Şimdi Ara

90 bine kadar spor araba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2. el dusunuyorum. aklimda audi tt var 2007-2008 model. malum yeni kasa ile hemen hemen benzer. slk isterdim ancak slk nin eski kasasi cag disi bir kasa. z4 un de eski kasasi hosuma gitmiyor. rx8 dusunuyordum motor omru kisa diyorlar ona da. sizce bu butcede alinabilecek en iyi spor araba hangisi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lev Tolstoy -- 29 Nisan 2016; 4:20:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Rx8 in motorunun ömrü kısa vs değil ağzı olan konusuyor. Şimdi wankel motorun çalışma sistemi günümüz motorlarından çok farklı. Bu sebepten dolayı kendine has olan bir motor yağı kullanması gerekiyor(dexelia). Yurdum insanı zamanında bu gelen rx8 araçlara normal yaglar koydular. Motor zamanla aşındı ve güç düşmeleri yaşadı. Hatta arabalar iyi bile dayandı 10 saattir duran arabaya binip çalıştırdıgı gibi kesicide gidenler yok şurda bi yanliyimde görsün kafasında olan insanlar bu araçları bitirdi. Wankel motorun bazı kuralları var. Bunlar motor ve yağ sogukken motor devrini fazla kullanmadan gitmek, kendi yağını kesinlikle kullanmak, aracı stop etmeden park ettinden sonra en az 2 3 dk a rolantide bekletmek gibi. İlk cooper s aracımı almadan çok niyetliydim aliyim dedim ozaman r3 makyajlı kasaların en temizi 57 60 liraydı. Şimdi 100+ isteyen var. Sıfırının bayide 79 lira oldugunu hayırlıyorum. Rx8 özel bir araçtır. Fabrikasyon donanımı özeldir.(bbs jantlar,bilstein yürüyen aksam,kitli dif,recaro yarış koltukları vs vs)
    Bu aracı eleştiricek olan yakıtına laf söylesin onu anlarım haklıdırda araç yakıt konusunda hiç çimri değil. 1 km 700 kuruş gibi bir ortalamaya sahip. Lakin oda arabanın suçumu yoksa ülkemizdeki benzin fiyatının mı tartışmaya açık.
    Ben senin yerinde olsam r56 jcw araçlara bakarım.




  • Gt86 ya da subaru brz bulabilirsiniz belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efemelih kullanıcısına yanıt
    Hocam 70 kuruş 100 km de 16 litre yapıyor. Hiç bir Rx8 kullanıcısının bu kadar az yaktığını forumlarda görmedim, onu söyleyeyim. Ama teknik özelliklerinde 16 yazıyor biliyorum. Çok yakması aracın suçu evet. Şöyleki emsal beygirlerde olan hiç bir araç onun kadar yakmıyor piyasada.

    Ayrıca Wenkel motoru bitiren yağdan ziyade benzin kalitesidir. Aracın kullanım kitapçığında bu araç 91 oktan benzin için üretilmiştir. Daha iyi performans için 96'ya kadar çıkılabilir yazar. Ancak bizim memlekete bu kadar kaliteli benzin gelmiyor ne yazıkki. Şimdi durum bu olunca da haliyle araç Tr'de motor hemen bitiyor diye mimlendi. Halbuki motorun çok bir suçu yok bu konuda. Ben gayet dayanıklı bir motor olduğunu düşünüyorum, Mazda yıllarca kullandı bu motoru yarışlarda.

     90 bine kadar spor araba


    Ben Mazda Tr olsam bu aracı ithal etmem. Zaten bildiğim kadarıyla etmiyorlar şu an. Çünkü servis için problem. 2 yıl garanti versen, adam 2 yıl içinde 2-3 kere motor yiyebilir, yanlış benzin ile.

    Ancak Wenkel eşsiz bir motor, bizzat seri üretimde taklit eden bir firma yok diye biliyorum. Ayrıca Rx-8 1300 motor onu da belirteyim. Gerçi sesi hiç bana hitap etmiyor bu Rx-8'in. Sesi biraz şey

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 29 Nisan 2016; 16:47:35 >




  • ben olsam sıfır scirocco alırdım
  • ikinci el spor araba alacaksan gerçekten iyi bir mekanikçi, motor ustası vs bulup bir güzel incelet. Binek araba alır gibi kaportada boya tertemiz araba diye alırsan üzülebilirsin.

    Spor araç alanlar takdir edersiniz ki sert kullanırlar. Spor arabanın en makbülü en yenisidir.

    Örnek veriyorum geçenlerde bir tane brz'ye bakmaya gittik. Adama performansı nasıl, hiç bmw ile falan denedin mi diye sordum. Bu arabayla düz gidilmez, yan yan gideceksin o yüzden düzyol performansı aramayacaksın dedi :) var sen düşün o araba nasıl kullanılmış.


    90 bin az para değil, sıfır scirocco, rcz falan alıp kafa rahat binebilirsin. BRZ/GT86 o bütçeye temiz düşük kilometre denk gelmez ama iyice baktırıp nispeten düşük kilometreli bir tanesine yürüyebilirsin.

    Yeni MX5 düşünebilirsin ama ailede ikinci bir araç yoksa üzer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zamanın en iyi ön çeker aracı ve öylede kalacak...

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-focus-st-stage-4-upgrade-287179727/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2007-focus-st-2.5lt-305hp-3-kapi-koleksiyonluk-baris-tan-296937700/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 29 Nisan 2016; 20:05:19 >




  • Bende ilk aracımı 18 yaşında almıştım. Staja arabayla giderdim ne günlerdi. Neyse

    Ben olsam Bmw 116 alırım. Hem spor hem premium.
  • 240 hp lik Guiletta qv

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Yazik vallahi 34 yasindasin bir de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.