı bu kadar kısa sürede +15 almış 15 tane daha mı technopatin adamı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Technopat, Teknoseyir gibi siteler nereden ciktiysa... Ozellikle Teknoseyir yuzunden, sahipleri, Darkhardware ve PC Labs'i cope atarak ihanet ettiler.

    Gerci DH de, inceleme yapmiyor, ama en azindan forum kisminda dogru bilgilere, dolu icerige ulasiyoruz. Technopat'i hic takip etmedim; Teknoseyir'i ise, Levent Pekcan ve Murat Gamsiz'in detay konulardan bihaber olduklarini gorunce, biraktim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Mayıs 2016; 11:19:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Neden Türkiyenin en büyük teknoloji sitesi , inceleme konusunda en kötüsü oluyor ? Ufak siteler bile herşeyi inceliyor ama DH hiçbirşey incelemiyor ne olur toparlanın artık.

    DH forum olmasa kimse girmez o derece.


    Merhaba,

    Nvidia sadece 2 yayını yurt dışındaki etkinliğe götürebildi. Bir öncekine biz gitmiştik şimdi başka yayınlar gitti. Örnek ürünleri ise ne yazık ki giden yayınlara vermişler.

    İnceleme neden yok diye bize kızacağınıza firmaya aktarın bunu zira örnek ürün gelir incelemeyiz anlarım da gelmeyen ürünü nasıl inceleyelim. Bu isyan niye anlamış değilim.

    Lütfen bir konuda bir şeyler yazmadan ve eleştiride bulunmadan önce bilgi sahibi olun. Ülkemizde bilgi sahibi olmadan atarlanmak moda oldu.

    Toparlanın dediğiniz sitede her şeyin incelemesi var bir tane ürün gelmediği için çıkmamış şu yorumlara bak.

    Ve bu konuda iddialıyım incelemeleri izleyin sonra Erdi'nin GTX1080 ve 1070 hakkında her şey videosunu izleyin bakalım etkinliğe giden kartı alanlar mı daha çok bilgi veriyor yoksa biz mi.

    Valla sabah neşesi oluyorsunuz...

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Mesut abi merhaba,

    Neden bana kızıdınız anlamadım ? Eleştirmek kötü birşey mi ? Çok az inceleme yapıyorsunuz, mecbur kalıp diğer sitelerin youtube kanallarına girip onların incelemelerini seyrediyorum. Sizinde onlar gibi olmasını istemek kötü birşey mi ? Ben sadece nvidia gtx 1000 serisi için bunu söylemedim.

    Sabah neşesi oluyorsunuz sözünüz beni kırdı.

    Edit: Site ismi vermeyeceğim belki kural dışı olur diye ama diğer siteler nasıl oluyor herşeyi inceliyorlar mesut abi ? Onlara test için verıyorlarsa size hayli hayli vermeleri gerekıyor DH en büyük teknoloji sitesi Türkiye de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 18 Mayıs 2016; 11:21:38 >
  • "Her seyin incelemesi var" sozunuze gulerler Mesut bey

    Nvidia etkinlige sizi niye cagirmadi, hic dusundunuz mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.