Şimdi Ara

TECİL ILE ALAKALI (YURTDISI MEZUNU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • S.a beyler bi sorum olacak. ben yurtdisinda bi universiteden 17.02.2016 tarihinde mezun oldum. turkiyeye martin ortasinda dondum, askerlik subeyi aradigimda kacak oldugumu soylediler. megerse subat 2015 ten beri kacak gorunuyormusum. ama okul devam ederken bakaya nasil kaliyorum. ayrica simdi ben denklige basvurdum, dolayisiyla orjinal diplomayi aldi YÖK bizden. yerine basvuru yaptigima dair belge verdi, bu belge ile askerligi tecil edebiliyoruz degil mi diploma olmadan? birde ceza yada askeri mahkemeye cikar miyim? yani subat 2015 ten simdiye kadar 10 defa yurda giris cikis yaptim be kardesim bi tane gumruk polisi demez mi sen kacak gorunuyosun kardes bi el at diye. ne olacak beyler bu halim bilgisi olan varsa lutfen bi yardimci olabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu konuya girdiyseniz sizde yurtdisinda universiteden mezun olmussunuz demektir.

    09.05.2016 tarihi (bugün) tecil yaptirmak icin askerlik subeye gittim, sira numarasi ve 2 adet doldurmamiz gereken belgeyi giristen aldim, sira gelene kadar onlari bi guzel doldurdum tabii (genel bilgiler verdiginiz 2 evrak doldurmak sizin okuma yazmaniza bagli olmakla beraber 4-5 dk nizi alacaktir).

    simdi, benim gibi yurtdisindan mezun olan arkadaslar denklik basvurusu icin yök'e gittiklerinde askerlige basvurmak icin belge istesinler. ben de gecen hafta gittigimde aldim. bu belge ile diplomanizin orjinali olmadan, bir kopyasi ile yaptirabilirsiniz. (diploma fotokopisi niter onayli suretin fotokopisiydi benim kabil ettiler). ayni zamanda transcript in debir fotokopisini istiyorlar. ne zaman okula kayit olduguba dair vs. ben turkce tercumeli olanininin fotokopisini verdim, noter onayli(yine fotokopi, ayrica bir masraf yapmaniza gerek yok). bu arada ben 31 aralik 2014 ten beri kacakmisim, subat 2016 da uni. den mezun oldugumu belirttim hanfendiye, sikinti olmadigini soyledi. hatta gidecegim yer bile belli olmus : manisa merkez :D

    neyse bu yök'ten aldiginiz belge ile 1 sene tecil ediyorlar. denkliginiz cikinca da 2 sene daha tecil hakkimiz oluyormus. valla artik kacak olmadigin icin cok mutluyum darisi sizin basiniza :)

    NOT= Diploma fotokopisi ve transcript fotokopisi haricinde hicbir belge istemediler.(bazi sitelerde 4 adet fotograf, 4 adet diploma fotokopisi, 4 adet tc kimlik fotokopisi vs isteniyor yaziyor buna binayen yazdim bu notu)
    NOT2= Denklik adi altinda tecil yaptirdiginiz icin muayneye bile gerek duymadan yaklasik 20 dk icinde tecilli bi sekilde subeden ayrilabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.