Şimdi Ara

General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
2
Favori
4.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba arkadaşlar ben Erdi Özüağ, Donanım Haber'e hoş geldiniz. Bu videomuzda General Mobile'ın yeni telefonu GM 5 Plus'ı mercek altına alacak, detaylarına yakından bakacağız. Şimdi isterseniz sözü daha fazla uzatmadan teknik özelliklerle videomuzda devam edelim.
     
    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi' 
     
    5.5-inç boyutunda Full HD IPS ekrana sahip olan telefon, Qualcomm'un Snapdragon 617 işlemcisinden, Adreno 405 grafik biriminden ve 3GB RAM'den güç alıyor. 32GB depolama kapasitesi sunan GM 5 Plus, 128GB'a kadar microSD hafıza kartı desteğin sunuyor.
     
    Ana kamerası 13MP, ön kamerası da 13MP çözünürlüğünde olan telefon, Cat7 sınıfı modemiyle 4.5G üzerinde saniyede 100 Megabit upload hızı vaad ediyor, buna ek olarak MIMO destekli 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.1 ve USB Tip-C ile geliyor. VoLTE yani Voice over LTE yani 4.5G üzerinden yüksek kalitede sesli görüşme olanağı da tanıyan GM 5 Plus, Android 6.0.1 ile gelirken, ihtiyaç duyduğu gücü ise hızlı şarj ile desteklenen 3100mAh kapasiteli pilden sağlıyor.
     
    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi' 
     
    Tasarımla devam edelim isterseniz. Bu telefonun en güçlü olduğu yanlardan biri de hiç şüphe yok ki göze hoş gelen görünüm sunması. Metal çerçeveye sahip olan dolayısıyla yüksek mukavemet hissiyatı yaratan telefonun yumuşak dokulu arka kapağı, avuç içerisinde keyifli bir deneyim sunuyor. 5.5-inç boyutundaki ekranın 2.5 boyutlu olması yani kenaralardan bir miktar kıvrım yaparak devam etmesi, tutuşu güçlendiren unsurlardan bir diğeri.
     
    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi' 
     
    %79 seviyesindeki ekran kasa oranıyla günümüzün modern tasarım değerlerini yakalamakta sorun çıkarmayan cihaz, boyutları itibariyle büyük bir telefon olduğu için tek elle kullanıma yatkın değil. Bu arada az önce arka kapaktan bahsettim, bu telefon teknik olarak kapağa sahip olmakla birlikte, pratikte kapaklı olduğunu söylemek çok kolay değil. Çünkü kapağın varlığı cihazın serviste daha kolay tamir edilebilmesi için düşünülmüş. Ama ne güzel ki, çıkarması bir miktar uğraştırsa da kapağın çıkartılabildiğini  görmek önemli çünkü bu telefonun garantisi sona erdiğinde yaşanacak pil sorununda bir miktar bilgi ve tecrübeye sahip kullanıcı, pilini değiştirebilecek.
     
    GM 5 Plus'ta güç düğmesi ve ses açma kapama butonları cihazın sağ tarafında toplanmış. Erişmesi kolay ve kullanması rahat diyebilirim. Ancak ne var ki bu butonların yüksekliği olması gerekenden bir miktar fazla gibi, özellikle kot pantolon cebinde telefonun güç düğmesinde oluşabilecek baskı ile telefonun açılması muhtemel görünüyor, etkilerini ancak uzun süreli kullanımda görebileceğiz.
     
    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi' 
     
    Telefonun ön yüzünde üst tarafa ön kamera, kamera için flaş ve sensörler, alt kısma ise bildirim ışığı konumlandırılmış. Sanal butonlara sahip olan cihazın önünde ekstra bir bir unsur bulunmuyor. SIM kart ve SD kart slotunun solda olduğu cihazın üst bölümünde ise anten şeritleri ve kulaklık girişi bulunuyor. Dikkatli bakarsanız kulaklık girişinin dairesel formunu arka kapak tamamlıyor çünkü giriş boşluğu aynı zamanda kapağı çıkartmak için esnekliği sağlıyor.  
     
    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi' 
     
    GM 5 Plus'ın arkasında bir miktar dışa çıkıntı yapan kamera, dikey konumlanmış çift LED Flaş, general mobile ve Android One logoları yer alıyor. Toparlaycak olursam eğer, General Mobile GM5 Plus tasarım olarak güzel görünen, malzeme ve işçilik kalitesiyle güven veren başarılı bir cihaz olmuş. Gönül isterdi ki önde, yanda veya arkada bir parmakizi okuyucusu da olsun fakat şu aşamada görünen o ki Google'ın Android One öncelikleri arasında bu düşünülmüyor.
     
     General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi'

    Donanım tarafında her zaman olduğu gibi ilk olarak ekrana göz atalım isterseniz. LTPS IPS ekran, Full HD çözünürlük sunuyor. Buradaki LTPS ifadesi, panelde kullanılan silikon transistörün yapısını ifade ediyor. Düşük ısılı polisilikon LCD olarak açabileceğim bu teknolojide ekran tepkisellik konusunda hızlı, piksel yoğunluğu yüksek ve daha iyi entegre olabiliyor. Entegrasyondan kastım cam ile panel arasındaki zorunlu boşluğun mümkün olduğu kadar kısa tutularak ikonlar sanki camın üzerindeymiş gibi etki yaratması. Piksel yoğunluğu 400'ün üzerinde olan ekran genel olarak keskin, renk üretimi de fena değil ancak doygunluk oranı biraz daha iyi ayarlanabilirmiş sanki. Ekranın parlaklık düzeyi ise kendi sınıfı için makul düzeyde. Bu arada 5.5-inç boyutundaki ekran Gorilla Glass 4 ile koruma altında.  
     
    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi' 
     
    Gelelim işlemci kısmına. General Mobile GM5 Plus, Snapdragon 617 ile geliyor. Bu kısmı iyi anlamak gerekiyor çünkü teknik olarak karşımızda yan özellikleri geliştirmiş bir Snapdragon 615 duruyor. Tamamı Cortex-A53 tasarımını kullanan 8 çekirdeğin güç verdiği işlemcide bu çekirdekler 4'erli iki kümeye ayrılıyor ve bir küme 1.5GHz, diğeri ise 1.2GHz'de çalışıyor.
     
    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi' 
     
    Snapdragon 615'de üreticilere 1.7GHz frekans seviyesi seçenek olarak sunulurken, 617'de ise malesef bu yok. Ancak diğer taraftan bellek hızı desteği 800MHz'den 933MHz'e yükseltmiş ve GPU için bir miktar daha yüksek bantgenişliği sağlanarak kısmen de olsa rahatlaması sağlanmış. 4K video desteği sunmayan platform, Snapdragon 615'den farklı olarak 1080p'de sadece 30 kare değil 60 kare/saniye hızındaki videoları da çözümleyebiliyor. Ama Bence Snapdragon 617'nin en büyük özelliği Qualcomm'un X8 modemi ile geliyor olması.
     
    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi' 
     
    Kategori 7 sınıfına denk gelen bu modem, saniyede 300 Megabit indirme ve 100 Megabit yükleme hızı sunuyor. Özellikle yükleme hızı Cat9 modemlerce bile şu aşamada desteklenmiyor, gerçekten ilginç. Ayrıca modemin çift yönlü carrier aggregation yeteneği de var yani modem, farklı frekans seviyelerini eş zamanlı olarak kullanarak daha verimli 4.5G deneyimi sunabiliyor.
     
    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi' 
     
    Bu işlemcinin GM5 Plus'da yapabildikleri ise ihtiyaçlarınız doğrultusunda farklılık gösteriyor. İşlemci performansı genel olarak yeterli düzeyde GPU ise bence bu telefona yakışacak seviyede değil. Çünkü her zaman dediğim gibi Adreno 405 GPU'sunun ideal performansı 720p çözünürlükte kendini belli eder, Full HD'de sorunlu oyun oynattığını söyleyemem ancak sunduğu deneyim oyundan oyuna yer yer farklılık gösteriyor bu çözünürlükte. Ayrıca grafik yoğun oyunlarda kimi zaman zorlandığını da hissedebiliyorsunuz. General Mobile, bu telefonun fiyatını bir miktar daha yüksekte tutup örneğin Snapdragon 652 ile sunabilseymiş harika olurmuş. Son bir not olarak elimdeki cihazın, özellikle uzun süren oyun deneyiminde ısındığını ve bu durumu kullanıcısına hissettirdiğini de paylaşmak isterim dostlar.
     
    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi' 
     
    Kamera kısmı kağıt üzerinde fena görünmüyor. Largan'ın 5 parçalı lensi ile desteklenen 13MP çözünürlüğünde ve f/2.0 diyaframlı ana kamera, telefonun hitap ettiği segmenti için yeterli performansı sunabiliyor. 4K video kaydı yapamayan kameranın bence sıkıntı yaratan tek yönü, kayıt tuşuna basktıktan sonra görüntünün galerideki kayıt süresinin bir miktar uzun olması. LED Flaş ile desteklenen ön kamera ise sorumluluğunun bilincinde ve işini iyi yapıyor diyebilirim. Tüm bunlara ek olarak hem ön hem de arka kamera doğal çözünürlük seviyesine 4:3 formatta çıkabiliyor, 16:9 formatta çekim yapmak isterseniz çözünürlük 13MP'in altına düşüyor.
     
    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi'

    Yazılım tarafı ise General Mobile GM5 Plus'ı tarif etmenin en kolay yolu. Android One programının üyesi olan cihaz saf Android deneyimi sunuyor ve vanilla arayüz ile yani standart Android ekranı ile geliyor. Ekstra herhangi bir arayüz özelleştirmesine sahip olmayan telefonun arayüzü iyi ve tepkilsel çalışıyor.
     
    Tabi bazı anlarda standart Android arayüzü bir miktar sıkıcı gelebilir ve daha fazlasını isteyebilisiniz çünkü başta kamera olmak üzere sıklıkla kullanılan çeşitli araç ve uygulamalarda kimi zaman değişik özellik ve ince ayar seçenekleri arayabiliyoruz. Bu seviyedeki pek çok cihaz gibi telefonun internet deneyimi de iyi, bence Chrome özellikle mobil cihazlarda hala biraz hantal ancak günün sonunda internet konusunda umduğunuzu buluyorsunuz diyebilirim.
     
    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi'
     
    Telefonun 3100mAh kapasiteli pili bir günü tamamlama noktasında kullanıcısını strese sokmuyor lakin daha fazlasına da en azından elimdeki cihaz itibariyle çok fazla izin vermiyor. GM5 Plus özelinde sanıyorum ki ekranın enerji yönetimi ve  pil tüketimi üzerindeki baskısı yeni sürücü güncellemeleriyle biraz daha iyi bir noktaya taşıyabilir.  Amacınız bir günü geçirmekse, GM5 Plus sizi yarı yolda bırakmayacaktır. GM5 Plus gerek sesli görüşme, gerek WiFi ve 4.5G bağlantı gerekse de GPS ve Bluetooth yetenekleriyle de kullanıcısını mutlu edecek düzeyde performans göstermeyi başarıyor. Aklınızda herhangi bir soru işareti bırakmıyor diyebilirim.
     
    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi' 
     
    Toparlıycak olursam eğer, General Mobile GM5 Plus, donanım seviyesinde iyi bir paketle çıkıyor karşımıza. Evet özellikle performans olarak sınıfında fark yaratamıyyor ama hem Snadpragon 617 kullanan hem de 3GB RAM ve 32GB depolama ile gelmesiyle ön çıkıyor. RAM ve Depolamada benzerini sunabilen çeştli cihazlar var ancak özellikle Snapdragon 617 faktörü, 4.5G ile yatıp kalkan ülkemizde Cat7 modemle cezbedici görünmüyor da değil.
     
     General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi'
     
    Tüm bunlara ek olarak yazılım garantisi olması yani Android N ve sonrasında gelecek büyük Android güncellemelerinin bu telefon için garanti olması da cabası. Eğer 1000TL seviyesinde donanımı iyi, yazılımı garanti bir cihaz arıyorsanız GM5 Plus önümüzdeki dönemde en dikkat çekici alternatif olacak gibi görünüyor.
     
    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi' 
      
    Ben Erdi Özüağ, bu videomuzda sizlerden gelen sorulara yanıt verebilmek için uzun uğraşlarla edindiğim GM5 Plus'ı incelemiş olduk. Cihazın kutulu versiyonu geldiğinde kutu içeriği ve merak edilen diğer detaylarına da bir başka videoda yine bakıyor oluruz. Benden şimdilik bu kadar hoşçakalın ve kendinize çok iyi bakın.
     
     







  • Bos yazilim dandik kasa "ÇÖP"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performans konusunda geride kalmış. Keşke 5 inç yapıp 720p koysalardı. Hem daha ucuz olurdu hem şarjı uzun giderdi hem de canavar olurdu.

    Edit: Üstteki arkadaş neye dayanarak boş yazılım demiş merak ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 3 Mayıs 2016; 21:40:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar zamanlik bekleme husran olacak gibi..720p olsa cok cok iyi olurdu ama bu sekilde ne olacagini zamanla gorecegiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoşanBalık -- 3 Mayıs 2016; 21:59:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim ne derse desin telefon gibi telefon. Gm 4g de efsane. Buda oyle gorunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konusunda millet sorunlarla boğuşuyor. Ahizeden cızırtılı ses vs.

    Birde şöyle bildirim ışığının ekrana sızması olayı var ki evlere şenlik.

    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi'

  • Aylar boyunca şişirilmiş bir balondan başka bir şey değil
  • Bence alınmaz. Bin lira değil de s650 kullanıp 1100 lira olsaymış tam olurmuş

  • Performans olarak aralarında dağlar kadar fark olmasına rağmen aynı fiyata gidip Sony Xperia M4 Aqua aldım.
    Bu lanet general mobile kronik şarj soketi sorununu kullanıcı hatası gibi gösterip 50 TL isteyen, malzemede ucuza kaçan bir firma.
  • Şu tasarımı hiç beğenmiyorum. Arka kapaktaki logo da olabildiğince iğrenç yapılmış gibi. Bu telefon s65x yada helio x10 la felan gelseydi daha iyi olurdu.

  • hadi hayirlisi

  • Bunca zaman gdolu android yemisiz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gm ye 1.000 TL verilmez
  • yazılım harici bir avantajı yok

    neredeyse her alanda g3 tokatlıyor bunu

  • ön kamera 13 değil miydi ben mi yanlıs hatırlıyorum ?

  • Suna bin lira verceğine ustune biraz daha koy g4 al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne kadar doğru bilmiyorum ama alan bi arkadaşım aldı ve kendi sesi diğer kişiye gitmiyomuş ve çoğu kişi hep bu sorunu bildiriyomuş alan arkadaşlarda da var mı bu sorun ? :-O

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferhatunal66

    Bos yazilim dandik kasa ÇÖP


    "Boş" yazılım dediğin STOCK ANDROID. Kullanmayan yorum yapmasın. Alsın eline bi nexus 5, gerçek android neymiş görsün.

  • Bu telefona 1000 tl çok pahalı. Tek avantajı Android One başkada birşey yok. Başka Yerde bir kaç sorunu da okudum. 700 tl den piyasaya girmeliydi. Elin Çinlisi redmi 3 105 dolara yapıyor. Bunlar hala 1000 tl den bahsediyorlar. Yazık günah..

  • Birde telefonda güya 3.000 amper pil var. Ancak konusunda kullanıcıları 3 saat ekran görüntüsü görünce timsah yürüyüşü yapıyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.