Şimdi Ara

Sadece ön lastiğinizi değiştirerek bisikletinizi elektrikli yapmak ister misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sadece ön lastiğinizi değiştirerek bisikletinizi elektrikli yapmak ister misiniz?
    Elektrikli otomobil furyasının ardından iki tekerlekli araçlara da elektrikli motor desteği bolca gündeme gelmişti. Fiyatların yüksek olması, elektrikli bisiklet alınca eski bisikletin rafa kaldırılması gibi önemli dezavantajlar ise kullanıcıları elektrikli bisiklet alıp almama konusunda ikilemde bıraktı. GeoOrbital isimli şirket ise geliştirdiği yeni tekerlek ile birlikte kullandığınız bisikletleri elektrikli hale getirecek.
     
    Şirketin çözümüne göre bisikletinizi elektrikli yapmak için ön tekerleği değiştirmeniz yeterli. GeoOrbital'den alacağınız yeni ön tekerlek hem batarya hem de elektrikli motoru bünyesinde barındıracak. Elektrikli motora sahip tekerleği eskisi ile değiştirmek için yaklaşık 60 saniyelik bir sürenin yeterli olacağı iddia ediliyor. 26 inç ve 700c boyutları için geliştirilen ürün 80 km'lik (26 inçlik modelde 50km) yol boyunca pedal yükünüzü hafifletebiliyor. Pedalı çevirmekten tamamen vazgeçtiğinizde ise 32 km (26 inç model 20 km) yol katedebiliyorsunuz.
     
    Bataryanın değiştirilebilir olması uzun yola çıkacaklar için avantaj sağlayabilir. Böylece yolda kalanlar yedek batarya taşıyarak daha uzak mesafeye gidebilecekler. Tekerlek üzerindeki USB portu ise üründeki pili farklı amaçlarla kullanmanıza da olanak sağlıyor, bunun yanı sıra frene basmak, pedal çevirmek veya yokuş aşağı süzülmek gibi eylemler de pili doldurmanıza yardımcı oluyor.
     
    Bisiklete 5 - 8 kg arasında bir ağırlık kata GeoOrbital Wheel'e Kickstarter ön siparişi ile 650 dolardan sahip olmak mümkün. Ürün kısa bir süre önce daha uygun fiyatlarla da satın alınabiliyordu ancak uygun fiyat kontenjanı şimdilik dolmuş durumda. Yine de ürünün 950 dolardan satışa çıkacağını düşünürsek sahip olmak isteyenlerin elini çabuk tutması iyi olacaktır. 75 bin dolar bağış toplamak için yola çıkan ürün şimdiden hedefin 2 katını rahatlıkla geçmiş durumda.
     
     







  • Neden bu tür şeyler pahalı olur ki.. O kadar uğraşıyorlar sonra ellerinde kalıyor.

  • Elede ki bisiklet kalmaz, bisikleti olmayan birine verirsin kullanır. Ürün pratik kullanışlı duruyor, ama fiyatı daha uygun olmalı ki herkese ulaşsın. Değiştirilebilir bataryalı, bisikletler aynı fiyata daha uygun fiyata da mevcut zaten..

  • ucuz olsa alırdım. hakkı 300-400 TL fazlası etmez.

  • 399 dolar olsa iyi satardı.

  • BiilimAdamı kullanıcısına yanıt
    İnsanlar yorum yapıyor ama ne yazdığını bilmiyor. bisiklet ve donanımları hakkında hiç bir fikrin yok anlaşılan. Bisikleti gectim teknoloji ve fiyatları hakkında da bir bilgin yok. iphone telefona bir batarya almaya kalk kaç para istiyorlar. Dediğin fiyatlarla ancak 3310 alırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pedal çevirmeyeceksem bisiklete ne gerek var ki.. Alırım elektrikli motor keyfime bakarım..

  • Fiyatı pahalı ama güzel bir olay. Bisiklet evet spor için iyi bir araç ama ulaşım aracı olarak kullananlar adına böyle bir şey fayda sağlar. Nerede sağlar? Yokuşlarda hafifletir en azından zorluğu. Kişi uzun mesafe kat ediyorsa yokuş kısımlarında bununla daha rahat ulaşabilir. Ayrıca kamp amaçlı olarak da kullananlara da yine fayda. Gündelik kullanımda, şehir içinde değil de böyle daha ekstrem durumlarda değerlendirmek güzel olanı.

  • hamunpatra H kullanıcısına yanıt
    merak etme arkadaşım ben onun içinde ne var biliyorum ve buna göre yorum yapıyorum o mekanizma batarya ve basit bir motordan ibaret başka bir esprisi yok yani ne sanıyorsun sen ? 650dolar 2000 tl ediyor ve 2000 tlye ben elektrikli motorsiklet alıyorum ve ondada pedalı çevirince şarj doluyor ayrıca daha güçlü bir motoru var. hepsini geçtim tekerlek demiyorum bak dikkat ettiysen komple elektrikli motorsikleti alıyorum o fiyata. bence sen sadece yorum yapmak için girmişsin anlaşılan, ayrıca 3310 u 15 TL ye satın alabilirsin dostum haberin olsun 400 tl ye 3310 filan demişsin anlaşılan sen baya geride kalmışsın.
  • Elektrikli bisiklet alırsın o fiyata, hem de uğraşmazsın!

  • Peki elektrikli motorsikletle farkı yok diyenler şunları biliyor mu?

    25kw üzerinde gücü olan elektrikli motorsikletler için ehliyet gerekiyor. Bu bisiklet olduğu için ne ehliyet ister ne de vergisel durum.


    Bildiğim kadarıyla 20 kw ye kadar %3 ÖTV, 20 kw üzeri için %37 ÖTV var. Bisiklette bunların hiçbiri yok.

  • Çok güzel ürünmüş ama fiyatı bisikletimin iki katı kadar ??

  • Bisikletin doğasına aykırı şeyler, bana hiç uygun gelmiyor adı üstünde bisiklet onu sen taşıyorsun o seni değil.

  • Hayır.

  • ben isterimde cok pahali :(
    benzinli kesim motorunu baglamayi planliyoruz bisiklete daha ucuza gelir en azindan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alacaksın Kron bisiklet bir de bunu. Bakacaksın keyfine. Parası olana hayat güzel

  • Ben begendim :)

  • Hem ön hem arka tekerleği bununla değiştirip 64 km gidebilirsek veya gene 32km gidip son hızımızı arttırabilirsek iyi. Ortaya da iki motorsiklet aküsü, yanları da güneş piliyle kaplayıp aküleri şarj edecen. Frenler zemberek fren olacak. Durana kadar zembereği kuracak. Freni bırakınca tekrar aynı hıza çıkartacak, böylece durkalk için enerji daha az harcanacak belki 3-4 km daha fazla gidilecek . Hava direncinden kayıpları azaltmak için özel kask takılırsa 1-2 km daha fazladan gidilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 3 Mayıs 2016; 14:11:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seyrim

    Pedal çevirmeyeceksem bisiklete ne gerek var ki.. Alırım elektrikli motor keyfime bakarım..


    Pedal çevirmeye engel bir durum yok hocam fakat yorulduğun zamanlar sistemi devreye sokar dinlenirsin. Hem sağlık, hem teknolojiyi bir arada içeriyor fakat fiyat gerçekten pahalı.

  • yıllar evvel copenhagen wheel isimli bir proje vardı, bu olayın hemen hemen aynı, noldu ona? bu tarz teknolojiler bisiklete aykırı diyen arkadaşlar, bu teknoloji bizim ülkemizdeki gibi inişli çıkışlı yolları bol olan yerlerde yokuş çıkmak konusunda oldukça faydalı olur. ayrıca uzun mesafe bisiklet kullanımlarını da teşvik eder. yoksa hollanda'da ya da konya'da 3km git, 3km dön şeklinde kullanıyorsanız evet gerek yok.

    bkz.copenhagen wheelhttps://www.superpedestrian.com/

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.