Şimdi Ara

Evga 980Ti SC+ Bios Mod Hazır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
2
Favori
1.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.Kendim bir adet bios mod yaptım.İnternette gezinen birçok biosu denedim ve yardım aldım.Ama stabiliteyi yakalayamadım.Son olarak bu şekilde modladım.Amacım throttling denen hız düşmesini engellemek.Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.Özellikle sorun görünüyor mu bunu merak ediyorum.

*Kartıın genel özellikleri 1102 MHz Base Clock,1190 MHz Boost Clock,7000 memory clock, stok hızda,1800rpm stok fan hızında,77 derece 1400-1500mhz arası güç engeline takıldığı için hızı sürekli düşen bir kart...Power target %109 ve voltaj dengesiz.
    *+130 mhz gpu,+150mhz memory overclockta stabil.1520-1400 arası 2200rpm fan hızında 77-82 derece çalışıyor. Power target %109 ve voltaj dengesiz.
    *Bu biosta 1507 mhz gpu,7600 memory clock,1.243V sabit voltaj ve 375W'a kadar maksimum güç sınırı,70 derecede 2400rpm,85 derecede 2550 rpm fan hızı...77-82 derece arası gidip gelen sıcaklıklara sahip.Şimdilik stabil gibi ama voltaj değerlerinde göremediğim bir problem var mı diye yorumlarınızı alayım. (1.28V'a kadar voltaja izin veriyor kart ancak soğutulamıyor.)

EDİT:Bütün hazırladığım bioslarda minik bir problem var ve problemin ne olduğunu çözemedim.O yüzden stok bioslarınızı bir süre daha kullanmaya devam edin.Sorunu çözeceğim inşallah ve ÇÖZDÜM.
    EDİT2:Pci Exp slotundan çekilecek enerjiyi stok değere taşıdım daha iyi oldu.

0-Nvflash Yazılımı:
    http://www.mediafire.com/download/24wodr5z012ul8q/NVFlash+v5-218.rar

1-Maxwell Bios Edit yazılımı
    http://www.mediafire.com/download/o2qzu544v6wi0kb/Maxwell+Bios+Tweaker+1.36.exe

2-Stabil olduğunu düşündüğüm yeni bios (16.05.2016 güncel)
    http://www.mediafire.com/download/aiknl88y8v27tnu/1.243_hazir.rom

3-Stabil olduğunu düşündüğüm ikinci yeni bios(Voltaj 1.225V'e düşürüldü.Gpu hızı 1493mhz'e düşürüldü) (16.05.2016 güncel)
    http://www.mediafire.com/download/by35y4zc339fujk/1493_1225V.rom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 16 Mayıs 2016; 10:39:39 >

• fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.1 sene öncesine kadar ekran kartlarının bios güncellemeleriyle ilgilenmiyordum.Çünkü yaptığım hız aşırtma yetiyordu.+150mhz kartın işlemcisine,200-300mhz de ramlerine hız aşırtma yapabiliyordum.Sorun yoktu.Hatta işlemcilerdeki uç noktada yapılan hız aşırtmaların bir anlamı gerçekten var ama ekran kartlarındaki çok saçma geliyordu.Ancak "BMW" hocamın hotwire işlemleri,2000mhz değerine çıkan kartlar vs... ilginç gelmeye başladı.Bu kart da beni biraz zorladı diyebilirim. Kart işlemci hızı olarak 1550mhz değerine de çıkıyor.1400mhz değerine de düşüyor.O kadar rahatsız edici ki anlatamam.Sıcaklık 80 bile olmamış,takıldığı tek engel Evga'nın koyduğu saçma sınırlar...2 tane ek güç beslemesi koyduğun bir karta neden maksimum 275W ile sınırlarsın? Belki de böyle bir karta hala saçma ACX soğutucusunu taktıkları içindir bilemiyorum artık. bir miktar fazla enerji yesin ama performansı stabil olsun.Sessizlik de önemli benim için ancak stok hızlarda bile 1800rpm ile çalışıyor kart.2400rpm hızına kadar rahatsız olmuyorum oyunlarda.Yani fan devrini de artırabiliyorum.Voltajı da referans pcb'li kartlarda 1.28'e kadar da çıkartabiliyormuşuz. Bir de kartın güç limitine takıldığı o kadar belli ki %109 güç hedefiyle oynanıyor oyunlar.Ne zaman 109'u görsem hız düşüyor.Voltaj düşüyor vs...1.21V çalışan kartın voltajı 1.1'e düşüyor.Bu kadar berbat bir biosla gelen bir kart ben daha görmedim.

Bilinenin aksine ekran kartı bios güncellemeleri,kartın garantisini bozmaz.Ama TR şartlarındaki işgüzar teknik servisler saçmalamasın diye orjinal bios da kopyalanır ki arıza durumlarında geri yüklenebilsin. Başka bir esprisi yok.Zaten bios modda sorun varsa kart kendini korur.Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi durdurur.Bios modu çok kötüyse mavi ekrana kadar yolu var ama kart kendine zarar verdirmez.Sürücüyü devre dışı bırakıp orjinal bios kurulur orda iş biter.

İnternetteki birçok yabancı sitede,birçok biosu indirdim,inceledim,denedim. Ya kartı soğutamıyorum ya da kartta sersemlik oluyor.Bu nedenle kendim bişeyler yaptım.Her ne kadar işler güzel gidiyor olsa da "bin bilsek de bir bilene soralım" ki kafamızda soru işareti kalmasın.

Faydasına gelecek olursak,bir miktar sese ve ek güç harcamasına razı olursanız, kartın kısıtlanan gücünü ortaya çıkarıyorsunuz.Karta 1.28V ve 450W'a kadar güç kullandırtabiliyorsunuz.Bu biosun amacı, karta 1.24V ve 375W'a kadar güç çektirerek hem hız aşırtma potansiyelini artırmak,hem de kartı gerçek gücünde kullanmak.Kartın sınırlarını öğrenmek için 1.28V ile çalışan biosu da denedim ama 10 dk denedim.90 derecelere çıktı kart.Hem de 2800rpm fan hızıyla.Ancak 1600mhz hızı gördüm.Soğutabilseydim kullanır mıydım? Kulaklıkla oyun oynardım ve kullanırdım ama olmadı.83 dereceyi aşırtmayacağım karta.Ya da sıvı soğutma kullansaydım kullanırdım.Sınırları zorlamaya gerek yok (en azından acx soğutucusuyla zorlamam ). Ama kartın kontrolü de ben de olacak.Benden izinsiz 1 mhz bile hız artmayacak ya da azalmayacak. Ek olarak oyunlarda 9-10 fps net artış var ve bu artış dalgalı değil şu anda.Yerine göre 15 fps oluyor.Gerçi bu da dalgalı ama 4-5 ile 9-10 fps dalgalı olacağına,8-9 fps ile 14-15 fps dalgalı olsun.Çok az bir artış var gibi ama değil.Zira 970 ile 980 arasında 10 fps fark var ya da yok ama arada 700 liraya yakın fark var. 1080 gelecek yakında.1500mhz çalışan 980Ti'dan çok farklı geleceğini zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 13 Mayıs 2016; 6:40:45 >

• Takip ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    işte üstad olmak başka bir durum...

buram buram bilgi deneyim işte forum bide böyle olsa tadından yenmez

eline koluna sağlık üstadım..

şimdi dediklerin çok doğru cesaret işi şimdi anlaşılıyor herşey benim ekran kartıda güç düşürüyor

fan ayarları senin sayende kaydettim o ayarları kullanıyorum süper o konuda bana çok yardımcı oldun çok teşekkür ederim

ama şunu da istiyorum aslında yanlışta anlama senin gibi kartımın önündeki sadece güç limiti kaldırmak istiyorum öyle fazla o.c işinden anlamam ekran kartında tabi birde ilk defa nivida kullanınca da daha durum değişiyor

garanti konusunda zamanında başıma geldiği için çekiniyorum ama evga çok sağlam olduğu için tercih ettim vede amazonda değilde vatandan aldım...

bios update işinde herkes başarılı olmaz çoğu kişinin elinde kaldı kartları biliyorum
    zaten dediğini yaptılar herhalde yeni geleceklere biraz nimarisi değişti herhalde bilemem buda benim cahilce bi yorumun

sonuç olarak illaki senin çok üstad var bu forumunda ama hepsi bir araya gelip böyle beyin fırtınası yapsak forumun kaliteside artar hemde çok iyi olur

yaşım geregi artık çok şeyi kaldıramıyor sıkılıyorum bazen de hiç girmiyorum bile
    kendine iyi bak herşey gönlünce olsun

görüşmek üzere

Teşekkürler hocam.Üstad olacak seviyeden uzağız hala.Siz Gpu-z'den stok biosunuzu kaydedip gönderin.Linkteki biosa göre gücü ayarlayıp yükleyim size.Sizde de 980Ti SC+ vardı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 13 Mayıs 2016; 9:53:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Teşekkürler hocam.Üstad olacak seviyeden uzağız hala.Siz Gpu-z'den stok biosunuzu kaydedip gönderin.Linkteki biosa göre gücü ayarlayıp yükleyim size.Sizde de 980Ti SC+ vardı değil mi?

evet aynısı var üstad

benim aldığım model

http://www.vatanbilgisayar.com/evga-gtx980-ti-superclock-acx-20-gddr5-6gb-384-bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html?srt=PU

bunu nasıl yapıcam bilmiyorum

Siz Gpu-z'den stok biosunuzu kaydedip gönderin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 13 Mayıs 2016; 14:03:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSİ 2080 Tİ Hazır Sistem !
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

süpersin üstad

herşey için teşekkür ederim

zahmet oldu sana

sayende şimdi gaza geldim bende o.c denemek istiyorum ama korkuyorumda laf aramızda kalsın

• quote:

Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

Takip ...

bende denedik hiç bir sıkıntı olmadı
    sistemin çok iyimiş güle kullan hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 13 Mayıs 2016; 15:00:31 >
    Selamlar,

Akşam ben de deneyeceğim bunu. Aynı kart bende de var. Alalı 1 yıl olacak, şöyle grafiğe doyacağım bir oyun da çıkmadı. Division çıktığında çok güçlü bir kart olduğunu fark ettim sadece. GTX670 PE'den geçtim buna. Tavsiyeleriniz üzerine ben de deneyeyim bakalım sonuçları paylaşırım.

Teşekkürler bilgiler için.
  • Memnun kaldıysanız güzel hocam.Size gönderdiğim sadece maksimum güç miktarını artırıyor.Daha tecrübeli arkadaşlar umarım ilk mesajdaki biosa yorum yaparlar da huzur içinde kartı kullanırız.

@Neverwinter81
    Tamamdır hocam yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 13 Mayıs 2016; 15:18:23 >
  • quote:

Memnun kaldıysanız güzel hocam.Size gönderdiğim sadece maksimum güç miktarını artırıyor.Daha tecrübeli arkadaşlar umarım ilk mesajdaki biosa yorum yaparlar da huzur içinde kartı kullanırız.

@Neverwinter81
    Tamamdır hocam yorumlarınızı bekliyorum.

bekliyorum dört gözle
    Hocam sizin konuda verdiğiniz bios'u indirdim yükledim şimdi performans kilidi kalktı değil mi artık fps düşmeleri görmem yani bu kartta?

Birde evga precision x16 ile o.c yapayım diyorumda sağdaki voltaj çubuğunu kaç arttırıp (karta zarar vermeden) +500 mhz arttırıp belleğide +1000 artırırım sizce?
  • Hocam ellerinize sağlık. Aynı işlemleri acaba diğer kartlar içinde uygulayabilirmiyiz? mesela gtx 970-960 için ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

Hocam sizin konuda verdiğiniz bios'u indirdim yükledim şimdi performans kilidi kalktı değil mi artık fps düşmeleri görmem yani bu kartta?

Birde evga precision x16 ile o.c yapayım diyorumda sağdaki voltaj çubuğunu kaç arttırıp (karta zarar vermeden) +500 mhz arttırıp belleğide +1000 artırırım sizce?

Hocam linkini verdiğim bios,boost özelliği kapatılmış,overclock edilmiş,denemelerde gereken fan hızı ayarlarnmış halde.Sistemdeki ekran kartı overclock ayarlarını sıfırlayın ve benimle aynı karta sahipseniz direk bu biosu kullanırsanız zaten sorun olmaz.Ha ne olabilir en fazla? Ekran kartıınız 1506 mhz gpu hızını kaldıramaz.Bu sefer downclock denen tersine hızı düşürmeniz gerekebilir. Zaten söylediğiniz +500'ler,+1000'ler korkunç miktarlar.Kingpin tarzı 3 tane 8 pinlik ek güç beslemesi olan kart+sıvı soğutma olursa +500 mhz overclocklar yapılabilir.Bizim kartlarda 1500mhz bile çok büyük bir miktar.

@emmre129
    Hocam her kartın değerleri aynı değil.Örneğin Asus 970'e yazılan biosla,Msi 970'e yazılan bios aynı olamaz.Çünkü birinde 1x8 pin güç besleme çıkışı var.Diğerinde 6+8 pin...Yani ek güç verebileceğiniz kartlarla,veremeyeceğiz kartlara yazılan bioslar aynı değil.Yani linkteki bios sadece Evga 980Ti SC modeliyle uyumlu.Bütün 980Ti'larla uyumlu çalışacak diye bir şart yok.Evga'nın diğer 980Ti modelleriyle bile çalışıp çalışamayacağı tam bir soru işareti...Son 2 haftadır bios denemeleri yapıyorum.En stabili bu şekilde gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 13 Mayıs 2016; 15:46:01 >

Kart aynı hocam, peki siz hangi o.c değerleriyle kullanıyorsunuz? 500 fazla dedinizde bu kartın inceleme konusunda konuyu açan arkadaş rahat 500 görüyor demişti diye hatırlıyorum yanlış mıyım acaba.
  • Bu kartda imkaniniz varsa belleklere yuklenin, suan core +80 ile 1460 ve mem +900 ile 2200 de performans olarak 1560 lik kartla esdeger skor veriyor
  • @MonacoDoom
    Rahat 1500 görür demiştir hocam. İşte sabit 1500'de kullanabilmek için de bir miktar sese ve voltaj kilidinin açılmasına ihtiyaç var.

quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

Bu kartda imkaniniz varsa belleklere yuklenin, suan core +80 ile 1460 ve mem +900 ile 2200 de performans olarak 1560 lik kartla esdeger skor veriyor

Nihayet beklediğim arkadaşlardan biri geldi.Belleklere yüklenmeye korkuyorum hocam.Vram sıcaklıklarını ölçebilsem korkmadan gideceğim de korkuyorum işte.7800mhz değerinde sorunsuz kullanabildim kartı da daha üstü deneyemedim.7/24 kullanım için 7600'ü seçtim.Şu anki en büyük merak konusu,biostaki core voltajında ve power target ayarlarında bir dengesizlik görebiliyor musunuz?Bir ara boş zamanınızda bakarsanız,aynı kartı kullanan herkesi sevindirmiş olursunuz.

Edit:8000mhz vram hızında(2000'de) herhangi bir problem yok.Ama sıcaklığını bilemiyorum. Acaba hwinfo dışında vram sıcaklığını ölçebileceğim bir yöntem var mı?Hwinfo okuyamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 13 Mayıs 2016; 15:57:54 >

Peki şuanda hangi o.c ayarlarında stabil çalıştırıyorsunuz hocam aynısını bende yapayım?
    Sağolun hocam. Acaba bios'suz yolu yok mu voltaj vermenin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.