Şimdi Ara

Almanya'dan akıllı telefon bağımlılarına: Trafik ışıklı kaldırımlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Almanya'dan akıllı telefon bağımlılarına: Trafik ışıklı kaldırımlar
    Teknolojinin hayatlarımızı nasıl da etkilediğini sanırım anlatmaya gerek yok. Özellikle de akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle beraber en azından bir 10 yıl öncesine kadar var olmayan bir alışkanlığın, yolda yürürken dahi gözünü telefonunundan ayıramayan insanların ortaya çıktığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

    İşte bu akıllı telefon hastalığı geçtiğimiz haftalarda Almanya'nın Augsburg şehrinde çok kötü bir kazaya sebep olmuş ve gözünü telefonundan ayıramayan 15 yaşındaki bir kız çocuğu farkında olmadan bir tramvayın önüne çıkarak can vermişti. Augsburg şehrinin yetkilileri de bu talihsiz kazanın ardından, akıllı telefon hastalığının benzer başka bir kazaya daha neden olmaması için kaldırım kenarlarına trafik ışıkları ekleme kararı almışlar. Şu an için yalnızca belli bir bölgede uygulanan yeni çözüm yolu başarılı olduğu takdirde şehrin diğer kısımlarına da uygulanacak.

    "Akıllı telefon zombileri."

    Vaktinin tümünü akıllı telefonlarına bakarak geçiren insanlar için Almanlar "Smombies" yani "akıllı telefon zombileri" ifadelerini kullanıyorlar. Yolda yürürken dahi dış dünyadan nerediyse tamamiyle soyutlanabilmeyi başarabilen bu akıllı telefon zombilerinin büyük çoğunluğunu da tabii ki gençler oluşturuyor. Alman yetkililer yeni uygulamayla birlikte bu garip alışkanlığın neden olabileceği kazaların önüne geçmek istiyorlar.

    Akıllı telefon hastalığı giderek daha da vahim bir hal alıyor

    Geçtiğimiz dönemlerde Avrupa'nın 6 şehrinden 14,000 insan incelenerek yapılan araştırmaya göre yayaların %17'si yolda yürürken gözlerini telefonundan ayıramıyor. İncelenen insanların %8'i ise sadece yürürken değil karşıdan karşıya geçerken dahi mesajlaşmaya devam ediyorlar. ABD'de 1102 kişi incelenerek yapılan bir diğer çalışmaya göreyse her üç yayadan birisi karşıdan karşıya geçerken dikkatlerini tamamiyle telefonlarına vermiş oluyor. 
      








  • Alman bu )))Yapar...Helal olsun...

  • ensesine vurup elinden telefonu almak varken ne gerek var bu kadar masrafa
  • Insana verdıklerı degere bak ya mukemmel..... Bır de bızımkılere bak kılıste kac kısı olmus yercekımı muhabbetı donuyor ortada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya da olunca insana verilen değere bak.

    Türkiye de olsa ne gereksiz işlerle uğraşıyoruz da bilmem ne.

    Bu kadar takım tuttuğunuzu belli etmeyin. Şu an olan olaylardan ben de memnun değilim ama komik kaçıyor bu kadarıda :)

  • Bence bu şekilde elinden telefon düşürmeyip trafiğe çıkan insanlar yaya ya da şoför cezayı hak ediyorlar. Ama Almanlar bile ceza kesmeye cesaret edememiş olsa gerek ki böyle bir çözüm yöntemine gitmişler. Çünkü herkes böyle. Ya kaldırımda üstüne çıkacak telefona bakmaktan, yolu açacaksın beyzade yürüsün diye sanki. Sinir oluyorum. Şoförlerin durumu da ayrı vahim. Geçen adam tek elde telefonla oynamaktan arabayı zor döndürdü. Tek elle önce vites küçülttü, sonra o eliyle direksiyonu bir bir döndürmeye çalıştı. Ula bırak telefonu adam gibi dön. Yarım saatte dönemedi *****.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: erken gelen adam

    ensesine vurup elinden telefonu almak varken ne gerek var bu kadar masrafa


    nick+profil foto+msj uyumu

  • Yuh..

  • Telefon bağımlılığının ne kadar rahatsız edici bir noktaya geldiğinin göstergesi. Hafta içi her gün metrobüs + tramvay kullanan biri olarak tüm gerçekleri görebiliyorum. İnsanlar merdivenden inerken dahi telefon kullanıyor. Bu işin sonu nereye gidecek merak ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunların bir de yürürken çarpan versiyonları var ki kafasını kaldırıp gittiği yere bakmıyor. kafa göz dal bak bağımlılığı kalıyor mu..

  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    Akıllı gözlükleri bekle bir de o zaman daha feci.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.