Şimdi Ara

Kulaklık piyasası üzerine vuruşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
4
Favori
2.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • 2013 yılında başladığım kulaklık piyasını araştırma ve f/p ürünlerini tespit etme çabalarım sonucu piyasanın politik, hurafeci ve yetersiz olan kullanıcı yorumları ve incelemeleriyle karman çorman hale geldiğini tespit ettim. kesinlikle kendiniz alıp denemeden ne firmanın ne de kullanıcıların söylediklerine bakarak herhangi birşey anlamanız mümkün olmuyor. bir doğru iki yanlış konuşanların tam olarak nerede doğru nerede yanlış konuştuğunu ancak kendiniz bütün ürünleri deneyip piyasayı çözdükten sonra anlayabiliyorsunuz. bu puslu havadan nemalanan firmalar yüzünden de bol kepçe paranız yanıyor. bu konuda bazı örnekler vererek bu piyasada nasıl kolayca faka basabileceğinizi anlatmak suretiyle sizleri kendi yaptığım yanlışlardan korumaya çalışıyorum.






    SIDY DM3

    ilk önce SIDY ile başlıyoruz. çünkü beni bu diyardan alıp başka diyarlara götüren en son ürün bu oldu (kötü manada). SIDY deyince hemen BGVP de dememiz gerekiyor, niye diye sormayın. bunları ilk önce DGS100 denilen ürünleriyle tanıdım. head-fi'da bolca dolaşıp çok konuşulan, en pis f/p kulaklıklarını aramaktaydım. DGS100 hem dinamik hem armatür sürücü içeriyormuş falan ve tanıtımlarında uzun uzun teknik özellikleri anlatılıp kafa ütüleniyordu. bu cihaz 100 dolara yakın fiyatı yüzünden oldukça şüpheyle yaklaşıp sonunda almama kararı verdiğim cihazlar arasındaydı.

    bu cihazla ilgili benim aklımda kalan head-fi yorumları genellikle "bana çok baslı geldi satıyorum", "bana pek hitap etmedi satıcam", "iyi bir cihaz fena değil alan var mı satıyorum" şeklindeydi. neyse... bizim gibi tiplerin sık alışveriş yapıp güvendiği penonaudio, lendmeurears (lmue) gibi siteler bu firmayı çok sevip stokları danalar gibi dolduruyordu. dediğim gibi ben DGS100'e dokunmadım. ancak sonra lmue'de dolaşırken DM2 ve DM3'ü gördüm. bunlardan böyle haberim oldu. fiyatları DGS100'e göre çok daha iyiydi ama hala 50 dolar civarında seyrettiklerinden ısınamadım ve almadım.

    well hassle'ı kelam, friday'in birinde toplam 97 dolar eden DM2 + DM3 paketini 58 dolara bulunca tabii ki ne yaptım ? aldım. kaçar mıydı... o kadar konuşulan BGVP OOO SIDY DM alırım bir dal. bu konunun amacı da bu zaten nasıl aldırıyorlar ve nasıl kaptırıyoruz mesele bu. kafanda birşey oluşturuyorlar, sonra da eline sokuşturuyorlar. herhalde çok kötü olamazdı değil mi yani ? en kötü ne olabilirdi yani. kendim diye söylemiyorum az uyanık bi köftehor da değildim yani. kapmıştım yine çok konuşulan malları iyi fiyata.

    uzatmayalım... 58 dolarımı yedirdiğim ürünler geldi. peki ne çıktılar ? fena bir bas gücü yok, vuruyor mu vuruyor. midler en alt düzey, bildiğin leş, geçelim. peki ya tizler ? tizler alt düzey bile değil bildiğin düzeysiz. tizler yok. hadi bana gelen kötü çıktı desek DM2 ve DM3 aynı cihazlar zaten, ikisi de aynı sesi veriyor ulan. yani biri bozuk olsa öbürünün çalışması lazım. tamam %0 seviyesinde değil tizler ama en uydurutoptan cihazda bile daha fazla tiz olur ya. insaf be kardeşim. hadi midleri yedin, midleri götürdün tamam. az biraz tiz ver hiç mi insafın yok ?

    ki piyasada doğru dürüst equalizer kullanabilen bi ben varım. ona rağmen tiz alamıyorum gerisini siz düşünün... mid-akustik batık, tiz yok. vermişler bası, almışlar başı. hadi baslar da bari bir fark yaratsa böyle bas bulunmaz desek, öyle sadece yapmakla oluyor mu kardeşim. piyasada basların yanında adam gibi mid ve tiz veren sürüyle ürün var. neyse şimdi fiyatlar nasıl şişiriliyor konusunda güzel bir örnek teşkil eden şu durumu inceleyelim:


    Kulaklık piyasası üzerine vuruşlar

    5 dolar mı oha dersin, de... bu bana gelmiş bir mailde görünen o anki fiyat. birkaç gün sonra aliexpress'te araştırdım, cihaz bu şekilde QKZ DM3 adıyla logosu değiştirilmiş olarak 6-7 dolar civarına satılıyordu. özel bir kasa tasarımı olduğu için tanımak çok kolay zaten ama QKZ dürüstçe DM3 demiş hiç değilse, bakın tennmak ne yapıyor:


    Kulaklık piyasası üzerine vuruşlar

    fiyatının şuan 20 dolar olmasına bakmayın, tennmak'ın kendi dükkanında 12-17 dolardı aliexpress indirim dönemlerinde. bunlar yeni yeni türeyen varyasyonlar. nasıl LMUE ürünler satmayınca bir anda iki ürünü 58 dolara indirebiliyorsa, bunlar da bu yola gitmişler. tennmak'ı ben bir süredir gözetliyordum zaten. kendi dükkanında uzun süredir SIDY DM3 satıyordu (orjinal haliyle ve diğer sitelerden bile pahalıya) ve bu kulaklığı (sıkı durun) "kill $400 earphones" diye pazarlıyordu :D ehuehyeurheukhr

    şimdi ister misiniz tüm bunlardan sonra oğdyofayl kafasına geri dönelim ? haydi dönelim... penonaudio ve lmue'nin ürün satış sayfalarındaki tanıtımlarından birkaç şey paylaşıyorum (yüksek sesle gülmeyin komşular falan rahatsız olmasın):

    "BGVP SIDY DM3 Professional Audiophile HiFi In-ear Earphone"
    "The SIDY DM 3 is a product that is 7 years in the making"
    "DM3 continues DM charming bass, full voice, Quite satisfactory and magnificent treble."
    "It’s a revolution in workmanship"
    "lossless sound quality"


    keşke leğen koyun deseydim umarım bir yere kusmamışsınızdır. bu arada şunu hatırlatayım bir kulaklık ucuz olabilir, ucuz olan kulaklık kötü olmaya da bilir zira şuandaki favorim brainwavz beta ve aliexpress cks77'si kötü değiller. ancak sonuçta bu ürünler bugün 5 dolara kadar inmişken bir zamanlar yıkanıp yağlamayla 50 dolara satılıyordu. ben burda bir kafayı, bir mantığı, bir pazarı, bir realiteyi, bir şeyi, bir neyse neyi kendi bakış açımla önünüze seriyorum. burdan ne sonuç yada sonuçlar çıkaracağınızı size bırakıyorum.

    tennmak dediğim gibi bu ürünü 400 dolar değerinde göstererek pazarlıyordu, koyduğu fiyat lmue'den yüksekti, 70-80 dolar diye hatırlıyorum. son baktığımda orjinal hali hala satıştaydı ancak 30 dolar civarında dolaşıyordu.


    Kulaklık piyasası üzerine vuruşlar


    şimdi tennmak'ın bu ürünü daha iyi pazarlamak için yaptığı "ayrıntılı" yorumları kopyalıyorum :) LF dediği low frequencies yani baslar, HF dediği de high frequencies yani tizler.

    "LF: dive deep, rebound quickly, very flexible. Most headphones beyerdynamic style and sense of hearing is similar. Especially at 20hz bass clarinet far more dm2."

    tanımlamalara dikkat çekmek isterim! "20hz bass clarinet", "rebound quickly", "flexible bass", "live deep" aman yarabbim bence hemen almak lazım. vaziyetu ne anlar audiophile dilinden. 20 hz özellikle çok önemli, duyabiliyoruz ya... bu tanımlamalar böyle zortluyor işte, pazarlamacılar bunları enjekte ediyor, boş kafalı incelemecilerden de sonra "gerektiğinde kendini geri çeken bas, kontrollü bas, hızlı bas" falan diye yankılarını duyuyorsunuz.

    "Vocal: When the surface is simple, the human voice clear and moving. When complex chaotic scenes, voice also come to the fore, as an excellent knot. Vocal hardness and thickness are controlled well, simple but not simple. Clear and prominent human voice, not like the kind most ordinary headphones soft."

    off off... "complex chaotic scenes", "clear and moving (??? nereye moving ulan, araba mı bu oğlum ?)", "excellent knot", "hardness and thickness controlled", "simple but not simple (en beğendiğim tanımlama kesinlikle bu oldu :D)"

    "HF: reducing the glitch, but better control the brightness, reduce rendering taste, extreme reduction of recording real sound, smooth and soft, completely hifi taste! Separation seems to only be used to describe the metamorphosis in the next three sections have shown a good premise. Sounds miraculously independent, mutual non-interference, and prioritize, get along well."

    ulan tiz diye birşey yok kulaklıkta, adamın tanımlamalara bak. bu ne abi, maşallah. 10 tane almak lazım üst üste. "miraculously independent" ya... eee ben de üretim maliyeti 0.1 kuruş olan malı 70 dolara satıyor olsam heralde ben de böyle "metamorfoz" olurdum... ulan insan üç beş dolar için ne maymunluklar yapıyor gerçekten kulaklık piyasası çok enteresan.

    şimdi bakalım tüm bu osurmalara inanan kuru kalabalığın içinde neler buluyoruz :)


    Kulaklık piyasası üzerine vuruşlar


    adamım PSY olaya nası el koymuş bak... adam sadece kuru eleştiri de koymuyor ona özellikle dikkat çekiyorum. ne diyor ? tamam güçlü bas var ama anlatıldığı gibi bir vokal yok ve tizler de zayıf diyerek son vuruşu koyuyor. bu arkadaş inanın benzer fiyata çok daha iyisini görmüş olsaydı tek yıldız çakardı. belli birşey bu. dikkat edin bakın kulaklığı beğenmemiş olmasına rağmen yüksek yıldız veriyor çünkü genel olarak piyasa sizi fiyatına göre iyi birşey aldığınıza inandırmaya çalışıyor, siz de haliyle kanıyorsunuz.

    tennmak tony ne karşılık vermiş oraya dikkat çekiyorum :) bu olmadıysa hemen "dulcimer daha iyi onu vereyim" diyor. onu da 200 dolar seviyesinde diye pazarlıyordu, şimdi 400 dolar dediği DM3'ten daha iyi olduğunu iddia ediyor. pazarlama böyle birşey arkadaşlar bunları öğrenin :)


    Kulaklık piyasası üzerine vuruşlar

    Putin de olayı farkedenlerden. tizler hakkında söylediklerine dikkat. ancak çocuğun kafayı tabii sağlam ütülemişler. burn-in'den medet umuyor zavallım. bu arada dikkat çekiyorum, yüksek frekansları duymak için köklemeniz lazım demiş yorumunda. aaaaa demek ki sayın Putin de bas/tiz seviye ayarı ve daha kötüsü (!) equalizer kullanıyor olsa gerek böyle birşey dediğine göre. ayıp ettin Putin, halbuki şarkıcılar zaten bizim için en güzel seviyeye ayarlıyordu (!). en doğrusu equalizer kapalı doğal (!) halinde kullanmaktı. şu elit görünümlü audiophile'lara sorsaydın keşke :D


    Kulaklık piyasası üzerine vuruşlar

    eee pakistan'da da tabii oluyor böyle şeyler... bu kardeşin de kafa haliyle biraz karışık. midlerdeki sıkıntıyı çözmüş, bas olmasına rağmen dar akustiğin basa olan etkisini de kavramış görünüyor ki basların da sıradan olduğunu anlatmaya çalışmış. ancak sennheiser'la kıyaslamasına rağmen tizleri beğenmesi bana hangi sennheiser'ı kullanıyor acaba dedirtmedi değil... tuhaf ama herkesin aynı noktada birleşmesi gerekmiyor elbette :)

    başka kötü yorum yapıp 400 dolar reklamıyla alakası yok diyenler de var ama bu kadar spesifik olmadıkları için onları koymuyorum. zaten hepsini teker teker koymanın manası yok. anlayan anlamıştır. burada anlatılan şey genel kuru kalabalığa bakılarak hiçbirşeyin anlaşılamayacağı. bu bir savaş arkadaşlar. hangi tarafta olacağınızı ben söyleyemem. isteyen istediğine inanabilir.






    TENNMAK DULCIMER

    tennmak genel yapısı itibariyle f/p'ci kitleyi kaçarı yok direk avlayacak bir kaynaktır. çünkü kendini komple bir yapı halinde sunuyor. iddialı, uygun fiyatlı çözümleri var. yaptığı iş için uğraşıyor görünümü var. kendinizi birşey bulmuş gibi hissetmeniz için yeterli ortamı hazırlamışlar kısacası.

    ben de uzun bir süre gözledikten sonra, aliexpress 11 kasım indirimleri sırasında şu çok parlatılan dulcimer'ı almak suretiyle olaya girdim. peki neye benziyordu bu dulcimer ? aynen xiaomi piston 2 ve brainwavz m4/m5 gibi o da akustik fakiri, bas/tiz olarak da önemli bir başarı sergilemeyen uyduruk bir cihazdı. esasında bunlar creative ep, sennheiser cx, sony-philips ucuz seriler gibi zaten en alt seviyede olduğunu bildiğimiz ürünlerden bir farkları olmadığı gibi bazı açılardan geriye bile düşebilen ürünler. kısacası artık bu tarz ürünleri çin'de her mahallede bulabiliyorsunuz.

    maalesef piyasanın balon uçurucuları size her ürünü f/p kralı diye yedirmeyi marifet sanıyorlar. bu piyasanın %90'ı pazarlama. xiaomi piston 2 de böyle büyütüldü, brainwavz ürünleri de böyle pazarlanıyor. bunlar zaten bildiğimiz kazıkçı büyük firmaların ürünlerine karşı başarılı değiller. fiyatının üstünde performans falan gösterdikleri falan da yok. aksine fiyatının çok çok altında performansları var. hatta cks77-beta gibi doğru dürüst ürün görmüş birinin üstüne para versen kullanmaması gereken ürünler. tennmak da işte ordan burdan fabrikalarla yada toptan satıcılarla anlaşıp satış yaparak para kazanmaya çalışıyor.


    Kulaklık piyasası üzerine vuruşlar


    önce bu yorumla başlıyoruz. şekilde görüldüğü gibi sevgili fin kardeş cihazı alıp fan fin fon yapmak yerine hiç tanıtımlarında şişirildiği gibi değil demiş ve finlandiya futbol milli A takımı lehine golü yazdırmış.


    Kulaklık piyasası üzerine vuruşlar


    kanada deyip de geçmek büyük hata. bak adam taa oralardan ne demiş ? 2-3 dolarlık bir kulaklık işte demiş. ben mi demişim ? aha kanada demiş... adamı böyle okyanus ötesinden şiş kebap yaparlar.


    Kulaklık piyasası üzerine vuruşlar


    bütün bu işleri başımıza açan PSY işte bu. mister toni diyeceksiniz. audio professional değil audio profession'dur kendisi yanlış olmasın. koskoca Mr. Tony öneriyor siz hala alayım mı diyorsunuz... neyse. bugünlerde audio uzmanı olmak kadar ucuz birşey yok biliyorsunuz. markette satıyorlar. resimdeki fiyat tony için değil bu arada onu söyleyeyim. tony'yi o kadar ucuza alamazsınız.

    tony kardeş sidy sevmeyenlere dulcimer gösterdiği gibi, dulcimer sevmeyenlere de kendi sattığı diy ie800'ü falan öneriyordu. burada gördüğünüz yorumlar son dönem yorumları. aliexpress yorumları 6 ay mı 1 sene mi tam bilmiyorum bir süre sonra siliniyor. yoksa her dönem böyle yorumlar sık sık düşmüştür. dakka başı pörtleyen böyle model ve firmalara karşı dikkatli olun. her f/p diye önünüze konanı afiyetle yemeyin. şüphe para kurtarır.






    BU KONUYA İLERDE EKLENECEKLER

    xiaomi piston 2 denen çöp nasıl başımıza f/p kralı yapıldı, türkiye'den ve dünya'dan örnekler verilecek. brainwavz m4-m5'in midleri nasıl ve neden övülebiliyor, head-fi'daki joker'ler batman'lerin gerçek yüzü. brainwavz ürünleri hakkında yapılan mp4nation incelemeleri hakkında çelişki analizi, mair ve caponx'in yazdığı sitedeki olağanüstü saçma sapan incelemeler, techno-fi'dakiler gibi elit görünümlü kitlenin gerçek kafa yapısı ve çözümlemesi... vakit buldukça bunları ekleyeceğim :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 13 Şubat 2017; 0:31:20 >







  • Brainvawz beta dedigin kulakligi aliexpresste bulamiyorum ayrica bahsettigin cks 77 de gorunmuyor linkleri ekleyebilir misin?

    Son olarak deneyimlerin sonucu onerebilecegin kulaklik hangisi olurdu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedense keyifle okudum ama kafam çok karıştı Bilgim olmayan başlıklarda takılınca

    Güzel yazı hocam elinize sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qkz dm3 u aliexpress uzerinden 6 dolar gibi bi fiyata aldim.

    Onceki kulakliklarim beats tour ve urbeatsti.

    Karsilastirma yapicak olursak bu kulakligin basslari cok tok ve temiz. Asla dagilma yapmiyor. Kullandigim cihaz 6s plus. Spotify ekolayzer ayarinda. Bass fulledigimde basslariyla unlu urbeats ten dahi daha fazla bass verdigini soyleyebilirim.

    Dagitmadan parca parca incelemek gerekirse basslar ile basliyalim
    Kulakligin bass konusundaki potansiyeli oldukca yuksek. Spotify ekolayzeri ile bile kulagi titreticek basslar veriyor. Urbeatsten bariz daha yuksek basslari var. Yorum olarak urbeatsen daha temiz ve toplu basslari var. Ben cok bass sevmem zaten diyorsaniz ekolayzerden basslari ortaya alip hafif hafif vuran basslarin keyfini cikarabilirsiniz. Fullendiginde gok gurultusu vari basslarin keyfi sarkidan sarkiya tadilabilir. Ekodan basslari %75 civarina aldiginizda gerektigi yerde ritim tutmaniz icin gelen yumusak temiz ama asla az olmayan basslarla karsilasiyorsunuz. Basslari fullediginizde nerdeyse kesilmek bilmeyen bir bass sizi karsiliyor. Dinlediginiz sarki turune gore bass konusunda ekolayzer ayari ile mutsuz olacaginizi dusunmuyorum.

    Midd lere gelicek olursak kullandigim urbeats ten middler 1 tik demiyim 2 tik daha geride. Bu kadar yogun ve saglam basslarin temelide belkide burada yatiyordur.

    Dedigim gibi middler biraz geriden geliyor ekodan arttirmaya calistiginizda sizi hos olmayan sibilance karsiliyor. Midd seviyorsaniz bu kulaklik size gore degil. Ancak v tipi eko kullananlar icin bir sorun yaratacigini dusunmuyorum.

    Tiz lere gelmek gerekirse

    Tizler pek kaliteli degil. Zaten yuksek tizler alamiyorsunuz ekodan arttirmaniz gerekebilir. Kaliteli degil ancak ortalama bi kullanici icin vasat sayilmaz.

    Soyle yorumlamak istiyorum beats tour un middleri oldukca iyi urbeatsten 2 tik ust tiz leri ise bana cok basarili geldi. Kristal berrakliginda tizleri var baslari ise biraz dusuk.

    Urbeats in basslari yuksek sanardim qkz dm3 ile dinledikten sonra urbeatsi yeniden taktigimda o basslar neymis oyle dedim biraz az geldi. Ancak bu yetersiz oldugu anlamina gelmiyor tabiki. Qkz dm3 ile dans hip hop indie pop dubstep gibi yada su thesoundyouneed deki remix parti muzikleri vs dinliyorsaniz f/p olarak iyi bir secim olacagini dusunuyorum.

    Amfi yanindaymiscasina basslar alabilirsiniz.

    Beats tour da tek ton bass duyarken urbeatste sarkida ikinci bi ton bass daha varmis diyebiliyorken qkz dm3 te sarkidan sarkiya degismekle beraber 3. Bir bass tonuda varsa onuda duyabiliyorsunuz.

    Bass konusuna cok degindim cunku kulaklik bass olarak oldukca basarili bana gore.

    Midd ve tizler yapay kaliyor. Mid tiz arayan biri bu kulakliktan memnun kalmayabilir pek dogal sesi oldugu soylenemez.

    Konu sahibinin mid tiz konusundaki yorumlarina katiliyorum. Alinip denenmesi gereken bi kulaklik oldugunu dusunuyorum bass severleri uzmeyecektir. Temiz basslari ile mevcut bass kulakliklarini cope attiracagini dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Açıkcası bu piyasaya yabancıyım, denemek için aldım. Ben daha çok vaktimi türkçe müzik (özellikle teoman) dinleyerek geçiriyorum.

    bu kulaklık işimizi görür mü yada önereceğiniz başka kulaklık var mıdır?
  • LastShip L kullanıcısına yanıt
    Gerçekten cok merak ettim elimde bose ae2 var giris seviyesi ama ben muzik dinlemiyormusum dedirti bu kulaklik, o yüzden soruyorum bu postta bahsettiginiz ikinci ucuncu seviye bassi duymayan calisacagim parca.parcalar nelerdir? Acikcasi kulakligin performansini merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1984 kullanıcısına yanıt
    James Arthur - Recovery

    Disinda genede hip hop sarkilari bass agirlikli oldugu icin onlarda daha belirgin sekilde durum.

    2 chainz - section
    G unit - poppin them thang
    Wiz khalifa - promises
    G unit - hate it or live it
    Young jeezy - soul survivor ( ozellikle bu sarkida cok dolgun bass aliyorsunuz)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LastShip

    James Arthur - Recovery

    Disinda genede hip hop sarkilari bass agirlikli oldugu icin onlarda daha belirgin sekilde durum.

    2 chainz - section
    G unit - poppin them thang
    Wiz khalifa - promises
    G unit - hate it or live it
    Young jeezy - soul survivor ( ozellikle bu sarkida cok dolgun bass aliyorsunuz)


    teşekkürler ilk fırsatta dinleyeceğim

    bir de bose ae2 ile hiç deneyiminiz oldu mu? yani birsürü diğer kulaklığı denemiş biri olarak karşılaştırma imkanınız olabilir mi?
  • 1984 kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=knfrxj0T5NY

    yukardaki linkte sarkiya yapilan animasyona dikkat edersen, yuvarlaktan boynuz çikmasina benzer bir efekt yapmislar. orda boynuzlar yukari dogru çiktiginda 30 hz derin baslar agirlikli vuruyor (60-90 hz azaltiliyor). pc'de spectrum analiz özelligi bulunan bir oynaticiyla görebilirsin yada eq ile denemeler yapabilirsin. boynuzlar daha asagidan çikarken 60-90 hz daha sert baslar da devrede oluyor yani daha sert bir bas tonu vuruluyor. boynuzlar en asagidayken ise derin baslar tamamen kapali oluyor. "daduv duduv" diye bir efekt veriliyor orda.

    bazi kulakliklarin derin baslari kapali oluyor bu yüzden sadece sert baslari duyabiliyorsun. geçen sattigim VJJB V1 böyleydi, diger FXT90 kopyalari da biraz böyleydi ama V1 çok abartmisti bu durumu. ath IM50 mesela bunlardan biri. suraya dikkat verdigim linkteki parçada boynuzlar yukaridayken derin baslar agirlikli ama sadece derin baslar yok, sert baslar da var ama düsük. derin bas kapali bir kulaklikta orayi duyamazsin demiyorum bas vurusu duyabilirsin ama normalden sert duydugunun farkinda olmayabilirsin. bu farki iki kulakligi kiyaslamadan alman zor kulak asinaligin yoksa. bir takim hz nedir bilmez, eq nedir bilmez, sürekli bas veren cihazlari asagilayip saçma sapan laflar eden, batil batil seylere inanan, her yalani afiyetle mideye indiren ve daha beteri ortaliga yayan, pek sözümona kaliteli, head-fi'daki saçma sapan reviewleri okuyup yüzlerce dolar saçma sapan kulakliklar ellerinde orda burda tuhaf tuhaf konusan kisiler bu takir tukur bas vuran kulakliklara subwoofer diyebiliyorlar :D

    bazi kulakliklar da sert bas agirliklidir ama iyi manada da olabilir bu. mesela VSD3 derin bas titresimi çok güzel bir cihaz hatta lider f/p ürünleri içinde ama beta-cks77'ye geçince sertlesmeyi hemen hissedersin çünkü 60 hz vuruslari daha basarilidir. özellikle kesintili vuran bas vuruslar daha farkedilir olur. ancak bu iki konu birbirini etkileyen konular. mesela VSD3'ün derin bas basarisinda elbette ki bu sert bas azaltiminin katkisi var. ayni sekilde beta-cks77'nin güçlü vuruslarinin da derin bas titresimini etkilemedigini iddia edemeyiz. ancak benim incelemelerim bana gösterdi ki beta-cks77'nin sert bas farki VSD3'ün derin bas farkindan daha önemli. tabii burasi tercih meselesi.

    lastship muhtelemen o yorumunda derin bas eksikligine referans vermistir, dedigi kulakligi kullanmadigim için bilemem ama tahminim bu. ayrica dm3 midleri ve tizleri hakkindaki olumsuz yorumlarini paylasiyorum. konuda da anlattigim gibi zaten dm3'ün baslarinin iyi oldugunu söylemistim ama denenmesi gerektigine katilmiyorum çöp bir cihaz neticede. o diger f/p ürünlerinin baslarini görmedigi için biraz abartili yaklasmis diye düsünüyorum, olabilir böyle seyler.

    bu konularda tam tutarli olabilmek için sadece kulakligi takip parçayi açmak da yetmiyor. eq ayariyla, bas seviye ayariyla oynayip kulaklikta bir fazlalik veya eksiklik varsa gidermek lazim. zira sert baslari asiri yüksek gelen koss plug gibi bir öküz kullanirken gerekli eq ayarini yapmazsan dogru dürüst bas alamazsin. ayrica imzamdaki genel konuda da anlattigim gibi audigy 2 zs seviyesinde bas gücü var mi ses kaynaginin ve phiree mini-ear desktop amfin var mi baslari rahatça kökleyebilmek için bunlar da önemli. kullanicida bu faktörlerden bir veya birkaçi eksik olursa kulaklik rahatça yanlis veya eksik yorumlanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 9 Eylül 2016; 21:18:40 >




  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Beta cks77 suan piyasada bulunmuyor diye biliyorum varsa link alabilir miyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konusunda yazdym bildiklerimi mp4nation'da üçlü paket linki var orda. ?uanda sadece 39 dolarlyk üçlü beta paketi aktif.
  • burada arkadaşlar deneyimlerini döktürmüş resmen.

    acaba bana da bir kulaklık tavsiyesinde bulunan olurmu.

    aradım kulaklıkta mid ve tizler önemli genelde sert bass yerine böyle derinden soft bir şekilde bas verebilen bir kulaklık varmıdır.

    Çoğunlukla Sennheiser takıldım ama inanın keyif vermiyor.

    CX200, CX300, CX485 kullandıklarım kulaklıklar ama tat vermiyor söyle güzel bir F/P ürünü önerirseniz çok sevinirim.
  • Ben CKS77 kullanıyordum ve bir kaç gün önce ne yazık ki kaybettim ve memnun olduğum için tekrar sipariş vermek istedim fakat ne yazık ki artık görünmüyor aliaexpress'te. Kulaklığı bir kaç kişinin referansı ile almıştım ve çok da memnundum. Müzik otoritesi değilim ama sesi güzel veriyordu. Buna yakın kalitede hangi kulaklık önerirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • norton772 kullanıcısına yanıt
    Hocam cks77x var baya yakın dediler forumda satıyorlardı sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cks77 durduk yere sol taraftan ses gelmemeye başladı,kabloyla oynadım vs nafile.. Valla garip bu ara herşeyim bozuluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.