Şimdi Ara

Nokia ismi yine mi satılıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia ismi yine mi satılıyor?


    Nokia’nın mobil cihazlar bölümü ve isim hakkı Microsoft’a satıldığında, akıllı telefon pazarında dengelerin değişeceği düşünülüyordu. Gel gör ki, önce Lumia telefonlardan Nokia ismi kaldırıldı ve sadece gelişmekte olan ülkelere satılan cep telefonlarında kaldı. Şimdi ise Nokia isminin tamamen elden çıkacağı konuşuluyor.


     


    İddialara göre, geçtiğimiz yıllarda 1.5 milyarıncı telefonu da satarak pazarda bir rekora imza atan Nokia markası, artık çeyrek bazda sadece 15 milyon satış yapabiliyor. Microsoft bu yüzden cep telefonlarına kaynak ayırmak istemiyor ve Nokia isminin satılması gündemde.


     


    Ayrıca Bkz.Microsoft Surface Book 2 iddiaları

    Bilindiği üzere Nokia isim hakkı, 2024 yılına kadar Microsoft bünyesinde kalacaktı ancak firma markayı elden çıkarmayı planlıyor. İlk müşteri Foxconn ve yakın zamanda Nokia isminin Foxconn bünyesine katıldığını görebiliriz.


     


    Diğer bir önemli iddia ise, Lumia telefonlarını üreten Microsoft Mobile bölümünün tamamen kapatılacağı yönünde. Bölümdeki mühendislerin bir kısmı Surface grubuna kaydırılacak. Yaklaşık yüzde 50’sinin ise işten çıkarılacağı konuşuluyor. Gelecek yıl, Microsoft artık Surface Phone adıyla telefonlarını üretmeye başlayacak.


     


    Sadece iki yıl içerisinde, bir dönemin telefon devi olan Nokia’nın geldiği durum üzücü. Foxconn’un markayı iyi değerlendirmesi halinde uzun süre daha akıllı telefon pazarında görebiliriz. Hatta yeniden akıllı telefon pazarına dönme planları yapan Finlandiyalı Nokia firmasının, Foxconn ile bir ortaklığı bile söz konusu olabilir.  


     


     







  • Ne Nokia'ymış arkadaş, bi bitmedi be.

  • Foxconn alırsa Meizu, Nokia ortak üretimi bir şeyler çıkar büyük ihtimalle...

  • Yediler lan koca şirketi... Koca ekipten kimse mi Androide geçelim demedi? İllaki demiştir ama baştakiler Microsofta hizmet olsun diye reddetmiştir. Erkenden geçseydi gerek nexus serisi gerekse Google'ın desteğiyle şuanda Apple'ı bile tokatlıyor olabilirdi...

  • ölüsü bile bir çeyrekte 15 milyon satış yapıyor.adamlar zamanında nasıl prestij ve kaliteyi isimleriyle bağdaştırmışlarsa artık

  • abd amacina ulaşti. artik bütün telefonlardan istedikleri kişisel bilgiye kolayca ulaşabilirler. bir symbianli nokia kalmisti o da gitti.

  • hani 2017 den itibaren tekrar Nokia telefon üretecekti,microsoft ile anlaşma böyleydi vs.

    kocakarı kazanı gibi herkes bişey söylüyor...

  • Her nokia ismi geçişinde nokia nın şaşalı yıllarını hatırlayanların içini bir hüzün kaplar. çünkü nokia "akılsız telefon" döneminde kullanıcıya en sorunsuz kullanımı sunup en iyi deneyimi yaşatıyordu. hatta o kadar iyi cihazlar yapıyordu ki "nokia'dan şaşmıycan abi" deyimi milletimizin dilinde bir atasözüne dönüşmüştü.

    nokia güncel yazılıma yani android'e geçseydi android dünyasının en stabil telefonlarını yapardı bundan herkes emindir sanırım.

    uzun lafın kısası nokia, kimimizin çocukluğuna, kimimizin gençlik yıllarına damga vurmuş, anılarımızda yer edinmiş bir marka. umarım sahalara döner ve kaliteli ürünler sunarak bizleri sevindirir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dranas -- 15 Mayıs 2016; 13:35:44 >
  • Demek ki neymiş; sadece kurumsal satış yaparak mobil pazarda varlık sürdürülemiyormuş.

    Rakip cihazları ve işletim sistemlerini "8-9 aylık izinlerde" değil, adam gibi inceleyip daha hızlı ve daha çok özellikli güncellemeler çıkarmak gerekiyormuş.

    Güncelleme demişken, kullanıcılara verilen sözleri de tutmak gerekliymiş belli ki..

    Sadece amerika ve kanadaya özel değil, tüm ülkelerde cazip kampanyalar (ücretsiz dock, 1 alana 1 bedava vs) düzenleyip, rakipleri de göz önünde bulundurarak saçma, mantıksız satış fiyatlarında diretmemek lazımmış.

    En önemlisi, elinde Nokia gibi bir marka ve onun teknolojisi varken, bildiğini okumamak, mobil pazarı ve tüketicileri iyi gözlemlemek, bu markayı ve Lumia-Wp'nin itibarını çarçur, elemanlarını ziyan, WP sevenlerini de mağdur etmemeliymiş Microsoft...

    WP-lumia seven, kullanan ve hala kullanmak isteyen biri olarak başka bir söyleyecek söz bulamıyorum. Onca imkan, fırsat varken piyasayı göz göre göre androide mahkum ediyorlar. Üzüldüm açıkçası.

    Yazık...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cin' e satilmasi iyi olur, orada guzel firmalar var. Dandik isimlendirmelerle ugrasacaklarina nokia'yi kullanmis olurlar..

  • Uyuyan dev uyanıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne isimmiş arkadaş elden ele dolaşıyor milyarlarca dolar kazandırıyor :D Nokia ismi geçmişteki başarılarının ekmeğini yiyor.

  • 1 hata koca firmayı bitirdi ya. Microsoft yada symbian babanın oğlumu ona gömülüp kaldın. androidide yap onuda yap seçim kullanıcıya kalsın.

  • Nokia android cihaz çıkarmıştı bir ara galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows phone NOKİA yı bitirmek için yapılmış bir şey miydi lan yoksa ?

  • Z launcher işi vardı ona ne oldu ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple Samsung istese Nokia'yı bu kadar çabuk bitiremezdi. Teşekkürler Microsoft. ( Nokia 925'ten cevap yazmaya utandım PC'den yazıyorum. )

  • Nokia'nın kasan Android'e geçmediği iyi oldu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxxx1

    hani 2017 den itibaren tekrar Nokia telefon üretecekti,microsoft ile anlaşma böyleydi vs.kocakarı kazanı gibi herkes bişey söylüyor...


    2016 Eylül idi o. Ben de beklyorum..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

    Nokia'nın kasan Android'e geçmediği iyi oldu.

    Dedi Touchwiz arayüzlü telefona sahip kullanıcı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.