Şimdi Ara

#DeğişimBaşlasın#

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
8
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostlar merhaba... Bir yerlere yazma ihtiyacı hissettiğim için açıyorum bu başlığı. Beni hiç tanımayan ve benimde hiç tanımadığım insanlara bile bu konuyu açmak o kadar utanç verici ki... Konum pornografi bağımlılığı.

    Zararı yoktur diyenlerde olabilir vardır diyenlerde ama ben bu kısmını yazmayacağım. Bu bir bağımlılık ve beni bir canavara dönüştürüyor. Bu bağımlılığım yüzümden kendi ellerimle beynimi eritiyorum. Beynimin uyuştuğunu fiziksel olarak hissedebiliyorum. Beni o kadar farklı bir insana çeviriyor ki... Allah'a şükür zeki biriyim, konstrasyonum oldukça iyi, sakin biriyim, dünyaya mutlulukla bakan pozitif biriyim, iradeli biriyim (geçmiş zaman kullansam daha iyi olurdu). Zekamı sıfırlıyor, hiçbir şeye odaklanamıyorum, hemen her şeye sinirleniyorum, karamsar oldum, "irade de neymiş yeniyor mu?" diyecek kadar salak biri oldum. En acı olan ise Allah'a karşı mahcup durumda mıyım desem yüzüne bakacak durumum yok mu desem. Kendimi ifade edemedim ama siz anladınız biliyorum.Birbiriyle tezatlık oluşturan şeyleri fark ettiniz değil mi? İradeliysem neden bağımlılığım var? Önceden öyleydim işte. Bir şeyi yapmaya karar vermişsem o benim için bitmiştir, öyle ya da böyle yapardım ben onu. Asıl komik olan ise Allah'a inancım varsa nasıl bu rezilliği yapıyorum? Böyle müslüman mı olur?! Olmuyor işte, olmuyor... Manevi hazlarımı alıyor, beni alaşağı ediyor.

    Araştırmayı, yeni şeyleri denemeyi seven bir insanım. Bu bağımlılık ile cebelleşirken nasıl başarılı olacağımı buldum. İlacımın neler olduğunu biliyorum. Her gün uygulamazsam yine başarısız olacağımı biliyorum.

    *Oniks taşını devamlı olarak kullanmalıyım.
    *Telkinleri devamlı olarak kullanmalıyım.

    Oniks taşı beni dizginleyen, vücut kimyamı değiştiren değişik bir şey. Telkinleride başka konularda kullanıp iyi sonuçlar elde etmiştim. Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz(telkinleri içeren siteyi merak ederseniz pm atabilirsiniz).
    *Sporda devamlılık sağlamalıyım.
    *Her gün dışarı çıkıp dolaşmalıyım.
    *Namaz ve zikirde boşluk vermemeliyim.
    *Boş vaktim olmamalı.


    Eğer başarılı olmak istiyorsam asla boş vaktim olmamalı. Yapacak bir şeyim yoksa canım sıkıldı diye internette dolaşırsam sonum yine hüsran olacak biliyorum. Bağımlılıkla birlikte bıraktığım kitap okuma sevdama dönüyorum. Bol bol okuyacağım, yukarıda saydıklarımı yapacağım ve bu bağımlılık B-İ-T-E-C-E-K!

    Yeni bir insanın doğuşuna şahit oluyorsunuz dostlar. Yeni bir insan...




    Nasıl bir durumdaydım? Her gün birkaç kez yapan, tüm gün evde durmak zorunda olan (birkaç saat çıktığım olabiliyordu), yaptıktan sonra pişmanlıktan da öte beyninin eridiğini hisseden bağımlılığın zirvesinde biriydim. Rekorum 9 gündü.

    Yeni insan 2 günlük:Oldukça iyi gidiyorum. Boş boş internette dolaşmadan yapmam gerekenler neyse onlarla ilgileniyorum. Önceki denemelerime oranla zihnim malum konulardan oldukça uzak. Bu denememde maneviyatıma oldukça önem vermemin etkisi olduğunu düşünüyorum. Boş durmamaya çalışmamında çok çok çok büyük etkisi var. Birer ayet ve hadis-i şerif iliştireyim.Evet, zorlukla beraber bir kolaylık vardır. O halde boş kaldın mı, yine kalk (başka bir iş ve ibadetle) yorul.(İnşirah Suresi 6-7)------Gereksiz konuşmamak ve boş işlerden sakınmak, kâmil imanın alâmeti ve kişinin İslam’ının süs ve zînetidir.

    Yeni insan 3 günlük: Bugün birazcık sıkıştırdı. Yapmam gerekenleri tam olarak uygulamadığım için oldu.

    Yeni insan 4 günlük: Bugün baya zorlu geçti :/ Yapmam gerekenleri neredeyse hiç yapmadım ve az kalsın bağımlılığıma dönecektim. Uzun süre boş boş durdum. Bu duygunun geldiğini hissetmeye başlayınca azalır diye düşündüm ama tedbir almadığım için tabii ki de azalmadı. Öyle bir noktaya geldim ki 5 dakika daha durursam yeni insan ölecek biliyordum. Hemen kalktım kendime çeki düzen verdim ve dışarı çıktım. Bunu yapınca rahatladım ve yeni insan hala yaşıyor. Güzel günler beni bekliyor, biliyorum...

    Yeni insan 5 günlük: Rahat bir gün oldu.

    Yeni insan 6 günlük: Dün daha rahattım ama bugünde rahat bir gün kategorisine giriyor. Bağımlılığı bitirme denemelerimden öğrendiğim kadarıyla bu gün sıkıntılı geçerdi ama çok rahatım. Bu da uyguladığım birkaç şeyin doğru olduğunu gösteriyor. Rekorumun 9 gün olduğundan bahsetmiştim. O günler o kadar sıkıntılı geçiyordu ki bir süre sonra kendi kendimi "Bu zararlı değil ya boş ver izle gitsin." diye kandırıyordum. Beynim beynimi kandırıyor gibi bir şey :). Çok şükür o kadar sıkıntılı bir dönem yaşamıyorum. Bu konununda faydası oluyor. İçimi bir yerlere dökebilmek gerçekten rahatlatıcı.

    Yeni insan 7 günlük: Aklıma gelen kötü kötü hayaller artış gösterdi ama bunun dışında bir istek duymadım.

    Yeni insan 8 günlük: Aç biraz izle bir şey olmaz diyor beynim. En riskli bölgede olduğum için güçlü saldırıyor ama irademi yenemeyecek. Kendimi kontrol etmeyi öğreneceğim. Bu yazıyı yazarken de sıkıştırmaya başladı kalkıp kendime çeki düzen vereyim.

    Yeni insan 9 günlük: Gündüz bazı saatlerde sıkıştırdı ama gece fenaydı ya. Beynim devre dışı kalmak üzereydi. Bu işin bir sırrı varsa o da bir şey olmaz dememek. Youtube.com a giriyorum "bir şey olmaz" düşüncesi ile video da denk geliyor, video da yoksa yorumlarda denk geliyor. Etrafımız gerçekten çok fazla sarılmış vaziyette. Bir şey olmaz diye düşündüğüm an tam tersini yapmak zorundayım.

    Yeni insan 10 günlük: Rekorrrrr Neredeyse uyanır uyanmaz spora gittim. Geldiğimde kolumu bile kıpırdatmak istemiyordum. Haliyle en rahat günlerimdendi :D. Akşamda Berat Kandili olması sebebiyle evde değildim. Sporun gerçekten çok faydası var. Hormonları düzene sokuyor, zihni boşaltıyor insana bir sakinlik mutluluk geliyor. İhmal etmemeliyim.

    Yeni insan 11 günlük: Birkaç saat çok zorladı onun dışında rahattım. Neden zorladığını da biliyorum. Yapmam gereken şeyleri yapmadığı için zorladı. Onları yapmazsam bu bağımlılık beni yener. Yapacağım ve bu bağımlılık bitecek.

    Yeni insan 12 günlük: Bugün çok rahattım. Yapmam gerekenleri düzgünce bir yapınca hiçbir sıkıntı olmadı. Ara sıra kalkıp soğuk su tedavisi uyguluyorum, olsun o kadar :). Belirtmem gerekir ki zorladı yazdığım yerler az bi istek değil. Nevrim dönüyor resmen. Hemen kalkıp dışarı çıkıyorum veya ailem ile sohbet ediyorum.

    Sık sık güncellenecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deneyimindeneğiyim -- 24 Mayıs 2016; 9:45:17 >







  • genelde bu konular hemen boşaldıktan sonra büyük bir azimle açılır, aşağısı dolmaya başlayınca kaybedilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heisen berg

    genelde bu konular hemen boşaldıktan sonra büyük bir azimle açılır, aşağısı dolmaya başlayınca kaybedilir



    Konuyu öyle bir zamanda açmadım. İstikrarımı sağlamak için ya günlük tutacaktım ya da internete yazacaktım. İnternete yazarsam başarılı oluşumu görenlere faydam olabilir diye düşündüm. Blog açmakla uğraşamam, uğraşsam bile insanlar nasıl görsün? En iyi seçeneğin donanımhaber konudışı olduğuna karar verdim ve şimdi de buradayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deneyimindeneğiyim -- 13 Mayıs 2016; 18:04:21 >
  • Güncelleme geldi. Bugün neler olduğunu daha sonra yazarım. İyi gidiyorum :).
  • Yolun açık olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanarya75

    Yolun açık olsun

    Desteğin için teşekkür ederim Okuyunca içimi bir güzel duygu kapladı anlatamam, çok çok teşekkür ederim :) Var ol :)
  • En fazla 2 hafta veriyorum. Yapacağınız bir şeyi daha yapmadan birilerine anlatmayın. Beyin sanki yapmış gibi algılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: afyonkarahisarlılastirama

    En fazla 2 hafta veriyorum. Yapacağınız bir şeyi daha yapmadan birilerine anlatmayın. Beyin sanki yapmış gibi algılar

    Bazı şeyleri başarmak için uygulanan tekniklerden biriside -miş gibi davranmaktır. Neyse bu önemli değil de başarmış binlerce insan varken benim yapamayacağımı düşündüren nedir?
  • Bugün kendime çok çok dikkat etmeliyim. En riskli günlerim 8. ve 9. günler. Anlımın akıyla çıkarsam diğer günlerin daha rahat geçeceğini düşünüyorum. Böyle düşünme sebebim önceki denemelerimde rahat dayanmış olsam bile 8. ve 9. günde bozmuş olmam. Anormal bir istek duymasam bile ben ne olduğunu anlamadan bozuluyordu. Dayanacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneyimindeneğiyim D kullanıcısına yanıt
    dostum yanıt yazmasam da konunu takip ediyorum, 7 gün olması artık bir anlam ifade ediyor. tebrik ederim, dh olarak arkandayız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gandalff

    dostum yanıt yazmasam da konunu takip ediyorum, 7 gün olması artık bir anlam ifade ediyor. tebrik ederim, dh olarak arkandayız





    Teşekkür ederim hocam, böyle destek görünce moralim artıyor Sağ olun var olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende yeni insanımı ayakta tutmaya çalışıyorum konuyu takip ediyorum yazmayı bırakma

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deneyimindeneğiyim


    quote:

    Orijinalden alıntı: gandalff

    dostum yanıt yazmasam da konunu takip ediyorum, 7 gün olması artık bir anlam ifade ediyor. tebrik ederim, dh olarak arkandayız





    Teşekkür ederim hocam, böyle destek görünce moralim artıyor Sağ olun var olun

    hocam bu günde sifonu çekmezsen rekorunu egale ediyorsun, ha gayret




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gandalff

    quote:

    Orijinalden alıntı: Deneyimindeneğiyim


    quote:

    Orijinalden alıntı: gandalff

    dostum yanıt yazmasam da konunu takip ediyorum, 7 gün olması artık bir anlam ifade ediyor. tebrik ederim, dh olarak arkandayız





    Teşekkür ederim hocam, böyle destek görünce moralim artıyor Sağ olun var olun

    hocam bu günde sifonu çekmezsen rekorunu egale ediyorsun, ha gayret



    Şuan baya sıkıştırmış durumda. Kalkıp soğuk su tedavisi uygulayacağım sonra da biraz kitap okuyup zihnimi dağıtacağım. Desteğiniz çok iyi geliyor gerçekten teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taklitçi karşıtı

    Bende yeni insanımı ayakta tutmaya çalışıyorum konuyu takip ediyorum yazmayı bırakma

    Aynı gün yazamasam bile mutlaka sonradan ekliyorum hocam. Bir süre sonra her gün yazmayı bırakacağım tabii ki ama ilk günleri yazmak lazım. Bana da iyi geliyor Buraya yazarak da olsa içimi döküyorum, destek olan arkadaşlar oluyor kendimi iyi hissediyorum :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deneyimindeneğiyim -- 20 Mayıs 2016; 17:42:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @gandalff Rekor kırıldı hocam

    2 günlük güncellemeyi yazdım. Hepinizin Berat Kandili mübarek olsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneyimindeneğiyim D kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam, sizlerin de.. ve tebrikler.

    rekorunuzun hatrına, bir şiirimi sizlerle paylaşmak isterim.

    Merhabalar değerli dostlar!
    Hazırsa ellerde tostlar,
    Anlatacağım size derdimi,
    Kalmadı hiç boş yer dimi?

    Güzel.. yalnız başlamadan önce,
    İstemem bakmanızı bönce..
    Derdim benim ciddidir.
    Gelip sorsan naber?
    Sana derim iyidir.
    Derdim benim gizlİYdir.

    Baster bastonu bırakamıyorum,
    Bu sebeple..
    Kimselerin yüzüne bakamıyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaparsın hocam yaparsın. İnsan isteyince neler olmuyor ki :) Önemli olan vazgeçmemek ve devamlı araştırma halinde olmak. Yaşam şekliniz değiştirmeden bağımlılığınız geçmez haberiniz olsun. En azından ben bunu anladım Bir eroin bağımlısı kurtulmak için ulaşabileceği her türlü şeyden uzak durmalı. Aksi takdirde kolayca tekrar başlayabilir. Bizde yaşam stilimizi değiştirmezsek bırakamıyoruz...

    Şiir içinde teşekkür ederim Devamıda olsa iyiydi sanki ama sanatçı böyle uygun gördüyse boynumuz kıldan ince :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deneyimindeneğiyim -- 23 Mayıs 2016; 2:51:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ettim kardesim.

    30 gun yap onu. En azindan iradeni gormek acisindan.

    Zaten bagimliliktan kurtulursan 2 haftada 1 falan yaparsin o kadar etkilemez seni. Sonra ayda 1 yaparsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki on günde sende neler olfu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.