Şimdi Ara

Uncharted 4'ün Frame Rate Testi Yapıldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  
       Teknik analizleriyle ünlü YouTube kanalı Digital Foundry tarafından Uncharted 4'ün hikaye modunun frame rate testi yapıldı. Bugün itibarıyla çıkışını gerçekleştiren ve PlayStation 4 üzerinde 1080p 30fps vaadeden Nathan Drake'in son macerası aksiyonun ve patlamanın bol olduğu yerlerde zaman zaman 24-25'lere kadar düşebiliyor. Genel anlamda iyi bir performans sergileyen oyun motion blur efektiyle birlikte yumuşak bir oynanış sağlayabilmiş. 

Yayınlanan videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz yalnız baştan uyaralım videoda spoiler bulunabilir.

• biri konsollar akıcı diyen adamı çağırsın 30 fpsye akıcı diyordu 24-25 fps ye ne diyecek acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: HIGHER

biri konsollar akıcı diyen adamı çağırsın 30 fpsye akıcı diyordu 24-25 fps ye ne diyecek acaba

Sinematik efekt, denebilir en fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XGSpirit -- 10 Mayıs 2016; 11:16:22 >
  • Şimdi gelir bu oyunu ana babasından çok sevenler oyuna iftira atıyorsunuz der
  • The Last of Us'da da patlamalarin bol oldugu sahnelerde fps 20lere dusuyordu, ama 200'den fazla yilin en iyi oyunu odulunu aldi. Hattaa gelmis geçmis en iyi oyunlardan biri olarak kabul edilir. Begenmeyen oynamasin Unchartedti. 30fps yeterli degil bana diyorsan konsolda hiç oynama zaten. Kimse sizi zorlamiyor. PC'de 60fps, 120fps felan rahat rahat takilin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Şimdi gelir bu oyunu ana babasından çok sevenler oyuna iftira atıyorsunuz der
    sacma sapan yorumlar yine , 15 saatlik oyunda toplasan 60 saniye 3-5 fps dusmus birkac yerde ,videoyu izlerseniz onuda anlamiyorsunuz.
    "And it actually delivers an excellent level of consistency for the most part. There are some minor drops - and we've collated them here for your viewing pleasure."
    video icin eurogamerin yorumu...ya sonra bunlari elestirince fanboy oluyoruz...
  • 60 dan 25 e külçe gibi düşen oyunlarda gördü pc de bu gözler, sonra kapatıp yama bekledik günlerce :( , Buğulu camlardan kentin yalnızlığına bakarak yamaları bekledik günlerce, yoksul gramafonların havayı yırtıp kulaklara ulaşan hasret şarkılarını dinlenken bekledik yamaları günlerce, steam hesabını kontrol ettik bir yandan pencere önündeki çiçeklerle konuşurken, bekledik yamaları günlerce sonra gittik konsol aldık, dertler bitti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mösyö liquid

60 dan 25 e külçe gibi düşen oyunlarda gördü pc de bu gözler, sonra kapatıp yama bekledik günlerce :( , Buğulu camlardan kentin yalnızlığına bakarak yamaları bekledik günlerce, yoksul gramafonların havayı yırtıp kulaklara ulaşan hasret şarkılarını dinlenken bekledik yamaları günlerce, steam hesabını kontrol ettik bir yandan pencere önündeki çiçeklerle konuşurken, bekledik yamaları günlerce sonra gittik konsol aldık, dertler bitti.

Evet konsol almanın başlıca sebeplerinden biride bu tür şeylerle uğraşmamaktır ama lütfen biraz objektif olun. Bu nesilde konsola yakışmayacak şekilde kötü fps düşmeleri gördük. Bırak rahatlığı oynayacak exc oyun bile bulunmuyor malesef.

Uncharted 4'ü pek araştırmadım ama bildiğim kadarı ile Naughty Dog optimizasyon konusunda iyi iş çıkarıyordu(PS3 Last of Us). Acaba konsolun bu görüntü ile(Ki çok güzel) çıkarabildiği max performans bu mu?

• Biri bana konsollarda aksiyon anında kıyamet dahi kopsa 30 fps den zerre taviz vermeyen bir oyun söylesin, maalesef yok. Demek yapımcılar bunu kabul edilebilir görüyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mösyö liquid

60 dan 25 e külçe gibi düşen oyunlarda gördü pc de bu gözler, sonra kapatıp yama bekledik günlerce :( , Buğulu camlardan kentin yalnızlığına bakarak yamaları bekledik günlerce, yoksul gramafonların havayı yırtıp kulaklara ulaşan hasret şarkılarını dinlenken bekledik yamaları günlerce, steam hesabını kontrol ettik bir yandan pencere önündeki çiçeklerle konuşurken, bekledik yamaları günlerce sonra gittik konsol aldık, dertler bitti.

Sonra baktım günlerce,Yeni konsol varmı diye,Ödümüz koptu amanda sony yapma die,Kıymıştık paraya olmaz olsun die,Yeni neo gelmişti 4k açacak die,Aldık açtık oynadık günlerce,öldük dirildik nerdeyse,Sony konsol çıkardı gene Olan benim cebime oldu gene
  • Frame rate'in video oyunlarında önemi nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gultekinlive

Biri bana konsollarda aksiyon anında kıyamet dahi kopsa 30 fps den zerre taviz vermeyen bir oyun söylesin, maalesef yok. Demek yapımcılar bunu kabul edilebilir görüyorlar.

Destiny de ben hissetmedim fps düşüşü. Order da da yoktu bildiğim kadarı ile
  • Lan 4 dakikalik video frame dususunun en cok oldugu yer photo mode yani resim modu ayni sahnede oyunu iynarken dusme yok ve dusmeler bir iki sahnede 1-2 saniye yapmayin allah askina siz nasil insanlarsiniz, adam videoda zaten oyunun genelinde yok dusme diyor olan sahneler bunlar diyor ama siz cekememez insanlar yaziklar olsun. Teknolojiye bak grafige bak biraz donanima bak sonra otur kendi bilgisayarina harcadigin para aldigin grafige bak.

Bu grafiklerde onca donanima karsilik bir tane oyun yok pc'de. Ama siz fps cozunurluk hastasi olmussunuz, siz oyuncu degil donanimcisiniz ama kacirdiginiz nokta, donanim ne olursa olsun onun gucununortaya cikartan sey cozunurluk veya fps degil gorselliktir.

Yok iste koskoca bilgisayarlarinizda bir uncharted 4 yok, last of us 2 olmayacak neden? Cunku sizler donanimi oyunlarin onune koyup sacma sapan para harcadiginiz icin bu kadar basit.
  • Dunya'nin gelmis gecmis en iyi aksiyon macera oyununu oynayamayan PC ve korsan sahibi insanlar. Oyunun cozunurlugunun fps degerlerinin oyundan daha onemli oldugunu dusunen zihniyete tokat gibi vurdu PS4 Uncharted ile.

4k 3dmark yapan 5000 liralik PC'lerde bile olmayan grafikleri 1000 liralik PS4 cihazi rahat rahat calistiriken malesef huzunlendi, hirslandi ve saldirdi o guzel PC sahibi. Oyunlari korsan oynayan binlerce lira verdigi donanimlarin hakkini alamadagi su gunlerde PS4 ve Uncharted diye inledi o PC sahibi, hak dedi ya Allah hak dedi ama is isten coktan gecmisti. Vermisti GTx980'e parayi yapmisti Benchmark'i 4k'da almis 60fps ama ruhu doymamisti, vicdani doymamisti PS4 ve Uncharted'a ve fitnelestirdi seytan onun ruhunu ve aslinda o seytan binlerce lirasi ile Gtx980 sattiran Nvidia ve 4k sacmaligiydi.

Ya muminler cok gecti arti hersey icin oda seytanin safinda kiniyle nefreti ile saldiriyordu konsol sahiplerine amma velakin Sony 1. Parti oyunlari ile ucuz donanimi ile adeta isik gibi parliyordu bu karanlik yureklerin ustune.

2-3 sahnede 25 fps gorduler diye 19 saatlik oyunu oyle saniyorlar. Yazik fitnelik ruhunuzda var ne diyelim. Yanliz size kizmiyorum, ya bende versem 2000 lira ekran kartina sirf oyunlari korsan bile indirsem su grafik detayinda bu kadar akici rahat bir oyun olmadigi icin PC'de bende deliririr saldirirdim size hak veriyorum :)))

• quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

Lan 4 dakikalik video frame dususunun en cok oldugu yer photo mode yani resim modu ayni sahnede oyunu iynarken dusme yok ve dusmeler bir iki sahnede 1-2 saniye yapmayin allah askina siz nasil insanlarsiniz, adam videoda zaten oyunun genelinde yok dusme diyor olan sahneler bunlar diyor ama siz cekememez insanlar yaziklar olsun. Teknolojiye bak grafige bak biraz donanima bak sonra otur kendi bilgisayarina harcadigin para aldigin grafige bak.

Bu grafiklerde onca donanima karsilik bir tane oyun yok pc'de. Ama siz fps cozunurluk hastasi olmussunuz, siz oyuncu degil donanimcisiniz ama kacirdiginiz nokta, donanim ne olursa olsun onun gucununortaya cikartan sey cozunurluk veya fps degil gorselliktir.

Yok iste koskoca bilgisayarlarinizda bir uncharted 4 yok, last of us 2 olmayacak neden? Cunku sizler donanimi oyunlarin onune koyup sacma sapan para harcadiginiz icin bu kadar basit.

Oyunun fanları olmadık yere unch 4 varken bunu kim oynar die her habere atılırsa biz bu 24-25 fps yi 1 fpsye kadar indirriiz

• Ben bu pc ci arkadaşları gercekten anlamiyorum. Nedir bu fps deliligi arkadas. Oyunu acarsin kasma donma yapmaz ise rahat oynayabilirsen oyunu sorun bitmistir. Takmışlar bi fps ye. Bi ps4 e cikan oyunlara bakın birde pc ye çıkan oyunlara bakın fps ye bakacağiniza
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Ben bu pc ci arkadaşları gercekten anlamiyorum. Nedir bu fps deliligi arkadas. Oyunu acarsin kasma donma yapmaz ise rahat oynayabilirsen oyunu sorun bitmistir. Takmışlar bi fps ye. Bi ps4 e cikan oyunlara bakın birde pc ye çıkan oyunlara bakın fps ye bakacağiniza
    oyunun bütün sahnelerini gördük neredeyse bu videoları izleye izleye
  • Oyun yağ gibi yağ, uncharted collection 60 fps fakat 4ün bunlardan farkı yok hissettirmiyor bile o derece akıcı.
  • Oyun baya iyi oynarken sadece bi kere hissettim.. Kaptırıyosun oyuna kendini.
  • bir pc ci ağlıyor gözleri yaşlı :(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.