Şimdi Ara

40 yıllık gizem çözülüyor mu? Wow! sinyalinin kaynağı yakında belli oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • 40 yıllık gizem çözülüyor mu? Wow! sinyalinin kaynağı yakında belli oluyor 

    15 Ağustos 1977'de, bir astronumun The Big Ear radyo teleskobunu kullandığı sırada rastladığı Wow! sinyali hala çok büyük bir merak konusu. Dr. Jerry R. Ehman'ın ilk kez tespit ettiği sırada kırmızı bir kalemle yanına yazdığı "Wow!" kelimesiyle anılan bu sinyal çoğu zaman uzaylılarla olan ilk temasımız olarak nitelendirilse de o günlerden bu yana benzer hiçbir olay yaşanmadı. Sinyalin uzaydan geldiği açıktı, öyleyse bu sinyal tam olarak neydi?



    St Petersburg College'da görev yapan astronomi profesörü Antonio Paris, sinyalin kaynağını bildiğini düşünüyor. Paris'e göre bu gizemli sinyal uzaylılardan değil o sırada Dünya'nın yakınlarından geçen kuyruklu yıldızlardan geldi.



    Ayrıca Bkz.Stephen Hawking'den uzaylı meraklılarına kötü haber

    Kuyruklu Yıldızlar



    Kuyruklu yıldızlar güneşin etrafında dönerlerken, ultraviyole ışınların donmuş suları çözmesi nedeniyle çok fazla oranda hidrojen gazı yayarlar. Böylece arkalarında milyonlarca kilometre uzunluğunda hidrojen bulutları oluşur.



    Paris, 72 saniye süren Wow! sinyalinin kuyruklu yıldızların taşıdığı hidrojen bulutu tarafından üretildiğini belirtiyor. 266P/Christensen ve 335P/Gibbs isimli iki kuyruklu yıldızı şüpheli olarak gösteren Paris bu kuyruklu yıldızların geçmiş pozisyonlarını incelemesiyle beraber tam da Dr. Jerry R. Ehman'ın izlediği sıralarda The Big Ear teleskobunun görüş alanından geçtikleri sonucuna ulaşmış. Sinyalin kuyruklu yıldızlarla beraber uzaklaşması da Wow! sinyalini arama çalışmalarının sonuç vermemesine neden olmuş.



    Wow! sinyalinin 1420MHz'de, hidrojenin doğal radyo frekansında saptanmış olması Antonio Paris'in bu iddiasını güçlendiren bir diğer etmen olarak göze çarpıyor.



    Gözlem için yer ayırtamayan Antonia Paris bağıs kanpanyası başlattı




    Çalışmasını ilk kez Ocak ayının başlarında yayımlayan Antonio Paris bilim dünyasında çokca ses getirmeyi başarmıştı. Yayının ardından hemen araştırmalarına geri dönen astronomun bir sonraki hedefiyse kuyruklu yıldızların tekrardan Dünya'ya geri dönüş yapacağı tarihleri beklemek oldu. 266P/Christensen 25 Ocak 2017'de, 335P/Gibbs ise 7 Ocak 2018'de Dünya'nın yakınlarından geçecekti; ancak aniden Paris'in önünde başka bir problem daha belirdi: Gözlem yapabileceği tüm radyo teleskopları o tarihlerde çoktan ayırtılmıştı.



    Bu durumun ardından başka bir çözüm yolu için arayışlara koyulan Paris'in aklına internet üzerinden bir bağış kampanyası başlatma fikri geldi. Hemen GoFundMe üzerinden "Wow! Deneyi" isimli bir kampanya başlatan Paris bir radyo teleskobu için ihtiyacı olan 13,000 dolardan çok daha fazlasını çok kısa bir süre içerisinde toplamayı başardı. Ocak ayına kadar her şeyin hazır olacağını belirten Paris bakalım Wow! sinyalinin ardındaki sır perdesini aralayabilecek mi.

      







  • Ulan yine kaldık bir başımıza.

  • Biz evrenin bir köşesinde hakimi oldugumuz zerre kadar bölgeye bakarak "evet evrende yanlızız " dersek bu cok salakça olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcebi001 -- 22 Nisan 2016; 8:33:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasanın kendi açıklaması var 20 yıl içersin de insanlık uzayda yalnız olmadığını öğrenecek dedi adamlar . Ki zaten yavaştan yavaştan insanları bilinçlendirmeye çalışıyorlar .

    Papa bile uzaylılar var dedi , bunun korkulacak bir şey olmadığını tanrının yaratıcı gücünün sınırsız olduğunu işaret ettiğini söyledi .

    Kaldı ki olmadığını iddaa eden var mı ?

  • Yıl olmuş 2016 hayla uzaylıların olmadığına inanan insan kaldı mı ya ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MALTHAEL

    Nasanın kendi açıklaması var 20 yıl içersin de insanlık uzayda yalnız olmadığını öğrenecek dedi adamlar . Ki zaten yavaştan yavaştan insanları bilinçlendirmeye çalışıyorlar .

    Papa bile uzaylılar var dedi , bunun korkulacak bir şey olmadığını tanrının yaratıcı gücünün sınırsız olduğunu işaret ettiğini söyledi .

    Kaldı ki olmadığını iddaa eden var mı ?



    40 yıllık gizem çözülüyor mu? Wow! sinyalinin kaynağı yakında belli oluyor




  • mementopolis kullanıcısına yanıt
    Ne oldu şaşkın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoNickMan

    Yıl olmuş 2016 hayla uzaylıların olmadığına inanan insan kaldı mı ya ?

    Ben ikna olmuyorum hala

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav resmen denk gelmis iste wow diye mesaj mi olur allahini seversen saniyede bir suru sinyal geliyo illaki biri wow diye gelir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GenkaNuank

    Yav resmen denk gelmis iste wow diye mesaj mi olur allahini seversen saniyede bir suru sinyal geliyo illaki biri wow diye gelir

    Biraz talihsiz bir yorum olmuş, keşke haberi detaylı okusaydın.

    Sinyalin ismi, içerdiği mesaj wow olduğundan değil; bu sinyali saptayan bilim adamının bu sinyalin döküldüğü kağıda o anın şaşkınlığıyla wow! yazmasından geliyor. Yani özetle sinyal wow diye gelmemiş.

    Düzeltme: imlâ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ysgramor -- 22 Nisan 2016; 3:11:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz de "yerçekimi yok belki gök itiyor" diyenlerle uğraşalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ysgramor kullanıcısına yanıt
    Nedir o halde sinyal hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam işte kuyruk filan diyor kedidir o kedi kedi! :D

  • Bu haber zaten daha önce de verilmemiş miydi???

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Bu haber zaten daha önce de verilmemiş miydi???


    aslında haberin bir kısmı yeni bir kısmı eski. Antonio Paris'in çalışmasını açıklayan kısım Ocak ayının haberi, bağıs kampanyasıyla ilgili olan kısımsa bugünlerin haberi. Paris'in Ocak ayında yaptığı çalışmayla ilgili DH'de daha önce herhangi bir haber yapılmadığı için oraları da yeniymiş gibi anlattım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcebi001

    Biz evrenin bir köşesinde hakimi oldugumuz zerre kadar bölgeye bakarak evet evrende yanlızız dersek bu cok salakça olur..


    Haklısınız daha ''yalnızız'' bile diyemiyoruz, uzay hakkında ahkam kesmek ne haddimize!

  • Sadece bizim galaksimizde 400,000 yaşam formu olasılığını hesapladılar! Galaksimizde milyonlarca güneş sistemi olasılığına göre.Ama mesafelerimiz ışık yılı uzaklıklarda olduğundan radyo sinyallerinin birbirimize ulaşması bile milyon yılların sürmesi olasılığı da işin içinde maalesef.Öyle bir araç icat edilmeli ki gördüğü yere sıçraması gerekli yaşamsal formları arama ve kainatı keşfetme adına.

  • Papa (Popo) dan bana ne yaw
  • asosyal mühendis kullanıcısına yanıt
    Örneği anlayabilecek bilgi donanımına sahip misin acaba ? Verdiğim örneğin dünyadaki önemini biliyor musun acaba ?

    Yoksa makaramı amacın ? Öyleyse verelim eline ipliği sar akşama kadar
  • Kedidir kedi

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.