Şimdi Ara

AMD Project Quantum geri dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD Project Quantum geri dönüyor


    AMD’nin Radeon R9 ve Fury serisi ile birlikte sahneye çıkardığı Project Quantum bilgisayar sistemi, ilginç yapısı ile ilgi görmüştü. AMD’nin agresif bir politika izleyeceği sanılan proje, ne yazık ki aradan bir süre geçtikten sonra sessiz sedasız rafa kaldırıldı. Gelen bilgiler, projenin dönüşünün muhteşem olacağını gösteriyor.


     


    Project Quantum


     


    Project Quantum, ortadan bir silindir yapı ile bağlanan iki kasadan oluşuyordu. Alt kısımda donanım bileşenleri, üst kısımda ise soğutma çözümleri yer alıyordu. Çift Fiji XT çekirdekli bir ekran kartı yani şimdiki adıyla Radeon Pro Duo ile desteklenen sistem, o dönemin en güçlü kompakt sistemlerinden birisi olarak gösteriliyordu.


     


    Projede Intel Devil Canyon işlemcisinin kullanılması, rakiplere avantaj sağlayacağı gerekçesiyle yatırımcıların tepkisini çekti. O dönemki FX işlemciler ise, performans konusunda darboğaz oluşturabilecek durumdaydı. Bu ve benzeri sıkıntılar, projeyi yarıda bıraktı.


     


    Yeni Umutlar


     


    Aradan bir yıla yakın bir süre geçti AMD’nin mimarileri konusunda önemli adımlar atıldı. Watt başına iki kata kadar performans artışı sağlayan yeni grafik mimarileri ve baştan tasarlanan iddialı Zen işlemci mimarisi, Project Quantum için yeniden umut doğurdu.


     


    Firmaya yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, Project Quantum için yeni fırsatlar araştırılıyor. Zen tabanlı çok güçlü bir işlemcinin yanına HBM 2 bellek teknolojili Vega mimarisini temel alan bir ekran kartı ve TB/s seviyelerinde iç bağlantılar, ortaya performans canavarı sistemler çıkarabilir. Bunun olması için elbette 2017 yılını beklemek gerekecek.


     


    Ayrıca Bkz.AMD Radeon M400 mobil grafik kartları göründü, içlerinde Polaris yok

    AMD patronu Lisa Su da, yeni mimariler ile birlikte güçlü ürünler ortaya koymak istediklerini sıkça dile getiriyor. Project Quantum, gerekli üretici ortağı desteğini de aldığı takdirde, AMD için önemli bir gelir modeli daha oluşmuş olacak.  


     







  • AMD nin geri dönüşü muhteşem olacak.

  • Üst seviye zen işlemci ve 16gb hbm2 yeni nesil çift ekran kartı ile gelip 4bine felan Türkiyede satılsa sanırım en az 4-5 yıl ihtiyacını görür.Çok güzel projeydi ama ne geçen yıl nede bu yıl için amdnin bu sistemi destekleyecek kadar iyi işlemcisi yok.

  • AMD önce thunderbolt'a bir alternatif yapsın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KalemKolik

    Üst seviye zen işlemci ve 16gb hbm2 yeni nesil çift ekran kartı ile gelip 4bine felan Türkiyede satılsa sanırım en az 4-5 yıl ihtiyacını görür.Çok güzel projeydi ama ne geçen yıl nede bu yıl için amdnin bu sistemi destekleyecek kadar iyi işlemcisi yok.

    4 bine anca çift GPU'lu Radeon Proyu alırsın, o da anca. Böyle konsept ürünler ucuz olmaz. Buna sağlam bir işlemci sıvı soğutma güç kaynağı ram ssd gibi parçaların üst düzey olanlarından kullanılır ki bunlar da ekran kartından daha maliyetli olacaktır... Normal vatandaşa hitab edecek bişi değil, bakalım 2017 gelsin neler çıkacak.
  • panic button'u gibi yumruğu vurasım geldi :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.