Şimdi Ara

Meizu Pro 6 mercek altında: 10 çekirdekli işlemci, 3DTouch, USB 3.1 ve dahası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ben Erdi Özüağ. Bu videomuzda Meizu'nun yeni nesil amiral gemi akıllı telefonu Pro 6'ya göz atacak, detaylarına yakından bakacağız.
     
    Meizu Pro 6 mercek altında: 10 çekirdekli işlemci, 3DTouch, USB 3.1 ve dahası...


    5.2-inç boyutundaki Super AMOLED ekranı Full HD çözünürlük desteği sunan Meizu Pro 6, MediaTek'in 10 çekirdekli Helio X25 işlemcisini kullanıyor. 4GB RAM ve tercih edeceğiniz modele göre 32GB veya 64GB depolama kapasitesi sunan telefon, Android ekosistemindeki en gelişmiş 3DTouch ekran teknolojisini de beraberinde getiriyor.
     
    Ön kamerası 5MP, ana kamerası ise 21MP çözünürlüğünde olan Meizu Pro 6, aynı zamanda Cirrus Logic'in 32-bit/192Khz destekli gelişmiş ses yongasını kullanıyor. Android 6.0 üzerinde Meizu'nun özelleştirilmiş Flyme 5.6 işletim sistemini kullanan telefon, hızlı şarj özelliği sunan 2560mAh kapasiteli pilden güç alıyor

    Meizu Pro 6 tasarım olarak öncülü Pro 5'i akıllara getirse de önemli farklar olduğunu söylemem gerekiyor. Genel görünümü itibariyle özellikle önden bakıldığında iPhone izleri de taşıyan telefon, selefine kıyasla en dikkat çekici fark Pro 6'nın çok daha küçük, tek elle kullanıma yatkın bir telefon olması çünkü Pro 5, 5.7-inç ekranla gelirken, Pro 6 ise 5.2-inç ekrana sahip. Buna bağlı olarak yeni telefon 0.2mm daha ince ve 8 gram daha hafif. Ancak büyük kasada daha iyi değerlere ulaşılması daha kolay olan ekran/kasa değeri %71.6 ile selefinin %1.7 gerisinde olduğunu söylemem gerekiyor. Bana sorarsanız telefonun alt ve üst çerçeveleri belki bir miktar daha ince tutulabilirmiş.
     
    Meizu Pro 6 mercek altında: 10 çekirdekli işlemci, 3DTouch, USB 3.1 ve dahası... 

    Havacılık endüstrisinde kullanılan magnezyum alaşım metal kasaya sahip olan ve 2.5 boyutlu ekranla yuvarlatılmış kenarlar sayesinde ele iyi oturan ve konforlu bir tutuş sağlayan telefon, bu açıdan beğenimi kazandı. Hatta kullanılan materyal ve işçilik o kadar iyi ki telefonu elinize alır almaz hemen kurcalamak ve uzun saatler kullanmak isteyeceğiniz bir etki uyandırıyor sizde, en azından telefonu incelemek için ayırdığım saatten daha fazlasını geçirdiğimi söyleyebilirim.
     
    Meizu Pro 5 ile kıyasladığımda tasarım seviyesinde bir diğer dikkat çekici fark ise arka bölümde çıkıyor karşımıza. Anten şeridinin kenar bitiş noktalarında kıvrım yapması telefona farklı bir hava kazandırmış. Ayrıca dikkatli bakarsanız, ana kamera flaşının halka şeklinde dizayn edildiğini görürsünüz. Benzer flaş tasarımını daha önce Motorola Moto X, Nexus 6 ve Acer Liquid S2'de de görmüştük.
     
    Meizu Pro 6 mercek altında: 10 çekirdekli işlemci, 3DTouch, USB 3.1 ve dahası... 

    Telefonun fiziksel kontrol butonları, cihazın sağ tarafında toplanmış. Erişmesi ve kullanması rahat, herhangi bir sorun yaşamıyorsunuz. Kulaklık girişi, USB konnektörü ve hoparlör ise cihazın altı kısmında çıkıyor karşımıza. Bu kısımda üzerinde konuşmamız gereken bazı özellikler var. Meizu Pro 6, USB 3.1 Gen 1 (5Gbps) hızında Tip-C konnektörüne sahip nadir telefonlardan. Daha önce bir örneğini de HTC 10'da görmüştük, aynı konnektöre sahip olan LG G5 ise USB 3.0'ı baz alıyor. Telefonun hoparlörü ise beklentimin üzerinde çıktı, ses çıkış gücü yüksek ve sunduğu ses kalitesi ortalamanın üzerinde.

    Meizu Pro 6 donanım tarafında bazı sürprizlerle geliyor. Bunların başında Super AMOLED panel kullanan 5.2-inç boyutundaki 5.2-inç ekran geliyor çünkü telefonun ekranı basınca duyarlı aynı iPhone 6s ailesi gibi. Ekran paketi içerisine dahil edilen özel sensör katmanı, yüksek hassasiyetli izleme yaparak, frekansı 100Hz'in üzeride olan parmak hareketlerini izleyerek 3DTouch özelliğini aktif ediyor. Bunu yaparken lineer titkreşim motorunu kullanıp, özelliğini çalışma durumu hakkında kullanıcısına geri bildirimde bulunuyor.
     
    Meizu Pro 6 mercek altında: 10 çekirdekli işlemci, 3DTouch, USB 3.1 ve dahası... 
     
    Flyme arayüzünü 3DTouch için özelleştiiren Meizu, standart olarak gelen neredeyse bütün uygulamalarda, 3DTouch ile hızlı özellik erişimi, kısayol ataması gibi fayda sağlayacak seçenekler sunuyor. Tabi bu özellik, şu an sadece Meizu'nun uygulamasında çalışıyor ancak Android tarafında bunu daha önce duyuran Huawei'in çözümüne kıyasla fersah fersah önde olduğu da açık. Hatta destekleyen uygulamalarda yaşanan deneyimin en az iPhone 6s serisi kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. Meizu donanım ve yazılım seviyesinde iyi optimizasyon yapmış, beni şaşırttığını söyleyebilirim.Ancak üçüncü parti uygulamaların da bu özelliğe desteğin olmaması kötü, ne zaman gelir orası ad kocaman soru işareti.
     
    Meizu Pro 6 mercek altında: 10 çekirdekli işlemci, 3DTouch, USB 3.1 ve dahası... 
     
    Yukarıda bahsettiklerime ek olarak ekranın parlaklık seviyesi iyi, yeniden renk üretimi ise başarılı. Görüş açıları da sorun yaratmayan ekranda, isterseniz göz koruma özelliği kapsamında mavi ışık etkisini azaltabiliyorsunuz. Kısacası bir paket olarak telefonun ekran özelliklerini sevdiğimi itiraf etmeliyim.
     
    Donanım tarafında bir diğer ilginç özellik ise işlemci platformu. MediaTek'in 10 çekirdekli Helio X10 platformu gözden geçirilerek, Meizu Pro 6 için özelleştirilmiş. X25 adını taşıyan yeni versiyon, teknik olarak X20'nin daha yüksek performanslı revizyonu gibi de düşünülebilir. Bir futbol takımı misali 4 4 2 şeklinde üç ayrı çekirdek kümesinden oluşan platformda, 2.5GHz hızında çalışan iki Cortex-A72 çekirdeği, en yüksek performans ihtiyacını karşılamak üzere düşünülmüş.
     
    Meizu Pro 6 mercek altında: 10 çekirdekli işlemci, 3DTouch, USB 3.1 ve dahası... 
     
    Geriye kalan 8 çekirdeğin tamamı Cortex-A53 tabanlı olup 4 tanesi 2GHz'de, diğer 4'ü ise 1.4GHz'de görev yapıyor. Bir Meizu geleneği olarak en yüksek performans çekirdekleri, ancak yazılım seviyesinde yüksek performans modu aktif edilirse devreye giriyor zaten ilgili durumlarda özel bir menü çıkarak sizden dengeli mod mu yoksa yüksek performans modunu mu seçtiğinizi sorarak onayınızı alıyor.
     
    Grafik işlemci tarafında ise ARM Mali-T880'in 4 çekirdekli versiyonu var. Aynı GPU tasarımı Galaxy S7 ailesindeki Exynos 8890 platformunda da var ancak orada 12 çekirdekli devasa versiyonu yer alırken, burada ise 4 çekirdekli seçenek tercih edilmiş. Açıkçası MediaTek'in Helio X25 platformu hem donanım seviyesindeki yetenekleri hem de kaynak kodlarının optimizsayonu noktasında rekabetçi olmaktan biraz uzak. Dolayısıyla en azından performans seviyesinde bu telefon ne yazık ki diğer amiral gemi modellerle rekabet edecek düzeyde değil. Muhtemelen bundan ötürü ki Meizu hali hazırda aynı telefonun Exynos 8890 versiyonunu test ediyor.
     
    Meizu Pro 6 mercek altında: 10 çekirdekli işlemci, 3DTouch, USB 3.1 ve dahası... 
     
    Yaptığım test sonuçları da gösteriyor ki sentetik ölçümlerde Helio X25, geçen senenin amiral gemi telefonlarından hızlı ancak bu yılın modellerinden bariz şekilde yavaş kalıyor ne yazık ki. Kamera tarafında ise 21MP çözünürlüğündeki ana kameraya Sony'nin IMX230 sensörü güç veriyor. 1/2.4-inç boyutundaki sensöre f/2.2 diyafram eşlik ediyor. Hem lazer hem de faz algılamalı netleme özelliklerine sahip olan kamera, odaklanmayı hızlı yapıyor yapmasına karşın, kayıt hızı ve görüntü kalitesi bana bir miktar yavaş geldi en azından böylesine vaadlerde bulunan bir cihaz için.
     
    Telefonun halka şeklindeki 10 tane LED'den oluşan ana kamera flaş sistemi ise kusursuz çalışıyor. 5MP çözünürlüğündeki ön kamera ise görevini sorunsuzca yerine getiriyor. Kameranın arayüzü de çok karmaşık değil. Hatta tasarımı itibariyle özellikler arasında geçiş kimilerine tanıdık bile gelebilir. Sonucunda Meizu Pro 6'nın kamera performansı rakipleri kadar etkileyici değil hatta Pro 5'e kıyasla çok ciddi sıçrama vaad etmediğini bile söyleyebilirim. Yazılım tarafına geçmeden önce, telefonun home butonunda parmakizi okuyucu olduğunu ve son derece hızlı şekilde çalıştığını da not düşeyim arkadaşlar.
     
    Meizu Pro 6 mercek altında: 10 çekirdekli işlemci, 3DTouch, USB 3.1 ve dahası... 

    Android 6.0 üzerinde Meizu'nun kendi arayüzü olan Flyme'nin 5.6 versiyonuyla çalışan telefon, genel olarak akıcı. Menüler ve uygulamalar arasında geçiş hızlı ve sorunsuz gerçekleşiyor. Bu noktada en dikkat çekici güncelleme, tüm arayüzün 3DTouch teknolojisiyle çalışacak şekilde elden geçirilmiş olması.
     
    Telefonla gelen standart uygulamalar, 3DTouch çerçevesinde kullanılabiliyor. Smart Touch adı verilen buton yardımıyla telefonda hangi menü açık olursa olsun, tek elle kullanmak mümkün kılınmış. Daha önce de ifade ettiğim gibi yazılım seviyesinde cihazın dengeli veya yüksek performans modunda çalışıp çalışmayacağını tayin eedebiliyoruz. İnternet tarayıcısının çok hızlı çalıştığı telefonda, ekran ayarlarını kişisellestirebilmek mümkün kılınmış.
     
    Meizu Pro 6 mercek altında: 10 çekirdekli işlemci, 3DTouch, USB 3.1 ve dahası... 
     
    İlk izlenimlerim çerçevesinde gelelim pil ömrüne. 2560mAh kapasiteli pil, Pro 5 ile kıyasladığımızda %20 daha küçük. Açıkçası kağıt üzerinde telefonun en zayıf halkası da burası görünüyor. Telefonla geçirdiğim süre boyunca çoğu cihazı yük altında tutan uygulama denemelerim sonrasındaki pil tüketim grafiği telefonun 1 günü çıkarma potansiyeline sahip olduğu yönündeydi. Ama her halukarda telefonun biraz daha büyük pille gelmesi gerekirdi diye düşünüyorum.
     
    Hızlı şarj ise telefonun iddialı olduğu konularda. Meizu 1  saatte tam boş pilin %100 doluluk oranına ulaşacağını ifade ediyor. Bu arada Meizu Pro 6 aynı HTC 10 gibi USB 3.1 Gen1 (5Gbps) hızında tip-C konnektörüyle geliyor ve bu da şarj süresine etki ediyor. Meizu genel olarak iyi bir telefon ortaya çıkarmayı başarmış. Exynos 8890 veya Snapdragon 820 güncellemesine ek ollrak pil kapasitesini bir miktar büyütebilirse hem yerel hem de global arenaya daha rekabetçi bir cihaz sunmayı başarmış olur.
     
    Ne yalan söyliyeyim şu anki haliyle bu telefon Pro 6 değil bence MX6 olarak isimlendirilebilirmiş. Ben Erdi Özüağ, bu videomuzda Meizu Pro 6'yı mercek altına almış olduk, bir sonraki videoda görüşene kadar hoşçakalın ve kendinize çok iyi bakın.
     
     







  • Çoook hoş görünüyor doğrusu, ellerine sağlık abi.

    Bir tane kapıp getirmişsindir umarım :P

  • Merakla beklediğim ve almayı düşündüğüm bir cihazdı. Açıkçası MTK olması imei açısından avantaj sağlıyor ama videodaki detaylara göre alınacak bir amiral gemi değil.
  • Erdi abi Çine gidince fırsatı değerlendirmişsin çok güzel bir ön inceleme videosu olmuş , bu arada 4.45 te 11 saniyelik ses 4.56 da bir daha geçiyor bir an dejavu yaşıyormuş gibi oldum
  • Pro5 efsane olmustu. Bu o kadar efsane degil

  • Güzel inceleme. tesekkürler. Pil keske 3500mAh falan olsaydı

  • Bu telefon mx6 olarak çıkmalıydı, pro5'den sonra olmamış, hem 3d touch hemde ince kasa için 2500 mah pil koyarak telefonu doğmadan öldürmüşler.
  • Türkiye desteği olmadıktan sonra napim bu telefonu. Daha Türkiyeye cihaz getirmekten acizler

  • Böyle üst seviye diye çıkarılan telefonlarda Snapdragon olması gerekir.. Çünkü ülkemizde Vodafone MTK da sorun çıkarıyor. XAOMİ REDMİ NOTE 2 kullanıyorum. 3 aylığına Vodafoneye geldim. Telefon çoğu kez H yerine Kendiliğinden E oluyor. İnternete girmiyordu aveada böyle bir sorun yaşamadım. Yani işlemciden kaybediyor. Ve pili yetersiz demiyorum çok Yetersiz olmuş. Meizu telefonlarına büyük boyutlu pil koyardı bunda Ters etki olmuş...



    Tasarım olarak güzel bir telefon olmuş.

  • O batarya ne arkadaş üstelik Mediatek işlemçi kullanıyosun şu gibi içer onu o işlemci. Bununda biyerleri havalandı iyi şatış yapmaya başlayınca...

  • 10 çekirdek nedir ya. Snapdragon çekirdek savaşlarını bıraktı mtk tam gaz devam ediyor, çekirdek ne desen cevap veremicek bir sürü adam var ama bu cihaza ooo 10 çekirdekli diye bakan büyük bir kesim olduğuna eminim

  • Flyme arayüzü yag gibi akıyor.

  • İnceleme için teşekkürler ne yazık ki benim için istenileni veremedi bu yıl meizu yu meizu yapan tasarım hatlarından uzaklasıyor gibi gittikce

  • Flyme arayüzünü çok beğeniyorum, fakat şirket sürekli güncellemeleri erteletetiyor. Bari bir tarih verme de sürekli erteletme. Ayrıca Android 6'da sadece bu modelde var, diğerlerine gelmeyecek.
  • Çok tatlı görünüyor, simgelere bayıldım :)

  • Exynos 8890 ile gelse çok iyi bir telefon olurdu ancak oda Türkiye'ye gelmez ne yazık ki

    Not: Super amoled ekran ve exynos işlemcileri samsung'dan alıyorlar tamam da samsung exynos işlemcileri (Yüksek versiyonları kastediyorum) neden meizuya veriyor ki?
    Bunlarla ortaklıkları mı var acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stalker(1979) -- 17 Mayıs 2016; 0:03:34 >
  • 5.5 inç olsa 3500 mah olsa koşarak alırdım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: stalker(1979)

    Exynos 8890 ile gelse çok iyi bir telefon olurdu ancak oda Türkiyeye gelmez ne yazık ki Not: Super amoled ekran ve exynos işlemcileri samsungdan alıyorlar tamam da samsung exynos işlemcileri (Yüksek versiyonları kastediyorum) neden meizuya veriyor ki? Bunlarla ortaklıkları mı var acaba?

    http://www.gsmarena.com/rumor_says_meizu_pro_6s_exynos_8890_variant_will_cost_460-news-18211.php





  • arka anten çizgileri iphone 7 olmuş

  • Pil ve işlemci olmamış mx4 de 3000 mah ile 4 saati zor görüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.