Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Norton Ghost v.10 BOOT CD yaratma?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Yazılım] >> Yazılım Genel >> Norton Ghost v.10 BOOT CD yaratma? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Elharess

16 Ocak 2007; 15:42:32 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Nornot Ghost 10 kurdum, C:\ sürücümü yedekledim. Fakat windows hiçbir şekilde açılmadığında yada kolay bir şekilde 1 format attıktan sonra hemen yedeği kurma işlemini yapmak için BOOT CD yapmam gerekiyor sanırım. NG içinde BOOT CD seçeneğini göremedim. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?

Intel Q9450 Quad Core 2.66Ghz 12MB - ZOTAC AMP GTX 280 1GB DDR3 - Asus P5 Deluxe WF 1066FSB PCIE DDR2 Mainboard - Tagan XL 700 Watt - 8GB Mushkin Xtreme Performance 1066MHz DDR2 Kit (4x2GB) - THERMALTAKE Big Typhoon 120VX - 150 GB Western Digital RaptorX 10.000 RPM - 500 GB Seagate 16MB 7200 RPM - 750 GB Seagate 32MB 7200 RPM - Creative X-FI Xtreme 7.1 - Creative GIGAWORKS S750 THX 7.1 - 24" HP PVL LCD Monitör - Powercom UPS 1000 VA - Nec DVD-RW - Logitech Revolution Laser Mouse - Logitech G15 Keyboard - Canon MP800 Printer/Scanner - U.S. Robotics 9108 Wireless ADSL Modem
cdemir

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

16 Ocak 2007; 21:25:52 

Hocam Ghostta öyle bir seçnek yok yanlış bilmiyorsam.
Yanlız sorunu şöyle çözebilirsin.

Netten windows başlangıç diski imajı bulup
Neroda Boot CD yazdırma seçeneğini seçip imaj olarak başlangıç diski imajını gösterir ve ghost'un dos versiyonunu CD'ye ekleyip yazdırırsan bootlu ghost cd'in olur

kilic

16 Ocak 2007; 22:06:06 

Acronis True İmage tavsiye ederim. Boot cd hazırlayabilirsin.

haloti

17 Ocak 2007; 2:01:35 

ben sana norton ghost 2003 tavsiye ederim hem onda disketten kurtarma konsloluda açabiirsin valla ben norton da hepsini denedim en iyisi 2003 dene pişman olmazsın...

Bir gün buraya güzel bir imza koymak nasip olur inşallah...
:::SpyNet:::

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

17 Ocak 2007; 2:08:10 

haloti
imzan kuraldışı

Under Construction.
cdemir

Sisteme Gözat

17 Ocak 2007; 13:11:00 

Ghost 2003 tavsiye etmem.
Yeni harddisklerin bazılarında sorun oluyor. Ghost hata verip kapanıyor.
O yüzden ghost 2003 kullanılacaksa en azından boot diski veya cd si oluşturulup sistemi onunla açıp ghostun düzgün çalışıp çalışmadığına bakmak lazım.

Çünkü yedekleme windowstan başlatılınca ghost HDD'in boot sektörünü değiştiriyor. Kendisi başlayacak şekilde ayarlıyor. Hata verip kapanınca da boot sektör eski haline gelmiyor. Bilgisayarı kapatıp açsanız bile sürekli ghost çalışıp duruyor. Yani elveda windows.

haloti

17 Ocak 2007; 19:32:55 

ben şuana kadar problem yaşamadım ama dediğin de olabilir tabi benim anlayamadığım neden norton ghost 10 da cd den veya disketten başlatma yok ben denedim hemen hemen her yöntemi ama başarılı olamadım...

Bir gün buraya güzel bir imza koymak nasip olur inşallah...
cdemir

Sisteme Gözat

17 Ocak 2007; 21:17:51 

Hocam başıma geldi de o yüzden söyldedim. Bir tanıdığın bilgisayarının yedeğini alayım dedim.
Kurdum ghost 2003'ü windowstan yedeği başlattım. (HDD 250 GB SATA)
Norton bilgisayarı kapatıp açtı çalışmaya başlayacak hata verdi. Kapatıp açtım yemedi sürekli hata.
Neyse ikinci windowsu kurdum. Boot sektör düzeldi default birinciden başlayacak şekilde ayarladım. Acaba dedim ghost yüklenirken sorunlumu yüklendi diye elimdeki başka bir bootlu ghost 2003 cd sini takıp boot edip ghostu çalıştırdım. Sonuç aynı ghost çalışmadı. sanırım diski algılayamadı ve cortladı.
Daha sonra Ghost 8.3 lü boot cd siyle boot ettim 8.3 çalıştı ve yedek aldım.

10 bir ara yükelmiştim sildim.(Fazla incelemedim) Şimdi nasıl bilmiyorum. Sanırım onunda dosta çalışan bir programı vardır.
Nero'da boot cd oluştur diyip o dosyayı ekleyip yazdırırsan cd bootlu olur ve o cd den boot edip programı çalıştırabilirsin. Ama dos altından çalışan bir programı yoksa zaten yapacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 17 Ocak 2007; 21:22:17 >

ozanhaco

20 Ocak 2008; 4:21:41 

norton ghost 2003 sürümü sata harddisklerde sorun yaratıyor.İDE lerde sorunsuz kullanabilirsiniz.

Lancelot_Real

20 Ocak 2008; 5:09:47 

Elharess
ghost icin gerekli herşeyi, ve bootable bir .iso imaji aşşagidaki forumdan bulabilirsin.
haloti, bootable ghost cdin olacak artik.

http://forum.donanimhaber.com/m_20415144/tm.htm

Ayrica windows a ghost yüklemeyin, gereksiz bir islem olur, cunku windowsa yüklenen ghost aslen ghostserver lik yapmaya yarar. Ağdaki birçok bilgisayara ağ üzerinden ghost yükleme maksadiniz yoksa windows a ghost yüklemenizede gerek yok.

ayrica cdemir hakli, ghost2003 ghost12 ile birlikte yüz karasi oldu.
çok şükür ghost7, ghost8 ve ghost11 sorunsuz bir şekilde kullanilmaya devam ediyor.
Ben halen ghost7 kullaniyorum (vistada, ahcide, raid0 da sorunsuz calisiyor),
ve herkese ghost8 i tavsiye ediyorum.

"Acronis True İmage" tavsiye etmem, acronis forumundan nice sorunlari görebilirsiniz, oysa 680kb lik ghost7 de bile o sorunlar YOK. (donanımı acronis ile sorun yaşamayan icin bir lafim yok, nede olsa bir arkadaşında sorun çıkacaktir)

ghost8 den itibaren ghostlari artik disteke yazamiyoruz, cunku 1.4mb dan daha büyükler. (1.6mb ile 1.9mb arasi BÜYÜK bir yer kapliyorlar )
(tabi 2 diskete parçali yazmanin bir yolu var ama ugrasmadim)
ghost7 diskete yazilabilir, ama onuda tavsiye etmem cunku yedekleme yapilacak konum icin onceden fat32 bir partition yaratmaniz gerekir, oda herkese pratik gelmeyebilir, yinede diskete mecbur kalinacak bir durum olursa (cdrom bozuk, usbden bootable olmuyor, vsvs) iyi bir alternatif yontemdir.

son olarak ghostu:
disketten (ghost7 ve yukarda yazdigim sekilde)
Usbflash diskten,
Cd/DVD den (Tavsiye ettigim en basit yontem),
2. bir harddiskten (benim yöntemim),
2. bir usb diskten,
tek harddisk ile basit bir bootmanager kullanarak (belki windowsun bootmanageride is gorebilir)

calistirabilirsiniz.

diger forumda linkini verdigim ghost u msn den yada mail yolu ile arkadaslariniza rahatlikla verebilirsiniz. (4mb)

raid0, sata, ahci ile ilgili zerre kadar sorun yaşamazsiniz.

tavsiye edilen ghostlar: ghost8 ve ghost11.

Forum Linklerim - Donanim Bilgilerim - Tavsiyelerim/Yazdigim cevaplarda kim oldugun degil ne yazdigin onemli.
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Yazılım] >> Yazılım Genel >> Norton Ghost v.10 BOOT CD yaratma? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
CeBIT 07 / GlobTek Standı
CeBIT 07 / GlobTek Standı Digiframe, ATP ve Navia markaları
C4 Robot video oyun inceleme
Citroen C4 Robot İstanbulda!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç