Şimdi Ara

Boğaziçi'nde Mühendislik Okuyacağım LYS'ye Girmiyorum[YGS 6K]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
12
Favori
10.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle söylemeliyim ki başlık tamamen doğru. Tabii ki bu kadar egoist bir insan değilim, sadece ilgi çekici bir başlığa ihtiyacım vardı umarım birileri okur

    Şimdi bir şeyler anlatıcam ama konunun amacı egoistlik değil YGS/LYS tarzı sınavlarda psikolojinin ne kadar önemli bir etken olduğunu gösterip size yardımcı olmak.

    Nasıl Boğaziçi'nde mühendislik okuyacağımdan bahsedelim.https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=114824579 şu konumdan da görebileceğiniz üzere lise boyunca bilgisayar olimpiyatı ile uğraştım. Konuda bahsedildiği gibi YGS'den bir ay sonra bilgisayar olimpiyatı takım seçme sınavı vardı. Süreç şöyle işliyor, Türkiye'deki isteyen herkes birinci aşamaya giriyor, 50-55 civarlarında kişi ilk aşamayı geçiyor. Sonrasında ikinci aşama sınavları düzenleniyor ve 18 kişi madalya alıyor. Üçüncü aşama yani takım sınavında ise 4 kişi Türkiye milli takımına seçiliyor. Bir hafta önce takım seçme sınavı yapıldı ve bu sınavda birinci olarak takıma girdim. Türkiye'nin önceki senelerdeki sonuçlarına şuradan ulaşabilirsiniz. Aslında şu an tam olarak üniversite şartını sağlamıyorum. Eğer uluslarası sınavda madalya alırsam istediğim üniversiteye sınavsız geçiş hakkı kazanacağım. Bu kısmı sadece merak edenler için yazdım şimdi YGS partına geçiyorum.

    Üstte belirttim ancak atlayanlar olabilir, önceki konuma şurdan ulaşabilirsiniz :https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=114824579
    Ben lise 3 ve lise 4'te derse girmedim. Faaliyet izinliydim ve olimpiyat çalıştım bütün gecemi gündüzümü verip. Yani konu eksiğini bırakın, bildiğim hiçbir şey yoktu. YGS'den 2-3 hafta önce artık bir şeyler yapmam gerektiğine karar verip başladım. Bu arada belki bu konu bu sene YGS geçtiği için ve LYS için tutarlı olmayan bilgiler içerebileceği için bu senekilere faydalı olmayabilir, ama belki bir insanın işine yarar diye yazıyorum.

    Ee peki konular yok YGS'ye 2-3 hafta var. Nasıl çözeceğiz bu işi? Evet burda şöyle bir gerçek var, ben lise'ye gelirken de öncesinde de başarılı bir öğrenciydim. Zeka kavramını egomla ilişkilendirmiyorum, doğuştan gelen ve iyi amaçlar için kullanmak zorunda hissettiğim bir özellik olarak bakıyorum. Burada kimseye hava atmak gibi bir amacım yok ama yine de hani belki birilerine amacımı belli edemem diye açıklamak istedim. Yani belki zengin doğmadım ama zeka yönünden şanslı doğdum, ailem çok yardımcı oldu, hocalarım benle çok ilgilendi, çok çalıştım derken buralara kadar geldim. Artık egoist biri olmadığıma inandıysanız YGS partına geçelim.

    Tabii ki tüm lise konularını 2-3 haftaya sığdırmadım, sığdıramazdım. Örneğin ilk öğretimde matematik olimpiyatıyla uğraştım ve şu seviyedeydik, 7. sınıftayken bir matematik YGS kitabı çözerken, üst dönemden birileri gelip bunla mı TÜBİTAK'ı geçmeyi bekliyorsun diyip dalga geçmişlerdi. Yani daha 7. sınıftan matematiği bitirmiştim, lise boyunca hatta son 2-3 hafta dediğim kısımda bile çalışmadım ve sınavda 39-1 geldi. (Yanlışım nerden bilmiyorum)

    Çözdüğüm denemelerde Türkçe'de nerdeyse 30'un üzerine çıkamadım, gerçekten çok zorlandım, çünkü test mantığından, hızlı okumadan çok uzaktım. Sadece 7-8 deneme çözerek sınavda 5 yanlış yaptım ve yeterince kötü geçmişti.

    Fen konusuna gelirsek sadece 1-2 gün fizik 4-5 güne yakın kimya ve son iki gün yaklaşık 5-6 saat biyoloji çalıştım. 2 fizik, 1 kimya, 6 biyoloji yanlışı yaptım. Biyoloji fazla duruyor olabilir ama ders görmeyip, toplam 5-6 saat çalışıp, evde çözdüğüm denemelerde 1-2 yaptığım varsayılırsa gayet iyi sayılır.

    Sosyal'e ayıracak zamanım olmadığı için bakmadım, denemelerde 20 civarında geliyordu net sayım, sınavda 27,5 yaptım.

    Peki bunların bu kadar olumlu gerçekleşmesinin arkasında ne var. Kusursuz tasarlanmış bir beyine sahip değilim, mükemmel ezber yeteneklerim yok, böyle uzayıp giden bir liste var. Evet sınavda şansım çok yolunda gitti onun da farkındayım ama en büyük artım sınavı takmamak oldu.

    Evet tam olarak takmamak. Çünkü sınavda istediğim kadar iyi bir şey yapamayacağımın farkındaydım ve önümde, çok daha tecrübeli olduğum başka şanslar vardı. Örneğin gerçekleştiği gibi takım sınavında ilk 4'e girmek.

    Sınava çalışırken stres yapmadım çünkü zaten 110 net civarına anca çıkabilmiştim ve bunun boğaziçiyle alakası bile yoktu. Sınavda da aynı kafadaydım, normalde Türkçe'den başlardım, sınavda canım o kadar sıkıldı ki Türkçe'yi çözemeyeceğimi farkedip matematikten başlamaya karar verdim. Boş bırakmadım tüm sorulara bir şeyler uydurdum. Anlatmak istediğim şu arkadaşlar. Ben burda ilk 100'e girmelik bir başarı hikayesi anlatmadım, ya da sbs'de 300 ayarında yapan biri nasıl YGS'de 450 üzerinde yapar bunu anlatmadım, ya da 2 hafta çalışarak nasıl 450 puan yapılır isimli life hack de vermedim. Anlatmak istediğim sınavda ve çalışırkenki psikolojinin stresten uzak olmanın ne kadar değerli olduğu.

    Tabii bu kadar kolay değil söylenince olmuyor,stres yaptım. İnsanın hayatının merkezinde olunca saklanmak çok kolay olmuyor.

    Stresten uzaklaşın yeterince iyi bir tavsiye değil, ama kendinizi rahatlatıcak bir şeyler bulun. Mesela benim henüz ygs'den önce TOBB üniversitesinde sınavsız olarak burslu okuma hakkım vardı. Bu boğaziçi hayalleri kurarken basit bir şey gibi gelse de aslında elimde çok iyi bir üniversitede okuma fırsatı vardı. Kendimi bunla rahatlattım en çok. Hatta bir ara psikoloji okumayı bile düşündüm, zaten matematiği hallederim TM kolay iş olur boğaziçi dedim. Üşenmezsem o da duruyor hala aklımda.

    Çok uzun oldu farkındayım, yine de buraya kadar okuyan olduysa çok teşekkür ederim. Umarım psikolog olmasam da birilerine bir şeyler katabilirim

    EDIT:

    CSB muhabbeti için,

    http://kcekmecesabahattinzaim.meb.k12.tr/icerikler/turkiye-birincisi_2554799.html
    http://kucukcekmece.meb.gov.tr/www/tubitak-yarismasinda-bilgisayar-alaninda-turkiye-birincisi-oldu/icerik/704
    https://twitter.com/temel67/status/727869846365589504

    Konu amacından çok uzaklaştı farkındayım, forumda silme varmı bilmiyorum ama konuyu silmiycem, hala birilerine ulaşabileceğime inanıyorum. Şu haliyle konu dışı gibi bir bölüme açsam daha uygun olabilirdi sanırım. Tipe bak diyen, saçma sapan olimpiyat diyen, insanlarla konuşabiliyor musun diyen, sevgilin var diye cool mu oldun diyen insanlara hava atmak gibi bir amacım yok emin olun. Şu cümleyi egoist olarak kurucam kusura bakmayın, bir olimpiyattaki Türkiye birinciliği, uluslararası sınavda bir aksilik yaşamazsam benim ya da herhangi biri için çok büyük bir başarı. Etrafımdaki insanlar görüyor zaten bunu, yani insan kendi başarısıyla mutlu oluyor zaten, bunu gelip bir de alakasız bir yerde duyurma ihtiyacı hissetmiyorum. Olimpiyat muhabbeti olmadan YGS'yi açıklama şansım yoktu, neden rahat olduğumdan da bahsetmem gerekiyordu hepsi bu. Olimpiyat kısımlarını atarsak daha temiz bir konuya ulaşabiliriz belki. Tebrik edenler, helal olsun diyenler, hepiniz sağolun varolun. Sizin gibilere ihtiyacımız var bu ülkede. Lise'de bir insanın "bilim"le en çok uğraşmasını sağlayan olimpiyat'a saçma sapan diyen insanlar siz de sağolun sizin gibilere de ihtiyaç var herkesin aynı olmasını bekleyemeyiz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Olum o tip ne

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlenelim mi çok yakışıklısın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zillidüdük -- 2 Mayıs 2016; 23:37:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tam bilgisayar mühendisi tipi var.Başlıkta yazdığınız gibi lys girmeseniz bile alırlar.
  • Valla tam bilgisayarcı tipi var haaa :Ddd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi programlama dillerini biliyorsun ? Olimpiyat disinda katildigin yarismalar var mi ?

    Bu arada Bogazici Bilgisayardayim.Gerektiginden cok olimpiyatci var etrafimda.Geçen Fransaya gittiler.HashCode etkinligi olmustu Google ın duzenledigi.Dronelarla ilgili bir problem sormuslar.Ilk 50 ye girdiler dunya capinda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepMind -- 3 Mayıs 2016; 0:19:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeepMind kullanıcısına yanıt
    hocam merak ettiğim bir şey var öğrenciler madem bu kadar kaliteli gece gündüz ders çalışmıs emek vermiş zeki insanlar ve bunların çoğu trde olanlardan bahsediyorum 4k maasla çalısıyorlar şimdi her şey 4k içinmiydi tabiki yüksek yerlerde olanlar varda diğerleri madem bu kadar iyi neden bu kadar "normal" çalışanlar sınıfındalar?
    Bu sadece bir görüş katılırmısınız bilemem
  • hocam gece gündüz çalıştığınızı bu kadar belli etmeyin bari dışarı vurmayın işin şakası inşallah kazanırsın emeğin varsa alırsın karşılığını
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onurlu Bir Adam

    hocam merak ettiğim bir şey var öğrenciler madem bu kadar kaliteli gece gündüz ders çalışmıs emek vermiş zeki insanlar ve bunların çoğu trde olanlardan bahsediyorum 4k maasla çalısıyorlar şimdi her şey 4k içinmiydi tabiki yüksek yerlerde olanlar varda diğerleri madem bu kadar iyi neden bu kadar "normal" çalışanlar sınıfındalar?
    Bu sadece bir görüş katılırmısınız bilemem

    Bilgisayar muhendisliginden bahsediyorsan eger olabilir.2 bin liraya baslayan da olabilir.Bilgisayar Muhendisligi,yazilim sektoru kesinlikle nankör değil.Ne kadar çok şey bilirsen o kadar benefits i fazladır.Gerektigi kadar kendini gelistirememis demek ki bahsettigin ornek.Burada maas a gore kıstas yapmakta zor.Mesela bana su an Google dan teklif gelse bedavaya calis deseler yeme icme onlardan sadece muhtemelen giderim.Akademisyenlikte de cok para yok aslinda.Doktora yapan ogrenciler okulda berduş gibi geziyo Bogazici,Odtu,Itu vb universitelere girenlerin hepsini abartmaya gerek yok.Alt tarafi basic temel duzeyde integral,turev,fizik,kimya bilgisiyle sinaniyoruz,sinaniyorsunuz.Universitede boyut degisiyor.Bazi kisiler cuvallayabiliyor universitede.Herkes basarili olucak diye bir kaide yok.Bazilari universitenin havasina kapilip savrulup gidiyor.Partiler vb.Ne demek istedigimi anlamissindir umarim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Siz çıldırmışsınız 7.sınıftaki çocuğa ygs kitabı çözdürmek nedir kardeşim hayatını olimpiyata vermek nedir calıs son 2 sene zaten girersin en iyi mühebdisliğe boün odtü. En kotu 12.sınıfta son sene kas bi tık altı biyere yerleş yazıktır günahtır gençliğinize nasıl konuştuğunı merak ediyorum sosyal bir valık mısın acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepMind

    Hangi programlama dillerini biliyorsun ? Olimpiyat disinda katildigin yarismalar var mi ?

    Bu arada Bogazici Bilgisayardayim.Gerektiginden cok olimpiyatci var etrafimda.Geçen Fransaya gittiler.HashCode etkinligi olmustu Google ın duzenledigi.Dronelarla ilgili bir problem sormuslar.Ilk 50 ye girdiler dunya capinda.

    C++ ile ilgilendim hocam. Az biraz Java, C# ama profesyonel seviyede bilmiyorum tabii ki. Baska yarismalar acikcasi Turkiye'de lise ogrencilere sunulan baska yarisma imkani yok ancak, CodeForces, Hackerrank, Google Code-Jam gibi platformlarda yarisiyorum. Dunya derecesi yapmiyorum tabii ki ama iste 7-8 olimpiyat tshirtum var. Olimpiyatcilari genel olarak taniyorum ordakileri hocam genel olarak. Ilginiz icin tesekkur ederim ayrica.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lawnate

    Siz çıldırmışsınız 7.sınıftaki çocuğa ygs kitabı çözdürmek nedir kardeşim hayatını olimpiyata vermek nedir calıs son 2 sene zaten girersin en iyi mühebdisliğe boün odtü. En kotu 12.sınıfta son sene kas bi tık altı biyere yerleş yazıktır günahtır gençliğinize nasıl konuştuğunı merak ediyorum sosyal bir valık mısın acaba

    Hocam bunu en iyi muhendislik bilmem ne bik-bik icin yapmiyoruz zaten. Bogazici icin de yapmiyoruz, eglendigimiz icin ve ileride daha iyileriyle karsilasmak icin yapiyoruz. Anlasilmayan sey su ki insanlar farkli zeka yetilerine sahip olarak doguyolar, bu dunyadaki farkettigim en buyuk haksizliklardan biri. Ben 7. sinifta ygs'yi cok rahat cozebilir seviyedeydim zaten. Hatta turev integral limit bunlarin cikarirsaniz lys de rahat cozulebilir seviyedeydi. Cok daha ilerisiyle ugrasiyorduk o zamanlardan ve ben ilk asamayi gecemedim ilk ogretimde. Yani benden cok daha iyileri de var.

    Nasil konustugumu merak etmissiniz evet "az calistim sosyal hayatimi da degerlendirdim" gibi bi olay yok yani cidden emek verdim. Ama insanlarla diyalog problemim yok, arkadaslarim var, yaklasik 2 yillik bir sevgilim var, kizlarla konusurken utanmiyorum, dizi-film izliyorum, metal dinliyorum, istanbul'da ailemle yasarken tek basima izmir'e gezmeye gidebiliyorum, tubitak'in verdigi madalya paralariyla ailem tarafindan boyle bir sey beklemezken kendi paramla ilk ciktiginda iphone 6 aldim, uluslararasinda madalya alirsam bronz/gumus/altin olarak 12000/16000/20000 TL para odulu alicam, tubitak universitede aylik 1000 lira burs vericek. Baska sorunuz varsa alabilirim. Surecim soyle basladi bir insan lisede ne yapar diye dusundum ilk iki senem cok bos gecti farkettim ki zaten kimse mukemmel bi sekilde degerlendirmiyor o zamani, derslerin yerine olimpiyata basladim, bu sayede su anki sevgilimle tanistim. Simdiye kadar 4 adet tubitak kampina katildim 5 yildizli bir otelde 15 gun boyunca konaklama imkani sagliyorlar, gunduz kendi seviyenizdeki insanlarla ders dinleme paylasim yapma firsati buluyorsunuz kalan saatlerde tum imkanlardan faydalaniyorsunuz. Yazin 1 hafta boyunca rusya'da kalicam uluslararasi sinav dolayisiyla cebimden tek kurus para cikmiycak ailem de dahil.

    Evet belki zeki biri olarak dogdum bu sansli oldugum bir seydi ancak bunu degerlendirip ise yarar seylerde kullandim, herhangi bir insandan daha kotu bir hayatim oldugunu dusunmuyorum yeterince mutluyum. Yine de icinizde beni eziklemek icin bir seyler bulabilirseniz yardimci olurum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nrunke

    hocam gece gündüz çalıştığınızı bu kadar belli etmeyin bari dışarı vurmayın işin şakası inşallah kazanırsın emeğin varsa alırsın karşılığını

    Hocam insanlar lise 4'te ygs lys diye olup olup sonraki senelere kaliyolar ve cidden yorucu stresli bi is. Ben parami da alicam daha iyi imkanlara da sahip olucam daha cok mutlu da olucam, neden saklama geregi duyayim ki. Uluslararasi sinavda iyi dilekleriniz icin tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slovenya

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lawnate

    Siz çıldırmışsınız 7.sınıftaki çocuğa ygs kitabı çözdürmek nedir kardeşim hayatını olimpiyata vermek nedir calıs son 2 sene zaten girersin en iyi mühebdisliğe boün odtü. En kotu 12.sınıfta son sene kas bi tık altı biyere yerleş yazıktır günahtır gençliğinize nasıl konuştuğunı merak ediyorum sosyal bir valık mısın acaba

    Hocam bunu en iyi muhendislik bilmem ne bik-bik icin yapmiyoruz zaten. Bogazici icin de yapmiyoruz, eglendigimiz icin ve ileride daha iyileriyle karsilasmak icin yapiyoruz. Anlasilmayan sey su ki insanlar farkli zeka yetilerine sahip olarak doguyolar, bu dunyadaki farkettigim en buyuk haksizliklardan biri. Ben 7. sinifta ygs'yi cok rahat cozebilir seviyedeydim zaten. Hatta turev integral limit bunlarin cikarirsaniz lys de rahat cozulebilir seviyedeydi. Cok daha ilerisiyle ugrasiyorduk o zamanlardan ve ben ilk asamayi gecemedim ilk ogretimde. Yani benden cok daha iyileri de var.

    Nasil konustugumu merak etmissiniz evet "az calistim sosyal hayatimi da degerlendirdim" gibi bi olay yok yani cidden emek verdim. Ama insanlarla diyalog problemim yok, arkadaslarim var, yaklasik 2 yillik bir sevgilim var, kizlarla konusurken utanmiyorum, dizi-film izliyorum, metal dinliyorum, istanbul'da ailemle yasarken tek basima izmir'e gezmeye gidebiliyorum, tubitak'in verdigi madalya paralariyla ailem tarafindan boyle bir sey beklemezken kendi paramla ilk ciktiginda iphone 6 aldim, uluslararasinda madalya alirsam bronz/gumus/altin olarak 12000/16000/20000 TL para odulu alicam, tubitak universitede aylik 1000 lira burs vericek. Baska sorunuz varsa alabilirim. Surecim soyle basladi bir insan lisede ne yapar diye dusundum ilk iki senem cok bos gecti farkettim ki zaten kimse mukemmel bi sekilde degerlendirmiyor o zamani, derslerin yerine olimpiyata basladim, bu sayede su anki sevgilimle tanistim. Simdiye kadar 4 adet tubitak kampina katildim 5 yildizli bir otelde 15 gun boyunca konaklama imkani sagliyorlar, gunduz kendi seviyenizdeki insanlarla ders dinleme paylasim yapma firsati buluyorsunuz kalan saatlerde tum imkanlardan faydalaniyorsunuz. Yazin 1 hafta boyunca rusya'da kalicam uluslararasi sinav dolayisiyla cebimden tek kurus para cikmiycak ailem de dahil.

    Evet belki zeki biri olarak dogdum bu sansli oldugum bir seydi ancak bunu degerlendirip ise yarar seylerde kullandim, herhangi bir insandan daha kotu bir hayatim oldugunu dusunmuyorum yeterince mutluyum. Yine de icinizde beni eziklemek icin bir seyler bulabilirseniz yardimci olurum.

    Kardeşim kendini ne olarak görüyosun da bu kadar övdün anlamadım canım benim 2 tane problem çözebiliyosun diye analitik zekan benden fazla diye bu seni mükemmel yapmıyo sevgilim var diyosun arkadaşlarım var diyosun küçümsemek için demiyorum ama muhtemelen onlar da kendilerini küçüklükten beri yarış atı gibi hazırlayıp saçma sapan olimpiyat ıvır zıvırla uğraşn yani doğduğundan beri çalışıp zekiyim ayağı yapanlar. Dediğim gibi 2 derse kafan basıyo diye bu seni harika yapmaz.Emin ol sosyal zekan insan ilişkilerin benden yüksek değildir fanusunda senin gibi el bebek gül bebek büyüyenlerle geliştirdiğin yapmacık yarış atı ilişkileri sennin sosyal gelişimine bir katkı da sağlamaz zaten :) İleride önün açık orası eyvallah ama bendenfazla matematik ve geometri çözmen senin söylev hitabet yeteneklerine sosyal ilişkilerine bir katkı sağlamadığı gibi ileride bizim gibilerin yani sana göre senden az zeki olanların ama sosyal ilişkileri senden yüksek olanların yönettiği bir devlette yaşamanı engellemeyecek üzgünüm.meseleyi iphone 6 ya bağlaman da komik olmuş yarış atı yerine konup sistemin verdiği aletlerle mutlu olmayı öğretiyolar galiba size.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • puahaha tipe bak
  • Hüseyin Kirez le bi akrabalığın var mı.Yoksa hocanın oğlu falan mısın
  • ulan resmen gabenin kopyası
  • RabbeGidenYolcu kullanıcısına yanıt
    Huseyin kirez kim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimmm78

    Huseyin kirez kim

    dersnettenin eski kimyacısı
  • Kendini akıllı görme boşuna ülkede kü çoğu çocuk doğru yönlendirme ve "gece gündüz" çalışarak yaptıklarını yapabilir tek şansın etrafında seni yönlendiren birilerinin olması, he çok çalışmışsın helal olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.