Şimdi Ara

HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
3.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
    2016 akıllı telefonlar için enlerin yılı oldu. En kavislisi, en büyük pillisi, en iyi kameralısı, en hızlısı derken üst seviye telefonlar arasında kıyasıya bit mücadeleye tanık olduk. Ülkemizde piyasaya çıkmasına az bir süre kala HTC 10, firmanın şu ana kadar ürettiği en iyi telefon olarak karşımızda peki ya en iyi Android telefon olmayı başarabilir mi? Detaylar HTC 10 incelememizde.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?'
     

    One M7 ile başladığı tamamı metal telefon macerasına M8, M9, A9 ve şimdi 10 ile devam eden HTC, ileri seviye malzeme kalitesi ve işçilik takıntısını sürdürüyor. HTC 10, elinize aldığınız ilk anda üst seviye bir cihaza dokunduğunu hisettiriyor. Açılı traşlanarak kalın bir kontur oluşturulan yekpare metal gövde tam ortada yer alan HTC logosu, HTC 10’un tasarımsal anlamdaki imzasını oluşturuyor. Bu telefonu ne arkadan ne de önden dşiğer HTC telefonlar ile karşıştırmak mümkün değil.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
     
    Ön tarafta baştan sona 2.5D cam kaplamaya yer verilen telefonda 2K çözünürlükte 5.2” Super LCD 5 ekran yer alıyor. Ekranın kasaya oranı %71.1 seviyesinde. Diğer HTC telefonlarla karşılaştırıldığında kapasitif butonlar da hesaba katıldığında büyük ilerleme kaydedilmiş diyebiliriz. Ön taraftaki HTC logolu bar kalkmış ve parmak izi okuyuculu kapasitif eve dönüş botunu alt orta kısma konumlandırılmış.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
     

    Kapasitif butonlar arka aydınlatmaları yanmadığı zamanlarda tamamen görünmez oluyorlar. Ekran üzerinde ahize, yakınlık, ışık sensörleri ve optik odaklama ve resim sabitleme özelliklerine sahip 5 ultra piksel kamera yer alıyor.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
     
    Boom sound hoparlörler bu sefer değişim geçirmişler ve ahise kısmından orta ve tiz sesler gelirken, alt kısında USB Type-C portu yanındaki hoparlörden bas sesleri duyuyoruz. Her iki hoparlör de farklı anfiler tarafından sürülüyor. Ses konusundaki farklılaşma bununla da sınırlı değil üst kısma yerleştirilmiş olan 3.5mm ses çıkışı 24bit 96Khz bir anfi tarafından sürülüyor ve 1volt gibi oldukça yüksek bir çıkış gücüne sahip.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
    Böylece profesyonel bir çok kulaklığı ara anfi olmadan da telefona bağlayıp müzik dinlemek mümkün. HTC’nin 10 ile birlikte verdiği kulaklıklar da telefonun ses özelliklerine yakışır kalitedeler. Şu ana kadar bir cep telefonu ile birlikte verilen en iyi kulaklıklarla karşı karşıyayız. Sadece bas değil orta ve tiz seslerde de çok başarılı sonuçlar veren kulaklıkları büyük ihtimalle hassas kulaklara sahip olanlar bile değiştirmek istemeyecektir.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
    Ses çıkışı konusundaki bir diğer önemli geliştirme de kişiye özel ses profilleri oluşturabiliyor oluşumuz. Telefon belli frekanslarda sesler çalarak size bunları duyup duymadığınızı soruyor ve test sonunda kulağıza özel bir ekolayzer ayarı oluşturup her tınıyı duyabilmenizde yardımcı oluyor. Açıkçası telefonu uzun zamandır kullanıyorum ve kesinlikle ses profillerini özenle oluşturmanızı öneriyorum. Ses kalitesinde fark hissedilir seviyede değişiyor ve HTC 10 sonrası diğer telefonlarda müzik dinlemek açıkçası pek keyif vermiyor.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
    32GB dahili depolama alanı SD kart genişletilebilien telefonda SD kart girişi sola yerleştirilmişken sim kart girişi sağda güç ve ses açıp butonlarının üzerinde konumlandırılmış. Güç butonunun dokulu yapısı fark edilmesini kolaylaştırmış. Dilerseniz ekranı uyandırmak için çift tıklama ve kaydırma hareketlerini kullanabiliyorsunuz. Fakat parmak izi korumasını aktif ederseniz bu özellik pek işlevsel olmuyor. Ben parmak izi koruma sonrasında çift tıklama ve kaydırma hareketlerini kapatmayı tercih ettim.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
     
    Parmak izi okuyucu görevini yapıyor. Telefon parmak izinizi algıladığı anda uyanıyor ve kilidi açıyor.  Sensörün kalitesi ise ortalama düzeyde. Eliniz nemlendiği anda işlevini yitiriyor. Pin ile ekranı açmanız gerekiyor.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
     
    Tepe model bir telefonda olmazsa olmazlardan biri de kamera tabi ki. HTC 10, HTC’nin şu ana kadar ürettiği en iyi kameraya sahip telefon. 5 ultra piksel ön 12 ultra piksel arka kameraya sahip telefon, her iki tarafta da otomatik odak ve optik resim sabitleme özelliği sayesinde düşük ışıkta yüksek başarım vaat ediyor. Lazer odaklı arka kamera f1.8 lens ve büyük pikselli sensörü ile keskin, renklerin doğru kayıt altına alındığı fotoğraflar çekebiliyor. Düşük ışık altında da beklentileri karşılayan bir başarım sergiliyor.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
    Kolay anlaşılabilen arayüz sayesinde fonksiyonlar arasında gezinme, ayarları değiştirme hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Dilerseniz her ayarı elle değiştirebildiğiniz profesyonel mod da seçeneklerde yer alanlar arasında. Kamera özellikle son günelleme sonrasında odaklanma konusundaki sıkıntıların bir çoğunu geride bırakmış olsa da bazı durumlarda hala yavaş kalabiliyor. Özellikle video çekimi esnasında odağı sabitlemezseniz sık sık odağın kaybolup tekrar düzeldiğini görüyorsunuz. Bu da kayıtlarınızın ne yazık ki kalitesini ciddi anlamda düşürüyor.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
     
    Ön kamera ise şu ana kadar bir cep telefonunda konumlandırılan içinde en başarılısı diyebiliriz. Optik resim sabitleme teknolojisi video loglar oluşturmayı sevenlerin hayatlarını kurtaracak  bir özellik. Düşük ışık performansı da oldukça iyi. Kameraların aynı zamanda yüksek netlikte ses kaydı yapan mikrofonlarla desteklenmiş olmaları da genel kaliteye olumlu yansıyor.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
     
    Mükemmel işçilik, uç noktasa ses kalitesi ve kulaklık, zirveye oynayan kamera yetenekleri tepe model bir telefon için yeterli mi? Elbette tüm bu özellikler hızlı bir işlemci ve iyi bir yazılımla harmanlanmıyorsa hiç bir işe yaramazlar. Snapdragon 820 işlemci ve 4GB sistem belleğinden gücünü alan HTC 10, HTC’nin her geçen yıl daha rafine hale getirdiği ve hızına hız kattığı Sense isimli arayüzün son sürümüyle geliyor ve Android işletim sisteminin şu anki en güncel versiyonunu sunuyor.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
     
    Şu net ki gelecek sene firmaların işi çok zor olacak zira Snapdragon 820 o kadar hızlı ki 820’li bir telefon sonrasında gözünüz daha hızlısını aramayacak. Çünkü şu anki haliyle her şey için fazlasıyla yeterli görünüyor. Tepe model meraklılarını dahi telefon değiştirme konusunda en az 2 sene dizginleyebilir.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
    HTC arayüzde resim gösterici, müzik çalar ve benzeri sabit gelen uygulamaların hepsini çıkartmış. Bu uygulamaların yerini Google’ın standart uygulamaları almış. HTC daha çok gündelik hayatımızda önemli yer tutan, telefon menüsü, mesajlaşma, blinkfeed haber alma uygulaması ve benzeri şeylere odaklanarak hız ile geretiği kadar fonksiyonelliği kullanıcıya sunmayı hedeflemiş. Doğru da yapmış ama müzik çaların Google’ın standart uygulaması olması tek hata diyebilirim. Ses konusunda böylesi özelleştirilmiş bir telefona çok daha fonksiyonel ve göze hoş görünen bir müzik çalar yakışırdı. Tabi market üzerinde bir çok alternatif var ama yine de HTC’nin burada kendi uygulaması ile yer alması daha doğru olurdu diye düşünüyorum.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
     
    Arayüz temalarla tamamen özelleştirilebiliyor. HTC’nin yeni nesil tema sistemiyle de ana ekranda ikonlardan kurtulmak da mümkün. Tema ile eşlenik resimler ikon görevi görüyorlar ve görseldeki bütünlük bozulmamış oluyor. Şu anda tek tema seçeneği mevcut ve görsel olarak geliştirilmesi gereken bir özellik.
     
    Oyun veya sentetik test programları performansları konusunda uzun uzun konuşmaya gerek yok. Telefon şu anki her görevin altından rahatlıkla kalkabiliyor. Oyunlar için ek bir detay var ki bu da güç tasarrfufu için dilerseniz oyunları 2K değil de Full HD’de çalıştırabiliyor oluşunuz. Mantıklı bir yaklaşım ile detay seviyesinden gözle görülür kayıp olmadan pil tasarrufu sağlanabiliyor.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
     
    Isınma konusunda ise metal gövde ısıyı hızlı bir şekilde kasa geneline dağıtıyor. Eğer yüksek performans gerektiren uygulamlarda uzun süre vakit geçirirseniz telefonun ısındığını hissediyorsunuz ama bu hiç bir zaman Snapdragon 810’da olduğu gibi rahatsızlık verecek seviyelere ulaşmıyor. 5.2” Super LCD 5 2K ekran, renk gösterimi konusunda olduça başarılı. Gün ışığı atında görülebilirlik konusunda bir sorunu yok ama rakiplerinin gerisinden geldiği bir gerçek. Video dosyalarını görüntülemek oldukça keyifli.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
    Hoparlörler ise ortalama bir ses kalitesine sahip. Tizler ayrı baslar ayrı hoparlörden geliyor olsa da bas konusundaki başarım tek hoparlörlü rakiplerinin gerisinden geliyor. Telefonun hoparlör konusunda bizden ortalama üzerinde puan almasının tek nedeni ise en azından ahize tarafında yer alanın bize doğru bakıyor olması. Kullanıcıya bakan hoparlörler her zaman için köşelerde yer alanlardan daha sağlıklı oluyor. En azından tutarken elimizle kapatamıyoruz. Telefonun zil sesi yüksekliği ise geriye gitmiş. Dışarıda telefonun zil sesini duymak imkansıza yakın. Titreşimi sürekli açık tutmanızda fayda var.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
     
    3000mAh değştirelemeyen batarya ise bu telefonda mükemmel olmayan tek şey denebilir. Evet günü çıkartıyorsunuz ama tepe model telefonlarda özellikle de böylesi iddialı modellerde kullanıcılar çok daha fazlasını bekliyor. Kasa kalınlığı da düşünüldüğünde bu telefonda en az 3200mAh ve üzeri batarya görmek isterdim doğrusu. Quick Charge 3.0 destekli telefon kutusundan çıkan adaptör ile 1 saat 45 dakika gibi bir sürede 0’dan 100’e pilini doldurabiliyor.
     
    Ek olarak belirtmekte fayda var HTC 10 üzerindeki Type-C portu bilgisayar ile USB 3.1 Gen 1 (USB 3.0) standartı üzerinden haberleşiyor. 
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
    Kasa için kalın demişken evet rakiplerine nazaran kalın bir telefon HTC 10 ama kesinlikle kullanım esnasında bundan şikayetçi olmuyorsunuz. Tasarım şekli nedeniyle de hissetmiyorsunuz da denebilir. Köşelere doğru inceleyen yapı, avuç içini dolduran dışa kavisli gövde tutuşu kolaylaştırıyor. Wifi çekim gücü, navigasyon ve sesli görüşmeler ise sıfır sorunla gerçekleştiriliyor. Telefon her konuda en iyiye odaklanılarak geliştirilmiş.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?'
     
    HTC 10, beni şaşırtan bir telefon oldu. Hiç bir şey beklemediğim bir modeldi ama her şeyiyle beni etkilemeyi başardı. Hızlı, gerçekten çok hızlı bir telefon. En sonunda bir HTC telefon ile kalitesini sorgulamadığım güzel fotoğraflar çekebiliyorum şu an akadar HTC’nin ürettiği en iyi kameraya sahip telefon. Ses ise ayrı dünya her şey bir yana kulaklıklar ve kulaklık çıkış yongaları bu telefonu kesinlikle farklı yere taşıyor. Özellikle bazı firmaların modüler yapı yaklaşımıyla kaliteli sese ek para istediği dönemde HTC 10, her şeyi kutuda sunuyor. Malzeme kalitesine ise diyecek yok. Tasarım belki iyikleştirilebilirdi ama bunca iyi şey sonrası o da gözünüze iyi görünmeye başlıyor.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
     
    Eğer HTC telefonları seviyorsanız ve her yeni modeli yakından takip ediyorsanız HTC 10’u düşünmeden alın. Eğer daha önce bir HTC telefon denemediyseniz ve şu sıralar yeni bir tepe model telefon almayı planlıyorsanız bu telefonu bir mağazada deneyimlemeden karar vermeyin.
     
    HTC 10 inceleme 'En iyi telefon olabilir mi?' 
    HTC 10'un ön ve arka kamerası ile çekilmiş fotoğraf örneklerine aşağıdaki galeriden erişebilirsiniz.



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
    HTC 10 inceleme örnekleri
     
     
    HTC 10, tek pakette iyi ses yongası, iyi kamera, kaliteli kulaklık, hızlı Type-C bağlantı, Snapdragon 820 ve rafine bir arayüz sunduğu için bizden işlevsellik ve performans konularında ödül aldı.
     








  • Kesinlikle olabilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 14 Mayıs 2016; 20:37:31 >
  • Kamera düğmesine bastıktan sonra en geç 0.5 saniye içinde fotoğraf çekebiliyorsa bence güzeldir. Çünkü hareket halinde tam istenilen yerin resmini çekebilmek önemlidir.

    Bende sony e4g var 3-4 saniyede çekiyor bir fotoğrafı. Hem de foto kalitesi düşük. Sanki hesap gücünün yarısını kullanamıyormuş gibi.

  • Artık kesinlikle her sene telefon değiştirmek için hiçbir neden kalmadı Note 5 Kullanıyorum Note 6 kullanmayı düşünmem zaten yeterince hızlı.
    Tasarım konusunda ise arka taraş ne kadar iyiyse ön tarafta bir o kadar kötü home tuşunun tam ortada konumlandırılmamış olması simetri hastalığı olan insanlar için işkence onun dışında tüm otoriteler tarafından her şeyin ortalamanın üstünde olduğunun kabul edildiği ve hiçbir özellikten taviz vermeyen bir telefon ilk kez batmaya çalışmamış HTC

  • IpS panellerin polarize gunes gozlugu ile gorusunde sorun yasandigi dogru mu?


    https://youtu.be/U5snWrD6txI

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SERDARbdrm

    IpS panellerin polarize gunes gozlugu ile gorusunde sorun yasandigi dogru mu?



    https://youtu.be/U5snWrD6txI



    Doğru, ben IPS monitörümde yaşıyorum. Fakat LG G3'te böyle bir sorun yaşamadım. Evde de tesadüfen keşfettim. Yoksa evin içinde gözükle takılmıyorum.




  • Ön kamera ile çekilen video fazla sarı görünüyor.
  • Ön kısmın tasarımını beğenmedim açıkçası. Şahsi fikrim HTC, M7 çizgisinde devam etmeliydi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devan Seaworth

    Ön kamera ile çekilen video fazla sarı görünüyor.

    Merhaba,

    Çekim yapılan BSC stüdyosunda sıcak sarı ışıklar mevcut :) DSLR ile video kaydı yaparken dahi otomatik değil de elle beyaz ayarı yapmak gerekiyor.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    quote:

    Orijinalden alıntı: Devan Seaworth

    Ön kamera ile çekilen video fazla sarı görünüyor.

    Merhaba,

    Çekim yapılan BSC stüdyosunda sıcak sarı ışıklar mevcut :) DSLR ile video kaydı yaparken dahi otomatik değil de elle beyaz ayarı yapmak gerekiyor.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik

    21:17:32


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Mesut Bey, biz hTC bekleyenler olarak rica etsem hTC Türkiye'de yetkili birine ulaşıp ne zaman satışa çıkacağını öğrenebilir misiniz? hTC Müşteri Hizmetlerinin hiç bir bilgisi yok. Siz üst kademeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz diye düşündüm. Şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lg g5 incelendi mi yoksa ben mi kaçırdım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MikaHakkinen

    Mesut Bey, biz hTC bekleyenler olarak rica etsem hTC Türkiye'de yetkili birine ulaşıp ne zaman satışa çıkacağını öğrenebilir misiniz? hTC Müşteri Hizmetlerinin hiç bir bilgisi yok. Siz üst kademeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz diye düşündüm. Şimdiden teşekkür ederim.

    Merhaba,

    Türkiye lansmanında Mayıs sonu demişlerdi bence Haziran ortasını bulur :)

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SERDARbdrm

    IpS panellerin polarize gunes gozlugu ile gorusunde sorun yasandigi dogru mu?https://youtu.be/U5snWrD6txI


    aynen bazı açılardan bakınca ekranı göremiyorsunuz kararıyor ama tam karşıdan bakınca bir sorun olmuyor. heleki dışarda güneşli bi havada telefonun ekran ışık gücüde düşükse gözlüğü çıkarttırıyor. ( Telefon Lenovo Vibe P1m)

  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Teşekkür ederim Mesut Bey. Bizim için hüsran bir cevap oldu Saygılar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 bit diyoruz da Flac tipi yüksek kaliteli ses dosyası kullanmadığımız sürece gelişmiş bir equalizer dan baska bir sey degil

    320kbps 16bit MP3'ler var bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsterse içinde i7 işlemci olsun, günün sonunda ben ön panelin yarısının çerçeve olduğu bir cihaza bakıyorsam benden uzak olsun. Tekrar tekrar baktım da ön kamera, kameradan daha çok oyuğa benziyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 14 Mayıs 2016; 23:51:28 >
  • En iyisi olsa nolur, en fazla 6 ay sonra "daha iyisi" çıkacak. Artık pazar doymaya başladı. En yeni telefona 3 bin vermektense gelen seneki telefona 2 bin vermek daha mantıklı.

  • zahmet oldu.

  • 3,5-4 saat ekran süresi derken? Ben daha fazla olur diyordum malum HTC'nin yazılımı iyi optimize ediliyordu. Eğer o bataryayla öyleyse iyi ki S7 almışım. 22 saat kullanımda 4,5 saat ekran süresi ortalamam var. İncelemede tek şaşırtan bu oldu beni.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.