Şimdi Ara

Yüksek kapasite isteyenlere 4TB 850 EVO SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yüksek kapasite isteyenlere 4TB 850 EVO SSD


    NAND bellek alanında yaptığı yatırımların karşılığını fazlasıyla alan Samsung, her yıl yeni teknolojilerle SSD ürünlerini daha da geliştiriyor ve pazara sunuyor. Uzun süredir piyasada bulunan ve beğeni toplayan 850 EVO SSD serisi, en yüksek kapasiteli üyeye kavuşuyor.


     


    Samsung, bilindiği gibi 3D V-NAND bellek teknolojisi ile oldukça büyük adımlar attı. Micron gibi önemli rakiplerinin henüz 3D NAND bellek teknolojisine geçmemiş olması, Samsung’un elini güçlendirdi. Intel ve Toshiba gibi rakiplerinin ise maliyeti korumak adına bu yıla düzlemsel NAND bellekler ile başlaması da, firma için ikinci bir avantaj oldu.


     


    Samsung şimdiye kadar son kullanıcı tarafında 2. nesil 3D V-NAND bellek modülleri kullanmaktaydı. 32 katmana kadar istiflenebilen bu modüller ile en fazla 2TB kapasiteler mümkün oluyordu. Şimdi 48 katmana kadar istiflenebilen 3. nesil V-NAND modüller geliştirildi ve artık 2TB üzerine çıkılabiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.3D NAND bellekli Crucial MX300 SSD ailesi yeniliklerle geliyor

    Samsung söz verdiği gibi, ilk olarak 850 EVO SSD serisine 4TB kapasiteleri getirdi. Sonbahar aylarında ise 850 PRO SSD serisinde 4TB kapasite görebileceğiz. SATA 3 tabanlı yeni üye ayrıca MEX kontrolcüsü ile birlikte geliyor. 3 adet ARM çekirdeği barındıran MEX kontrolcüsü, sürücünün performansını ve kullanım ömrünü de uzatıyor.


     


    2TB kapasiteli modelde sürekli yazma hızlarında 500MB/s, sürekli okuma hızlarında 540MB/s seviyesine çıkılıyordu. Ayrıca 90 000-100 000 arasında da IOPS performansı elde ediliyordu. Yine yazma-silme döngü oranları da oldukça yüksek seviyelerdeydi.


     


    Yüksek kapasiteli SSD arayanlar için iyi bir alternatif olacak Samsung’un yeni 4TB kapasiteli SSD modeli, 1349$ başlangıç fiyatına sahip. Arama motorlarında 1500$ seviyesine kadar çıkıyor. En düşük seviyeyi baz aldığımızda, GB başına 32 cent gibi bir fiyatlandırma ortaya çıkıyor. Önceki yıllarda bu oran 1 dolar civarındaydı. 


     







  • Görüyorum ki Kapasiteli oldugu kadar da pahali da Küstahhh :D Cep yakmadik birakmayacaklar piyasada.
  • güzel teknoloji ve insanı kullanmaya mecbur da bırakıyor, bu sdd olmadan bilgisayar hızlı çalışmıyor yahu.

  • Şu 850evo ne meretmiş böyle, yıllardır her eve bir incir ağacı dikti

  • Bir yilda gb basina 1dolardan 32 centlere kadar dusmesi son kullanici icin cok iyi bence.haberdeki urun her kesime hitap etmiyor orasi ayri.

  • Yabancılar için fiyat normal ama bize gelince fiyat 4 e katlanıyor :(

  • Bir yılda 1 dolardan 32 cente düşmüşse çok iyi ama bir sonraki yılda aynı düşüş gerçekleşirse muazzam dolar. gb başına 10cent felan muazzam değerler.Sonra 0.5centleri felan zorlar ve hddlere veda ederiz tamamen.

  • 850 evo(250 gb) kullanıcısı olarak şunu net olarak gördüm Bilgisayarı iş için kullanan insanların kesinlikle bir ssd almaları şart ne 7200 rpm disk ne sshd tepki süreleri çok iyi bir noktaya geliyor ne yüklersen yükle ne çalıştırırsan çalıştır kullanıcıyı yarı yolda bırakmıyor En azından bir 128 gb alın günlük programları ve os yükleyin kullanın zaten sonra hdd ye dönmek istemeyeceksiniz.

  • Guzel ama hakki 200 euro

  • Benim daha 4TB'lık harddiskim olmadı
    Umarım fiyatları düşer , son kullanıcı olarak daha büyük boyutlu ssdler alabiliriz.
  • Teknoloji o kadar süratli gelişiyor ki bundan 10 yıl sonra bu SSD forumda 100 liraya bile alıcı bulamaz. Ama düşünsenize torunlarımıza mekanik disklerden bu ilk nesil ssdlere geçişi anlatıyoruz. Tüplüden curved amoledlere geçişleri 4knin yeni çıkışını falan. Güzel dönemde yaşıyoruz. Samsung'un bu hızlı gelişmedeki rolü çok büyük bence...

  • İki üç senedir diyoruz yüksek kapasiteli SSD ler hızla gelişip ucuzlayacak diye, şimdilik 100-150 dolardan fazla vermeyin özel ihtiyaca (render vs.) yönelik değilse, iki sene sonra ayni paraya 4-8 kat kapasiteli olanlarını alabilecegiz.

  • İşyerinde SSD kullanıyorum. Eve laptop aldım. 6 ay geçti bir karar vermem gerekiyordu. Ya Laptopu parçalayacaktım ya da ssd alacaktım. Parasızlıktan en ucuzunu aldım 400 okuma 150 yazmalı kingston ssdnow 120GB. Dünya varmış.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    ssd sata3 okuma yazma hızları hala istenilen seviyede değil


    kart tipi ssdler var ama alanlar hala küçük dosyalarla çalışmada üzerlerinde yazan hızlara göre yavaş kalındığını söylüyor.

    2200 okuma 900 yazma ve 512gb için 1200 civarı bir para vermeniz lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SentnieL

    850 evo(250 gb) kullanıcısı olarak şunu net olarak gördüm Bilgisayarı iş için kullanan insanların kesinlikle bir ssd almaları şart ne 7200 rpm disk ne sshd tepki süreleri çok iyi bir noktaya geliyor ne yüklersen yükle ne çalıştırırsan çalıştır kullanıcıyı yarı yolda bırakmıyor En azından bir 128 gb alın günlük programları ve os yükleyin kullanın zaten sonra hdd ye dönmek istemeyeceksiniz.

    Cevremdekilere bir turlu anlatamadigim gercek... yeni i7 laptop alacagina i3 al ssd tak diyorum anlamiyorlar. Isin aci tarafi satanlar da anlamiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence fiyati gayet uygun, biraz daha zengin olsam alirdim

  • valla beyler o kadar ucuzmuşki internetten 10 tane sipariş verdim dayı oğlu teyze oğlu hala kızı herkese dağıttım başımın gözümün sadakası olsun dimi ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gray Code

    Benim daha 4TB'lık harddiskim olmadı
    Umarım fiyatları düşer , son kullanıcı olarak daha büyük boyutlu ssdler alabiliriz.

    :) :)
  • Yüksek kapasite isteyenlere 4TB 850 EVO SSD
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.