Şimdi Ara

Jbl j33a, Awei TE850vi, Brainwavz Beta, Belkin PureAv006, Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Jbl j33a, Awei TE850vi, Brainwavz Beta, Belkin PureAv006, Karşılaştırması

    Merhaba arkadaşlar, bu başlıkta Jbl j33a, Awei TE850vi, Brainwavz Beta, Belkin PureAv006 kulakiçi kulaklıkları karşılaştırıp incelemeye çalışacağım. Müzikde teknik bilgimin ve eğitimim olduğunu söyleyemem, İnceleme yapma ihtiyacı duymamdaki temel amaç; bir ürün almaya kalkıştığımda sürekli forumlardaki incelemeleri, açıklamaları ve unbox videoları takip ettiğimden, belki bu ürünlere sahip olmak isteyen yada fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlara bir nebzede olsa yardımcı olmak, birde müzik dinlemekten keyif alıyor olmak var.J Bu ilk incelemem olacak ve incelemeyi kendi dilimce yapmaya çalışacağım. Eminim bu konuda teknik bilgisi olan arkadaşlar cümlelerimi daha iyi yorumlayacaktır.

    Bu ürünlere nasıl sahip oldum biraz bahsedecek olursam, cep telefonum ile beraber gelen lg kulaklığın ses yetersizliğinden yakınıyordum. Sesi nasıl artırabilirim düşüncesiyle fiio markasıyla tanışıp E11 model cep amfisini satın aldım fakat bu amfi stok kulaklığı 1 haftada pert edince kulaklık arayışına girdim. Kendimce biraz araştırma yaparak, hakkında pek yorum bulamasamda markasının verdiği güven ve bass seven biri olarak jbl j33a kulaklığı yaklaşık 1 yıl önce satın aldım. Daha sonralardan bu ürünle ilgili kullananların sürekli şikayetçi olması, kimi arkadaşların “ kulaklığı nereye attığımı bile unuttum” şeklinde yorum yapması beni fazlasıyla meraklandırdı. Aslında kulaklıktan memnundum fakat kulaklığın sürekli eleştirilmesi beni piyasada övülen ve fiyat performans ürünü olarak adledilen ürünleri denemeye yöneltti. Başlıkdaki kulaklıkların genel iddaları da “biz iyi bass sesi sunarız” şeklinde olduğu için, bir arada karşılaştırılabileceğini düşündüm. Genel yapı olarak değerlendirmeye çalışacak olursam;

    Brainwavz Beta: Kasa tamamen plastik, parlak bir gövdesi var ve hoş duruyor ancak kablosu felaket karışıyor ve çözmek için boğuşuyorsunuz. L şeklindeki 3,5mm jak güzel. Kutu içeriğinde dikak çeken comply silikonları hoş. Hafif ve kulağa güzel oturuyor. Üründe silikon denemesi yaparken metal ses perdelerinden birtanesi düştü japonla yapıştırdım. Birçok kişi bu sorunu yaşamış olduğundan üretim hatası olduğu söylebilir.
     Jbl j33a, Awei TE850vi, Brainwavz Beta, Belkin PureAv006, Karşılaştırması



    Belkin PureAv006: Kasasının geneli plastik olsada gövdesinin arka tarafında metal kaplanmış ve üzerinde belkin logosu var. Kablosu mütiş karışıyor çözmek için uğraş dur. 3,5 jak L şekli desem değil, düz desen oda değil ikisinin arasında birşey, Eh işte denebilir. Ürünü onlarca çeşit farklı silikonla denesemde kulağıma oturtamadım. Açısını pek ayarlayamamışlar gibi. Kutu içeriğinde taşıma çantası çıkıyor ama bez yapıda.
     Jbl j33a, Awei TE850vi, Brainwavz Beta, Belkin PureAv006, Karşılaştırması

    Awei TE850vi: Gövdesi çoğunlukla metal ve biraz soğukluk hissi veriyor. Bu his benim hoşuma gitti. Kablosu flat pek karışmıyor fakat heran kopacakmış gibi bir dayanıksızlık hissi veriyor incecik birşey ve kırılıyor . 3,5 jak L şeklinde ve güzel, kulağa güzel oturuyor. Metal gövdesi yüzünden diğer kulaklıklara oranla daha ağır olsada hareket halinde sorun çıkartmıyor. Kutu içeriğinde taşıma çantası çıkıyor, yakışıklı görünüyor fakat sert bir yapısı olsada aceleyle yapılmış bir hali var. Pek dayanacağını sanmam.
     Jbl j33a, Awei TE850vi, Brainwavz Beta, Belkin PureAv006, Karşılaştırması


    Jbl j33a: Gövdesi plastik ama şık bir tasarımı var. Kablosu flat karışmıyor oldukçada kaliteli olsada fazla kalın ve ağır bir yapıda bu yönü kötü. 3,5 jak düz fakat kablo kırılmalarına karşı önlemi alınmış. Cep telefonu ile cebinizde taşırken kullanıyorsanız düz jaklar hep rahatsız edici oluyor L şeklinde jaklar herzaman daha kullanışlı. Kulağa güzel otursada diğer kulaklıklara oranda daha fazla çıkıntısı var doğru silikon ile kullanılması şart hareket halinde çıkabiliyor. Kutu içerisinden çıkan comply silikonlar ve çantası kaliteli yalnız comply silikon yapış yapış kulağa yapışması için düşünülmüş olsa gerek ama tozu pisliği de topluyor.
     Jbl j33a, Awei TE850vi, Brainwavz Beta, Belkin PureAv006, Karşılaştırması

    Ses kalitesi olarak ürünleri karşılaştırmadan önce, kullandığım cihaz lenovo a7010 24bit ses çıkışı var. “Dolby Atmos teknolojisi daha iyi ses kalitesi için Wolfson WM8281 ile birleşti” şeklinde tanıtılıyor. Kullandığım player poweramp, ses dosyaları mp3 320kbps.

    Bass sevdiğimden benim önceliğim bas olucak. Bunun yanında ses kalitesi ve yüksek seslerdeki performansından elimden geldiğince bahsetmeye çalışacağım.

    Brainwavz Beta:

    Bu ürünü audio technica cks77 ile aynı sürücüyü kullanıyor ve ondan daha iyi performansı var dedikleri için satın aldım. 13,5mm dinamik sürücüye sahip olup 10$ gibi bir fiyatı var. Basları ile övüldüğünü birçok kez okusamda ben aynı görüşte değilim. Sert basları olsada çok ön planda değil. Poweramp equalizer da bulunan hazır ön ayarlardan bass/tiz seçeneğini seçtiğimde, bazı şarkılada sesi bir tık geri plana atmasına rağmen verdiği bass beni tatmin etmedi. wofer basslara sahip birkaç şarkıda bası vermeye çalışırken sesi bozduğunada şahitlik ettim. Genelleme yaparsam Bas performansı eh işte denebilecek seviyede diyebilirim. Verdiği ses temiz olsada berrak değil flat bir sesi var. Sahne konusunda pek bilgi deneyimim yok fakat tercihen sesin biraz uzaktan gelmesi taraftarıyım bu kulaklıkta fazla yakın. Elbet daha teknik açıklaması vardır bu durumun fakat benim yapabileceğim yorum bunlardan ibaret :)) Fiio E11 amfi ile kullandığımda yüksek seslerde, sesin temizliğini koruyor fakat bazı basslarda diaframın titremesini duydum ve bu rahatsız edici geldi.

    Belkin PureAv006:


    Bu kulaklıkla tesadüfen tanıştım. Belkinin çok övülen aux kablosu aldıktan 2 gün sonra bozulup iade ettiğimde üründen kalmadığını söyleyip tercihen bu kulaklığı kablonun yerine gönderdiler. Bass konusunda iddalı olduğunu söylesede bu kulaklığı kim ne amaçla ürettiğini ben anlayamadım. Fazla bahsetmeyeceğim çünkü kulaklık kulağıma oturmuyor bile. Bas vermeye çalışıyor ama okadar kötü bir ses kalitesi varki, sesi birileri boğazlamışda zorla çıkarıyormuş gibi bir havası var. Berbat bir kulaklık. Almayın, aldırmayın.

    Awei TE850vi:

    “Ekstra bass power” olarak satılan bu ürünü forumlarda sürekli şiddetle övmeleri üzerine , başka bir modeli ön planda olsa da, son çıkan modeli olduğundan banggood dan 9$ a satın aldım. 13mm dinamik sürücüye sahip olan kulaklık, şarkılardaki bass seviyesi brainwavz beta ya oranla daha ön planda. Yine sert bir bass yapısında olup woofer etkisi göstermeye çalışsada, bu konuda başarısız. Equalizer flat ayarlarda tiz, mid bass ile beraber yokoluyor neredeyse duyabilmek için odaklanmanız gerekecektir. Beta da çok iyi olmasada mid ve tizi alabiliyorsunuz. Equalizer den tize yüklendiğimde tizi biraz dengeleyebildiğimi eklemek isterim. Equalizer ön ayarlardan bas/tiz yaptığınızda bas tepkisi başarılı birşekilde artıyor. Sesi temiz , genel olarak flat enstrüman seslerinin önünde bir kalın bir perde var gibi net sesi alamıyorsunuz. Enstrümanlarda bence beta daha iyi. Fiio E11 ile kullandığımda, yüksek seslerde genel olarak temizliği korusada, bazı seslerde acaip bir şekilde beklenmedik patlamalar yaptı ve kulağımı acıttı diyebilirim. Alkış sesinde patlama yapmasını hiç beklemezdim. Sonuç olarak betaya oranla bass da daha iyi, enstrümanlarda ses net değil. Basın yoğun olduğu şarkılarda diğer sesleri boğuyor. Kulaklığa fiyat performans ürünü denilebilir fakat nekadar performans? Bence övüldüğü kadar yada beklediğim kadar değil.

    Jbl j33a

    Jbl i tanıyan zaten bass performansından bilir. Bende bu bilinçle yola çıkarak bu ürünü 1 yıl önce 240tl fiyatıyla d&r dan almıştım. 8.6mm sürücüye sahip kulaklık. Olumsuz yorumlar nedeniyle birçok fiyat performans ürününe yönelsemde yinede tahtını sarsmayı başaramadım. Jbl j33a bassları çok sert vermesede tam bir wooferda çok başarılı. Basları çok başarılı uzatırken çok temiz bir bas sesi veriyor. Equalizerden bass/tiz ön ayarı seçildiğinde, bass seviyesi çok başarılı artarken, sesten hiç ödün vermiyor. Basın yoğun olduğu parçalarda diğer sesler bir tık geride olsada odaklanmadan çok rahat duyabiliyorsunuz. Enstrüman sesleride gayet net ve berrak. Diğer kulaklıklarda göremediğim bir diğer artısı ise sesler daha uzaktan geliyor. Yüksek ses müzik dinlemeyi sevdiğim için kulağımın dibindeki sesler uzun süreli kullanımlarda rahatsızlık verici oluyor. Tercihen olabilir tabiki ama bu özelliğini çok seviyorum. Sahne olarak pek teknik bilgim deneyimim yok fakat, benim yorumlamam sesler hareketli baslı şarkılarda karışıyor gibi. Fiio E11 ile kullandığımda, yüksek seslerde bass kalitesini korurken aynı şekilde diğer seslerde netliğini koruyor. Basa yüklenildiğinde diğer sesleri bir tık geri atsada bozulma çatlama patlama vs. yaşamıyorsunuz. Tek sorun yaşadığım extra bası artırılmış şarkılar ve bu şarkılarda, bass harici diğer sesleri hissedilir derecede kısıyor. Peki kısmayan bir kulaklık varmıdır acaba? Onuda bilmiyorum merak ediyorum doğrusu. En iyi basa sahip kulaklık değildir yada berraklık olarak sahne olarak çok daha iyilerinin olduğunu tahmin edebiliyorum ama genel anlamda jbl j33a iyi bir kulaklık. İncelemeye çalıştığım kulaklık modellerini sıralayacak olursam;

    Bass olarak;
    1-Jbl j33a
    2-Awei te850
    3-Brainwavz Beta
    4-Belkin PureAv006

    Genel ses kalitesi olarak;
    1-Jbl j33a
    2- Brainwavz Beta
    3- Awei te850
    4-Belkin PureAv006 Şeklinde olabilir. Umarım değerlendirme yerli olmuştur. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Sorularınız olursa, bilgim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.

    Bonus inceleme Nike just do it :D
     Jbl j33a, Awei TE850vi, Brainwavz Beta, Belkin PureAv006, Karşılaştırması

    Aliexpressden 1$ a satın alabilirsiniz. sürücü felan içinde ne var bilmiyorum. Müzik çalıyormu? evet, bas yok tiz yok mid yok :D ama şarkıyı dinletiyor yani duyuyorsunuz birşeyler. Artısı yokmu var oda kablosu karışmıyor ve çok güzel görünüyor. Boynunuza asın ama kulağınıza takmanızı tavsiye etmem.







  • zambidis Z kullanıcısına yanıt
    hmm... şimdi öncelikle equalizer ayarından bass ön ayarı deyince bir durmak lazım. zannediyorum sen tarihi bir hata yaparak preset kullanıyorsun... preset equalizerın düşmanıdır üretici hangi şarkıyı hangi kulaklığı dinlediğine bakmadan kafasına göre ayar çekmiştir. onlar iş olsun diye yapılan şeyler uzak durmanı tavsiye ederim. maalesef ses kaynaklarının ayarları birbirine göre çok farkediyor. ben pc ses kartları kullandığım için daha rahat ayar çekebiliyorum. öyle cihazlar var ki eq ayarı yok veya çok sınırlı mesela ortamın kralı sandisk sansa'larda bile rockbox yüklemeden adam gibi eq sahibi olamıyorsun.

    durum öyle karışık ki mesela ben şuan windows xp'de audigy 2 zs kullanıyorum. herşeyi geçtim vlc media player ile foobar2000'in 14khz (tiz) ayarı farklı ses veriyor. vlc'nin özel eq'sunda 14khz ve 16khz için ayrı seçenekler var. ancak ayarlardan iso standardına geçiş yapabiliyorsun, 14khz gidiyor 16khz kalıyor sadece. foobar'da ise 14khz'nın yanında sadece 20khz var ki duyulamayan bir frekans yani yok sayılır. şimdi baktığın zaman vlc daha detaylı görünüyor ama vlc ile ne yaparsan yap foobar'daki 14khz'yi alamıyorsun. bunun sebebi ikisi de 14khz yazmasına rağmen gerçekte etkilediği frekansın başka olması ki insan kulağı yüksek frekanslarda daha aşağısını daha iyi duyduğu için ben foobar'ın gerçekten sonuç vermesine rağmen vlc'nin aslında 14khz'ye inemediğini düşünüyorum yani 14khz ayarı da muhtemelen 16khz veriyor.

    bu noktada diyebilirsin ki nasıl iş... kafana yatmadıysa mesela şöyle bir örnek daha vereyim: audigy 2 zs kullanıyorum demiştim ya, bunun eq ayarı 7 bantlı (normalde en az 10 olması gerekiyor foobar ve vlc öyle mesela, iso standardı da)... audigy 125hz ile başıyor 8khz ile bitiyor. yani tizde 14-16khz eksik, basta da 30-60hz eksik. böyle ayar mı olur ? bu zaten kötü ama inceleyince işler daha da karışıyor. neden dersen çünkü 8khz'yi arttırdığında sadece 8khz artmıyor 14-16khz'nin de arttığını hissediyorsun. tabii biraz tecrübe lazım bunları çözebilmek için. buna karşın tek başına 8khz ayarı yok aslında. kombinasyon yapmış üretici yani. aynı şey basta da mevcut, 125hz sesini ben çok iyi tanırım 125hz'yi arttırdığında 30-60hz de artıyor. yani üretici 7 banta indirirken aslında frekansları yoketmemiş onun yerine bir toparlama yapmış. burda da oranı yine üretici belirlemiş kafasına göre, yani o sütunu arttırdığında hangi oranda 8khz hangi oranda 14khz artıcak kendisi belirliyor bu da kısıtlama yaratıyor haliyle.

    niye anlatıyorum bunları ? işin karışıklığını gösterebilmek için. yani foobar da vlc de 14khz yazıyor ama gerçekte harekete geçen frekansın farklı olabileceğini audigy eq'sunu örnek vererek anlatmaya çalıştım. iş o kadar basit değil yani. şimdi telefonlarda müzikçalarlarda falan zıkkım tane ayar var poweramp deniyor bilmemne deniyor tüm bunlar o kadar çeşitli ki hangisi ne halt ediyor ben şahsen denemeden birşey diyemiyorum. benim dışımda da maalesef kimsenin mantıklı şeylerle uğraştığı yok.

    yani sonuç ne ? sonuç neyle dinlediğimize de bakmamız gerekiyor. kulaklığı tak bildiğin ayarla kullan yorum yap yöntemi maalesef yanıltıcı sonuç verebiliyor. baslar konusunda da genellikle yapılması gereken bellidir, 70-350hz arasında ne kadar değer varsa şarkıya göre indirmeye çalışıp 30-60hz'ye yüklenmek gerekiyor. bazı kayıtta ayar çekilmiş şarkılar tabii gerek duymayabilir. biri buralarda bahsetmişti mesela diskord - freak diye bir parça var zaten youtube klibinde gösteriyor frekans dengesini, nakarat bölümünde 30hzye nasıl yüklendiğini grafikte de görüyorsun :D şimdi yine tizlerde bahsettiğim durum gibi baslarda da çeşitli durumlar var. zira audigy'nin kendi bas seviye ayarı donanımsal olduğu için daha sağlamken, eq ayarı belli bir yere kadar ulaşıp sonra sinyal bozulmasına giriyor. ancak donanımsal bas ayarı da sadece 30hzyi arttırmadığı için donanımsal ayarı arttırdıkça 125, 250hz gibi değerleri eq'dan düşürmek gerekiyor dengelemek için. burda da yani iş o kadar kolay değil.

    fiio e11 fena değil ama almışken phiree mini-ear alsan daha iyi olurdu, kendisi godzilla familyasındandır zira. böylece basları da daha iyi gözlemleyebilirdin. jbl j33a eskiden ucuza bulunmazdı ama benim sık takip ettiğim bir üründü, o yüzden biliyorum bir anda birşey oldu jbl'nin bu modeli üretimden kaldırmasıyla beraber ebay, aliexpress ve amazon gibi yerler coştu, burada ucuza satılan geniş stoklar peydah oldu. o yüzden ben sahte olmayabileceğini, stok artığı piyasaya sürülmüş paketler olabileceğini düşünüyorum. tabii aradan epey vakit geçti şimdi sahteler devreye girmiş midir bilemem ama bence elinde orjinal ürün olduğuna göre aliexpresstekilerden de alıp orjinal mi değil mi diye bakarsan faydalı bir iş yapmış olursun. benim shure se215 incelememde yaptığım gibi. f/p ürünlere meraklı olduğun için söylüyorum.

    yaptığın yorumlara gelirsek, sesin yakından gelmesi pek tercih meselesi sayılmaz. yani sevip sevmemek elbette senin tercihin ama teknik olarak başka türlüsü mümkün değil ki. tabii senin dinlediğin şarkılar gerektirmeyebilir ona birşey diyemem. ancak frekans ayrımı dediğimiz şey vardır, akustik başarısı genişledikçe olan şey uzaktaki ve yakındaki sesin birbirinden ayrılması. ayrıldıkça sesler daha netleşir ve haliyle yakındaki ses daha yakında, uzaktaki ses daha uzakta olur. yaptığın yorumda zaten sesler karışıyor demişsin, akustiği zayıf ürünlerde iki şekilde bu oluyor, birincisi sesler arkada kümelenebiliyor, brainwavz m2, ostry kc06a, jvc fxt90 ve kopyaları vs. bunlara örnek olabilir. ikincisi sesler önde kümeleniyor ki benim en nefret ettiğim tarzdır çünkü bunlarda genel frekans ayrımları bile bulunmaz, sennheiser cx 300-II bunlara en nadide örnek.

    frekans ayrımı zayıf ve arkada kümelenmiş bir kulaklıktan düzgün bir kulaklığa geçince ister istemez o yakından gelme hissini alırsın. ilk başta noluyor dedirtse de zamanla vokallerin ve öndeki seslerin keskin şekilde ayrıldığını anlayıp tadını çıkartmaya başlarsın. bu işler böyledir yani... her değişikliğe karşı alıştığımız şeyi arayıp tepki verirsek olmaz, biraz da uyum göstermemiz lazım yani. benim düşüncem ve yaptığım bu tabii herkes uymak zorunda değil.

    j33'ü dediğim gibi uzun süredir takip ediyorum ama maalesef herşeye tek başıma yetişemiyorum. piyasada konuşulan kulaklıkların peşinden koşmaya çalıştım şuana kadar. jbl de karışık piyasası ve güvenilir kaynaklarda fahiş fiyatta olduğu için ihmal ettiğim ürünlerden oldu. o yüzden birebir yorum yapamıyorum. başta da dediğim gibi kullandığın ekipmanı bilemiyorum ama en azından ucuzları elindekiyle aynı mı bunu söyleyebilirsin diye düşünüyorum aliexpress'tekilere bir göz atarsan faydalı bir iş olur derim. kolay gelsin :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 24 Nisan 2016; 13:50:23 >




  • Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Poweramp yoğunca kullanılan bir program olduğu için hazır equalizer ayarları yadırganmaz diye düşünmüştüm. Poweramp kullanarak kulaklık inceleyen youtube kanalları da var zira, doğru yanlışlığını savunmasam da bu yazılımın kitlesi var. Sadece bir kulaklık incelesem hatalı olabilir fakat toplu inceleyerek aradaki farkın algılanabilir olduğunu düşünerek inceleme yapmıştım :). Sizin deneyiminiz ve bilginiz oldukça iyi, faydalanmamak elde değil. Hatta sizi yakalamışken bir soruda sormak isterim :)) Kulaküstü kulaklık deneyimi yaşamak istiyorum. İçimden yarı açık modeller geçsede superlux gibi günlük olarakta kullanacağımdan bu isteğimi şimdilik rafa kaldırdım. AKG Y50 , Marley Liberate Denim, JBL J88i modellerinden siz hangisini tercih ederdiniz? Önceliğim jbl değil, farklı tatlar denemek istiyorum ama tabi bunu yaparken batırmak istemem çünkü benim bütçeme göre iyi fiyatları var. Fikrinizi esirgemezseniz sevinirim. Teşekkür ederim tekrar cevabınız için hayırlı günler.




  • zambidis Z kullanıcısına yanıt
    o konuda yanlış adama çattın, tükrük bezimdeki 11 senelik "büyük" bir problem dolayısıyla maalesef kulakiçi dışında birşey kullanamıyorum :) diğer konuda bak ben sana şöyle birşey anlatayım az önce değişiklik olsun diye x-fi elite pro'ya döndüm. ne yaparsan yap audigy'deki bası alamıyorsun bunda. auzen prelude da böyleydi diye hatırlıyorum uzun süredir pahalıları bıraktım audigy kasıyorum ki ikinci elden 50 liraya falan almıştım. faturalarında 400-500 dolar yazıyor bu ürünlerin. her ses kaynağı aynı değil emek bu işler hep...
  • hocam aliexpresden jbl j33a bir arkadaşım aldı ve inceleme fırsatım oldu. Ürün orjinal, fakat benim kullandığım jbl deli gibi burn in olduğu için ses farkı vardı biraz ama yinede orjinal olduğunu garanti edebilirim. yalnız j33 versionunu gönderdiler ve mikrofon özelliği yok. görseller aşağıdaki gibidir.

     Jbl j33a, Awei TE850vi, Brainwavz Beta, Belkin PureAv006, Karşılaştırması

     Jbl j33a, Awei TE850vi, Brainwavz Beta, Belkin PureAv006, Karşılaştırması




  • zambidis Z kullanıcısına yanıt
    belli birşeydi bu zaten. aliexpress'ten alınan herşey sahte diyenlere kapak olsun :D teşekkür ederiz yorum için... birinci kalite replikaymış falan, sallıyorlar da sallıyorlar. adamlar oturacak bir kulaklığı %100 detayına kadar sahteleyecek nerde öyle cillop sahte fabrikası ya... en afili, ben direk westone'u, shure'u hedef aldım diyen hatta model numarası veren vsonic gibi çin markaları bile alakasız ürün üretiyor. bunlar nasıl sahte firması anasını satayım se215'i aynen kopyalamış, vay babo... vallahi sahteyse bunlar helal olsun :D böyle bir teknolojileri varsa adam bakıyor kulaklığa oturup kendi fabrikasında aynısını yapıyor 20hz'den 20.000hz'sine, amfi tepkisinden görünüşüne kutusuna kadar. o zaman 1500 dolarlık kulaklığı da yapabilirler bu uzay teknolojisiyle, takipte olmak en iyisi :D

    nerden alıyorlar bu süper aklı gerçekten hayret ediyorum... insanın süper zeka olması lazım. belki de ben süper zeka olmadığım için anlayamıyorum...




  • Hocam benim gözlemlediğim kadarıyla aliexpress de satılan replika ürünlerin markaları açıkça belirtilmiyor. Marshall major kulaklık, M-major şeklinde yazıyorlar. Tabikide aliexpress den orjinal ürün temin edilebilir n11, gittigidiyor gibi sitelerden temin edilebildiği gibi. Benim anlamadığım replika ürün neden tercih edilir tarafı. Birebir yada çok yakın bir performansı olması beklenemez mühendislik ürünü bunlar. Orjinalini kullanan biri acaba nekadar benziyor şeklinde merak ederek belki satın alabilir dicem ama bunun içinde 30$ gibi fiyatlar ödenirmi cukka bol olmalı yada sporsorlu bir youtube teknoloji inceleme kanalınız. Tarz görüntü için tercih ediliyorsa, böylesine baya bi gülerim. Kötü müzik dinleyip keyif almadıkça, üstüne bilmene yazmış insana ne katar? Birebir çok benziyor performansı şeklindeki yorumlar bence ödenen paradan dolayı psikolojik bir durum; öyle olmasını umuyor ve sanıyor gibi. benim yorumlamam bukadar :D bende teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.