Şimdi Ara

Üniversite değiştirme tecil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uludağ üniversitesi 2.sınıf öğrencisiyim 23 yaşındayım.

    iki senedir mühendislik için çalıştım ve bu sene tutturdum sayılır.uludağ üniversitesini bırakıp,kaydımı sildirip marmara üni mühendislik fakültesine geçeceğim.

    29 yaşına kadar tecil hakkım devam eder mi? tecilim sürer mi ? üniversite değiştireceğimden ötürü.



  • Ken B. kullanıcısına yanıt
    bence kaydını sildirmeden önce git askerlik durumunu bir sorgula nedir ne değildir diye. ordan belge verirler şu tarihe kadar senle işimiz yok diye onu eline alırsın hem ilerde yeni kaydolacağın üniversite de bu belgeyi isteyebilir. bilen biriyle konuş.
    kaydını sildirirsin, sonra ne güzel kazandım gideyim de kaydolayım yeni okuluma dersin, bir bakmışsın askere gitmen lazım. tabii ki çok kötü bir senaryo ama askerlik şubesine sen bi git abi, garanti olsun.
  • hocam bende 3.sınıfa geçtim bölüm değiştireceğim sınava tekrar gireceğim lisans mezunu olmayacağım için askerlik sıkıntı oluyormu tecilim devam eder mi değiştirdiniz mi siz cevaplarsanız sevinirim
  • ersbsr E kullanıcısına yanıt
    Yaş problemin yoksa hiç bir sıkıntı olmaz. İstersen her sene değiştir okulunu 29 yaşına kadar lisans öğrencisiysen tecil ettirebilirsin.

    Ancak lisans mezunu olduktan sonra yine lisans programı kayıt yaptırılsa tecil hakkın olmaz ama mezun olduğun için 2 yıl tecil hakkını kullanabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullett -- 21 Temmuz 2017; 22:29:57 >
  • arkadaşlar benim sıkıntım daha beter geçen yıl mart ayında kayıt sildim ağustos ayında baktığımda bile 2022 yılına kadar tecil görünüyordu geçen yıl tercih verdim ama yerleşemedim bu yıl sıralama falan bölüme yetiyor tercih verdim sıkıntı olmaz sandım ama geçen gün yolda uygulamaya takıldım yoklama kaçağı görünüyormuşum durumu anlattım bi kağıt verdiler elime 15 gün içinde tecili yapmazsan ceza yersin dediler askerlik şubesine gittim bi 15 gün falan verirler umuduyla bana gidip üniversiteden kaydı sildiğine dair belge alman lazım denildi yok mudur bunun bi çıkar yolu 2 hafta sonra tercihler açıklanır kayıtlar başlar boş yere o kadar yol gitmek istemiyorum bu şekilde bırakırsam üniversite kaydımı da almıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bullett

    Yaş problemin yoksa hiç bir sıkıntı olmaz. İstersen her sene değiştir okulunu 29 yaşına kadar lisans öğrencisiysen tecil ettirebilirsin.

    Ancak lisans mezunu olduktan sonra yine lisans programı kayıt yaptırılsa tecil hakkın olmaz ama mezun olduğun için 2 yıl tecil hakkını kullanabilirsin.





    Hocam bu lisans sonrası 2 yıl mevzusu yaştan bağımsız değil mi ?

    23 yaşındayım (94 doğumlu), 2012'de yerleşip iki yıl okuduktan sonra yatay geçişle farklı bir bölüme geçerek 1. sınıftan tekrar başladım. Seneye mezuniyet var 24'ümde mezun oluyorum. İki yıl da erteleme 26'ya kadar benim askerlikte bir sıkıntı çıkmaz herhalde ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quar3jma

    arkadaşlar benim sıkıntım daha beter geçen yıl mart ayında kayıt sildim ağustos ayında baktığımda bile 2022 yılına kadar tecil görünüyordu geçen yıl tercih verdim ama yerleşemedim bu yıl sıralama falan bölüme yetiyor tercih verdim sıkıntı olmaz sandım ama geçen gün yolda uygulamaya takıldım yoklama kaçağı görünüyormuşum durumu anlattım bi kağıt verdiler elime 15 gün içinde tecili yapmazsan ceza yersin dediler askerlik şubesine gittim bi 15 gün falan verirler umuduyla bana gidip üniversiteden kaydı sildiğine dair belge alman lazım denildi yok mudur bunun bi çıkar yolu 2 hafta sonra tercihler açıklanır kayıtlar başlar boş yere o kadar yol gitmek istemiyorum bu şekilde bırakırsam üniversite kaydımı da almıyor

    Üniversiteden kayıt sildirdiysen, 2 yıl tecil hakkın oluyor. Yani mezun olanların 2 yıl hakkı olduğu gibi, kayıt sildirenlerin de oluyor. Sen kayıt sildirdiğine dair belge alıp şubene götürürsen tecil ederler diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • peki benim şuan cezam var mıdır 96 eylül doğumluyum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.