Şimdi Ara

Klavye almak istiyorum Midi mi olsun? Yardımcı olabilir misiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba arkadaşlar. Ben yeni bir müzisyen adayıyım. Gitar ve bas gitarla başladım ve şimdi klasik müzik dinlemeye alıştım. Aynı zamanda klavye kullanılan progressive rock da dinliyorum. Bunun için hassasiyetli bir klavye almak istiyorum fakat hiçbir bilgim yok.

    1- Klasik müzik yapmak için Midi klavye nasıl?

    2- Bütcem toplamda 800 tl,2. el almak tercihimdir ne tavsiye edersiniz?

    3- Midi klavye için ayrıca ses kartı mı almak gerek yoksa usb bağlantısı yetiyor mu?

    4- Bana normal org klavyeler sanki klasik müziğe uygun değimliş geliyor, M-audio nun midi klavyeleri çok güzel görünüyor.

    Yardımcı olursanız sevinirim :)

    İyi forumlar.



  • Up upp
  • Kesinlikle midi klavye oneririm hocam ses kartina ihtiyac yok usb cikisli olanlar var baktiysaniz onlar sizi tatmin edecektir diye düşünüyorum.800 liraya Istanbul da kesin 61 tuşlu bir midi klavye denk getirirsiniz.Piyanoya on ayak olmasını düşünüyorsanız 88 tuslu bakmanizi tavsiye ederim hammer actionlardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saol hocam. Başka tavsiyesi olan, model önericek olan var mı?

    2.el mi 0 mı almalıyım sizce?
  • up



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploff -- 22 Mayıs 2016; 18:04:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert00yaz

    Saol hocam. Başka tavsiyesi olan, model önericek olan var mı?

    2.el mi 0 mı almalıyım sizce?


    Bugün; 17:58:22 Paylaş Değiştir Cevap Alıntı PM
    Öncelikle klasik müzikle ilgileniyorsanız ciddi bir eğitim almanız şart. Ortalama günde 6 ile 8 saat arası piano etüdü çalışmanız gerekir. Ayrıca klasik müzik eğitimiyle birlikte ileriki aşamalarda modern jazz armonisi öğrenirseniz sizin için iyi olur. İyi bir sahne müzisyeni veya aranjör olmak istiyorsanız illaki klasik müzik veya jazz dersleri almanıza gerek yok. Ama piano derslerı alacaksanız ıllakı klasık muzık egıtımı verırler. Eger yetenegınız varsa kendınız calısarak da bellı bır sevıyeye gelebılırsınız. Gelelım muzık ekıpmanlarına:
    Mıdı klavye (org kelımesını aklından cıkart) veya klavye, elektro pıano işin sadece baslangıc kısmı. Pcnızde kayıt yapmak ıstıyorsanız anakart uzerındekı ses kartı veya creatıve gıbı ses kartları sızın ısınızı gormez. Müzik kayıt amaclı bır ses kartı almanız lazım. Baslangıc olarak M-audıo serısının ucuz bır ses kartı ısınızı gorur. Evınızde kucuk demolar hazırlayabılırsınız. Wındows ısletım sıstemı kullanıyorsanız cubase veya benzerı bır muzık programı ve vst (enstruman seslerı) edınmenız lazım. Yada ınternetten bulanılırsınız. Bu baslangıc sevıyesı ıcın yeterlı olacaktır.
    Klasık muzık yapmak, yanı kaydetmek ıcın zaten mıdı klavye kullanmak zorundasınız.. (Pıanoya mıkrofon koyup kaydetmedıgınız surece veya farklı enstruman kullanmadıgınız surece ) Mıdı klavye cogunlukla bos olarak gelır. Icerısınde ses barındırmaz. Seslerı muzık programlarından kullanırsınız. Bazı mıdı klavyelerde kısıtlı sesler olabılır. Ornegın m-audıonun bazı mıdı klavyelerı. Ucuz mıdı klavyelerının tus hassasıyetlerı cok kotudur. Ortalama bır mıdı klavye ısınızı gorur.
    Baslangıc sevıyesı olarak bu mıdı klavyeyı alabılırsınız.
    http://www.compel.com.tr/P/3-10-5058
    http://www.compel.com.tr/P/3-10-5027
    Tam ınceleyemedım ama sanırım pıano tusesıne sahıp (agır tus) ve ıcınde pıano sesı de var
    kısaca:
    Mıdı klavye ıcın usb baglantısı yeterlı. ama ses alabılmenız ıcın muzık programı gereklı. Muzık programlarını calıstırabılmek ıcın ucuzda olsa yarı profesyonel bır ses kartı almanız gereklı. Iyı gunler.




  • İlk 1 yıl org/klavye işinizi görecektir. Daha sonra Grade yukseleceginiz için sesten sizin de tatmin olmanız gerekecek. Klasik müzik dinlemekten zevk alıyorsanız, org/klavye bir yerden sonra kesinlikle yeterli olmayacaktır. Gerek ses kalitesi, gerek oktav sayısı, gerek tuş sertlikleri ve derinlikleri. Kısacası gelişimi sürekli hale getirmek istiyorsan en azından bir Elektronik Piano sahibi olmalısın. Bütçe ve yer sıkıntısı yoksa kaliteli bir Grand Piano bakımını yaptırdığın sürece belki de bir ömür işini görecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ploff kullanıcısına yanıt
    Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. 88 tuşlu olan m-audio'yu almaya karar verdim. Başlangıç için (1-2 ay) Ses kartı almasam, anakartla idare etme ihtimalim var mı?. Birde merak ettiğim bu midi klavyelerde her sesi bulabiliyor muyum? Atıyorum klavyelerde doğa sesleri,uzay sesleri eklenebiliyor, midi klavyede ben bu olayı Cubase v.b programlarla mı yapıcam?.

    Özet olarak şunu istiyorum.

    Klavyem pc'min yanında, gece çalışmak için kulaklığa bağlı, cubase açık ve çalıyorum. Bazen kilise orgu bazen akustik piyano şeklinde. İstediklerim bu setup ile mümkün mü?

    Ve ses kartı öneriniz var mı ilerisi için ( eğer şartsa şimdi alabilirim ama ucuzundan, bekleyip iyisinden almak daha iyi gibi)
  • Ozele msj attım.
  • klasik müzikte tuşe çok önemli olduğu için elektronik piyano tavsiye ediyorum bence biraz daha biriktirip paranı öyle bir yere harcaman daha iyi olacaktır
  • vstlerle takilirsin midi klavyede bende hevesle aldim başta çaldım şimdi yatıyo evde :d
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.