Şimdi Ara

Bosch 7kg lik kurutma makinesi- lif filtresini temizle uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bosch 7 kg lik kurutma makinemiz her kurutmanın yaklaşık olarak yarısında mutlaka filtre tıkalı hatası veriyor. Filtredeki lifleri alıp makinenin kenarındaki nemi sildikten sonra devam tuşuna basınca devam ediyor programa ve kurutuyor.

    Makinenin içinde kapağın hemen altında bulunan filtrede az bir miktar lif birikmiş olsa bile filtre dolu uyarısı vermesi garip. Bu filtreyi zaten her kurutma sonrasında temizliyorum.
    Makinenin sol alt köşesinde bulunan kondenser denilen filtreyi de sık sık temizliyorum ve kurutuyorum.. hatta kolumu kondenserin girdiği yere sokup orada birikebilecek lifleri bile toplayıp alıyorum ama buna rağmen filtre dolu uyarısı çıkıyor..
    kondenseri yeni temizlemişim, kapağın oradaki filtre de tertemiz. koymuşum çamaşırları hop yarım saat sonra filtre dolu uyarısı ile makine ötmeye başlıyor. bakıyorum makinenin kapağını açıp iç filtre de azıcık bir lif birikmiş.. "bunun için mi durdun" diyor insan.. ne yapmak lazım ? içerilerden bir yerlerden mi tıkandı acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • arkadaşım selamlar. aynı sorunu benim makine de yapıyor. hafta içi servisi çağıracağım. sonucu yazarım. bu sorunu yaklaşık 1 yıldır yapıyor. ben de senin gibi çözümler bulmaya çalıştım fakat kalıcı olmadı.
  • arkadaşlar merhabalar. benim bosh marka çamaşır kurutma makinesi filtre uyarısı veriyordu, yaklaşık 1 yıldır bu sorunu yaşıyordum. sanırım bu sorunu tesadüfen çözdüm. öncelikle bu sorun için araştırma yaptığımda birçok kişinin bu problemi yaşadığını fakat servisin bir çözüm sağlayamadığını gördüm.. çözüm yolu şu şekilde önce çamaşır yerleştirdikten sonra programı dolaba kaldırma kuruluğunda çalıştırıyorum 10-15 sn sonra makine çalışırken hassas tuşuna basıyorum makine uyarı veriyor bip bip diye hemen arkasından pause tuşuna basıyorum, bu sırada makine içinde kalan suyu boşaltıyor. daha sonra makineyi kaldığı yerden devam ettiriyorum. başka programda çalıştırmak istersem makineyi kapatıp istediğim programda çalıştırıyorum. benzer sorunu tekrar yaptığında makineyi kapatıp tekrar çalıştırıyorum ve yukarıdaki anlattığım işlemi yapıyorum. makine kendine geldi gibi, ve müthiş kurutuyor. umarım başka sorun çıkarmadan çalışır. yardım isterseniz telefon numaram 505 876 27 18 gökhan kırvaş




  • Aynı cihaz bendede var maxx 7 olmalı.Bendede su kabini boşalttığım halde kitleniyor uyarı ışıkları yanıyordu makineyi komple söktüm su sızıntısı olan yerleri onardim düzeldi. Servis menusunu kurcalarken bitiş sinyali varmış onuda aktif ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gkirvas G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için.
    Bu sorundan sonra servis çağırdım.. Aslında youtube da bu sorunun çözümü ile alakalı videolar seyretmiştim nasıl çözüleceğine dair. ama garantisi daa dolmadığından hadi servis baksın dedim.. dedim demesine de bu tür bir arızayı servis karşılamıyormuş o sebeple 60tl gitti. sorun çözüldü mü derseniz hayır çözülmedi ve eleman giderken de demişti ki eğer sorun devam ederse makineyi alırız komple söker tüm parçaları yıkar kurutur öyle geri getiririz.. bunun için de 290 tl ücret alacaklarmış.. peki bunu yaptığınızda sorun tamamen çözülecek mi dedim. eleman hayır dedi. bu bakımı her sene veya sorun tekrar ettikçe yaptırmanız gerekir dedi. bununla alakalı olarak da elemanla ve bosch un genel merkeziyle kavgalıyım. daha uygun fiyatlı makinelere sahip akrabalam var, lif kısmı tamamen dolu, iki -üç kez çalıştırmışlar makineyi ve temizlemedikleri halde makine gayet güzel kuruturken pahalıya aldığım bu makine neden sorun çıkartıyor ve her sene de bakım gerektiriyor !! çok canım sıkıldı velhasıl..
    şimdi makineye kıyafetleri koyduktan sonra bir seferde başlasın ve kurutsun istiyorum. aksam mesela koyayım makineye gideyim yatayım sabah kuru çıksınlar. programlar arasında dolaşıp veya kapağını açıp kapatıp ıslaklığı almam gerekmesin.. bu makineyle bu olay mümkün değil..




  • benim makine de neredeyse komple söküldü.. ve elemanın söylediğine göre de çok temiz bir makine imiş.. pisletmemişiz yani.. ee dedim buna rağmen neden problemli.. dedi ki bu seri de varmış bu problem !!
  • Bu gün başıma geldi. Kapaktaki filtreyi temizledim. Sol alt köşede mandallı metal bir kutu çıkardım. Kondansermi mi neymiş. Ben onu yukarıdaki plastik depo sanıyordum., ama doğru yoğuşmatı yapan kondanswr diye biliyorum böyle metal olsa gerek.

    Neyse metal ızgaralı kutuyu su altında yıkadım. Geri taktım. Ama bu arada söktüğüm yerlerdede epey pislik vardı onlarıda temizledim. Suyunu boşalttım. Şimdilik sorun yok kurutuyor.

    Bir elektronikçi olarak şunu yazayım fitre arızasını yakalayan sensörü, yerini ve neyi sens ettiğini bilmek lazım. Yukarıdaki yorumlardan nemi veya ıslaklığı sens ettiğini düşünüyorum.

    Belki hava akımını sens eden bir sensörde olabilir. Yani tıkanınca filtreler hava akımı azalıyorsa. Yani sensörleri bilmiyoruz.

    Ve şunu size garanti söylüyorum bu basit bir makine. En kötü sensörleri iptal edersek temizlemek şartıyla ömürlük kullanırsınız. Pekte bozulacak bir şey değil.

    Yıkayıp kurutma söylemleri nem ve ıslaklığın önemli olduğunu gösteriyor.

    Neyse kafamı bozacak olursa dağıtırım makineyi yazarım burada sensörlerin nerede olduğunu ve nasıl kandıracağınızı.

    Tabiki sensörlerin kendide bozulabilir. Bunada dikkat etmek gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 15 Kasım 2020; 23:4:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bu hata halen devam ediyor!!! Bir makine dolusu çamaşırı 5-6 kere tekrar çalıştırarak kurutuyorum. Çoğunda canım sıkılıyor onunla mı uğraşacam deyip çıkıp balkona asıyorum.. Geçen gün servise sordum, makineyi alıp götürüp temizlemeleri gerekiyormuş. Ve aslında bunun her sene yapılması gerekiyormuş. E fiyat nedir deyince de 1 senelik 420TL, iki senelik temizlik alırsanız da 620TL dedi. Tüm parçaları söküp yıkayıp kurutup tekrar takıyorlarmış... geniş alan gerekiyormuş onun için götürmeleri gerekiyormuş.

    Her sene temizlenecekse bu makine ohooo ooo :)


    Başka bir tanıdıkta Profilo KM74101CTR Hava Yoğunlaştırmalı Çamaşır Kurutma Makinesi var, filtrelerinde 3 parmak lif olduğu halde mis gibi hiç durmadan çalışıyor. 2013'den beri de tık demedi maşallah. Hem Bosch'a göre daha ucuz hem de görevini yerine getiriyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.