Şimdi Ara

Runkeeper, kişisel bilgilerinizi satıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Runkeeper, kişisel bilgilerinizi satıyor


    Sürekli kullandığımız mobil uygulamalara artık tüm kişisel bilgilerimizi emanet ediyoruz. Peki bu uygulamalar emanete ne kadar sahip çıkıyor? Zaman zaman gündeme yansıyan haberler, aslında büyük bir risk altında olduğumuzu gösteriyor.


     


    Yeni gündem bu kez Runkeeper uygulaması. FitnessKeeper tarafından geliştirilen RunKeeper, bilindiği gibi bir fitness takip uygulaması ve oldukça da fazla ilgi görüyor. Bununla birlikte, uygulama ilgiyi suiistimal ediyor ve bu, yetkililerin de dikkatini çekmiş durumda.


     


    Norveç Tüketici Konseyi, yaptığı incelemelerde, RunKeeper uygulamasının kapalı olduğu durumlarda bile konum takibi yapmaya devam ettiğini ve FitnessKeeper firmasının bu bilgileri, Kiip.me adında bir reklam platformuna aktardığını ortaya çıkarmış. Ayrıca uygulama, kullanıcından habersiz kullanım sözleşmesini değiştirebiliyor, kullanıcı hesabı silinse bile kişisel verileri saklamaya devam ediyor.


     


    Ayrıca Bkz.Hungry Shark World, 6 günde 10 milyon barajını aştı

    Konsey, Avrupa Birliği’nin kişisel verileri koruma kanununa aykırı davrandığı gerekçesiyle RunKeeper uygulaması hakkında şikayette bulunmuş ancak geliştirici ABD sınırları içerisinde olduğu için herhangi bir yaptırım uygulanması mümkün değil.


     


    Konsey, en azından farkındalık oluşturma çabası içerisinde. Bunda da başarılı olmuş gibi görünüyor. İnsanların en çok nerede zaman geçirdiği, hangi sitelerde gezindiği veya hangi ürün çeşitlerinden hoşlandığı gibi veriler, reklam platformları için adeta bir hazine durumunda. Kullanıcıya odaklı reklamlar için bu veriler önem taşıyor ve tıklanma sayısını da artırıyor. Google da, sık sık kişisel verileri izinsiz topladığı gerekçesiyle soruşturmalara maruz kalıyor. 


     







  • Yakında uygulamalara da AB standartı getirirler. Olabilir de aslında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satmayan ve kullanmayan firma mı varki nerdeyse hepsi kullanıyor.

  • Satmayan mi kaldı ?

  • O da bir şey mi, Türkiye'nin tüm kimlik, adres bilgileri tüm dünyada dolaşıyor.

  • günah keçisi bulmuşlar sanırsın diğerleri yapmıyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.