Şimdi Ara

Türktelekom DSLAM Kutu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu kutu yaklaşık 2 haftadir böyle birde yatik pozisyonda ve ön kısmı kilitli bile değil.bugün de yağmur suyu içine akıyordu bu vurdum duymazlık değil mi ?
     Türktelekom DSLAM Kutu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • O DSLAM kutu değil, eski tip saha dolabı. Yakın çevresinde DSLAM varsa bu zaten kullanılmaz durumdadır, ileride sökebilirler.
  • seyitali60 S kullanıcısına yanıt
    Hocam bir tekmede sen vursaydın
  • Aklımdan geçmedi değil yani 2mb neti zor veriyor.bende tekme atarsam onuda veremiyecek.
  • Bizimkinin bir örneği. İçine yağmur suyu gire gire artık bazı yerleri paslanmış. Temel hizmet olan telefon hizmetini bile zor veriyor. Ama Türk Telekom bizde hala bu dolaba fiber çekecekmiş.
  • Vurdumduymazlık kısmını düşündüm de, siz telekom arıza servisine telefon açıp bildirimde bulundunuz mu?
    Adamların 7/24 saha dolabı gezdiğini düşünmüyorsunuz herhalde.
  • sizin dediğiniz gibi dolap değisecekmis tip7 filan diyorlardı.Bugün de dolabın yanına yeni direk ve kalın siyah kablo çektiler.bilgileri varmiş.dolabın yanına kazı yapıp boru vs koyup gittiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyitali60 S kullanıcısına yanıt
    Hocam boşa uğraşma. Ben o saha dolabı muhabbeti yüzünden kaç defa kavga ettim bu adamlarla... En son kulbunu değiştirdiler, 2 gün kilitli kaldı, 3 gün zorlarına gittiğinden dolayı kapağı kilitlemeden bırakıp gidiyorlar. Arıza bakımı yapmaya geliyorlar, kutunun içi kablo pisliğinden tut her bir halt kaynıyor. Haftada bir çöp temizliyorum resmen içinden... Sen, ben duyarlıyız da kaç tane mahalleli vatandaş duyarlı? Başta bakımını yapmaya gelen telekomcu uzman(!) ya da teknisyen(!) arkadaş kapağı yarım metre açık bırakıp gidiyor, ulu orta, yağmurlu havada...

    Geçen sefer oyuncak araba çıkarıp attım dolabın içinden. Çolcuk çocuk açıyor. Yan tarafta dükkan sahibi var, ondan rica ettim de artık o sağolsun göz kulak oluyor...

    Saha dolabıyla ilgili çözüm için dilekçe yazıp vereceksin, onu da 1 tane dilekçeyle yapmazlar. Toplu şikayet veya da birkaç kişiden aynı durumdan şikayet gelmesi lazım. Sizin durumunuz daha sıkıntılıymış. Yağmur suyu ve toz devrelerde kısa devreye ve sinyal düşüklüğüne sebebiyet verir. Bence acil olarak durumu gidip telekom bölge müdürlüğüne bildirin. Gelip onarımı ve bakımını yapıp kilitlesinler. Yoksa gelen çalışanları al takke ver külah sallapati yapıp giderler... İlla araya müdür sokman lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antipatik Adam -- 16 Mayıs 2016; 21:45:00 >




  • Bugun yine geldiler yaklaşık 7 araba ellerinde çizimler filan sanırsam kutular değişecek.Değişmessede 3 ay kaldı kapattıracam artık .Teknik servisler ile baya bi konuştum.bu sene içinde mahallenin altayapısının değişeceğini söylediler normal telefon bile veremiyorlarmış kaldırmıyor muş.baya bir de şikayet gidiyormuş artık.Turuncu kablolardan da çektiler.Yeni direk vs kurdular yeni hat kablosu filan bakacaz artık.
  • seyitali60 S kullanıcısına yanıt
    hocam yeni çöp kutusu hayırlı olsun bizim bahçede ise 30 yıllık hat var
     Türktelekom DSLAM Kutu
     Türktelekom DSLAM Kutu




  • seyitali60 S kullanıcısına yanıt
    Benden size tavsiye... Mahallede böyle bir mağduriyet söz konusu ise aranızda vakti olan bir kişi tayin edin, imza toplayıp topluca şikayet edin. Yakında fiber hatları var ise kesinlikle de bakır kablo altyapısı KABUL ETMEYİN! Dünya'nın hiçbir yerinde bakır kablodan internet hizmeti YOK! Bizde mafiş tarifeden BAKIROPTİK HİZMETİ! Bakır kablo altyapısıyla ve alabileceğiniz en iyi sinyal seviyesiyle en sağlıklı alabileceğiniz 12-13 megabittir. Üzerinde ucu ucuna bağlantı alırsınız ki yoğun kullanımın olduğu günlerde sinyal düşüklüğünden koparsınız. En stabili ise 8 megabittir ki onu da şuan ne kadar verebildikleri ortada!

    Ayrıca mahalleli olarak saha dolabını biraz daha ayak altı olmayan bir yere yerleştirmelerini rica edin, yoksa bizim milletin eli ayağı malum, rahat durmaz, meraklı olduğu için kurcalar, tekmeler, teper v.s. :) Gördüğüm kadarıyla arazinin ortasına kabak çiçeği gibi dikivermişler. Yarın öbürgün eğilir, bükülür, devrilir yine o dolap... :)

    Gelen ekipleri de sözlü biçimde uyarmayı ihmal etmeyin, hatta mümkünse dilekçe de verin, saha dolabı bakımları yapıldıkça kilitleyip gitsinler.

    Çözüm bulamazsanız son çareniz internet üzerinden BTK'ya şikayet kaydıdır.




  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    :))))))) Yağmur yadıkça kopuyordur o internet. Bırak yağmuru rüzgar esse tırt... :D
  • Hocam Eczane filanda var ilaç alana kadar bekle bekle eczanede 1mbit netmi olur.söylüyoruz hocam artık iyice boşvermişler şikayet etsenizde biz bir kılıf bulur kurtuluruz diyorlar.Allah'tan işyerime hipernet bağlatmıştım 2 sene önce kavga ederek.evde berbat günde 40 defa düşüyor.Zaten dediğiniz gibi değişse bile o kutu ile aram 430m.vdsl vereceklerini zannetmiyorum.


     Türktelekom DSLAM Kutu




  • seyitali60 S kullanıcısına yanıt
    Şemsiye mi tutuyorlarmış? İlla millet şikayet edince mi görüyorlar milletin hizmet alamadığını? Para alıyorlar ama? Onu unutmuyorlar...


    Sinyal seviyeleri ve altyapısal sorunlar hem santralde hem müdüriyette ttnet ile ilgili bir birimleri var sanırım, orada ekrandan görebiliyorlar.


    UNUTMAYIN, SİZ HAKKINIZI ARAMAZSANIZ, ONLAR NASIL OLSA SESLERİ ÇIKMIYOR DİYE İDARE EDERLER. KAPATTIRMAK İŞİN KOLAY YOLUDUR. SUPERONLİNE FİBER ALTYAPISI VAR İSE DAKİKA DURMAYIN, AMA YOK İSE BU ADAMLARA MECBURSUNUZ Kİ SIKIŞTIRMAZSANIZ MEDET UMMAYIN!

    Ben 8 yıldan fazla süredir aboneleriyim. 256 kbps'sini de bilirim, 512'sini de 1 megabitini de... (Ki çevirmeli modemden internete çıktığımda vardır, ISDN'den bağlandığımda... Türkiye'de internetin ilk dönemlerini iyi bilirim yani...) Şunu söyleyeyim, 1 megabit olduğu dönemlerde şimdiki kadar sıkıntı çekmiyordum. Videolar bile yüklenmiyor, hız geziniyor, zigzag şu saat itibariyle, bazı günler çok iyi bazı günler berbat ötesi... Video sitelerine resmen altyapı yetersizliğinden kısıtlama uyguluyorlar. Hatta popüler VPN'lerine IP'lerini ve proxy servislerinin bilinen proxylerini bile bu kısıtlamaya dahil eder oldular...

    Bir de bu aralar dikkat edin, CGN IP diye bir muhabbet türettiler, havuza atıyorlar, aynı IP'yi sizinle aynı anda başka abonelerde kullanıyor. Sonra PING'den, hız testinde ZİGZAG'dan geçilmiyor. Arayıp ısrar etmezseniz de sizi havuz dışına çıkartmıyorlar...

    Haydi kalın selametle...




  • Antipatik Adam A kullanıcısına yanıt
    hocam bizim burada atm'in internet kablo kesiyorlar geceler turk telekom sabah direk atm ye gidiyorlar artık
  • Teşekküler hocam verdiğiniz bilgiler için.Süperonline yok melasef sadece ttnet var.
  • seyitali60 S kullanıcısına yanıt
    hocam benimde içimden bazen bezin alıp yakmak geliyor telefon kutusunu belki fiber getirirler o zaman
  • Olanı kaybederiz sonra iyi kötü :D 144p video acıyor.Birde fiber meselesi belediyeler vs izin vermiyormuş herhalde.bulundugum yerde daha önce izin verilmemiş.şu anda komple girdiler sabretmekten başka çaremiz yok.Gidip telekom müdürlüğünde vs boşa dil döküyoruz adamlar yine bildiklerini okuyor.Allah ıslah etsin TTneti.Yurtdısında filan eve kadar döşüyorlar üstelik tüm tesisatı cekiyorlar kurulum vs.Bu günleri görecez mi acaba.Telekomu japonlar alsa düzelir mi acaba bazen düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyitali60 -- 16 Mayıs 2016; 23:02:21 >
  • seyitali60 S kullanıcısına yanıt
    Sende yine açıyor. Bizde 360p açmıyor 8 megabitle... :) Bir de getirip getirip porta veya saha dolabından girişe ek yapıyorlar sinyal temiz parazit yok diye... Gönderilen SNR Marjı sürünür oldu. Birkaç defa modem fişi çıkarıp takmadan sintal yükselmiyor, CRC atıyor ara ara, IP yenilersen topluyor, yapmıyor... (Saatte 6-8 tane...)

    Bunların yapacağı iş her türlü sakat. Tek sebebi de telefon hattından internet verilmesi... Fiber olacak, herkesin devre girişi ayrı olacak...

    Bizim olayda şöyle; sözüm ona 1,5 yıl kadar önce çekeceklerdi fiber... Bütçe çıkmıyormuş. Varoş v.s. deyip geçiştirdiler, bütçeyi büyük ihtimalle ya bölge müdürlüğündekiler ya da üst kademedekiler hüpletti.

    Superonline fiber var 3 sokak ötede sular idaresine çektiler. Defalarca telefon ettim, bina yönetimi v.s. hepsi razı... Binada 5 tane 2 tane dükkan toplamda 7 tane de aktif abone var ama bana mısın demediler. Ne diyim kendileri bilirler...




  • Hocam zaten arıza kaydı kapandığı zaman zaten direkt dedikleri altyapıya doğrudan müdahale edilmiştir.Büyüklerimiz hep derya hocam bunun karnı gözü doymuş diye. Bu şirketlerde artık almış alacağını halende alıyor.Önceden kapattiracam diyince dil döker ikna ederlerdi.şimdi siz bilirsiniz cezai işlemi odeyin kapattirin.köklü bir değişiklik lazım internet sektörüne.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.