Şimdi Ara

Samsung, son iki yıldaki en yüksek mobil gelirlere ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung, son iki yıldaki en yüksek mobil gelirlere ulaştı


    Bu yıla Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge satışları ile iyi bir başlangıç yapan Samsung, gelir tablolarına da bu başlangıcı iyi bir şekilde yansıtmış durumda. Mobil bölüm, son iki yıldaki en büyük gelir rakamlarına ulaştı.


     


    Yılın ilk çeyreği itibariyle firmanın toplam geliri yaklaşık 46 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıl bazında ve çeyrek bazda yüzde 5-6 civarında düşüş yaşandı. Mobil bölümün aksine ekran, yarı iletken ve hizmet bölümlerinde düşüş yaşanması, gelirleri biraz aşağı çekti.


     


    Bununla birlikte amiral gemi satışları ile kar marjının yükselmesi, faaliyet karını olumlu etkiledi. Yaklaşık 6.7 milyar dolarlık faaliyet karı, yıllık ve çeyrek bazda yüzde 5-10 civarında artışlara sahne oldu.


     


    Ayrıca Bkz.Akıllı telefon pazarında ilk çeyrek, sürprizlerle dolu

    Mobil tarafa geçecek olursak, yaklaşık 81.9 milyonluk akıllı telefon satışı, 24.2 milyar dolar civarında bir gelir getirdi. 2014 ortalarından bu yana, mobil bölüm en yüksek gelir seviyesine ulaştı. Ayrıca faaliyet karı da 3.39 milyar dolar civarında gerçekleşti ve yıl bazında yüzde 42 artış sağladı. Galaxy S7 serisi ile ilgili net rakamlar olmasa da, 10 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.


     


    Firmanın bundan sonraki hamleleri, karı da doğrudan etkileyecek. Uzmanlar, en azından yaz ortasına kadar Galaxy S7 satışlarının aylık 10 milyon civarında gidebileceğini düşünüyor. Yani yılın ikinci çeyreği itibariyle de mobil gelirlerde artış yaşanabilir. Bu tarihten itibaren de muhtemelen Galaxy Note 6 modeli devreye girecek. 


     







  • Normal. S7'nin çıktığı zamanda tanıtılan telefonlarda pek bir numara yoktu. Bu durgunlukta bu satış büyük başarı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakeden satışlarını yükseltiyor. Bakın çok değil 2 sene önce samsung diyince burada plastik diye dalgalar geçiyordum. Resmen gözümüzün önündeki tüm imajı değiştirdi. Tebrikler samsung yöneticileri

  • Note 6 da söylenen özelliklerle gelirse o pazarda zaten üstün olan samsung arayı iyice açacaktır. Yatırım yaparsan kazanırsın.

  • pro-üye P kullanıcısına yanıt
    Bu durağanlığa, doyuma rağmen satışları arttırmaları kesinlikle önemli bir başarı. S6 ve sonrasında çıkan S ve Note modelleri başarılı cihazlar. Bazı fanlar hala Samsung rehberi yarım saatte açıyor, galerisi kasıyor deyip çamur atmaya çalışsalar da artık sökmüyor. En hızlı dahili depolama Samsung'ta, android tarafında en dolu paket, en iyi donanım yine Samsung'ta. Yazılım desteği konusunda Samsung Türkiye özellikle önemli bir yol katetti. Galaxy S6'ya şu anki en güncel sürümü Samsung Türkiye yayınladı, büyük güncellemeler çok daha çabuk geliyor eskisine göre.

    Aslında yine metal-cam kullanılsa da plastik kullanılırkenki bazı noktalara yine özen gösteriliyor. Çekim kalitesi, hafiflik daha yoğun ve daha az geçirgen materyaller kullanılmasına rağmen daha iyi mesela. Ama önümüzdeki dönemde sıçrama olmazsa tüm markalarda satışlarda düşüş olmasını bekliyorum.




  • samsung in iphone out

  • Kaliteli iş&Değişim=PARA

  • Olması gerken oldu, darısı htc nin başına :)

  • güncelleme desteğini geliştirmediği sürece samsung hala kötü benim için. evet mükemmel donanımları bir araya topluyor ama 1.5 yıl sonra aldığın 3bin liralık telefonun arkasında durmuyor. Gidip forumlardan fellik fellik custom rom arıyorsun. Ver şu telefonlarına 3-4 yıl güncelleme..

  • samsung hissedarları gelir şimdi.

  • Tasarım olarak hiçbir zaman beğenememis olsam da android ekosisteminin en başarılı cihazı kabul etmek lazım..

  • Bilgi karşındakine diz çöktürür.. geleceğin gelişmişleri bilgiye sahip olanlar olacak.. Onlarda üretim bilgisi bizde montaj bilgisi hakim.. sonrada yerli üretim diyoruz. YANLIŞ.. yerli montaj olacak.. GM bile Türkler tarafından amerikada kurulmuş ve çinde üretim yaptıran bir firma ama gel görki Türk markası diyoruz.. sahipleri bile Türkiyede olmayan bir Türk markası.. çok komik.. bilgiye yatırım yapan her zaman galip geliyor , ya bilgiyi üreten olursun yada satın alan. bizimki yerli deyince üreten değil satın alan konumunda.. sonra da gurur duy diyorlar.. nesiyle gurur duycam çok güzel montaj yapıyorsunuz diye mi? gurur duyacaklar hergün haber yapılıyor görsünler..

  • Samsung hiç bir zaman benim ilk 3 tercihim içinde olmadı. Lakin cebimde s6 var artık.

    Adamlar 2 nesilde odaklandılar telefona ve hemen hemen olumsuz tüm özelliklerini yok ettiler.

    Arada bu forumlarda da arayüz ve rehberin hantallığından dem vuran arkadaşlara inanmayın. Samsung bu sorunların hiç birini 2 nesildir yaşamıyor. Çoktan bitmiş gitmiş şeyler.

    Adamlar son iki seridir övgüyü çok hakediyolar bence. Bir çok açıdan da rakipleriyle rekabet etmeyi bırakıp fark atmaya başladılar.

    Lakin şunu da söylemek isterim :)

    Sony ve HTC güzel tasarımlı telefonlar yaparlarsa (biri tv kumandası (sony) diğeri htc 10 güzel yalnız tasarımını beğenmedim)

    Bendeniz özellikle sony'i ayrı sevdiğim için sony tercih ederim :) z5 compact arkası kadar güzel bir obje yok telefon dünyasında. Lakin önü ve eni rezalet.

  • S4-s5'ten ders çıkardılar . Helal olsun diyecek başka bisey yok. A serisi bence çok iyi

  • s7 minide çıkarırlarsa orta seviyedede satış yaparlar.s6 da ki hafıza kartı yanlışlığını düzeltiler,düzeltmeselerdi s6 gibi hüsran olurdu.s6 da nasıl hata yaptılar hafıza kartı koymayarak anlamış değilim o kadar mühendis pazarlama v.s elemanları var aklına gelmiyormu 4k çeken kamera var ve hafıza 32 gb hafıza kartıda eklenmiyor zaten sistemin kendisi kullanıyor 8 gb yakın geriye kalıyor 22+23 gb yer oda 20 dk 4 ka video çeksen 10 gb yer gider oyun resim film v.s hafızada yer kalmıyor.ha yapsalardı standart 64 gb 128 gb o zaman s6 satardı.

  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    Şu anda üst seviye tüm modellere yazılım desteği sağlanıyor. Eskisi gibi değil yani. Galaxy S5'ten S7 Edge'e kadar hepsi 6.0.1 güncellemesi aldı. Custom rom aratacak bir sebep yok. Her şey zaten var ve düzgün çalışıyor zaten. Galaxy S5 öncesi cihazlara da güvenlik güncellemesi olarak güncelleme geliyor. 3-4 yıl boyunca ilk ay verdiği desteği sürdürürse kimse telefonunu değiştirmez. Çünkü 3yıllık telefonun bile bugün yapamadığı bir şey yok. Evet, donanıma bağlı olarak yeni modeller kadar hızlı değiller belki ama şu oyunu da açmıyor veya ram doldu kasıyor dedirtmiyor. S4, Note 3 mesela. Gönül ister ki cihaz donanımsal olarak yetersiz kalana kadar yazılım olarak mümkün olan en güncel sürümü düzgün şekilde versinler ama ticari olarak kendi ayaklarına sıkmış olurlar.
  • samsung sürekli kaliteyi yukarı çekiyor, bu başarı daha önümüzdeki yıllarda da devam edecektir
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Üç yıl destek versin yeter. Kullanıcı iki yılda bir telefon değiştirmek zorunda değil. Üç yıl bir telefonun en az güncelleme alması gereken süredir. Üç yıllık telefon olan S4 çok eski bir telefon da değil. Üç yıl telefonlar için makul bir süre. Hâlâ iş görebilir durumda. En azından bunu sağlayabilmeli. İşte insanlar bu yüzden Apple'ı tercih ediyor. i5 çıkalı dört yıl oldu takır takır çalışıyor. Onun muadili olan S3 hatta ondan sonraki yıl çıkan S4 bile çoktan öldü ama i5 hâlâ destek almaya devam ediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pro-üye P kullanıcısına yanıt
    Aynen +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumsuz...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.