Şimdi Ara

Samsung S7 Şarjı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Galaxy s7 için pil bölümünde hızlı şarj ya da tam şarj olan seçeneklerden hangisi telefon için daha iyidir?

    Telefon şarj ediliyorken, tam şarj dolmadan telefonu şarjdan çıkarmanın bir zararı var mıdır?



  • tam sarj dolmadan çektiğinde bataryanın ömrü azalabilir.
  • Hızlı şarjı açıp kapatma seçeneği sunduklarına göre bataryanın ömrünü kısaltma gibi bir dezajantajı vardır diye düşünüyorum yoksa direk hızlı şarj olacak şekilde fabrika çıkışını yaparlar neden öyle bir seçenek konulsun.

    Yeni nesil bataryalarda istediğin zaman şarja takıp istediğin zaman çekebilirsin hiç bir önemi yok onlar eskidendi
  • hızlı şarj için özel stand gerekmiyor mu?
  • Hızlı şarj bataryanı ömrünü kısaltır. Örneğin batarya 1000 normal şarjda %25 kayıp yaşarken, 1000 hızlı şarjda %50 kayba uğrar. Size tavsiyem aceleniz yok ise hızlı şarjı kullanmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevota -- 3 Haziran 2016; 10:17:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birde şarj döngüsü dediğimiz olay vardır. Şarjınız %60 iken şarja taktınız ve tam doldu. Bu bir döngüdür. %10 ken taktınız tam doldu. Buda bir döngüdür. İkiside bataryanın ömründen aynı oranda bir eksiltir. %20 de şarja taktınız. %60 da çıkardınız. Bunlar tam döngü olmayıp şarj ettiniz oranda azda olsa bataryanın ömründen götürür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevota

    Birde şarj döngüsü dediğimiz olay vardır. Şarjınız %60 iken şarja taktınız ve tam doldu. Bu bir döngüdür. %10 ken taktınız tam doldu. Buda bir döngüdür. İkiside bataryanın ömründen aynı oranda bir eksiltir. %20 de şarja taktınız. %60 da çıkardınız. Bunlar tam döngü olmayıp şarj ettiniz oranda azda olsa bataryanın ömründen götürür.

    Batarya ölüyosa ölsün hızlı şarjda kullan istediğin zaman çıkar çıkar tak kafana göre hiç takma böyle şeyleri, baktın batarya ölüyor servise yollarsın garantisi bitmediyse ücretsiz değiştirirler garantisi bittiyse de 100-150 tl parayı verir yeni batarya taktırırsın. 3bin lira verip alıyoruz sonra kılı kırk yarıyoruz, ekranı kırılmasın benim için yeterli. Hızlı şarjla da kablosuz hızlı şarjla da Note 4'ten beri çatır çatır kullanıyorum, 1 Note 4, 2 Note 5 eskittim şimdi de S7 Edge kullanıyorum hiçbir sıkıntı olmadı bataryadan yana bu cihazlarda hızlı şarj ya da yarıdayken doldurmak vs. Ayrıca %60'tan %100'e tam şarj olarak sayılmıyor. %25'ten aşağıdayken takıp %100 yaparsan loadcycles 1 artar yani pil döngüsü.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.