Şimdi Ara

Hubble'dan inanılmaz fotoğraf: Yıldızlararası dev baloncuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hubble'dan inanılmaz fotoğraf: Yıldızlararası dev baloncuk
    Önümüzdeki Pazar günü 26.doğum gününü kutlayacak olan Hubble Uzay Teleskobu ilerleyen yaşına rağmen bizleri etkilemeye devam ediyor. Hubble astronomlarının dün (21 Nisan) yayımladıkları fotoğrafta bir yıldızın etrafını çevreleyen baloncuk görünümlü bir bulutsu görülüyor.

    Bubble Nebula (Kabarcık Bulutsusu) ismiyle bilinen NGC 7635 ilk kez 1787 yılında William Herschel tarafından keşfedilmişti. Tıpkı bir sabun baloncuğu gibi görünen nebula için Hubble yetkilileri,"Bubble Nebula olarak bilinen bu obje aslında içerisindeki parlak yıldız tarafından ışıklandırılan bir gaz ve toz bulutu." ifadelerini kullanıyorlar.

    Dünya'dan 7.100 ışık yılı uzaklıkta bulunan nebulanın kalbindeki dev yıldız Güneş'ten yaklaşık 20 kat daha fazla kütleye sahip. SAO 20575 isimli bu yıldız inanılmaz boyutlarının yanı sıra Güneş'in 400.000 katı daha fazla enerji de yayabiliyor. SAO 20575 bu özellikleri nedeniyle aynı zamanda çok büyük bir yıldızlararası rüzgar kaynağı.

    Bubble Nebula da yıldızlararası basıncın inanılmaz yüksek olması nedeniyle sürekli büyümeye devam ediyor. Saatte 100.000 kilometre hızla genişlemesini sürdüren nebulanın şu anda yaklaşık 5-8 ışık yılı çapında olduğu tahmin ediliyor. Bir başka deyişle nebula 50-80 trilyon kilometre genişliğinde.

    Hubble bu inanılmaz objenin fotoğrafını yakalamak için bünyesindeki Wide Field Camera 3'ü (Geniş Alan Kamerası 3) kullanmış. Aslen dört farklı görselin bir araya getirilmesiyle oluşturulan fotoğraf Hubble'ın doğum günü haftasında yayımlanması sebebiyle ayrıca bir anlam daha kazandı. Fotoğrafın tam boyutları için buraya tıklayabilirsiniz. NASA'nın Bubble Nebula ile ilgili yayımladığı video içinse alttaki pencereye göz atabilirsiniz.
     



  • İnanılması güç bir renk cümbüşü.

  • Uzayı keşif kadar heyecanlı ve meraklandırıcı ve tabi ki eğlenceli başka bilim dalı yoktur herhalde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: saruman_me

    ke-MAL olmasaydi o baloncuk orda olmazdı... Bak şimdi yine duygusal patlama yaşıyorum hadi hep birlikte put karşısında alekta movik movik


    öncelikle kendi kişisel kartvizitinizi bırakmış olmanız beyninizin varlığını kanıtlıyor ne güzel ayrıca soyunuzun, cümlenizin son kısmında nereye dayandığını da belirtmişsiniz hayranlık uyandıracak bir durum ikinci husus o adam gibi adam sayesinde adını soyunu sopunu öğrenmişsin bari buna saygın olsun. Senin gibi insanlarla aynı ortamda bulunmak bile ne felaket bir şey. O adam gibi adam dahil senin soyunu sopunu kurtaran tüm şehitlerin ahı üstüne olsun. Allah ıslah etsin.

  • yeni duvar kağıdım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: liberum

    Hey maşallah Atam öyle bi koymuş ki bu yobazlara 100 yıl geçti hala zıplıyorlar. Ayrıca bu hakaretlere devam ettiğiniz sürece bizde sizin leş dininize saldırmaya devam edeceğiz. Saygı bekliyorsan saygı duy, bu kadar basit.

    Senin veya bir başkasının neye inandığı kimseyi ilgilendirmez senide ilgilendirmez. Kaldı ki bir kişi üzerinden büyük bir değer olan İslama ve Yüce kitabına dil uzatma hakkını senin gibilere hiç vermez. Burada leş gibi olan din değil şahıslardır tıpkı senin ve yorum yaptığın yorumun sahibi gibi. Vizyonu dar hayal gücü sınırlı sapık düşünmeyen bir güruhun vasızsız emsallerisiniz. Kaç kere okudunuz acaba o kitabı. Yada Atatürk'ün yazdığı kitapları ? Birini çamura sokarken nasıl bir bok kuyusunda olduğunuzun farkında değilsiniz !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevfel


    quote:

    Orijinalden alıntı: ugurr999

    quote:

    Orijinalden alıntı: BiilimAdamı

    quote:

    Orijinalden alıntı: FerdosParadise
    quote:

    Orijinalden alıntı: Ryan Oreilyİlk mesajdan Allah a bağlanmış olay hemen. Şaka gibi forum
    Şaka derken ? TESADÜF ve Sarstgele Oluşmasına bağlıyalım mı diyorsun? Evrenin BOŞ ,Amaçsız Olduğuna mı bağlayalım ? Biz İnsanların birer hayvan olduğuna ve Tesadufen Karbondan sonra maymundan Sözde evrildiğimize mı Bağlayalım ? Annemizin Babamızın birer Hayvan olduğuna mı Bağlayalım ? Darwin Cahilinin Evrim Saftasasına mı Bağlayalım ?Düşünen bir Topluluk için Ayetler vardır! Seni Tefekkür etmeye Davet Ediyorum.http://www.harunyahya.org/tr/Kitaplar/519/allah-akilla-bilinir
    tesadüf ve rastgele oluştuğuna inanmıyorum ben amaçsız olduğuna da inanmıyorum ama evrimin gerçek olduğunu biliyorum, bak dikkat ettiysen biliyorum diyorum sene olmuş 2016 bilimsel olarak kanıtlanmış birşey çıkın artık o dar görüş ve bakış açılarınızı genişletin biraz araştırın okuyun böyle lafla sallamakla olmuyor bu işler. ben elhamdülillah müslümanım allaha inanıyorum ama insan oğlunu evrim yarattı demiyorum herşeyi allah yarattı evrim sadece bir süreçti dünya nın doğası bu sürekli değişiyor buna en güzel örnek fillerin artık dişsiz doğmasını gösterebilirim.



    Evrimi kabul etmek için daha zamana ihtiyacı var islam dünyasının. Bilimi bırakın üretmeyi daha anlamadık bile. Gelecek nesil daha iyi eğitim aldıkça,hocaların değil öğretmenlerin ağzına baktıkça,sorgulamaktan korkmadıkça evrimi kabul edecek. Bu kaçınılmaz. Ben en fazla 50 sene veriyorum. Bugün ''evrim mi? asaasdafsfdffsaada'' yazan ergenler ileride ''zaten kuranda yazıyormuş gavur da boş yere uğraşıyor'' mantığına bürenecek.

    Evrimin nesini kabul edecek İslam dünyası. Evrim bilimsel bir teori değil. Bilimden bahsedipte bilimle alakasız defalarca bilimsel olarak çürütülmüş bir safsatayı kabul etmek mi bilimden ilimden irfandan anlamak oluyor ve olacak.

    Bak sana basit birşey sorayım. Şimdi insan maymundan geldi ya evrime göre. Şuanda yaşayan bu maymunlar sizin atalarınız oluyor. Peki atalarınız maymunlar hayatta, evrimleşip insan olan sizler hayattasınız peki bu milyonlar sene süren evrimleşme sürecinde milyonlar belki milyarlar ara geçiş maymun insan bozması yaratıklar nerede? Aha insan olduk o zaman tüm bu ara formlar hadi hemen ölelim fosillerimiz bile kalmasın demişler demekki. Diğer canlılar içinde bunu hesab et bakalım. Bu kadar saçma sapan katrilyonda bir ihtimalle meydana gelemeyecek birşey mi bilim oluyor? Kendinizi kandırmayın.

    Kuran ve İslam akla, mantığa hakiki bilime uygundur. He bektaş gibi cımbızla ayet çeker başını sonunu okumaz o ayetin ne için kime indiğine bakmaz bu ayet saçmaymış der kendini kandırırsın o kadar.

    Evrim teorisi Allah inancına tamamen terstir. Evrimi uyduran Allah'ı inkar etmek için uydurmuştur. Kainatta işleyen müthiş sistem ilmi nihayetsiz bir Allah'ın varlığını gösteriyor. Nihayetsiz ilim sahibi olduğuna göre kainatı dünyamızı ve canlıları yaratmak için evrim gibi bir safsataya neden ihtiyaç duysun? Allahın ilmini kabul edip evrimi de kabul etmek ne bilime ne İslama uyar. İslamın bunu kabul etmesini beklemek muhal ender muhaldir.

    O kadar yazmışsınız ama incir çekirdeğini doldurmaz. Evrimle maymunu islamla evrimi her şeyi karıştırıyorsunuz. Araştırma geliştirme 0.
    İkinize de ankebût sürasinin 19. Ve 20. Ayetlerini sonra da bütünlüğü yakalayabilmeniz için tamamını okumanızı tavsiye ediyorum.

    Ayrıca islam alimlerinin araştırması sonucu ortaya atılan evrim olgusu maymunla balıkla değil mikro alemlere makro alemlere ve kuran ışığında ki bilgilere dayanarak ortaya çıkmış sonra ki bilim insanlrıda bunu geliştirmeye çalışmışlardır. Hani biraz okumak araştırmak için iyöbir sebep sanırım. Yoksa boş kitaplar kulaktan dolma hikayeler ile sırtlarında yüklüce kitap taşıyan eşeklerden farkınız kalmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilim haberlerinde yorum kısmı kapatılsın.

  • Özel bölümler dışında din tartışması madem yasak. Bu güzel astronomi haberinin altına "Hala yaraticinin olmadigini dusununler varsa yol yakinken vazgecsinler.ALLAH 'in varligi size huzur verecektir." yazan birisinin de yorumları kaldırılması, devam ederlerse de ceza verilmesi gerekir. Direk konuyla alakasız dini tartışma yaratma amacıyla yazılmış bir yorum.
  • Dinin bilime engel olduğunun en büyük kanıtıdır şurada yazılan yorumlar.
  • İnanılmaz ya çok güzel. İnsanın ulaşamadığı yerleri görmesi çok ama çok güzel burdaki cahil kesin lütfen gidin bunlardan keyif alan insanların keyfini kaçırmayın.
  • QapriCe Q kullanıcısına yanıt
    Boş ver hocam cevap vermeyle uğraşma böyleleriyle. En zır cahiller bile Evrim teorisinin çürütüldüğünü söylemiyor artık. Adam belli ki trollemiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __BadblooD__

    Özel bölümler dışında din tartışması madem yasak. Bu güzel astronomi haberinin altına "Hala yaraticinin olmadigini dusununler varsa yol yakinken vazgecsinler.ALLAH 'in varligi size huzur verecektir." yazan birisinin de yorumları kaldırılması, devam ederlerse de ceza verilmesi gerekir. Direk konuyla alakasız dini tartışma yaratma amacıyla yazılmış bir yorum.

    Birader dini tartismayi asil siz baslatiyorsunuz.yazinin icinden bir cumleyi secip basliyorsunuz zirlamaya.

    Benim yazima cevaben herseyi ALLAH 'A bagladiniz diyor arkadas.bende ona ucuz cevap yazip komsunun ogluna mi baglayacaktik demek yerine yazdigim yaziyi aciklamaya calistim.anlasilmamis olsa gerek simdi o yaziyi ikinci kez acikliyorum sizler icin.

    uzay bosluguna birakilan bir insan ne hisseder konusu uzerine bir yazi yazdim.ben iliklerime kadar korkardim diye dusundum.hissettigim baska duygulari da ifade ettim.sozlerimin arkasindayim.insanoglu ucurumdan asagi bakamiyor.bir bebek ana kucagindan ayrilinca hemen aglamaya basliyor guven sebebiyle.

    simdi beni uzay aracindan bosluga biraksalar asagiya-yukariya-one-arkaya baktigim anda yasayacagim saskinlik korku panik gibi duygular sebebiyle huseyin bold 'un 100 metre rekorunu kirarak araca geri kosardim .herkes benim gibi korkacak degil tabiki ama benim ilk deneyimim boyle olurdu.

    Son iki cumleye gelirsek
    buyutulecek hicbir sey yok arkadaslar.
    kucucuk bir dilek.
    kirici kucuk dusurucu bir ifade bir ima bile yok.

    Ikinci yazimin sonlarinda iki tane ayet paylastim.
    son ayetin son cumlesine ozellikle dikkat edin.

    Son cumle okarak nacizane bir tavsiyem olacak.
    inananlarin ateistlerin de bulundugu bilim insanlarina buyuk bir tesekkur borcu vardir.cunku ateistlerin bilimsel calisma gibi gozuken ama yaraticinin olmadigini ispatlamak icin yaptigi bilmsel calismalarin sonuclari
    her seferinde ama her seferinde
    bizleri ALLAH'a daha cok yaklastirmistir.
    ALLAH onlardan da razi olsun.
    bizlerin imanini kuvvetlendirdigi icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozkn_s


    quote:

    Orijinalden alıntı: __BadblooD__

    Özel bölümler dışında din tartışması madem yasak. Bu güzel astronomi haberinin altına "Hala yaraticinin olmadigini dusununler varsa yol yakinken vazgecsinler.ALLAH 'in varligi size huzur verecektir." yazan birisinin de yorumları kaldırılması, devam ederlerse de ceza verilmesi gerekir. Direk konuyla alakasız dini tartışma yaratma amacıyla yazılmış bir yorum.

    Birader dini tartismayi asil siz baslatiyorsunuz.yazinin icinden bir cumleyi secip basliyorsunuz zirlamaya.

    Benim yazima cevaben herseyi ALLAH 'A bagladiniz diyor arkadas.bende ona ucuz cevap yazip komsunun ogluna mi baglayacaktik demek yerine yazdigim yaziyi aciklamaya calistim.anlasilmamis olsa gerek simdi o yaziyi ikinci kez acikliyorum sizler icin.

    uzay bosluguna birakilan bir insan ne hisseder konusu uzerine bir yazi yazdim.ben iliklerime kadar korkardim diye dusundum.hissettigim baska duygulari da ifade ettim.sozlerimin arkasindayim.insanoglu ucurumdan asagi bakamiyor.bir bebek ana kucagindan ayrilinca hemen aglamaya basliyor guven sebebiyle.

    simdi beni uzay aracindan bosluga biraksalar asagiya-yukariya-one-arkaya baktigim anda yasayacagim saskinlik korku panik gibi duygular sebebiyle huseyin bold 'un 100 metre rekorunu kirarak araca geri kosardim .herkes benim gibi korkacak degil tabiki ama benim ilk deneyimim boyle olurdu.

    Son iki cumleye gelirsek
    buyutulecek hicbir sey yok arkadaslar.
    kucucuk bir dilek.
    kirici kucuk dusurucu bir ifade bir ima bile yok.

    Ikinci yazimin sonlarinda iki tane ayet paylastim.
    son ayetin son cumlesine ozellikle dikkat edin.

    Son cumle okarak nacizane bir tavsiyem olacak.
    inananlarin ateistlerin de bulundugu bilim insanlarina buyuk bir tesekkur borcu vardir.cunku ateistlerin bilimsel calisma gibi gozuken ama yaraticinin olmadigini ispatlamak icin yaptigi bilmsel calismalarin sonuclari
    her seferinde ama her seferinde
    bizleri ALLAH'a daha cok yaklastirmistir.
    ALLAH onlardan da razi olsun.
    bizlerin imanini kuvvetlendirdigi icin.







    Şu yazdığın cehalet akan yazıya güzel güzel cevap verirdim de, en başta tükürdüğümü yalamamak için dini tartışmaya çevirmek istemiyorum. Ayrıca dialog kurmayı bilmeyen, birşeyler öğrenmek yerine haklı çıkmak için kendini küçük düşürenlerle çok vaktimi harcadım, kendime daha fazla yazık etmek istemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __BadblooD__

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozkn_s


    quote:

    Orijinalden alıntı: __BadblooD__

    Özel bölümler dışında din tartışması madem yasak. Bu güzel astronomi haberinin altına "Hala yaraticinin olmadigini dusununler varsa yol yakinken vazgecsinler.ALLAH 'in varligi size huzur verecektir." yazan birisinin de yorumları kaldırılması, devam ederlerse de ceza verilmesi gerekir. Direk konuyla alakasız dini tartışma yaratma amacıyla yazılmış bir yorum.

    Birader dini tartismayi asil siz baslatiyorsunuz.yazinin icinden bir cumleyi secip basliyorsunuz zirlamaya.

    Benim yazima cevaben herseyi ALLAH 'A bagladiniz diyor arkadas.bende ona ucuz cevap yazip komsunun ogluna mi baglayacaktik demek yerine yazdigim yaziyi aciklamaya calistim.anlasilmamis olsa gerek simdi o yaziyi ikinci kez acikliyorum sizler icin.

    uzay bosluguna birakilan bir insan ne hisseder konusu uzerine bir yazi yazdim.ben iliklerime kadar korkardim diye dusundum.hissettigim baska duygulari da ifade ettim.sozlerimin arkasindayim.insanoglu ucurumdan asagi bakamiyor.bir bebek ana kucagindan ayrilinca hemen aglamaya basliyor guven sebebiyle.

    simdi beni uzay aracindan bosluga biraksalar asagiya-yukariya-one-arkaya baktigim anda yasayacagim saskinlik korku panik gibi duygular sebebiyle huseyin bold 'un 100 metre rekorunu kirarak araca geri kosardim .herkes benim gibi korkacak degil tabiki ama benim ilk deneyimim boyle olurdu.

    Son iki cumleye gelirsek
    buyutulecek hicbir sey yok arkadaslar.
    kucucuk bir dilek.
    kirici kucuk dusurucu bir ifade bir ima bile yok.

    Ikinci yazimin sonlarinda iki tane ayet paylastim.
    son ayetin son cumlesine ozellikle dikkat edin.

    Son cumle okarak nacizane bir tavsiyem olacak.
    inananlarin ateistlerin de bulundugu bilim insanlarina buyuk bir tesekkur borcu vardir.cunku ateistlerin bilimsel calisma gibi gozuken ama yaraticinin olmadigini ispatlamak icin yaptigi bilmsel calismalarin sonuclari
    her seferinde ama her seferinde
    bizleri ALLAH'a daha cok yaklastirmistir.
    ALLAH onlardan da razi olsun.
    bizlerin imanini kuvvetlendirdigi icin.







    Şu yazdığın cehalet akan yazıya güzel güzel cevap verirdim de, en başta tükürdüğümü yalamamak için dini tartışmaya çevirmek istemiyorum. Ayrıca dialog kurmayı bilmeyen, birşeyler öğrenmek yerine haklı çıkmak için kendini küçük düşürenlerle çok vaktimi harcadım, kendime daha fazla yazık etmek istemiyorum.

    Arkadas sen nasil blr dna tasiyorsun ben anlamadim.
    tanimlanamayan cisim gibi dolasiyosun ortalikta.
    Merak etme Biz her turlu seviyede adamin aklini aliriz da
    Biz yine sana hayir duamizi edelim.
    ALLAH HIDAYET VERSIN.
    Diyecem ama sen simdi zirlasin admine:admin bey admin bey gormuyormusun dinden bahsediyolar..yardim edin.komsular yetisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NASA'nın yaptığı bilimsel keşif, uzay araştırması, teknik kabiliyet konusunu ne hale çeviriyorsunuz.

  • photoshop animasyon cgi zırvalıklar üzerine bilim-kurgu muhabbeti komiksiniz

    buuble teleskopu bu resimler fotoşop tamamı cgi bilgisayarda oluşturulmuş yok böle bi teleskop
  • 1 taneside sormuyor ki buuble teleskopu van allen içinde nasıl uçuyor tvde izlediğine her okuduguna söylenene inanıyor körü körüne ..
  • Gördüğüm en ilginç fotoğraflardan biri, harika.
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Nerede çürütülmüş acaba BİLİMSEL DEĞERİ OLAN TEK BİR KAYNAK gösterebilir misin lütfen çok merak ediyorum ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.