Şimdi Ara

Windows 10 pazar payı yükselmeye devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows 10 pazar payı yükselmeye devam ediyor


    Microsoft’un agresif politikaları sayesinde pazara iyi bir başlangıç yapan Windows 10 işletim sistemi, bir yılını doldurmaya doğru giderken, pazar payını da artırıyor. Yaklaşık 270 milyon kullanıcıya sahip olan Windows 10, pazarda ikinci durumda.


     


    Pazarın lideri her zaman olduğu gibi Windows 7 sürümü. Önceki ay yüzde 51.89 olan kullanım oranı yüzde 48.79’a düşen sürüm, yine de açık ara önde. Windows 10 ise 0.2 puanlık artışla kullanım oranını yüzde 14.35’e çıkarmış. Artık diğer sürümler ile arasında önemli farklar oluşmaya başladı. Bununla birlikte, büyümenin yavaşladığı gözlerden kaçmıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Apple Watch üzerinde Windows 95 tecrübesi

    Windows 8 sürümleri toplamda yüzde 12.01 kullanım oranına sahip. Windows 8 yüzde 2.95, Windows 8.1 ise yüzde 9.16 oranını paylaşıyor. Windows XP ise yüzde 9.66 seviyesinde. İlk 5 sıranın ardından gelen ise yüzde 3.96 ile OS X 10.11 sürümü. Sürüm 0.1 puan pay kaybetmiş durumda. Linux dağıtımları ise yüzde 1.78 oranından yüzde 1.56 oranına gerilemiş.


     


    Windows 10 işletim sisteminin yükselişi, beraberindeki Edge tarayıcısına da yarıyor. Varsayılan olarak geldiği için avantaj elde eden Edge, tarayıcı pazarında yüzde 3.85 civarında bir pay elde etmiş durumda. Yükseliş devam ettikçe, önünde yer alan yüzde 4.91 oranındaki Safari tarayıcısını yakalayacaktır. Edge'nin yükselişi Internet Explorer'ı da aşağı çekiyor. Bu pazarın birincisi yüzde 41.66 ile Chrome iken, ikincisi ise yüzde 41.35 ile Internet Explorer.  


     







  • Html5 testlerinde edge hem mobile hem de masaüstü sistemlerde safariden önde görünüyor. Fark giderek açılacak gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ubuntu ve Gnome ikilisini kullanmaya başladığımdan beri windowstan nefret eder oldum. Keşke tekel olmasaydı da ikinci harddiske windows kurmak zorunda kalmasaydım.

  • halbuki bi haltada benzemiyor

  • W10 gerçekten güzel çalışıyor...

  • Mobil kisminda yapilmasi gereken cok seyler var ...

  • Bedava vermeseler pazar payını görürdüm ben

  • Tüm win 8 kullanıcılarıne ücretsiz geçiş hakkı verilmesine, her zaman olduğu gibi laptop satın alacak kişilere çare bırakmadan win 10 u dayatılmasına rağmen ulaşılan pazar payının %15 olması, bu işletim sisteminin rezalet ötesi bir şey olduğunu gösteriyor. Ne dx 12 dayatması ne başka bir şey işe yaramamış.

    En son mobil telefonlarını da bedavaya vermeye kalkıyorlardı sanırım. 1 alana 1 bedava falan. Microsoft'un bu kafayla ancak stratejisi bu olabilir, bedava verip ne olur kullanın diye yalvarmak. Onun yerine işini iyi kaliteli yapsa, zaten pazar payı çoşar.

    Bende çoğunluk gibi Win7 Kullanıyorum.

  • Windows 10 candır.

  • Redstone güncellemesi ile bu yazdan itibaren kullanım oranı artabilir. Zaten Redstone, ücretsiz geçiş için son şans olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 2 Mayıs 2016; 10:34:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarların otomatik yükseltme yapması ya da denemek isteyip geri dönemeyenlerin sayesinde yükselmiştir. Yoksa kimse her tarafı sorun dolu olup, bir türlü beta sürecinden çıkmayan, üstüne uyumluluk sorunu olan işletim sistemini kullanmak istemez.

  • w10 bedava vermelerinin nedeni bizleri izlemek. O kadar aceleleri var ki olmamış bir sistemi insanlara yutturmaya çalışıyorlar. Gizlilik ayarlarını kapatırsanız başlangıçtaki uygulamaların çoğu çalışmıyor. Tam bir casusluk. Ben seni izlemezsem hiç bir şey çalıştıramazsın deniyor. Microsoft bunu reklam amaçlı yaptığını söylüyor ama ne kadar gerçek? CIA, FBI gibi casusluk kurumları da bundan nasibini alıyordur. İnanmayın Apple-FBI sürtüşmesine. Apple, Microsoft FBI ile 1995 ten bu yana iç içeler.
    Üstüne siz istemez iseniz bile bir gün w10 a yükseltebilir bilgisayarınızı. Kısacası kötü ötesi ve amacı casusluk olan bir işletim sistemi. Firmalar ve devlet kurumları asla kullanmamalıdır.

  • Şu çok hata var diyen arkadaşlar ben insider sürümlerini kullanmama rağmen nerdeyse hiç sıkıntı yaşamıyorum.sizin kullanmaktan vazgeçemediğiniz windows 7'yide unutmayın ki windows 10'u yapan adamlar yaptı.Birini övüp diğerini yermek çok saçma ya ikisinide kullanmayın linux yükleyin ve haklı olarak microsofttan bi cacık olmaz deyin ya da en mantıklısı olan en güncel sürümü kullanın.

  • Fotoğraf görüntüleyicisi bile çalışmıyor o kadar dandik. Fotoğraf görüntüleyiciyi açmak için kayıt defterinde ayar yapmak lazım. Windows 7 en iyisidir, kalsın.

  • yükseltme olayı olmasaydı şimdi sürünüyordu
  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    Kasımda gelen güncelleme ile birlikte yeniden o özellik eklendi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazar payina bakarak yorum yapanlar sanirim madde bagimlilari.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: e-Militarist

    Html5 testlerinde edge hem mobile hem de masaüstü sistemlerde safariden önde görünüyor. Fark giderek açılacak gibi.


    Ooo, bu müthiş birşey. Edge Safariyi gömecek demek :)))))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Public_Enemy

    Bedava vermeseler pazar payını görürdüm ben


    Doğru söze ne denir.

  • Alternatif var mı ki

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.