Şimdi Ara

Hedefimi tuttursam bile mutlu olacak mıyım bilmiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gelecekle ilgili planlarım ve hayallerim var. Bunun için de hayatımı planlarken hata yapmak istemiyorum (her ne kadar planladıgından farklı yaşanılacağını bilsem de)

    Hedefim tıp. Fakat tıp okursam istediğim gibi bir hayat yaşayabileceğimden şüpheliyim. Tüm mesleklerin şartları eşit olsa seçeceğim meslek tıp olmazdı ama ilgi/şartlar oranında en makul seçenek tıp gibi görünüyor. Tıpı kesinlikle istemiyorum da değil ama dediğim gibi aslında sözelim sayısalımdan daha iyidir ve yabancı dile de ciddi derecede yatkınlığım var. Çok kolay öğreniyorum ve çok büyük de zevk alıyorum (İlkokuldan bu yana tarih, yabancı dil gibi dersleri cok severken feni falan da cok sevmişimdir lakin matematikten hiçbir zaman zevk almadım. Mecburen calısıyorum)

    Herneyse konuyu dagıtmayalım. Benim en büyük hayalim dünyayı ölmeden gezebileceğim kadar gezmek. Doktorluk mesleği bana bu maddi imkanı sağlayacaktır belki de ama 30lu yaşlardan önce bu hayalimi gerçekleştirmem zor gibi (asistanların tatil durumlarını vs bilmiyorum pek ve genelde cerrahi bölümlerin şartlarına hakimim klinikler hakkında bilgim yok) O yüzden tıp ile ilgili tek tereddütüm bu. Yoksa mesleği severek yapacagımı biliyorum ve mesleğe ilgi duyuyorum. Aynı zamanda dişe de ilgim var. Sizce hangisi bu hedefime daha uygun şartlar sağlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cholo -- 29 Nisan 2016; 22:39:19 >







  • bu düşünceye göre biraz sermaye ve yeterli ticari zeka ile istediğin şeyleri elde edebilirsin hayattan zevk alabilirsin kanımca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip
    Tamamen beni anlatmışsın..
    (ama ben matematiği çok seviyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • korkusuzmo kullanıcısına yanıt
    Hocam sermaye yok ve ticaret ile uğraşmayı istemem. Aslında tıpın tatillerinde izinlerinde esneklikleri olsa bana göre meslek. Ama bende biraz rahatına düşkünlük de var işte. Bu acıdan diş daha mı cazip bilmiyorum dişçiliğin meslek şartları hakkında hiçbir fikrim yok. Zaman olsa bile para olur mu bilemiyorum yani.

    Ayrıca bir bilim dalında ilerlemek fedakarlık istese de güzel bir şey sırf bu açıdan bile ticaret yerine bu tarz meslekler seçerdim. Ama eğer zengin birisi olsaydım hiç düşünmez dil okurdum
  • 12.sınıf olmuşsun ama daha karar verememişsin minvalinde cümleler yerine aynı durumdaki kişileri görmek güzel
  • İstemediğini bile bile tıp okuma.
  • Kafam o kadar karışık ki. Tek alternatifim diş ama yukarıda belirttiğim durumu göz ardı edersek meslek olarak tıpı tercih ederdim (ama belki de o zorluk bana göre değildir bilemiyorum)
  • her 5 kişiden 1i dünyayı gezmek istiyo yav
  • esra rengsiz kullanıcısına yanıt
    İlber Ortaylı: 30 yaşındaki insan ev alma yazlık alma derdine düşemez. Parasını biriktirip medeniyet şehirlerini gezmeli.
  • Cholo kullanıcısına yanıt
    TS'den ya da Dil'den neden hazırlanmadın? Bana sırf parası için bu bölümleri istiyormuşsun gibi geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cholo

    İlber Ortaylı: 30 yaşındaki insan ev alma yazlık alma derdine düşemez. Parasını biriktirip medeniyet şehirlerini gezmeli.

    TÜRKiyeden ala medeniyet şehri barındıran ülke mi var kardeş ccc




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esra rengsiz -- 29 Nisan 2016; 23:13:25 >
  • Hocam size dayımdan örnek vereyim kendisi zamanında bir şekilde ispanyaya gidip fizyoterapi okuyor istemeye istemeye onun da hayali sizin ki gibi dünyayı gezmekti ve dile karşı yeteneği de vardı orada ispanyolcasını geliştirdi (arada italyancayıda ilerletti zaten bu iki dilin kelime benzerlikleri oldukça fazla) daha sonra türkiyeye gelip askerliğini yaptıktan sonra fransaya gitti yurtdışına bi ayağını sürttün mü istekliysen gidiyosun zaten neyse işte fransızcayıda kaptı ordan aileden de arapça biliyordu ve şuan kendi medikal ticaret şirketini kurup dünyayı gezerek seminerlere konferanslara fuarlara gidiyor geçen aylarda afikadaydı mesela 2 hafta sonra isveçe gidecek vs. yani istekliysen bi şekilde buluyosun yolunu ama bazı şeylerden vazgeçmen gerekiyor böyle bir hayat için mesela evlilik gibi sürekli sabit kalman gereken şeyler tamam 2-3 gün gider dönerim karım/kocam ona da karışmasın diyebilirsin ama işler o kadar kolay olmuyor herkes aynı anlayışı gösteremiyor ha ne yapabilirsiniz mezun olduktan sonra kuzenim gibi 1-2 sene thyye hostes olabilirsiniz ve her hafta 2 ülke gezebilirsiniz yada dediğiniz gibi maaşı yüksek bir meslek seçerek belki severek belki sevmeyerek çalışıp maaşınızla sefanızı sürebilirsiniz. bu arada dayım bu medikal şirketinin ufak bi yüzdesine sahip olduğundan öyle aman aman bi kazancı da olmuyor ama mülayim belki biraz lüks bir hayat sürdürüyor




  • Kesinlikle paradan dolayı değil. Ama belirli bir para da kazanamayacaksam yine bu hayalimi gerçekleştirmem imkansız. Olay tamamen bu aslında.

    TS den hazırlansam tek tercihim tarih olurdu tarih bölümününde şartları ortada maalesef. Boğaziçi tarih mezunu adam bile akademisyen olamıyor başka mesleklere kayıyor (polis olanı bile gördüm)

    Dil konusunda haklısınız. Küçüklüğün verdiği bilinçsizlik ve aile yönlendirmeleri diyelim. Aslında o hikaye de biraz karışık. Aynı zamanda kücük bir şehirde yaşıyorum ve sadece 1 okulda dil bölümü var o okulda sıralaması düşük bir okul. Fen lisesine gittim onun yerine ama matematik geometri ve fizik gibi dersleri sevmediğim için hiç çalışmadım. Biyolojiyi çok seviyorum ama.
  • Cholo kullanıcısına yanıt
    Mezuna kalma gibi bir durum söz konusu değilse ve biyolojiyi seviyorsan tıp, diş okunabilir. İlerde meslek anlamında ne kadar tatmin olursun bilemem. Kazandığın parayı dünyayı gezmekte kullanabilirsin ama doktor = memur demek kafana göre gidip gezemiyorsun dünyayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3722845E6 -- 29 Nisan 2016; 23:27:21 >
  • zazabel kullanıcısına yanıt
    Dayınızın azmini tebrik etmek gerekiyor. Herkesin yapabileceği bir şey değil.

    Pilotaj araştırdım bir dönem ama ben aile işini çok da geciktirmeyi istemiyorum. Bu hayalimi sevdiğim insanla gerçekleştirmek çok daha güzel olur ama bu da çok zor bir ihtimal farkındayım. Zira onun da mesleği buna elverişli olmalı.

    Ayrıca sürekli gezeyim düşüncesinde değilim. Ama senede 30-40 gün kendime bunun için imkan yaratabilsem mükemmel olurdu (cok zor olsa da)

    Doktor olursam bu hayallerden feragat edecek olma düşüncesi beni mahvediyor. Yoksa cok düsünmeden yazacağım bir bölüm tıp
  • İnanın tek sıkıntı o Bir arkama bakacağım yıllar geçmiş ve gençliğimde planladıgım hiçbir şey yapamamısım bu berbat olur. Mezuna kalma durumu söz konusu ve bu düşüncelerle hiçbir şey olmaz. Net bir karar vermem şart



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cholo -- 29 Nisan 2016; 23:31:03 >
  • Ygs sıralamanız ve lysdeki durumunuz nasıl?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cholo kullanıcısına yanıt
    Dil için dershane imkanın varsa bir araştır o kısmı. İşin zor ne desek boş yani. İyi araştır, soruştur. Bir kaç gün ara ver kendini tanımaya çalış. Hakkında hayırlısı olsun.
  • Geçirdiğim mide rahatsızlığı sınavımı ciddi derecede etkiledi ve berbat bir sıralama aldım 80k :/ LYSden de umudu kestim gibi çalısamıyorum bir türlü bu düsüncelerden alamıyorum kendimi
  • Bir şekilde bu sınava bu sene gireceğim bunları yazın düsünürüm diyorum ama kafamdaki düsünceler calısmama da engel. Teşekkür ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cholo -- 29 Nisan 2016; 23:41:33 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.