Şimdi Ara

2 lnb çıkışlı çanak antende samsung ve seg tv deki uyumsuzluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar bir sorunum var önceden bunu fark etmedim belki vardı göremedim. yeni taşındığım evin balkonunda 2 çıkışlı lnb vardı ilk başlarda samsung da sorunsuz kanalları izliyordum sonraları seg marka tv aldım. geçenlerde fark ettim seg marka tv medya oynatıcıyı açtığımda samsung tv kanallar servis yok yazıyor 2-3 kanal haricinde hiçbir kanal yok. bu medya oynatıcıdan kaynaklanma durumu aklıma gelmedi çanak anteni değiştirdim bugün tam farkına vardım mesele çanakta değil. ama anlamadığım 2 çıkışlı lnb de neden böyle bir durum oluşsun. seg de medyayı açtığımda video açmasam dahi sadece medya oynatıcı kısmına girsem dahi samsungda kanallar gidiyor 500 tane turksattaki kanallarda 3-5 tane ya var ya yok. ama samsung medya oynatıcı açtığımda her türlü medya ile değişim yaptığım segde herhangi bir durum söz konusu değil kanallar gitmiyor. segde medya kısmından çıktıktan sonra her 2 sinde sorunsuzca kanallar izleniyor. acaba bu neden kaynaklıyor olabilir.







  • değişik bir lnb deneyin, belki onda sorun vardır
  • aynı gün lnb değiştirdim lnb den miş. next in 2 li lnb si aldım 0.1 hassasiyetli güzel oldu. 75 lik çanak taktım çanak satan adam 90 lıga gerek yok 75 lik al dedi taktım da biride kışın karda kışda sorun olur çekmez dedi aklıma takıldı. inşallah sorun olmaz..
  • murat23351 M kullanıcısına yanıt
    Yazın sorun çıkmasa da kışın illa sorun çıkar. 90cm aşağısını TÜRKSAT için tavsiye etmiyorum. Çünkü sinyal seviyeleri arasında uçurum var. Yörüngede üç tane uydu var, çanağı bunların hepsine birden odaklamak mümkün olmuyor. Ayar yaparken referans aldığın uydunun sinyali yüksek çıkarken diğer ikisinin sinyali açık havada %50 lere kadar düşüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 13 Mayıs 2016; 14:07:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl yani hocam 75 cm lik kurtarmaz mı 2 li lnb li 75cm çanak sadece turksat sorun mu olur kışın ?
  • murat23351 M kullanıcısına yanıt
    90'lık çanakta bile kışın sorun çıkabiliyor. 75'likte hayli hayli çıkar. Ki ikili lnb'nin de az da olsa sinyal kaybı yarattığını da göz önüne almak lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 lık çanakla değiştirdim. adam niye değiştirdğimi sordu bende durumu anlattım o yine yok dedi ben 65 likle 4 lnb takmışım kış yaz sorun yok dedi.. 75 likte trt çocuk samsung sinyal kalitesi yüzde 22 gibi gösterirken 90 lıkta yüzde 58 leri hemen gördü. biraz uğraştım ettim yüzde 78 leri ve 90 ları gördüm vidaları sıkarken demek kayma oldu 56 da kaldı. kanal 7 ve beyaz tv hd lerde sinyal yüzde 25 lerde bugün çok şiddetli yağmur yağdı bunlar gitti yağmur dinince bu 2 kanal geldi. tam ince ayarı nasıl ayarlanabilir. ????
  • murat23351 M kullanıcısına yanıt
    çanağı sıkarken, bir tur sol tarafı sıkarken, bir tur sağ tarafı sık. Mumkunse canağı sıkmadan evvel doğru ayarı bulduğunda keçeli kalemle pozisyonu işaretle, işini kolaylaştırır. ince ayar için lnb'yi sinyalin en kuvvetli olduğu pozisyonu bulana kadar hafif sağa sola çevireceksin. Yine de beyaz tv ve kanal7hd nin sinyali zayıf, ama onları kuvvetlendirmek için ayar yaparken diğerlerininki duser.

    Bu arada 65'lik çanakla dortlu lnb de sorun yaşamamak turksat için mumkun değil, başka uydularda olabilir belki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 13 Mayıs 2016; 22:52:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.