Şimdi Ara

Android ile çalışan LPG’li Şahin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Android ile çalışan LPG’li Şahin

     
    Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Bilişim Teknolojileri ve Motorlu Araçlar Teknolojileri Bölümü öğrencilerinden Mehmet Yalçın Dönmez ve İbrahim Akar, 1998 model LPG’li bir Şahin’i uzaktan çalıştıracak bir sisteme imza attı.

     

    Öğretmenlerinin danışmanlığında aracın çalışma sistemini otomatikleştiren öğrenciler, sonrasında bu modülü Bluetooth ile tetiklenecek hale getirdi. Ardından geliştirilen Android uygulaması ile aracı telefondan çalışabilir hale getiren öğrenciler, bu uygulamaya küçük eklemeler de yapmayı ihmal etmemiş.


    Şahin'e Bağlan 

    “Şahin’e Bağlan” adı verilen uygulamanın yüklü olduğu telefonlar, araçtaki Bluetooth ile eşleştirildiğinde aracı çalıştırmanın yanı sıra farların açılıp kapatılabilmesi, kornanın çalınması, dörtlü sinyallerin yakılması gibi işlevleri yerine getirebilir hale geliyor.


    3 haftada tamamlandığı belirtilen proje, 2’si öğrenci 2’si öğretmen 4 kişilik bir ekiple tamamlanmış. Projede Şahin’in seçilmesinin temelinde ise hem elektronik devresinin kolay modüle edilebilir olması hem de Türkiye’de mizahi bir yaklaşımla sevilen bir model olması yatıyormuş.








  • Android 6 gelirse uçar bu Şahin. Askflslf..

  • Guncelleme destegi kesilmis bir arac alinmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son güncellemeden sonra depo süresi azaldı , virajlarda kasıyor , şahinimi bul uygulaması çalışmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxwell1 -- 10 Mayıs 2016; 14:44:49 >
  • Güzel bir çalışma olmuş tebrikler.
    Geliştirilip tüm araçlara uyum sağlanırsa güzel olur.

  • wifi bağlantısı kopsa ! fireni patlar lan bunun :)

  • güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık..kışın aracın içinde ısınmasını beklerken üşüyor insan bu sistem ile evden çıkmadan 4-5 dk önce çalıştırması güzel olur.

  • Araba vitesteyse ne oluyor?

  • Şöyle birşey daha iyi olabilir: gizli kamera ve uzaktan kilitleme. Aracı çalınan şahıs uygulamayla arabasına bağlanır, hırsızın görüntüsünü kayıt eder, polis merkezine gönderir ve motoru kilitler. Araç kiralama şirketlerinin bunu kullanması gerek yoksa daha çok terör amaçlı hırsızlıkla karşılaşırlar. Adam 1 hafta kiralayayım der 2 gün sonra sınırı da geçer.

  • Kışın araca binmeden önce çalışır hale getirmek işe yarayabilir. Kapıları açmadan motor ve belirli süre sonra ısıtma sistemi ve cam rezistansı çalıştırılırsa süper bir çalışmaya daha imza atışmış olur zira D ve E sınıfı araçlarda ek paket olarak sunulmakta.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Front-Back

    Araba vitesteyse ne oluyor?


    Tebrikler, büyük ödülü kazandınız diye bir mesaj geliyor.

  • ECU varmıymış bu araçlarda :)

  • Otomatik yanlama gelmeli!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günün sorusunu sordun güzel kardeşim. :)

    quote:

    Orijinalden alıntı: Front-Back

    Araba vitesteyse ne oluyor?

  • Bluetooth ile çalışması biraz kötü olmuş, wifi olsa yine evden çalıştırırdı kullanıcılar zaten bluetooth'un çektiği noktaya gelip (10 metre), telefonun bulması için uğraşana kadar araca varırsınız.

    Birde yıllardır birçok marka kullanıyor uzaktan kumanda dan aracı çalıştırıyorsunuz hemde daha uzak mesafelerden (Mesela Mazda CX-5, birsürü örnek verilebilir).

    Tamam teknolojik gelişmeler sağlanmalı yeni şeyler üretilmeli ancak tekerleği yeniden bulmanın veya zaten var olan birşeyi yeniden yapmanın anlamı yok diye düşünüyorum, şuana kadar üretilmemiş birşeyler veya üretilmiş olanların daha gelişmişleri üzerine kafa yorsak daha iyi olabilir. Yaptıkları işi küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın, takdir edilesi birşey ancak sadece kendini ispatlamaktan öteye gitmiyor böyle birçok proje. İnşallah daha iyileri üzerine de ilerleme kaydedilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 10 Mayıs 2016; 22:39:36 >




  • Şahin'de güncelleme alıyormuymuş...

  • şaşırttı açıkcası beni...

  • 10 yıl önce haberlerde çıkmıştı, sanayici bir abimiz sms ile arabayı çalıştırıp hareket ettiriyordu. Çok dikkat çekici bir şey değil bence.

  • Arkadaş bu nedir ya!!! Şunu da yapıyor mu? Kendi kendine gezebiliyor mu? Uçabiliyor mu? tarzı garip garip soru soran bazı şahıslar var. Dediğim örnekleri de mutlaka içlerinden biri diyordur. Ya arkadaşlar dış ülkeye bağımlılığınızı bu kadar göstermeyin. Belki gözünüzde küçük basit bir proje olabilir ancak yap desek size yapamazsınız bir de dalga geçersiniz. Yazık insaf ya ! Bir şeyler üretelim artık lütfen. Kötü de olsa, basit de olsa, başkalarına komik gelecek bir şey de olsa (aldırmayın!), bir şeye benziyor veya çakması da olsa yapın yani. Yaparak hiç değilse bu ülkenin geleceğine zemin hazırlarsınız. Çok parası olan bir ülke değiliz. Sanki herkes jüri üyesi bizim ülkede, bütün çıkan şeyleri eleştirir olmuş (Sahip olmasa bile). Ayrıca herkes birbirini desteklese dalga geçmese daha neler olacak bakın görün. Hem bir gözlemci hem de yaşayan biri olarak söylüyorum bu sözlerimi... Alırsanız size, almazsanız yine size!





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Front-Back

    Araba vitesteyse ne oluyor?

    sana gelmeye başlıyor :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.