Şimdi Ara

VESTEL üretimi ürünlerde ses barının yana taşınmasını isteyenler kulübü :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
5
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malumunuz VESTEL üretiminde özellikle bu forumda çok paylaşılan HI-LEVEL ve TVİSİON gibi ürünlerin yanısıra VESTEL ana markası dışında REGAL SEG TELEFUNKEN FINLUX ve ne kadar VESTEL üretimi televizyon var ise, SES barının aşağıda olması nedeniyle görüntüyü çirkin bulanlar ve alt yazıları okumayı engellediğini söyleyenleri buraya toplayalım bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.
    Sonucu VESTEL'e aktarma kısmı bende

@1Teknik Hocam bu konu senin için

• Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba;
    Bu konudan bende muzdaribim. Hatta buraya Vestel arayüzünden memnun olmayanlar diye başlık açmıştım. Ama konunun sizin gibi birisinin kontrolünde ilerlemesi daha iyi.
    Öncelikle bu arayüz ile ilgili Vestel firmasının bütün iletişim kanalları ile şikayetimi bildirdim. Ama ne yazık ki bütün konularda yardımcı olan Vestel bu konu ile ilgili tarafıma dönüş yapmadı. Bende bunun üzerine Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Tarkan beye bu arayüzden forum sayfalarında yüzlerce kişi şikayetçi diyerek mail attım, Allah var dönmez diye bekliyordum Ama Tarkan bey beni şaşırttı tarafıma dönüş yaptı. Konuyu gerekli yerlere ileteceğini söyledi.
    Kısaca attığım maili özetlersem. Vestel firmasının Avrupanın en büyük televizyon üreticilerinden birisi olduğunu fakat televizyonlarında kullanılan arayüzün çağ dışı, müşteri odaklı olmadığından bahsettim ve isteğimiz olan daha modern, izleyiciyinin seyir zevkine uygun, görsel açıdan zengin yeni bir arayüz yazılımı istediğimizden bahsettim.
    En son başka bir konu ile ilgili Vestel merkezden iki arkadaş evime ziyarete geldi, durumu onlarada ilettim ama bu konu ile ilgili bir şey yapamıyacaklarını söylediler.
    Burada sizin öncülüğünüzde bu konudan şikayetçi arkadaşlar biraz bastırırsak Vestelin bu konu ile ilgili bir çalışma yapacağını umuyorum.

• Devlet bürokrasisinde olduğu gibi, kurumsal bürokrasileri de aşmak oldukça zordur. VESTEL in özellikle 2012 yılından sonra yani Sn Tarkan Tekcan yönetiminden sonra, hele ki kurum içi eğitim ve servis hizmetleri bakımından inanılmaz bir ivme aldığını bizler görebiliyoruz.
    Ben kendilerine İNANIYORUM. Öncülüklerinde bir çok yeniliğe ve gelişmeye imza atan bu ekibin, NİHAİ kullanıcı olan sizlerin bu taleplerini göz ardı etmeyeceklerine inanıyorum. belki çabuk olmaz, hemen olmaz ama biliyorum ki bu konu ve mağduriyet dile getirilen bir çok konuda VESTEL üzerine düşeni yapacaktır.

Bu anlamda gerektiği zaman dilimlerinde, gerçekten mağduriyet veya sıkıntı içeren durumlarda burada hem genel bir talep değerlendirmesi yapar, hem de tek bir lokasyonda bu konuda ne kadar sıkıntı yaşayan kullanıcı olduğunu gösterebilecek bir adresimiz olur.

• Feedback ile sonuç alınabileceğini, müşterilerine değer firmaların ise her zaman satın almada +1 adım önde olacaklarını düşünüyor ve Vestel Gubunun değerli Teknik kısmının dikkatine diyorum. Yabancıya para vermektense ülke çalışanlarımızın olduğu fabrikaların ürettiği ürünleri almayı şahsen tercih ederim. Her bir yerli üretim, dikkate alınan feedbackler üretimde de kalitenin artmasına yeni teknolojilerle kalkınmamıza sebep olacaktır, canı gönülden inanıyor ve de destekliyorum...
  • 1- Ses barı altta olacaksa ince çizgi halinde olmalı ama belli yaş üstü kullanıcılar belki göremeyebilir diye de büyük olacaksa kocaman kara kutu yerine daha dar bir bar ile üste taşınabilir alt ve üstten crop yapılarak. Ya da yana taşınabilir bu yana taşınma mevzusunu hiç düşünmemiştim ilginç olabilir.

2- Menü çok karanlık. Tamam arka plan güzel fakat buna şeffaflık verebilme kullanıcının elinde olmalı. Model ne olursa olsun bence bu OSD Transparanlığı opsiyonunu sunmak çok güzel bir seçenek olacaktır. Diğer ayarlarda menü transparanlığı diye bir ayar olur %0 - %100 gibi seçim olabilir. Menüye ek olarak her kanal değiştiğinde alt kısımda çıkan INFO barının da transparan ayarı olmalı. %10 %30 %50 %70 gibi seçenekler sunulabilir.
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Sen yazınca düşündüm de hocam, aslında neden isteğe bağlı olmasın? Ses ana menüsünün altında bar lokasyonu diye bir seçenek sunulup alt üst sağ sol seçeneği sunulabilir mesela.
  • Arkadaşlar,
    İmkanınız var ise son çıkan Arçelik UHD televizyonlarında kullanılan arayüzü incelemenizi tavsiye ederim. Ses barı sol yanda ve arayüz görsel açıdan çok zengin. Arçelik gerçekten bu iş için herhalde bayağı uğraşmış ama başarmışlar. Sadece kanal listesi yukarıdan aşağı değilde yanlamasına duruyor bir tek bu olmamış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Menüleri daha opsiyonel kısa yollu olması saydamlık vs olması gerekiyor
    Dts şart en azından alt ürün gruplarında olmasa bile 7,8,9 modellerinde olması lazım artık
    Altyazı rengi değişmesi gerekiyor her modelinde olması lazım
    Görüntü mod seçeneklerinin daha çok olması gerekiyor setler içinde de ince ayar çekilebilmesi gerekiyor

Hoparlörlerin aşağıda olması bence iyi yanda olması aklıma eski tv leri getirdi hatta ayrılabilirdi sağa sola uzatabiliyordun falan onda sorun yok bence yukarıda saydıklarım bence olması gerekiyor
  • Arkadaslarimiz zaten tv'nin temel sorunlarindan bahsetmis ve cozum onerilerini de vermisler. Hepsine katiliyorum. Cozum onerileri de cok mantikli.

Ses bari konusu zaten konusulmus, benim de cirkin buldugum bir sekli var. Arkadaslarin secenekli ses bari onerilerine katiliyorum

Ben MENU'num asiri buyuk oldugundan ve saydam olmadigindan bahsetmek istiyorum. Menuye girdigimizde tv'de ne var gorunmuyor. TV bir anlamda radyo gibi oluyor :)

Bir de kanal degistirdigimizde kanal numarasinin yaninda kanalin ismi yazsa cok guzel olurdu, ornek 1. Kanalda TRT1 bir varsa 1.kanali actigimizda yukarida "1 TRT1" yazmali ve siyah zemin olmamali, font rengi mavi veya yesil olabilir.

Sanirim cok sey istiyoruz. Eger bu calisma 1-2 kisinin 1 haftasini alabilecek bir calismaysa Vestel'in bunu basarabilecegine inaniyorum. Yok eger 100 kisi 1 ayda yapabilecegi bir seyse bunu zaman/para/personel sorunu olabileceginden yapamamasini da anlariz. TV her sekilde fiyat/peformans urunu :)

• Merhaba;
    Aşağıdaki paylaştığım fotoğraftaki menü tuşuna basıldığındaki ekran görüntüsü. En çok kullanılan uygulamalar menünün içerisinde bulunuyor, zamanlayıcı, araçlar vb.
    Görsel açıdan zengin gözede hitap ediyor. Televizyonlar ne kadar iyi olursa olsun kullanım kolaylığı olmadığı zaman bazen insanı bıktırabiliyor. Bence günümüzde en büyük pazarlama araçlarından bir tanesi ürünü süsleyebildiğin kadar süslemek. Vestel güzel televizyonlar yapıyor buna hemfikiriz ama iş pazarlama müşteriyi çekme konusunda sınıfta kalıyor.
    Büyük ihtimalle bir teknomarkette vestel televizyonun bu arayüzünü görüp almaktan vazgeçenler bile vardır . İnsanın içini karartıyor çünkü. Marketteki diğer televizyonlar görsel açıdan süslenmişte süslenmiş onların yanında Vestel biraz yavan kalmış.
    Vestel büyük firma bu görselliği bu televizyonlara katacak bir sürü mühendisi var, neden bu konuda adım atmaz anlamıyorum. Yada bu televizyonlarda kullanılan arayüz uygulamasına kim, neye göre onay vermiş merek ediyorum. Kendisini tebrik etmek lazım!
    Arkadaşın birisi sol üst köşede numaraya bastığımızda kanal ismide yazsın demiş. Buna bile razı gelir olduk. Hangi marka şuanda hatırlamıyorum ama kanal numarasını bastığımızda kanalın ismini bırakın kanal logosu ile birlikte çıkan barlar bile var artık.

VESTEL üretimi ürünlerde ses barının yana taşınmasını isteyenler kulübü :)

• Hızlı menü diye daha sade ve küçük bir menü yapılabilir. Ya da menü boyutunu, saydamlığını belki rengini de ayarlayabileceğimiz bir kısım olabilir.
  • ANIL.K A kullanıcısına yanıt
    quick menü var zaten ürünlerde ama şu saydamlık kısmı kafama takıldı, ya ben hiç dikkat etmedim ya da uydu alıcı menüleriyle karıştırıyorum. az önce servis menüme girdim, 253.681 saattir kullandığım tv de saydamlık ayarı yokmuş şimdi fark ettim
    Ustad alt bilgi bari @giraygokirmak 'in yaptigi yazilim ile yari saydam oluyor (ayrica vestel yazilimi atilinca da yari saydam oluyordu sanirim) Karistirmis olabilir misiniz?

• 1Teknik kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bu bahsettiğim tv benim salondaki çok eski tv. taaa 17MB61 anakartlardan
    panel DLED diye bunu izliyorum daha çok seviyorum görüntüsünü. ben de bekliyorum panel ne zaman bozulur diye, neticede hep söylediğim 5 YIL bantlarında dolanıyor artık

diğer konuda ise daha önce de ben ''VAR'' demiştim ama yok olduğunda ısrar etmişti arkadaşlar, şu an'a kadar fırsat bulup başka menüde de bakamadım ama yarın yazılımı ile hiç oynanmamış değişik model 2-3 tv de kontrol edeceğim buraya paylaşırım sonuçları

Bende 48UHL950'nin orjinal swprofile.bin dosyasi var, isterseniz size gondereyim.

• Vestel kullanan arkadaşlar televizyonun arayüzünden memnun herhalde.
    Arkadaşlar isteklerimizi burada dile getirelim ki bir şekilde ufakta olsa adım atalım.
    Düğer marka televizyonlarda kullanılan arayüzleri gördükçe bizim televizyonlardaki arayüz aklıma geliyor içim kararıyor. En son Philips televizyon kurcaladım biraz gerçekten çok güzel arayüzü var ses barı sol yanda çok kibar izleyeni rahatsız etmiyor. Keza kanal değişimi sağ yanda kanal logoları ile birlikte çok şık duruyor.
    Vestel diğer marka televizyonlar üzerinde bencmark yapmıyormu acaba. Ben biliyorum ki yapıyor. Bu incelemelerinde acaba biraz olsun kendilerine refarans oluşturacak ilham olacak bir şeyler uyanmıyormu acaba bu mühendislerde.
    Yine söylüyorum çağımız görsellik üzerine kurulu ama Vestel bu konuda çok geri, insana bilerek yapmıyorlar izlenimi uyandırıyor. Yoksa çokmu zor bir şey acaba bir arayüz tasarlayıp bunu yazılıma dökmek merak ediyorum.
    Arayüzünden memnun olmayanlar buraya bir iki kelime bir şeyler yazsın lütfen. Ado arkadaşımız zaten buarada dile getirilenleri Vestele iletmek için sorumluluğu üstlendi.

• Buradan hareketle bir şeyler başarılabilirse. ileride duruma göre DTS desteği ve diğer unsurlar için de yine nabız yoklaması yapabiliriz. Açıkçası bu konuyu açma sebebim de talebin ne oranda olduğunu görebilmek.
    Forum klasmanında DH üzerine olmadığına göre, DH topluluğu olarak bir şeyleri başarabileceğimiz konusunda tereddüttünüz olmamalı. en azından deneriz.
    Söylediklerinde haklısın. Denemeden,uğraşmadan bir şey başarılmıyor.
    Ama bu konu başlığını TV tavsiyeleri bölümündeki vestel kullanıcılarınada ulaştırmak gerekiyor bence. Çünkü o başlık altında vestel kullanıcıları daha aktif görünüyor. 9060-9550-9300 kullananlar TV tavsiyeleri başlığı altında kendi sorunlarını dile getiriyor. Yukarıdaki modellerini belirttiğim başlıklara buranın linkini versen yada oraya yeni bir başlık açsan daha etkili olacak galiba.( nacizane fikrim)

Senin ismini ve gücünü herkes iyi bilir, bu forumları biraz karıştıran herkes seni tanır. Şu konuyu diğer başlıktaki vestel kullanıcıları ile buluştursan senin adını gören zaten bir iki bir şey yazar. Biz senin gibi etkili değiliz.
    Yani kısaca yine bu işle uğraşırsan yine sen uğraşır etkili olursun.

• Bende altyazili bir film izlerken o kocaman barı ve menunun resmini çekip yollamistim.
    Herhangi bir dönüt alamadim tabi, eger bir değişiklik yapilirsa yeni cikacagi söylenen android tvlerde yapilir.
    Eski ürünlere dönük bir düzenleme yapmazlar gibime geliyor.
    Smart tv ise çok boş gerçekten bir YouTube uygulamasi var o kadar digiturkplay ve neftlix olmalı en azindan. Banka uygulamalarından iyidir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.