Şimdi Ara

MP3 PLAYER MODİFİKASYONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • S1MP3 MODIFIKASYONU

    Bildiğiniz gibi piyasada çok ucuz fiyatlarla bol özellikli mp3 playerlar mevcut. Yaptığım araştırmalarla bunların menulerinde çeşitli modifikasyonlar, türkçeleştirme, açılış kapanış animasyonunu değiştirme gibi işlemlerin yapılabildiğini öğrendim hatta kendi firmware'imi tekrar yükleyerek bozuk playerımı çalışır duruma getirdim.

    Bu cihazlar nette S1mp3/mp4 player olarak adlandırılıyor.
    Bahsettiğim işlemler renksiz ekranlı mp3 playerlar için geçerli. MP4 olarak satılan cihazlara da uygulana biliyor ama farklı bir programla ve o program lisans gerektirdiği için deneyemedim.

    Örnek resim:
     MP3 PLAYER MODİFİKASYONU

    Bahsettiğim işlemi bu cihazlara uygulabilirsiniz. MP4 ler hakkında bir bilgim yok.

    Bahsettiğim işlem temelde şu şekilde oluyor.
    Cihazınızın firmwareini s1fwx adlı pogramla dump edip s1res isimli programla modifiye edebiliyorsunuz.

    NOT: BURDA ANLATILANLARLA YAPACAĞINIZ YÜKLEMELER SONUCU CİHAZINIZA BİR ZARAR GELMESİ TAMAMEN SİZİN SORUMLULUĞUNUZDADIR. BU İŞLEMLERİ KENDİ PLAYER'IMA VE BAZI ARKADAŞLARIN CİHAZLARINA SORUNSUZ ŞEKİLDE UYGULADIM.

    NASIL YAPILIR ?

    Öncelikle aşağıdaki dosyaları indirin.
    http://www.s1mp3.org/files/3rdpary_software/MP3%20Player%20Utilities/update_prog_v1.48.7z
    Hazırladığınız firmware’i mp3 playerınıza yüklemek için gerekli olan program.

    http://www.s1mp3.org/files/3rdpary_software/s1fwx_v30.7z
    Playerınızın firmware’ini dump ve repair etmeniz için gerekli.

    http://rapidshare.com/files/11722981/s1res_v16.zip.html
    Playerınızın firmwareini modifiye etmek için gerekli program.

    ŞİMDİ?

    İndirdiğiniz programları sırasıyla kurun (2 tanesi sıkıştırılmış arşiv diğeri setup şeklinde)
    Mp3 playerınızı pcnize takın, algılandıktan sonra s1fwx içindeki extract.bat’ı çalıştırın
    Program kurulu olduğu dizine dump.bin adlı bir dosya oluşturacak bu sizin Firmwareiniz.
    Ardından repair.bat dosyasını çalıştırın program dump edilmiş FW nizi onaracak (Onarma işlemini yapmadan cihazınıza modifiye edeceğiniz yazılımı yükleyemezsiniz)
    FWinizi onardıktan sonra bu dosyanın yedeğini başka bir klasöre alın ve s1res adlı programı çalıştırın ve dump.bin dosyanızı bu programla açın.

    Karşınıza buna benzeyen bir ekran gelecek (Tamamen aynı olmayabilir)
     MP3 PLAYER MODİFİKASYONU


    Şimdi buradaki satırların ne işe yaradığını görelim
     MP3 PLAYER MODİFİKASYONU


    İlk olarak açılış logomuzu değiştirelim. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi
    Açılış logosu 14 karelik (frame) tek renkli bmpler den oluşuyor. Sizin burada yapmanız gereken
    Her kare için 128*32 boyutlarında tek renkli birbirine senkronlu bmpler hazırlamak. Ben bunun için paintli kullandım yapması zor fakat eğer sadece bir yazıyı kaydıracak veya bir nesneyi hareket ettirecekseniz oldukça yeterli. Bunu yapmak size zor geliyorsa her bmp ye aynı resmi koyun açılışta 14 kare boyunca ekranda o resim sabit olarak gözüksün. Alttaki resimdeki gibi. BMP leri import tuşuyla yerleştirebilir export tuşuyla istediğiniz bir yere kaydedebilirsiniz. Programı açınca ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. İsterseniz el becerinizi kullanarak program üstünde piksel hesabı çizimlerde yapabilirsiniz

     MP3 PLAYER MODİFİKASYONU


    Şimdi kapanış logosundan bahsedelim. Bu logonun frame sayısı genelde 9 dur. Yapılan işlem Açılış logosuyla aynıdır. Tek fark frame sayısı o kadar.

    Sıra geldi Dil Seçeneği eklemeye

    Resimdede görüldüğü gibi mstring kısımında mp3 playerınızın bir tuşuna bastığınız da meydana getirdiği tüm komutlar ve sağdaki pencerede ise bu komutların ne işe yaradığını cihaz ekranında, seçilen dile göre karşılıkları verilmiştir.Yani o komut için tüm dil karşılıkları sağdaki pencerede görüntülenir ve her satırda farklı bir dilin karşılığı vardır. Bu sıra değişmez. Örnekteki cihaza Türkçe dil seçeneği orjinalinde mevcuttu.

    Eğer sizin cihazınızda Türkçe dil seçeneği yoksa yapmanız gereken kendinize gereksiz bir dil seçip (örn: Çekce) bunun üzerine genelde 2.satırda bulunan İngilizce kelimelerin Türkçe karşılıklarını Türkçe karakter kullanmadan aşağıdan yukarı her komut için seçtiğiniz gereksiz dilin sağdan sürekli aynı satırına girmeniz gerekir. Not : Bu satırlarda üzerine yazdığınız dilin adını görürseniz örn çekçe bunun yerine Türkçe yazın.

     MP3 PLAYER MODİFİKASYONU


    Yani burada yaptığınız işlem başka bir dil seçeneğini Türkçe ile değiştirmektir. (Nasıl Winning Eleven Türkiye Ligi patchlerinde gereksiz bir lig yerine türkiyeyi koyuyorlar, aynı mantık)
    Fakat dikkat edilmesi gereken önemli bir durum var. Bu değişiklikleri yaptıktan sonra firmware orijinalliğini kaybedeceği için bit sayısında TAŞMA (Overflow) meydana gelecektir. Eğer kelimeleri değiştirip hemen File>Save’e basarsanız görürsünüz. S1res bir uyarı verecektir. Bu şekilde sakın cihaza yükleme yapmayın!!
    Yapmanız gereken kendinize bir gereksiz dil daha seçip o dilin her komut için her karşılığından en az 4 karakter silmektir. Böylece bit sayısı düşecek ve bin dosyanızı taşma olmadan kaydedebileceksiniz. Eğer gene olmazsa ikinci gereksiz dilin tüm kelimeleri komple silin.

    Şimdi dil çevirimizi yaptık fakat lisan menüsüne TR iconu koymamız gerekiyor. Bunun için değiştirdiğimiz lisanın iconunu UI30RES > icon içerisinde genelde LAN_xx şeklinde bulunan iconu açıp TR karakterlerini oraya çizmemiz gerekli. ÖRN: Çekce dilinin üstüne Türkçeyi koydum. Lisan menüsünde Çekce [CZ] olarak gözüküyor. CZ iconunu s1res içerisinde bulup bu iconu TR olarak değiştirdim. Böylelikle TRyi seçince menü Türkçeleşecek ve ne seçtiğimizi bileceğiz.

    Örnek Resim
     MP3 PLAYER MODİFİKASYONU


    Bir diğer husus eğer bit sayısını düşürmek için bir dili komple sildiyesniz o dilin dil seçeneklerindeki ikonuna bir uyarı işareti koymalısınız örn [X]. (Tabi bu size kalmış).Bu şekilde onun seçilmemesi gereken bir seçenek olduğunu anlamış oluruz hemde estetik açıdan güzel olur.

    Bazı Önemli Notlar:
    1- Değiştireceğiniz ve sileceğiniz dillerin hangi diller olduğunu anlayın çünkü o dilin menüdeki ikonunu değiştirirken hangisini TR ve hangisi X şekline getirmeniz gerektiğini buradan anayacaksınız.
    2- Her zaman aynı satıra çeviri yapın çünkü her dilin karşılığı sabittir. Yanlışlıkla başka bir satıra çeviri yaparsanız başka bir dilin seçili satırını değiştirmiş olursunuz ve Türkçe çevirinizde bir eksiklik olmuş olur.
    3- Overflow hatasına DİKKAT edin. BU şekilde yükleme yapmayın.
    4- Ekstra Bilgi için buraya (İNGİLİZCE)http://www.stud.uni-karlsruhe.de/~uwa8/s1mp3/?Tools.s1fwx

    FW YÜKLEME ?

    Şimdi Firmwareimizi modifiye ettik ve bunu cihazımıza yüklemek istiyoruz. Yapcağınız işlem;
    Başlat > Programlar > MP3 Player Utilities 1.48 > MP3 Player Update Tool

    Program açılmadan önce Playerımızı FW moda alacak, açıldıktan sonra file menüsünde modifiye ettiğimiz bin dosyasını seçin ve Begin….. butonuna tıklayın. Yukleme başarılı olunca (successful) tamam a tıklayın. Program kendini kapatacak ve MP3 playerınız tekrar Windows tarafından algılanana kadar bekleyin. Algılanınca cihazı usb’den çıkarın ve sonucu gözlerinizle görün.

    NOT: Cihaza update sırasında müdahale etmeyin ve açık diğer programları kapatın. Eğer bir hata söz konusu olursa orijinal firmwareinizi geri yükleyin. Başınıza gelebilecek en kötü şey cihazınızın kullanılamayacak hale gelmesidir ki bu %1 ihtimal çünkü kendi FW nizi yüklediğiniz için bir sorun çıkarmaz sadece yaptığınız modefiyede bazı saçmalıklar olabilir ve update sırasında elektrik kesilmesi gibi bir talihsizlik olursa cihazınız kullanılmaz hale gelebilir. Bunun içinde bazı çözümler mevcut.

    Link burada (İngilizce)http://www.s1mp3.org/en/docs_deadrec.php

    KENDİ PLAYERIMDAN BAZI RESİMLER
    http://img168.imageshack.us/img168/1149/resim002xk1.jpg
    http://img95.imageshack.us/img95/6453/resim003te1.jpg
    http://img360.imageshack.us/img360/7674/resim004ey4.jpg
    http://img360.imageshack.us/img360/1936/resim005px2.jpg
    http://img184.imageshack.us/img184/2682/resim005yc9.jpg
    http://img294.imageshack.us/img294/4382/resim009pf1.jpg
    http://img404.imageshack.us/img404/1692/resim007sp4.jpg







  • teşekkürler inşallah yararı olur kullanıcılara..!
  • İsteyene Türkçe menü ve açılış-kapanış animasyonunda kendi istedikleri yazıyı ayarlayabilirim. Yalnızca bana s1fwx ile firwareinizini dump edip sıkıştırdıktan sonra rapidshare yoluyla buraya yollayın.

    Bu arada programların yeni versiyonlarını burada arkadaşlar.
    http://rapidshare.com/files/12096047/s1res_v1.9_and_s1fwx_v3.1.rar.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.