Şimdi Ara

Göktürk-2’nin yanına Türk yapımı bir uydu daha geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yapımına 2007 yılında başlanan ve 5 yılda tamamlanarak Aralık 2012’de uzaya gönderilen Göktürk 2 uydusu yüksek çözünürlüklü görüntü alabilme kabiliyetleri sayesinde özellikle terör ile mücadelede önemli bir güç haline gelmişti.

     

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın son açıklamalarına göreyse Göktürk-2’nin yenilenmiş bir versiyonu üzerinde çalışmalar devam ediyor. Daha alçak irtifada konumlanacak olan yeni uydu, 60 santimetre çapındaki bir cismi bile tespit edebilecek görüntüleme özellikleri ile donatılıyor.

     Göktürk-2’nin yanına Türk yapımı bir uydu daha geliyor

    Türkiye Kendi Optik Merceklerini Üretecek

     

    2018 yılında fırlatılacak olan uydu için Bakan Işık, Türkiye’nin kendi optik merceklerini üretecek bir tesisi kurmayı planladığını da açıkladı. Önceki uyduda kullanılan merceklerin yurtdışından alındığını açıklayan  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Mayıs ayında Türkiye’nin kendi optik merceklerini üretecek tesisin açılışını yapacağının da müjdesini verdi.

     

    Donanımların %80’i yazılımının ise tamamı Türk mühendislerince üretilen Göktürk-2, Çin’den satın alınan fırlatma hizmeti ile uzaya gönderilmişti. Projenin toplam üretim bütçesi 140 Milyon lira olurken, fırlatma ve sigorta için Çin’e 20 Milyon Euro ödenmişti.

     

    Göktürk-2’de 2.5 metrelik cisimleri tespit edilebiliyordu. Yeni uydu ile TSK’nın bu konudaki gücü birkaç basamak yukarı taşınmış olacak. Görüntüleri Ankara’da bulunan yer istasyonuna gönderen Göktürk-2 gibi yeni uydu da aynı üsten kontrol edilecek. Yeni uydu istenen yörüngeden 6 saat boyunca geçebilecek. Fırlatmanın bir aksilik olmazsa 2018 yılı Aralık ayında gerçekleşmesi hedefleniyor.








  • Bahsedilen uydu göktürk 1 değil sanırım. Göktürk 1 ne gecikti arkadaş. Umarım bütün uydularımız zamanında faliyete girer.

  • KalemKolik kullanıcısına yanıt
    Göktürk-1 2017'de denilmişti en son.
  • Turkiye'nin sadece kendi kontrolunde olan gps uydusu ne zaman gelecek??

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    Turkiye'nin sadece kendi kontrolunde olan gps uydusu ne zaman gelecek??

    O kadar kolay diğil ruslar bile glonası yapmak için yıllarça ugraştılar mılyarça milyon doları gitti ama yinede tam dogrulukla tespit edemiyorlar gps için bile galiba 24 uydu gerekiyor diye hatırlıyorum.
  • ayakkabı kutusundan cıkmıştır

  • Elin oğlu yüksek çözünürlüklü uydu yapıp dünyayı gözetlesin biz hala duble yol yapalım sonra da duble yola ekmek banıp yersiniz acıkınca

    Edit: Pardon Türkiye yapıyormuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Batarang- -- 3 Mayıs 2016; 13:43:40 >
  • Her şeyi siyasi olaylara bağlamayı ne çok seviyor bizim millet yahu... Mühendislerimiz çalışıp edinip yapıyor kimse helal olsun demiyor ... Ne yapılsa ya siyasetçilerin lehine yada aleyhine konuşma yapıyor.

  • olması gerekenler oluyor. Keşke bu kadar vatan haini olmasaydı. Güzel ülkemin her tarafı hainlerle dolu..

  • Eveeet içimizdeki ingiliz ce ermenilerin o muhteşem yorumlarını bekliyoruz

  • Tubitak bu proje için ne kadar diretti siz biliyomusunuz ?

    İnsanların devlet ile verdiği mücadelenin ödülüdür bu projeler..Sizin hükümetiniz kaç tane proje geri çevirdi bir bilseniz..

  • "Uzaya uydu gönderecek beyinin, uydudan yayına sansür, yasak yapacak kadar beyinsiz olması" çok tehlikeli...

  • Dikkatinizi çekti mi? En çok yorum ve tartışma bu yerli üretim söylentileri üzerinden oluyor.
    "Yerli üretim cep telefonu" diyoruz, montaj kısmı bizde, bütün aksamı uzak doğudan geliyor.
    "Yerli üretim yolcu uçağımız göklerde!" diyoruz, bir türlü yere inmiyor ki görelim!
    "Yerli üretim otomobil" diyoruz, yurt dışında kopya prototip yaptırıp getiriliyor, görünürde ne fabrika ne ürün var!
    "Yerli üretim uydu" diyoruz, en önemli iç donanımı zaten dışarıdan geliyor... Sözde ileride üretilecek!

    Kimse yapılan yerli üretime karşı değil, mutlu oluruz, iftihar ederiz. Yalnız kandırılmak ve oy uğruna yapılan hamasetler insanda nefret uyandırıyor.
    Konu ile ilgili hiçbir tecrübesi olmayan bürokrat, hayvanat bahçesi müdürlüğünden bu konuma ehil olduğu için değil, yandaş olduğu için getirilip atanıyor.
    Açıklamaları, hissetmeleri vs. hiç inandırıcı gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 3 Mayıs 2016; 22:16:49 >




  • Çok güzel haberler tabi ki bunlar. İnsan gururlanıyor lakin umarım bu uçak gemileri uydular, Amerika'nın BOP projesi kapsamında başarılı olabilmesi için zorlaşan ortadoğu güç dengelerini kendi lehine çevirmek amacıyla ürettirdiği şeyler değildir. Zira ortadoğuya hakim olabilmek günümüzde dahi Amerika gibi çok uzaktaki bir ülke için oldukça zor. Her ne kadar ülkemizde son senelerde tonlarca yeni üs kurmuş olsa bile taşıma suyuyla değirmen bir yere kadar.

    Eğer öyleyse bile umarım yöneticilerimiz, ben Amerikanın ortadoğuyu bölecek olan Bop projesinin eş başkanlarından birisiyim deyip, Amerika'nın yanında gibi gözüküp, son anda elini güçlendirmiş bir şekilde ters köşe yaptırır ve planlarını suya düşürtür.

  • inşallah yakın zamanda daha iyileride yapılır başka ülkelerle karşılaştırmak yanlış olur adamlar 100 yıldır bilim ile uğraşıyor biz son 10 senedir bu kadar haine rağmen bir şeyler yapmaya çalışıyoruz
  • Ne kadar çok aptal, saçma yorum yapılmış Ülkemiz adına gayet güzel işler devamını dilerim. Yanlış yapılan işleri nasıl eleştirmeyi biliyorsanız, doğruları da aynı ölçüde överek teşvik edebilirsiniz insanlar kafa patlatıp uydu imal ediyorlar burada devleti gömüp artı peşinde koşmayın vatana faydalı birer birey olun. Tekrar ÜLKEME, MİLLETİME HAYIRLI UĞURLU OLSUN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seref35 -- 3 Mayıs 2016; 23:38:13 >
  • Bu yıl sonunda göktürk 1 fırlatılarak metre altı (50 cm) tespit yapılabilecek. yine gözlem aralığı 90 dakikaya düşürülecek. 2017'den itibaren PKK'nın deyim yerindeyse adımı takip edilecek.

  • Helal olsun. Ülkemiz kalkınıyor böyle şeyler görmek güzel. TESLA ile yarışan bir de araba yaptık mı dünyanın hakimiyiz. 2023 de dünya bizden korkacak. Yaşasın tam bağımsız Türkiye.

  • Göktürk-1 noldu?

  • Göktürk 2 gerçekten yetersizmiş. 2.5 metre çok büyük bir oran.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.