Şimdi Ara

Fren hidroligini nasil bosaltabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
82
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Suan frenin icinde 3 farkli servisten 3 farkli yag var ben orjinal mineral yagini aldim shimano nun suan icinde bulunan yagi tamamen nasil bosaltabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ seçiminde en büyük etken (yağlama görevi dışında) o sistemde kullanılan contaların o yağdaki bileşenlere dayanımıdır. Özellikle hidrolik yağları içlerine girebilecek/karışabilecek yabancı bir maddeyi parçalayıp abzorbe edecek kadar agresif kimyasallarla yapılırlar. Bu nedenle yanlış yağ yada hidrolik sıvısı o contayı eritip kaçaklara ve fonksiyon kaybına yol açabilir. Her ne kadar sorunuzun cevabını bilmesem ve veremesem de sonuç itibarıyla sisteminizdeki sıvı bu iş için uygun olan sıvı ise ve işini düzgün yapıyorsa sorun olmaz. Bu durum özellikle arabalarda kritiktir çünkü kimse 1000-1500 kg ve gerektiğinde 150-200km/s hızlara çıkan bir kütlenin freninin yağ kaçağı nedeniyle boşalmasını istemez yada motordaki çeşitli contalardan yağın boşalıp motorun kilitlenmesi ile karşılaşmak. Dolayısıyla bisiklette bu kadar büyütülecek bir durum yok aslında yeter ki o sıvı bu iş için olan sıvı olsun.




  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Fren sisteminin kendi yağı hocam, hatta suan daha tehlikeli halde cunku 3 farkli yag var suan sistemde, tamamen bosaltip orjinal yagini koyacagim. Ama bosaltmasini bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaliperlerin marka modeli nedir? Bildiğim kadarıyla yağ almakla bitmiyor iş yağ doldurma kiti de olması lazım. Sonuçta sistem hava yaparsa işlemez. 3 yağ de hidrolik yağı ise sorun olmaz ki öyledir tehlikeli bir durum yok. Kimyasal kompozisyonu üç aşağı beş yukarı aynıdır. Orijinal diye birşey yok uyumlu diye birşey var. Sonuçta sıvısı freni üreten yer üretmiyor üreticilere bu sıvıyı üretenler zaten 3-5 firmadır onların da ürünleri uymludur. Olmayıp ta patlayacak hali yok alt tarafı teknolojik olarak belli seviyeye gelmiş üretim teknolojisi ile üretilen hidrolik sıvısı. Neyse değiştirmeyi kafaya koyduysanız piyasada aynı işi yapan farklı tonlarca marka/model kaliper ve kol var hepsinde yöntem ve yardımcı araçlar aynı olmayabiliyor. O nedenle ben de sırf meraktan öğrenmek için araştırabilirim ama aklınızda olsun sizin kaliperlerin videosu youtube de mutlaka vardır bir araştırın.
  • yağ doldurma kiti mecburi değil, eczaneden 50-60 ml'lik enjektör ve serum ile halledebilirsin
    edit: yağ boşaltmak için aynen yağ doldurma işlemi yapar gibi serum ve enjektörü kalipere tak ve kaliperdeki tüm yağı enjektöre çek, aynı işlemi 2-3 kere tekrar et içinde yağ kalmadığına emin ol



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neil deGrasse Tyson -- 13 Mayıs 2016; 17:16:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.