Şimdi Ara

Akıllı telefon pazarında ilk çeyrek, sürprizlerle dolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akıllı telefon pazarında ilk çeyrek, sürprizlerle dolu


    Apple’ın 2003 yılından bu yana ilk kez satışlarda düşüş yaşadığı akıllı telefon pazarı, yılın ilk çeyreği açısından oldukça renkli sonuçlara imza attı. HTC, Sony gibi devlerin artık ilk 5 listesinden düştüğünü biliyoruz ancak yeni sonuçlar oldukça şaşırtıcı.


     


    Devler


     


    IDC tarafından hazırlanan rapora göre, Samsung toplamda 81.9 milyon akıllı telefon sattı ve yüzde 24.5 pazar payı ile liderliğini sürdürdü. Firmanın yıl bazında kaybı yüzde 0.6 civarında gerçekleşti. Özellikle Galaxy S7 satışlarındaki başarı, düşüşü sınırlamış oldu.


     


    51.2 milyon iPhone satışı yapan ve yüzde 16 düşüş kaydeden Apple ise, yüzde 15.3 pazar payına geriledi. Firma geçen yıl aynı dönemde 61.2 milyon iPhone satışı yapmıştı. Yine de açık ara pazarın ikincisi konumunda.


     


    Geçen yılı parlak rakamlarla tamamlayan Huawei, istikrarlı büyümesini sürdürüyor. İlk çeyrekte 27.5 milyon akıllı telefon satan firma, yıl bazında yüzde 58 artış yakaladı ve yüzde 8.2 pazar payı ile üçüncü sıradaki yerini korudu. Firmanın bu yıl 120 milyon civarında akıllı telefon satması bekleniyor.


     


    Yeniler


     


    Pazarın son iki üyesi ise oldukça ilginç. Lenovo ve Xiaomi gibi çıkış yakalayan firmalar bu listede yer almıyor. Yerlerine Oppo ve Vivo gelmiş. Aslında daha önceki tahminlerde de bu iki firmanın sürpriz yapması bekleniyordu ve beklendiği gibi de çıktı.


     


    Oppo ve Vivo’nun aynı holdinge ait iki farklı marka olması da, ilk beş listesi açısından bir ilke imza atıyor. Oppo, ilk çeyrekte 18.5 milyon akıllı telefon satmış ve yüzde 150 civarında bir artış yakalamış. Ardından gelen Vivo ise, 14.3 milyon satış ile yüzde 120 civarında artış elde etmiş. Ağırlıklı olarak Çin sınırları içerisinde satış yapan bu iki firmanın yakaladığı başarı gerçekten dikkat çekici.


     


    Ayrıca Bkz.2003 yılından beri bir ilk: Apple gelirleri düşüş gösterdi

    Pazarın genelinde 335 milyon akıllı telefon satılırken, yıllık artış ise yüzde 0.2 civarında gerçekleşmiş. Bu da, artık yavaş yavaş pazarın doyum noktasına ulaştığını ve durgunluk sürecine gireceğinin işaretlerini veriyor. Özellikle üst seviye pazarda bir daralma olacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte tüketiciler, daha çok düşük maliyetli cihazlara yöneliyor. Oppo ve Vivo firmalarının çıkış yakalaması, bunun göstergesi. 


     







  • Pazar doydu. Üreticiler de büyük yenilik sunamıyor. Bir telefon alan kişi cihazını en az 2 yıl kullanıyor. Yeterli geldiği kertede bu süre daha da uzuyor. Fiyatlar da artınca millet elindeki cihazı kullanmaya devam ediyor. 2,5 yıllık Note 3'üm her işi yapıyorken neden değiştireyim? Şimdi iyi bir cihaz almaya kalksam en az 2500-3000 TL arasında bir para ödemem gerekecek. Ama buna değecek bir cihaz yok piyasada. Note 6'yı beğenirsem değiştireceğim. Yoksa Note 3'le devam.

  • Artık giriş (büyük markaların giriş modelleri hariç) ve orta segment çoğu insan için yeterli olduğu için üst modellerde daralma olması normal. 4K ekran, 4K video kaydı, ac bağlantı, parmak izi okuyucu gibi şeyler çoğu insan için gereksiz. Ekran biraz büyük olsun, pili dayansın, kamerası iyi çeksin, donma yapmasın tamam.

  • Vay be! Oppo'nun bu kadar satış yapacağını hiç tahmin etmezdim. Zira ürünleri pahalı.

  • Xiaomi ye hiç şaşirmadim çunku onlar ne satarsa ilk dakika ilk saatler yada ilk gunde satiyor ilk gunden sonra bisey satmiyorlar haber boyle ciksin diye 3 ayi baz aldiginizda geride kaliyorlar muhahahaha

  • Dh alimlerine sorsan hala Htc sony en iyi telefonları yapıyor derler. Samsung yine imzayı atmış. Hak eden Huawei de çıkışta..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    Dh alimlerine sorsan hala Htc sony en iyi telefonları yapıyor derler. Samsung yine imzayı atmış. Hak eden Huawei de çıkışta..


    Çok rağbet gören iyi olacak diye bir şey yok. Buna bakılırsa Vivo, Oppo da Sony'den Htc'den iyi Justin Bieber da dünyadaki en iyi şarkıcı oluyor. Çok göz önünde olup da reklamı yapılan satılıyor. Kaliteyle fazla alakası yok. Tamamıyla popüleriteyle alakalı.
  • artık kaliteyi uygun fiyatlarla sunmaları gerekiyor, bugün Çinli üreticiler adam akıllı Avrupa ya girsin nasıl hareketlenir satışlar görürüz artık marka algısı eskisi gibi değil önemli olan iyi bir cihazı makul fiyattan tüketiciye sunabilmek marifet

  • Apple piyasayı yavaşlattı fiyat artımı vesaire derken diğer üreticilerde ona uydu ve psikolojik sınır yukarılara çekildi bu dönem insanların teknolojik olarak doyduğu bir zamana denk gelincede sonuç böyle oldu diyorum, basit mantık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yıldır aynı telefonu kullanıyorum (iphone 4s) çoğu işimi sıkıntısız çözüyor eskisi kadar fazla oyun oynayamıyorum, bide artık daha büyük bir ekrana geçmek istiyorum, yoksa telefonu değiştirmeyi düşünmüyorum. bence insanlar akıllanmaya başladı 2000-3000 tl maaş alıp 24 ay telefon taksiti ödeyerek üst segment telefon kullanmak hiç akıllaca değil, tabi ülkemizdeki zalım vergileri hiç hesaba katmıyorum.

  • 1.x şahsı:piyasa doydu
    2.y şahsı:piyasa doydu
    .
    .
    .
    654554'ıncı z şahsı: piyasa doydu ama vs...

    ben: tamam anladık herkez anladı artık tamam doydu tamam...:)

  • Pazar doğdu artık normal

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.