Arkadaslar bittorrent.exe adında sisteme bir virus bulaştı ne yaptıysam silemedim güvenli kipte sildirdim fakat her sildiğimde yeniden aktif oldu.görev yöneticisinde gözüküyor ve usb belleklerde donanımı güvenle kaldır yapamıyorum.
Bu virus nasıl silinir ne yapmam gerek? online virus taraması da yaptım lütfen yardım edin..
tarama da bilgiler bu şekilde Win32:Rjump [Wrm] c:\windows\bittorrent.exe
Ben Avast Kullanıyodum Baya İyidi Ya Virüs Felan Bırakmıyodu Dos da bi taratıyodum hepsini siliyodu. Olmasa Kespersky felan kullan Avast spy programlarını felan kur. Bİlgisayarı taratırken Tüm Diskleri Tarat D sürcü vs.. Gene Silinmesse Format Gözüküyo gibi
online tarama yapsam işe yararmı yoksa indirmemmi gerekiyor programı?
denemediğim için emin değilim; ama neden yapmasın, bir kere deneyin denemekten zarar gelmez, olmazsa imzamda ki işlemleri superantispyware ile değil kasperky+avira+avg antispware(adının antispwayre olmasına bakmayın trojanlara karşı birebirdir) ile uygulayın. Bunların hepsini birden kurmanıza gerek yok AVG ile başlayın büyük ihtimalle sorun kalmayacaktır.
@METAL cok tesekkur ederim yarın ilk işim bunları denemek olacak
quote:
Orjinalden alıntı: METAL
quote:
Orjinalden alıntı: Birce
online tarama yapsam işe yararmı yoksa indirmemmi gerekiyor programı?
denemediğim için emin değilim; ama neden yapmasın, bir kere deneyin denemekten zarar gelmez, olmazsa imzamda ki işlemleri superantispyware ile değil kasperky+avira+avg antispware(adının antispwayre olmasına bakmayın trojanlara karşı birebirdir) ile uygulayın. Bunların hepsini birden kurmanıza gerek yok AVG ile başlayın büyük ihtimalle sorun kalmayacaktır.
METAL ARKADAŞ HAKLI SUPERANTİSPYWARE BAYAĞI İYİ NOD32 ANTİVİRUSDA TAVSİYEDİR SEN BİDE BELEŞTEN AD-AWARE 6 BİDE SPYBOT İLE TARATTIR ŞU A-SGUARED DE FENA DEĞİL BENDE BUNUN MALWARE VE ANTİ DİALERİ FELANDA VAR ANLIYCAN PİSLİĞİ SİLENE KADAR NE VARSA YÜKLE İŞİN BİTİNCE FAZLALIKLARI SİLERSİN EN ÖNEMLİLERİ KALSIN OK.
@TİTAN06 yanlış anlaşılmas olmasın dikkattli okuyun yazdığımı bu zımbırtı spyware değil bu yüzden superantisypware bir şey yapamaz, zaten yukarıda ki mesajımda da superanitipyware la değil diye belirttim
not:Bu arada büyük harflerle yazmak bağırmak anlamında oluyor, küçük harflerle yazarsanız daha iyi olur
bende de vardı, avastın son sürümünü yükledim, raminde virüs var dedi, kapatıpa çıcam bilgisayarı silincek dedi dediği gibi de oldu :) şuansa sistemde bittorent.exe virüsü namına hiç bişey yok...
ben panda platinum u deniyorum şu anda çok güzel.onu kurup bi dene istersen.zaten kurarken sistem taraması yapıyo. eminim bişey bırakmıcaktır.deneme süreli (30 day) ama en azından bu virusten kurtulmana yardımcı olur. tabi kurduktan sonra güncellemeyi unutma