Şimdi Ara

Yedek Subay iken KPSS ile PAEM'i kazanmak. Ne olur?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Forumda tam anlamıyla bu soruyu bulamadım. Hatta internette de bulamadım. Uzun süredir araştırıyorum. Bugün YEDEK SUBAY olarak askerliğim ANKARA/POLATLI'ya çıktı. İş ciddileşti ve zaman da çok az kaldı, bilen arkadaş varsa ACİL olarak soruma cevap arıyorum. Şimdiden teşekkürler. (Ben bu duruma göre askerliği erteleyeceğim.)

    Benim sorunum ben yedek subay (meslekci-inşaat mühendisi jandarma) olarak en geç 1 Mayıs itibariyle askere gideceğim. Acemiyken 22 Mayıs da ki KPSS'ye gireceğim. (KPSS için Ankara'yı tercih ettim, araştırdım izin veriyorlarmış.) Eğer KPSS'den yeterli puanı alırsam komiser yardımcısı olmak için PAEM'e başvuracağım. (Alım büyük ihtimalle olacakmış.) Her şey istediğim gibi gider de polis mülakatlarını geçersem askerliği bırakabilir miyim? Çünkü polislik olursa en kötü Eylül de eğitimler başlıyor. Ben ise Eylül de 3-4 aylık asteğmen oluyorum. Ben terhis olabilir miyim? Beni bu durumda bırakırlar mı? Zorluk çıkararlar mı? Yada kesin olarak izin vermezler ve ben puanımı alsam mülakatı geçsem bile komiser yardımcısı olacakken beni göndermeyip kazanılmış hakkımı yakarlar mı? Aslında ikisi de iç işlerine bağlı ama bu paem de yeni bilgisi olan varsa cevaplarsa güzel olur.



  • Birakiyorsun kazandiginda, ama polislikten 10 sene boyunca ayrilamiyorsun istifa vs. ayrilirsan yasin kac olursa olsun askerligi tamamlamak zorundasin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bırakabiliyorsun ben şuanda pöh sonuçlarını bekliyorum bende yedek subay olarak teslim olacağım. Kazanırsam eğer bir nevi askıya alacağız 10 sene birlik bizi bekliyor olacak
  • Kesin olarak emin misiniz? Aslında basit ama çok önemli bir konu. Ben bir kaç subaya sordum kesin bir şey diyemediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bytn45 kullanıcısına yanıt
    Evet, eminim. Babam da emniyet mensubu. Paem askeriyeye yazi gonderiyor ve ilisiginiz kesiliyor, terhis oluyorsunuz.

    Ben de basvuracagim paem'e kismet olursa.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: giovannidrogo

    Evet, eminim. Babam da emniyet mensubu. Paem askeriyeye yazi gonderiyor ve ilisiginiz kesiliyor, terhis oluyorsunuz.

    Ben de basvuracagim paem'e kismet olursa.
    Hocam ben bir arkadaşa sordum. Paem için akademi kabul etmez dediler. Yedek subay sınıfında iken başvurabiliyor muyuz şimdi kararsız kaldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.